Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 7021 - 7040 Napsat příspěvek
reaguje na: verbst
Přitom úplně stejná debata jenom s trochu jinýma lidma proběhla 2020 v jiné sekci fóra. A garantuju, že až se seriál přehoupne do druhé řady, tak tu bude znova. :D
855637
Přitom úplně stejná debata jenom s trochu jinýma lidma proběhla 2020 v jiné sekci fóra. A garantuju, že až se seriál přehoupne do druhé řady, tak tu bude znova. *:D*
855635
20 0
reagují: TedGeorge
reagovat
Přes šedesát novejch příspěvků... A já myslel, že je nějakej novej super seriál... Achjo. :D
855635
Přes šedesát novejch příspěvků... A já myslel, že je nějakej novej super seriál... Achjo. *:D*
6 0
reagují: Memphis, do_Od
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Ta kritika je oprávněná. Ta účelovost ze strany tvůrců je tam až otravná. Právě proto si Abby můj soucit nezaslouží. Třeba se tvůrci seriálu poučí a trochu to v dalších řadách napraví. 8)
855632
[spoiler]Ta kritika je oprávněná. Ta účelovost ze strany tvůrců je tam až otravná. Právě proto si Abby můj soucit nezaslouží. Třeba se tvůrci seriálu poučí a trochu to v dalších řadách napraví.[/spoiler] *8)*
855621
5 -7
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Tak to se přiznám, asi nebudu až tak hloubavej, tohle mě při hraní vůbec nenapadlo :D Já jsem dostal od Druckmanna a spol. hru, která mě poslala pod stůl. „Nechal jsem se strhnout“, jak se říká. A beru, že zatímco pro mě je to třeba s Red Dead sérií asi to nej, co jsem kdy v životě hrál, někoho to prostě nechytne. Ale už mi tančí vobočí nad tím, že to někdo rozpitvá na těch příkladech, co jsi popsal.
855625
Tak to se přiznám, asi nebudu až tak hloubavej, tohle mě při hraní vůbec nenapadlo *:D* Já jsem dostal od Druckmanna a spol. hru, která mě poslala pod stůl. „Nechal jsem se strhnout“, jak se říká. A beru, že zatímco pro mě je to třeba s Red Dead sérií asi to nej, co jsem kdy v životě hrál, někoho to prostě nechytne. Ale už mi tančí vobočí nad tím, že to někdo rozpitvá na těch příkladech, co jsi popsal.
855621
5 0
reagovat
reaguje na: Ash_Black
Ešte aby som doplnil k tomu že gameplay za Abby bol chytlavejší, tak aj práve to bolo vývojárom zo strany hráčov dosť často vyčítané. Čo som tak pozeral a čítal názory po rôznych fórach tak som si všimol že mnohým hráčom práve tento prístup dosť znechutil tú hru. Že podľa ich slov to vývojári urobili schválne tak aby Abby mala zábavnejší gameplay a lepšie pasáže a preto to hodnotili negatívne pretože im prišlo že tá hra ich schválne tlačí k tomu aby si Abby oblúbili. Celkovo ich znechutil ten prístup že za Abby ste napríklad psov hladkali a hrali sa s nimi, zatiaľ čo Ellie bola vykreselná ako tá ktorá psov zabíja bez mihnutia oka, Abby mala k dispozícii cool zbrane ako kušu a loveckú pištol a podobne, zatiaľ čo Ellie tam behala len s lukom a šípom, z Abby spravili tú korá zachraňuje deti a pomáha všade kade chodí zatiaľ čo Ellie je tá ktorá vraždí a ničí a že takto by sa tá Ellie ktorú sme videli v jednotke nikdy nesprávala. Čiže to čo my vnímame ako pozitívum mnohí práve vnímali ako podraz a ešte viac ich to utvrdilo v tom že tá hra si nezaslúži pozitívne hodnotenie. Ano bohužial aj takto sa na to niektorí ľudia pozerajú.
