Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 7001 - 7020 Napsat příspěvek
reaguje na: Gorecki
Já fakt nechápu, proč jsi mi rozepsal vysvětlení, když to nepopírám. Mně (narozdíl od tebe, dokolečka dokola...) vysvětlení nestačí. Tobě vysvětlení stačilo a tak jsi ji vzal na milost, mně ne a tak jsem ji na milost nevzal. Náš rozdíl ve vnímání je imo primárně toto.
Zkusil jsem to napsat několikkrát a pořád to nechápeš... ok, znovu to psát nebudu.:+
855746
Já fakt nechápu, proč jsi mi rozepsal vysvětlení, když to nepopírám. Mně (narozdíl od tebe, dokolečka dokola...) vysvětlení nestačí. Tobě vysvětlení stačilo a tak jsi ji vzal na milost, mně ne a tak jsem ji na milost nevzal. Náš rozdíl ve vnímání je imo primárně toto. Zkusil jsem to napsat několikkrát a pořád to nechápeš... ok, znovu to psát nebudu.*:+*
855742
4 0
reagují: Gorecki, FallenMaia
reagovat
Už aby se vrátil Yellowstone a 1923
855744
Už aby se vrátil Yellowstone a 1923
12 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: Gonzi
A kde som napisal, ze s jej akciou suhlasim? Len som sa btw sam nad sebou zamyslel, ake by to bolo na jej mieste, keby som zil v podobnom svete, presiel si niecim podobnym ako ona, trauma, beznadej, zrazu sanca na zachranu ludstva, ktoru by mal na svedomi dokonca moj otec a potom pride nejaky paserak, ktory to cele zmatie zo stola z cisto sebeckych dovodov (okrem brutalnej vrazdy otca, ktory si urcite tiez musel prejst svojou moralnou dilemou pri tom zakroku na Ellie) a nasledne vnimam ako dosledok celu tu mizeriu sveta a clovecenstva okolo seba. Pritom Joel by bol pre mna rovnaky "nobody" ako su pre Joela alebo pre Ellie hocikto, koho pocas hry nemilosrdne odpravia a vobec ich nezaujima nejaka ich backstory. Kde su hranice clovecenstva? Co je "ludskejsie"? Zachranit Ellie a obetovat ludstvo, alebo naopak? Nie je na to jednoznacna odpoved a kazdy to ma inak. To je na tom skvele. Mozno by som sa na mieste Abbie zachoval rovnako. Mozno. Ta otazka je na tom zaujimava. A ta hra mi dava moznost nahliadnut do mysle takeho cloveka, na to, ake rozhodnutia robi a preco, vnimat dilemu oboch postav a snazit sa vidiet veci ich ocami aj cez gameplay. To je ta transformativna a transmisivna sila pocitacovej hry.
855742
A kde som napisal, ze s jej akciou suhlasim? [spoiler]Len som sa btw sam nad sebou zamyslel, ake by to bolo na jej mieste, keby som zil v podobnom svete, presiel si niecim podobnym ako ona, trauma, beznadej, zrazu sanca na zachranu ludstva, ktoru by mal na svedomi dokonca moj otec a potom pride nejaky paserak, ktory to cele zmatie zo stola z cisto sebeckych dovodov (okrem brutalnej vrazdy otca, ktory si urcite tiez musel prejst svojou moralnou dilemou pri tom zakroku na Ellie) a nasledne vnimam ako dosledok celu tu mizeriu sveta a clovecenstva okolo seba. Pritom Joel by bol pre mna rovnaky "nobody" ako su pre Joela alebo pre Ellie hocikto, koho pocas hry nemilosrdne odpravia a vobec ich nezaujima nejaka ich backstory. Kde su hranice clovecenstva? Co je "ludskejsie"? Zachranit Ellie a obetovat ludstvo, alebo naopak? Nie je na to jednoznacna odpoved a kazdy to ma inak. To je na tom skvele. Mozno by som sa na mieste Abbie zachoval rovnako. Mozno. [/spoiler]Ta otazka je na tom zaujimava. A ta hra mi dava moznost nahliadnut do mysle takeho cloveka, na to, ake rozhodnutia robi a preco, vnimat dilemu oboch postav a snazit sa vidiet veci ich ocami aj cez gameplay. To je ta transformativna a transmisivna sila pocitacovej hry.
855735
3 -3
reagují: Gonzi
reagovat
"vysvětlení" akce nese diametrálně jinou hodnotu, než "souhlas" s akcí.
Ty to máš jinak. Proč máš problém toto uznat je mi záhadou, ale budiž.
