Neplánovaně navážu na dura. Chyběl nám doma Missing a Jean Baptiste, tak jsme na Netflixu dokoukali celý CobenWorld. Harlana Cobena neznám a přes čtenářskou inklinaci k jeho žánru jsem od něj překvapivě nikdy nic nečetl, ale předpokládám, že jde o podobně brakovou přetwistovanou literaturu, jakou píše Nesbo. A upřímně mám u všech 4 minisérií opačný dojem, než jsem předpokládal. :-)
Nevina (2021)
Zbytečně přetwistované a přestylizované. Divácky asi největší popcorn. Ze začátku to mělo punc něčeho geniálního, který se postupně vytrácel, naštěstí ne do prázdna. Nevím jestli je to pro španělskou tvorbu něco specifického, ale bylo to emocionálně přepálené podobně jako la Casa de Papel, tj. styl který moc nemusím, ale chápu, že má každá regionální tvorba svá specifika. Ale kolem a kolem jsem se docela bavil, zvlášť pro některé fešné kočky, hlavní feme fatale v brýlích, o lala. Mít to o 2 hodiny a 1 linku méně, vůbec nic by se nestalo. Přes tu kritiku 6,5/10, ale nic extra, dívám se na tebe Tede!
Cizinec (2020)
Od tohoto jsem čekal asi nejméně a dostal jsem toho nejvíc. Armitage je podle mne strašně slaboučký herec, nezvládl roli Thorina a nikdy mu herectví nevěřím, i ve Strike Back byl hrozně cringe, ale....... Tady si to docela dával! Čekal jsem od toho natahovačku ohledně nevěry hlavní postavy a tajemné ženy co ho vydírá, což jsem myslím jednou viděl ve filmové verzi s Glenn Close, tohle z trailerů působilo podobně. Ale bylo to uplně jiné a hrozně zábavné, opravdu jsem se tu těšil na každý další twist. Bavila mne snad každá vedlejší postava, bylo to správně zamotané. Hlavního viníka jsem sice odhadl předčasně, ale i tak to bylo příjemně vypointované. Velmi překvapila OBrienová z Panství Downton a skvělá byla i příští Rudá Sonya. Koukám, že na csfd to z místních ohodnotil jenom duro a okkac, velká chyba! 8,5/10
Safe (2018)
Nikdy jsem Dextera nepovažoval za geniální seriál, měl 2 dobré řady jinak stál dost za prd a Michael C. Hall tam v jedné poloze autisticky přehrával, že to bylo nudné po pár dílech, daleko lepší byl v Odpočívej v pokoji btw. Ale tady byl uplně jiný a skvělý. Překvapil mne jeho britský akcent, na amíky jeden z nejlepších. V podstatě to bylo z podobného těsta jako Cizinec a jen o fous slabší, jestli vůbec. Hraje si to příjemně s postavami na pískovišti a vy jenom čekáte, kam to povede. Zase to má trestuhodně málo hodnocení na csfd na tak fajn jednohubku! Naprosto excelentní byl sidekick hlavního hrdiny Marc Warren a asi nejlepší byl Nigel Lindsay, kterého znáte jako dementního arabského teroristu z komedie 4 lvi, ten je opravdu skvělí kdekoliv se objeví. 8/10
Temné lesy (2020)
Nejhorší kousek, na který jsem se těšil asi nejvíc! Protože Poláci detektivky a mystéria umí...Tohle bylo jako turistické značení které malovala parta zfetovaných autistů, protože to vedlo odnikud nikam. Strašný slowburn s opravdu jednoduchou zápletkou, která má oproti ostatním coblenovkám minimum děje i zápletek. V podstatě se to vrací k minulosti jako jako české Kukačky, akorát nudně. Fakt už mi bylo ke konci jedno kdo to udělal, chtěl jsem se jít do toho lesa zakopat taky a ukončit to utrpení! 4/10 Koukám že Poláci na další rok adaptují coblenovku Zachowaj spokoj, tak snad to bude lepší....