855621
[spoiler]Ešte aby som doplnil k tomu že gameplay za Abby bol chytlavejší, tak aj práve to bolo vývojárom zo strany hráčov dosť často vyčítané. Čo som tak pozeral a čítal názory po rôznych fórach tak som si všimol že mnohým hráčom práve tento prístup dosť znechutil tú hru. Že podľa ich slov to vývojári urobili schválne tak aby Abby mala zábavnejší gameplay a lepšie pasáže a preto to hodnotili negatívne pretože im prišlo že tá hra ich schválne tlačí k tomu aby si Abby oblúbili. Celkovo ich znechutil ten prístup že za Abby ste napríklad psov hladkali a hrali sa s nimi, zatiaľ čo Ellie bola vykreselná ako tá ktorá psov zabíja bez mihnutia oka, Abby mala k dispozícii cool zbrane ako kušu a loveckú pištol a podobne, zatiaľ čo Ellie tam behala len s lukom a šípom, z Abby spravili tú korá zachraňuje deti a pomáha všade kade chodí zatiaľ čo Ellie je tá ktorá vraždí a ničí a že takto by sa tá Ellie ktorú sme videli v jednotke nikdy nesprávala. Čiže to čo my vnímame ako pozitívum mnohí práve vnímali ako podraz a ešte viac ich to utvrdilo v tom že tá hra si nezaslúži pozitívne hodnotenie. Ano bohužial aj takto sa na to niektorí ľudia pozerajú.[/spoiler]
855601
4 0
reagují: DarkSith, Ash_Black
reagovat
reaguje na: esmo
Nic som si nevybasnil, ta jej nenavist a jej zdroj tam padol z jej ust uplne explicitne (otec+liek) tak neviem co tu zrazu hras nechapaveho. To ze tebe to nedava zmysel alebo sa ti to nezda valid na to, aby sa zachovala tak ako sa zachovala je len tvoj problem. Nie tej hry alebo jej scenara.

Na nic sa ta nesnazim preorientovat, cely cas ti len davam iny pohlad a je uz len na tebe ci ho akceptujes, resp. budes respektovat alebo nie. Zjavne to nedokazes.

A co sa tyka toho jej vzhladu, nic som nebagatelizoval ani za nic neschovaval, to ze nemala vdaka tomu body v sutazi sympatii u velkej skupiny povrchnejsich hracov je skratka fakt aj keby si sa ako rozdrapil.

Debata s tebou je unavna a na kacanie tvojich slamennych panakov nemam uz chut, tak popojedem.
855618
Nic som si nevybasnil, [spoiler]ta jej nenavist a jej zdroj tam padol z jej ust uplne explicitne (otec+liek)[/spoiler] tak neviem co tu zrazu hras nechapaveho. To ze tebe to nedava zmysel alebo sa ti to nezda valid na to, aby sa zachovala tak ako sa zachovala je len tvoj problem. Nie tej hry alebo jej scenara. Na nic sa ta nesnazim preorientovat, cely cas ti len davam iny pohlad a je uz len na tebe ci ho akceptujes, resp. budes respektovat alebo nie. Zjavne to nedokazes. A co sa tyka toho jej vzhladu, nic som nebagatelizoval ani za nic neschovaval, to ze nemala vdaka tomu body v sutazi sympatii u velkej skupiny povrchnejsich hracov je skratka fakt aj keby si sa ako rozdrapil. Debata s tebou je unavna a na kacanie tvojich slamennych panakov nemam uz chut, tak popojedem.