855735
"vysvětlení" akce nese diametrálně jinou hodnotu, než "souhlas" s akcí. Ty to máš jinak. Proč máš problém toto uznat je mi záhadou, ale budiž.
855733
4 0
reagují: Gorecki
reagovat
Je. Argumentujes totiz zaujato. Fungovalo to na teba inak. Ja som bol na "cestu" Abbynej postavy zvedavy. Ty to vnimas ako herny nedostatok alebo chybu, ale je to skratka tvoj dojem. Riesili sme jej motivaciu urobit Joelovi to, co mu urobila. Hra mi dala najprv jej racionalne dovody a potom aj emocionalne. Druckmanov zamer sa v mojom pripade skratka podaril. Bolo to odvazne a nekonvencne, ale nesmierne efektne, efektivne a osviezujuco ine.
855733
Je. Argumentujes totiz zaujato. Fungovalo to na teba inak.[spoiler] Ja som bol na "cestu" Abbynej postavy zvedavy. Ty to vnimas ako herny nedostatok alebo chybu, ale je to skratka tvoj dojem. Riesili sme jej motivaciu urobit Joelovi to, co mu urobila. Hra mi dala najprv jej racionalne dovody a potom aj emocionalne. [/spoiler]Druckmanov zamer sa v mojom pripade skratka podaril. Bolo to odvazne a nekonvencne, ale nesmierne efektne, efektivne a osviezujuco ine.
855728
4 -3
reagovat
To cos napsal není reakce na mé sdělení.
Já se nebavím nutně o Abbie. Tím tuplem se nebavím o Joelu a Ellie. Říkám, že pro mě "vysvětlení" akce nese diametrálně jinou hodnotu, než "souhlas" s akcí.

Obvzlášť u postavy, kterou mám ovládat (a tedy jí "pomáhat").
855728
To cos napsal není reakce na mé sdělení. Já se nebavím nutně o [spoiler]Abbie[/spoiler]. Tím tuplem se nebavím o Joelu a Ellie. Říkám, že pro mě "vysvětlení" akce nese diametrálně jinou hodnotu, než "souhlas" s akcí. Obvzlášť u postavy, kterou mám ovládat (a tedy jí "pomáhat").
855712
4 0
reagovat
To je v pohode, z tohto hladiska je rovnaky psychopat aj Joel alebo Ellie. Tym by som to asi uz uzavrel.
855712
To je v pohode, z tohto hladiska je rovnaky psychopat aj Joel alebo Ellie. Tym by som to asi uz uzavrel.
855706
4 -2
reagovat
Tak já taky dokážu pochopit, že je někdo třeba psychopat a pak vraždí lidi aby se ukájel. Mně ale "pochopení" nestačí. Věřím, že existuje vysvětlení i pro činy hlavní postavy hry Hatred, například ( link ).
Opět, to je jen ten principiélní rozdíl mezi námi. Tobě stačí pochopení. Mě pochopení stačí u záporáka. U hlavní postavy, speciálně té, do které se mám vžít, mi to opravdu nestačí.
855706
Tak já taky dokážu pochopit, že je někdo třeba psychopat a pak vraždí lidi aby se ukájel. Mně ale "pochopení" nestačí. Věřím, že existuje vysvětlení i pro činy hlavní postavy hry Hatred, například ( https://www.youtube.com/watch?v=FeAXBlk7fsA ). Opět, to je jen ten principiélní rozdíl mezi námi. Tobě stačí pochopení. Mě pochopení stačí u záporáka. U hlavní postavy, speciálně té, do které se mám vžít, mi to opravdu nestačí.
855699
4 0
reagovat
Nie, nepovazujem ho vobec za ospravedlnitelne, ale za pochopitelne. Je v tom velky rozdiel. Ze chapem motivaciu tej postavy, ale neobhajujem ju. Najma sa stale bavime o niecom, co skratka nemozes zo svojej pozicie pochopit, ked si si tou jej cestou nepresiel. A ta hra ti dava nejake tie voditka, ako jej motivaciu sposobit Joelovi nejake to utrpenie pred smrtou POCHOPIT. Koniec koncov, ak si odmyslime to prestrelenie kolien, nie je to v nicom odlisne od toho, co spravil Joel v zavere prveho dielu serialu.
