Druhá řada začala být v plánu poté, co Sheridanovi došlo, že to, co chce vyprávět, prostě nestíhá v té první. To je velký rozdíl à propos právě to jak je to velký a je v tom mnohem víc dějových linií než v 1883 by mohlo napovědět, že tady vůbec nejde *jenom* o nějaké vyřizování účtů v Montaně a čekání na Spencera. To by tam pak třeba vůbec nemusela být linka s Indiány. Ne, celá Afrika, mořeplavba, teď pro změnu Itálie, ti Indiáni a církevní školy, načrtnutá politika tehdejších USA a jak se v tom odráží současnost, to je docela komplexní freska té doby, z níž si lze brát mnohem víc.
Když jsem psal, že mě štve představa nevyhnutelného cliffhangeru tak mě to štve hlavně proto, že bych v tom pomalým nasávání všeho, co ten seriál zachycuje, nejradši hned pokračoval. Nedokážu si ale představit, že by se návrat Spencera a jeho vztah dokázal našroubovat do toho seriálu tak, aby to vyšlo na 8 epizod a bylo to stejně tak emocionální. Už jen třeba ta scéna se čtením dopisů, to by prostě v nějaké zkompresované podobě vůbec nefungovalo, nehledě na to, že by pak byl ubrán prostor i všem ostatním.
Prostě ne, takhle jak to je je to dokonalý.
reagovat
|