855584
5 -1
reagovat
Tým Ellie vs. Abby:
Tu myšlenku trefně vystihl KarelR. Kolik lidí tu Abby nenávidělo třeba jen proto, že „za tu Ellie hráli prostě už od jedničky, tak neexistuje nic, žádnej jinej úhel pohledu.“  Zpočátku jsem to fakt bral jako nějakej další vtip z netu, že to opravdu někdo znechuceně vypne, proste dál za ní hrát nebude. Za mě - jasně, že když přišla pálka, nejásal jsem vůbec radostí. Ale postupem času hraní za Abby a vnímání motivací mě na konci iritovala právě Ellie. A hráčsky, jak už tu padlo, Abby měla chytlavější mise :)
855601
Tým Ellie vs. Abby: [spoiler]Tu myšlenku trefně vystihl KarelR. Kolik lidí tu Abby nenávidělo třeba jen proto, že „za tu Ellie hráli prostě už od jedničky, tak neexistuje nic, žádnej jinej úhel pohledu.“  Zpočátku jsem to fakt bral jako nějakej další vtip z netu, že to opravdu někdo znechuceně vypne, proste dál za ní hrát nebude. Za mě - jasně, že když přišla pálka, nejásal jsem vůbec radostí. Ale postupem času hraní za Abby a vnímání motivací mě na konci iritovala právě Ellie. A hráčsky, jak už tu padlo, Abby měla chytlavější mise :) [/spoiler]
9 0
reagují: FallenMaia
reagovat

K brutalitě:

Abby strávila pět let hledáním pomsty, prošla si peklem, měla jediný cíl a když ho dosáhla, tak zastřelení by tu její dlouholetou cestu za pomstou absolutně neuspokojilo. Chtěla, aby trpěl...
Taky mi z toho bylo zle, ale chápu ji.
855587
Abby [spoiler]strávila pět let hledáním pomsty, prošla si peklem, měla jediný cíl a když ho dosáhla, tak zastřelení by tu její dlouholetou cestu za pomstou absolutně neuspokojilo. Chtěla, aby trpěl... Taky mi z toho bylo zle, ale chápu ji.[/spoiler]
K brutalitě:
4 -1
reagovat
Jak neměl, měl jich hromadu - omráčit ho, střelit do nohy, do ruky, obrat o skalpel, přidusit...

Vůbec ho nemusel zabijet.

Ale pro něj to byl jen další random člověk v cestě...
855586
Jak neměl, měl jich hromadu - [spoiler]omráčit ho, střelit do nohy, do ruky, obrat o skalpel, přidusit... Vůbec ho nemusel zabijet. Ale pro něj to byl jen další random člověk v cestě...[/spoiler]
855572
4 0
reagovat
reaguje na: Gorecki
Pokud vím, psal jsem tu, že bych pro ni měl pochopení, kdyby ho jen zastřelila. Za co bylo to mučení, tam nebylo nikdy řečeno, to sis jenom vybásnil. Tak zase nepodsouvej něco ty mně, co jsem nikdy neřekl. Dal jsem “valid pointy” proč ji a tu její partu nenávidím. Že to nechceš respektovat a pokoušíš se mě furt přeorintovat na svůj pohled, to je mi líto.
Ohledně vzhledu to bylo myšleno tak, že bagatelizuješ věcnou kritiku a schováš se za nesmysly agresivních menšin, tak jak to třeba teď dělají tvůrci Rings of Power (RACISTS!). Tak nebuď uražené, jenom jsme se blbě pochopili.
8) 
855584
Pokud vím, psal jsem tu, že bych pro ni měl pochopení, [spoiler]kdyby ho jen zastřelila. Za co bylo to mučení, tam nebylo nikdy řečeno, to sis jenom vybásnil. Tak zase nepodsouvej něco ty mně, co jsem nikdy neřekl. Dal jsem “valid pointy” proč ji a tu její partu nenávidím. Že to nechceš respektovat a pokoušíš se mě furt přeorintovat na svůj pohled, to je mi líto. [/spoiler]Ohledně vzhledu to bylo myšleno tak, že bagatelizuješ věcnou kritiku a schováš se za nesmysly agresivních menšin, tak jak to třeba teď dělají tvůrci Rings of Power (RACISTS!). Tak nebuď uražené, jenom jsme se blbě pochopili.[spoiler] [/spoiler]*8)* 
855581
3 -2
reagují: Gorecki
reagovat
Imho to muceni je za to, ze ji zabil tatu. TATU. Nechapu, jak to nekdo nemuze nechapat :) 90% z vas by to v tom svete udelalo jeste hur. Ano, ja ji taky nesnasel v ten moment, bylo mi fyzicky spatne, ale v tom je dvojka genialni.