791607
Neplánovaně navážu na dura. Chyběl nám doma Missing a Jean Baptiste, tak jsme na Netflixu dokoukali celý CobenWorld. Harlana Cobena neznám a přes čtenářskou inklinaci k jeho žánru jsem od něj překvapivě nikdy nic nečetl, ale předpokládám, že jde o podobně brakovou přetwistovanou literaturu, jakou píše Nesbo. A upřímně mám u všech 4 minisérií opačný dojem, než jsem předpokládal. :-)
[b]Nevina (2021)
[/b]Zbytečně přetwistované a přestylizované. Divácky asi největší popcorn. Ze začátku to mělo punc něčeho geniálního, který se postupně vytrácel, naštěstí ne do prázdna. Nevím jestli je to pro španělskou tvorbu něco specifického, ale bylo to emocionálně přepálené podobně jako la Casa de Papel, tj. styl který moc nemusím, ale chápu, že má každá regionální tvorba svá specifika. Ale kolem a kolem jsem se docela bavil, zvlášť pro některé fešné kočky, hlavní feme fatale v brýlích, o lala. Mít to o 2 hodiny a 1 linku méně, vůbec nic by se nestalo. Přes tu kritiku 6,5/10, ale nic extra, dívám se na tebe Tede!
[b]Cizinec (2020)
[/b]Od tohoto jsem čekal asi nejméně a dostal jsem toho nejvíc. Armitage je podle mne strašně slaboučký herec, nezvládl roli Thorina a nikdy mu herectví nevěřím, i ve Strike Back byl hrozně cringe, ale....... Tady si to docela dával! Čekal jsem od toho natahovačku ohledně nevěry hlavní postavy a tajemné ženy co ho vydírá, což jsem myslím jednou viděl ve filmové verzi s Glenn Close, tohle z trailerů působilo podobně. Ale bylo to uplně jiné a hrozně zábavné, opravdu jsem se tu těšil na každý další twist. Bavila mne snad každá vedlejší postava, bylo to správně zamotané. Hlavního viníka jsem sice odhadl předčasně, ale i tak to bylo příjemně vypointované. Velmi překvapila OBrienová z Panství Downton a skvělá byla i příští Rudá Sonya. *:+* Koukám, že na csfd to z místních ohodnotil jenom duro a okkac, velká chyba! 8,5/10
[b]Safe (2018)[/b]
Nikdy jsem Dextera nepovažoval za geniální seriál, měl 2 dobré řady jinak stál dost za prd a Michael C. Hall tam v jedné poloze autisticky přehrával, že to bylo nudné po pár dílech, daleko lepší byl v Odpočívej v pokoji btw. Ale tady byl uplně jiný a skvělý. Překvapil mne jeho britský akcent, na amíky jeden z nejlepších. V podstatě to bylo z podobného těsta jako Cizinec a jen o fous slabší, jestli vůbec. Hraje si to příjemně s postavami na pískovišti a vy jenom čekáte, kam to povede. Zase to má trestuhodně málo hodnocení na csfd na tak fajn jednohubku! Naprosto excelentní byl sidekick hlavního hrdiny Marc Warren a asi nejlepší byl Nigel Lindsay, kterého znáte jako dementního arabského teroristu z komedie 4 lvi, ten je opravdu skvělí kdekoliv se objeví. 8/10
[b]Temné lesy (2020)[/b]
Nejhorší kousek, na který jsem se těšil asi nejvíc! Protože Poláci detektivky a mystéria umí...Tohle bylo jako turistické značení které malovala parta zfetovaných autistů, protože to vedlo odnikud nikam. Strašný slowburn s opravdu jednoduchou zápletkou, která má oproti ostatním coblenovkám minimum děje i zápletek. V podstatě se to vrací k minulosti jako jako české Kukačky, akorát nudně. Fakt už mi bylo ke konci jedno kdo to udělal, chtěl jsem se jít do toho lesa zakopat taky a ukončit to utrpení! 4/10 Koukám že Poláci na další rok adaptují coblenovku Zachowaj spokoj, tak snad to bude lepší....
reagují:
TedGeorge
|
reagovat
|