855699
Nie, nepovazujem ho vobec za ospravedlnitelne, ale za pochopitelne. Je v tom velky rozdiel. Ze chapem motivaciu tej postavy, ale neobhajujem ju. Najma sa stale bavime o niecom, co skratka nemozes zo svojej pozicie pochopit, ked si si tou jej cestou nepresiel. [spoiler]A ta hra ti dava nejake tie voditka, ako jej motivaciu sposobit Joelovi nejake to utrpenie pred smrtou POCHOPIT. Koniec koncov, ak si odmyslime to prestrelenie kolien, nie je to v nicom odlisne od toho, co spravil Joel v zavere prveho dielu serialu.[/spoiler]
855647
3 -1
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Jen chutnej svoji medicinu, kdy svinis vse kam vlezes. At se bavi o cem chteji, to necti.
855691
Jen chutnej svoji medicinu, kdy svinis vse kam vlezes. At se bavi o cem chteji, to necti.
855672
7 -10
reagovat
Nic proti, ale seriály už jsou Last of Us solidně zasvinene, tak už asi nemusíte opakovat tu letitou diskuzi z her...
855672
Nic proti, ale seriály už jsou Last of Us solidně zasvinene, tak už asi nemusíte opakovat tu letitou diskuzi z her...
5 -5
reagují: Codename.Onyx
reagovat
Lenže zásadná vec na ktorú tak nejak zabúdaš je tá že v postapo svete kde na teba za každým rohom čaká zombík s hríbom namiesto hlavy sú všetci svojim spôsobom tak trochu psychopati, ak mi rozumieš ;)
855654
Lenže zásadná vec na ktorú tak nejak zabúdaš je tá že v postapo svete kde na teba za každým rohom čaká zombík s hríbom namiesto hlavy sú všetci svojim spôsobom tak trochu psychopati, ak mi rozumieš *;)*
855647
3 0
reagovat
reaguje na: speta.jr
Z pohledu pomsty? Zajímavé. Každopádně ani netvrdím, že mám "správnou" odpověď, ale že ji mám zjevně jinou, než třeba Gorecki.
855653
Z pohledu pomsty? Zajímavé. Každopádně ani netvrdím, že mám "správnou" odpověď, ale že ji mám zjevně jinou, než třeba Gorecki.
855652
3 0
reagovat
Tohle je jedna z veci, ktera se probira v prvnim rocniku na pravech a ne, neni na to zadna spravna odpoved.
855652
Tohle je jedna z veci, ktera se probira v prvnim rocniku na pravech a ne, neni na to zadna spravna odpoved.
855647
4 0
reagovat
reaguje na: Kostěj
jo link :D
Každopádně se bavíme o trestu vs prevenci. Zásadní rozdíl. Nemluvě o tom, že i jako výslechovou metodu to za těch 13 let vnímám už trochu jinak (v drtivé většině případů to nefunguje, což jaksi dává i logický smysl...).
855649
jo https://imgur.com/a/wwBaOjy *:D* Každopádně se bavíme o trestu vs prevenci. Zásadní rozdíl. Nemluvě o tom, že i jako výslechovou metodu to za těch 13 let vnímám už trochu jinak (v drtivé většině případů to nefunguje, což jaksi dává i logický smysl...).
855648
5 0
reagovat
855648
[url=https://www.csfd.cz/film/206423-odpocitavani/recenze/]Viděls?[/url]
855647
3 0
reagovat
Rozdíl mezi námi je, že ty považuješ mučení za ospravedlnitelné, kdežto já ne. Podle mě dokáže mučit člověka jen psychopat. Podle tebe ne, ok, budiž. Věc názoru.
To jen abychom si rozuměli v tom rozdílu.
855647
Rozdíl mezi námi je, že ty považuješ mučení za ospravedlnitelné, kdežto já ne. Podle mě dokáže mučit člověka jen psychopat. Podle tebe ne, ok, budiž. Věc názoru. To jen abychom si rozuměli v tom rozdílu.
855574
7 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Nemám žádný a ta Shannon vypadá ideálně plus ji Druckmann sleduje na IG, takže tady je asi jasno.
855640
Nemám žádný a ta Shannon vypadá ideálně plus ji Druckmann sleduje na IG, takže tady je asi jasno.
855638
3 0
reagovat
reaguje na: verbst
Říkal jsem si, jestli by Gonzi nechtěl přechodně založit novou sekci. :D
855639
Říkal jsem si, jestli by Gonzi nechtěl přechodně založit novou sekci. *:D*
855635
2 0
reagovat
reaguje na: do_Od
BTW, tvuj tip na herecku, ktera by byla super Abby?
855638
BTW, tvuj tip na herecku, ktera by byla super Abby?
855637
2 -1
reagují: do_Od
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se