855583
[spoiler]Imho to muceni je za to, ze ji zabil tatu. TATU. Nechapu, jak to nekdo nemuze nechapat :) 90% z vas by to v tom svete udelalo jeste hur. Ano, ja ji taky nesnasel v ten moment, bylo mi fyzicky spatne, ale v tom je dvojka genialni.[/spoiler]
855574
12 0
reagovat
To nie su "vymluvy", ale uveritelne motivacie postavy, ktore tam vidim, respektujem a nevadia mi. To skor ty ma presviedcas, ze tam ziadne nie su.

A este sa pozastavujem nad tym, ako bezvyhradne pozitivne je vnimany Joel, ktory moze byt uplne legitimne vnimany za uberhajzla, ktory uprednostnil svoj pocit nad zaujmy celeho ludstva. Je to legitimne to takto vnimat. A netvrdim, ze ho tak vnimam ja. Tak ako netvrdim, ze by som sa ne/zachoval ako Abby.

No a este ma vytocilo, ze si mi podsuval to, ze mam problem s jej vzhladom.8)
855581
To nie su "vymluvy", ale uveritelne motivacie postavy, ktore tam vidim, respektujem a nevadia mi. To skor ty ma presviedcas, ze tam ziadne nie su. [spoiler]A este sa pozastavujem nad tym, ako bezvyhradne pozitivne je vnimany Joel, ktory moze byt uplne legitimne vnimany za uberhajzla, ktory uprednostnil svoj pocit nad zaujmy celeho ludstva. Je to legitimne to takto vnimat. A netvrdim, ze ho tak vnimam ja. Tak ako netvrdim, ze by som sa ne/zachoval ako Abby. [/spoiler] No a este ma vytocilo, ze si mi podsuval to, ze mam problem s jej vzhladom.*8)*
855580
2 -6
reagují: esmo
reagovat
Řekl bych, že tak jak ty si najdeš milion výmluv proč Abbyno chování pochopit, tak stejně já si najdu milion důvodů proč ji nenávidět.
Diskuze o tomhle už je zacyklená, nechal bych to být.
Ukončím to tím, že případný casting Shannon je povedený, je mi sympatická.
855580
Řekl bych, že tak jak ty si najdeš milion výmluv proč Abbyno chování pochopit, tak stejně já si najdu milion důvodů proč ji nenávidět. Diskuze o tomhle už je zacyklená, nechal bych to být. Ukončím to tím, že případný casting Shannon je povedený, je mi sympatická.
855574
3 -3
reagují: Gorecki
reagovat
Nechtěl jsem se zapojovat, ale ty řeči o zbytečném sadismu se nedají ignorovat. Kolikrát vás v té hře někdo při hraní za Ellie prosil o život a vy mu ustřelili hlavu? Kolik sadistických poprav zvládli Joel a Ellie za vaše průchody? Ta brutální míra násilí je v tom světě běžná, je to nějaká další známka úpadku civilizace, a to co provedla Abby v rámci pomsty za to, co bylo provedeno jí, mi zpětně (samozřejmě ne hned poté, trvalo to x dní) nepřišlo zase tak extrémně přehnané. Takže to jako důvod proč jste se do ní nedokázali vžít moc nechápu.
855576
[spoiler]Nechtěl jsem se zapojovat, ale ty řeči o zbytečném sadismu se nedají ignorovat. Kolikrát vás v té hře někdo při hraní za Ellie prosil o život a vy mu ustřelili hlavu? Kolik sadistických poprav zvládli Joel a Ellie za vaše průchody? Ta brutální míra násilí je v tom světě běžná, je to nějaká další známka úpadku civilizace, a to co provedla Abby v rámci pomsty za to, co bylo provedeno jí, mi zpětně (samozřejmě ne hned poté, trvalo to x dní) nepřišlo zase tak extrémně přehnané. Takže to jako důvod proč jste se do ní nedokázali vžít moc nechápu.[/spoiler]
8 -6
reagovat
reaguje na: Gonzi
Ale veď nikto neospravedlnuje tú sadistickú popravu, všetci vieme že to čo urobila nebolo správne, ale dôležité je si uvedomiť všetky okolnosti. Za prvé svet je dávno po apokalypse, neplatia žiadne zákony a všetci naokolo sa správaju ako zvieratá aby prežili, z ľudí sa stávaju kanibali a zakerné svine a človek aby prežil tak jednoducho musí byť rovnaký zmrd. Pripravit niekoho v takomto svete o život je úplne normálna vec a ludia to vnímaju inak ako my teraz. Abby celý svoj život prežila v postapo svete kde jediný vzor pre ňu bol jej otec o ktorého ju pripravil noname pašerák, ona svojho otca vnímala presne tak ako Joela vníma Ellie. Poznamenalo ju to na trvalo, nedokázala viesť život aky by chcela, zničila si vzťah, prišla o celú komunitu a následne z nej WLF spravili vraždiacu mašinu. Zabíjala ľudí na dennej báze, asi chápeš že keď je človek týmto všetkým ovplyvnený tak sa jeho pohľad na obyčajnú smrť zmení a dokáže zájst až tak daleko že niekoho umučí na smrť, rovnako to urobila Ellie jej kamarátke Nore a rovnako to niekoľko krát urobil Joel. Človek sa proste ako hráč musí vžit do tej postavy aby to plne pochopil, Abby to ale mala v tomto smere omnoho zložitejsie kedže ako hráči sme s ňou strávili podstatne menej času ako s Joelom a Ellie, máme k nim iný vzťah a hlavne Abby nám je predstavená už ako ten zlý charakter a od začiatku ju tak vnímame a preto je pre mnohých tak zložité ten jej čin nejak prijať. Ak by niečo také ako Abby urobila Ellie tak nad tým váčšina hráčov len mávne rukou a neriešia pretože to predsa urobila milovaná Ellie. Čo tam po tom že niekoho umlátila tyčou, v momente jej je odpustené, práve preto zavisí na uhle pohľadu.
855575
[spoiler]Ale veď nikto neospravedlnuje tú sadistickú popravu, všetci vieme že to čo urobila nebolo správne, ale dôležité je si uvedomiť všetky okolnosti. Za prvé svet je dávno po apokalypse, neplatia žiadne zákony a všetci naokolo sa správaju ako zvieratá aby prežili, z ľudí sa stávaju kanibali a zakerné svine a človek aby prežil tak jednoducho musí byť rovnaký zmrd. Pripravit niekoho v takomto svete o život je úplne normálna vec a ludia to vnímaju inak ako my teraz. Abby celý svoj život prežila v postapo svete kde jediný vzor pre ňu bol jej otec o ktorého ju pripravil noname pašerák, ona svojho otca vnímala presne tak ako Joela vníma Ellie. Poznamenalo ju to na trvalo, nedokázala viesť život aky by chcela, zničila si vzťah, prišla o celú komunitu a následne z nej WLF spravili vraždiacu mašinu. Zabíjala ľudí na dennej báze, asi chápeš že keď je človek týmto všetkým ovplyvnený tak sa jeho pohľad na obyčajnú smrť zmení a dokáže zájst až tak daleko že niekoho umučí na smrť, rovnako to urobila Ellie jej kamarátke Nore a rovnako to niekoľko krát urobil Joel. Človek sa proste ako hráč musí vžit do tej postavy aby to plne pochopil, Abby to ale mala v tomto smere omnoho zložitejsie kedže ako hráči sme s ňou strávili podstatne menej času ako s Joelom a Ellie, máme k nim iný vzťah a hlavne Abby nám je predstavená už ako ten zlý charakter a od začiatku ju tak vnímame a preto je pre mnohých tak zložité ten jej čin nejak prijať. Ak by niečo také ako Abby urobila Ellie tak nad tým váčšina hráčov len mávne rukou a neriešia pretože to predsa urobila milovaná Ellie. Čo tam po tom že niekoho umlátila tyčou, v momente jej je odpustené, práve preto zavisí na uhle pohľadu.[/spoiler]
855568
4 -1
reagovat
Nie, Joel mohol aj nevystrelit. Lenze v tom pripade ta hra prinuti vziat mu ten skalpel a brutalne mu ho vrazit do krku. To je ta Joelova poprava, na ktoru sa pytal Gonzi. To mucenie nie je za to, ale za to, ze v podstate sebecky zabranil zachrane celeho ludstva a nepriamo zabil tisice ak nie miliony. "Jestli tam nevidíš příměr, tak LOL."
855574
[spoiler]Nie, Joel mohol aj nevystrelit. Lenze v tom pripade ta hra prinuti vziat mu ten skalpel a brutalne mu ho vrazit do krku. To je ta Joelova poprava, na ktoru sa pytal Gonzi. To mucenie nie je za to, ale za to, ze v podstate sebecky zabranil zachrane celeho ludstva a nepriamo zabil tisice ak nie miliony. "Jestli tam nevidíš příměr, tak LOL."[/spoiler]
855572
4 -1
reagují: Gonzi, yeniczek, esmo
reagovat
Proti Joelovi se postavil doktor se skalpelem, který odmítl Ellie vydat. Joel neměl moc možností, než vystřelit. Pokud chtěl zachránit toho, koho miluje. Abby ustřelila borcovi kolena a pak jej ubila, záměrně krutě, golfovou holí. Jestli tam vidíš příměr, tak LOL.
Pro mě stálé nepochopitelný sadismus, který poškodil vnímání Abby a už to nedokázal za celou hru, pro mnohé, napravit.
8)
855572
[spoiler]Proti Joelovi se postavil doktor se skalpelem, který odmítl Ellie vydat. Joel neměl moc možností, než vystřelit. Pokud chtěl zachránit toho, koho miluje. Abby ustřelila borcovi kolena a pak jej ubila, záměrně krutě, golfovou holí. Jestli tam vidíš příměr, tak LOL. [/spoiler]Pro mě stálé nepochopitelný sadismus, který poškodil vnímání Abby a už to nedokázal za celou hru, pro mnohé, napravit. *8)*
855569
3 -8
reagují: (=LIFTY=), Gorecki
reagovat
Abby by mi nikdy nemohla být sympatická. Od začátku jsem doufal, že ji Ellie nekompromisně sejme. 8)
855570
[spoiler]Abby by mi nikdy nemohla být sympatická. Od začátku jsem doufal, že ji Ellie nekompromisně sejme.[/spoiler] *8)*
855539
6 -4
reagovat
reaguje na: Gonzi
Poprava bola za otca, oko za oko. Joel tiez nemusel zabijat. Ten "sadizmus" som sa uz pokusal vysvetlit. Predstav si, ako by to vyzeralo, keby nejaky "law abiding citizen" z Ukrajiny, ktory prisiel o rodinu dostal do ruky Putina. Podla mna si tieto veci prilis idealizujes, alebo si myslis, ze "mne by sa to urcite nestalo"?8)
855569
[spoiler]Poprava bola za otca, oko za oko. Joel tiez nemusel zabijat. Ten "sadizmus" som sa uz pokusal vysvetlit. Predstav si, ako by to vyzeralo, keby nejaky "law abiding citizen" z Ukrajiny, ktory prisiel o rodinu dostal do ruky Putina. Podla mna si tieto veci prilis idealizujes, alebo si myslis, ze "mne by sa to urcite nestalo"?*8)*[/spoiler]
855568
7 -4
reagují: esmo
reagovat
Díky za vysvětlení popravy. Souhlasím. Teď prosím ještě ten sadismus.
855568
[spoiler]Díky za vysvětlení popravy. Souhlasím. Teď prosím ještě ten sadismus. [/spoiler]
855567
4 -1
reagují: FallenMaia, Gorecki
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se