Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 6201 - 6220 Napsat příspěvek
reaguje na: Milosh
Ty vole, jo, vždyť tohle je jedno t těch otravnejch klišé, do toho hraje samozřejmě nějakej rap, nebo blues případně, a viděli jsme to stokrát.
860811
Ty vole, jo, vždyť tohle je jedno t těch otravnejch klišé, do toho hraje samozřejmě nějakej rap, nebo blues případně, a viděli jsme to stokrát.
860805
2 -3
reagovat
reaguje na: do_Od
Nejsem rasista, ctím předlohu a world building. Chápu ale, že pro tebe je ta nuance moc složitá.
Only Sith deals in absolutes.
860809
Nejsem rasista, ctím předlohu a world building. Chápu ale, že pro tebe je ta nuance moc složitá. Only Sith deals in absolutes.
860802
16 0
reagují: do_Od
reagovat
reaguje na: Gonzi
I proto jsem psal, že to myslim obecně. K nám moc rasisti nechodí, nebo vědí, že se nemají projevovat. 

Rozumím co myslíš s tím přepsáním postavy, ale já si myslím, tze by to šlo i bez toho a i kdyby ne, tak by to tomu seriálu neublížilo. Ale možná bych mluvil jinak, kdybych ten seriál považoval za dobrý. 

Ale celkove si fakt myslim, že ta postava akutecne nemusí být bílá kvůli tomu, co je zač a odkud pochází. Neni to Jindřich VIII. nebo Masaryk. 

Ale zároveň to pochopitelně neznamená, že musi být černoch. Jen prostě Ali má dva Oscary a uhrál by to skvěle, o nic víc nejde. A byl bych právě rád, kdyby někteří lidi - opět mluvím obecně - řešili právě tohle. 
860807
I proto jsem psal, že to myslim obecně. K nám moc rasisti nechodí, nebo vědí, že se nemají projevovat.  Rozumím co myslíš s tím přepsáním postavy, ale já si myslím, tze by to šlo i bez toho a i kdyby ne, tak by to tomu seriálu neublížilo. Ale možná bych mluvil jinak, kdybych ten seriál považoval za dobrý.  Ale celkove si fakt myslim, že ta postava akutecne nemusí být bílá kvůli tomu, co je zač a odkud pochází. Neni to Jindřich VIII. nebo Masaryk.  Ale zároveň to pochopitelně neznamená, že musi být černoch. Jen prostě Ali má dva Oscary a uhrál by to skvěle, o nic víc nejde. A byl bych právě rád, kdyby někteří lidi - opět mluvím obecně - řešili právě tohle. 
860801
7 0
reagovat
Sorry jako, ale je to blbost. To že na předměstích žije málo černochů neznamená, že všechny černý postavy ve filmech a tv musej bejt "niggaz z ghetta". 
860805
Sorry jako, ale je to blbost. To že na předměstích žije málo černochů neznamená, že všechny černý postavy ve filmech a tv musej bejt "niggaz z ghetta". 
860792
5 -1
reagují: Barv666
reagovat
Faktor je tez online fanouskovska zakladna a fyzicka atraktivita. Takze Pascal, kdyz ma oboje, bude proste prijiman jinak. A ne jen ze je jako latino ale vlastne bilej.
860804
Faktor je tez online fanouskovska zakladna a fyzicka atraktivita. Takze Pascal, kdyz ma oboje, bude proste prijiman jinak. A ne jen ze je jako latino ale vlastne bilej.
5 0
reagovat
Smutný, jak se spousta lidí pořád snaží dělat ten rasismus komplikovanější, než je. To že máte rádi černochy jinde vás fakt "neočišťuje", když pak máte kecy v případech jako tenhle. Jednoduchý jako facka. Tak si to aspoň přiznejte...
860802
Smutný, jak se spousta lidí pořád snaží dělat ten rasismus komplikovanější, než je. To že máte rádi černochy jinde vás fakt "neočišťuje", když pak máte kecy v případech jako tenhle. Jednoduchý jako facka. Tak si to aspoň přiznejte...
7 -27
reagují: Barv666, Gonzi
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
Já na to reaguju, protože je to tu opravdu o každé podobné zprávy :D a prostě se tím rasismem často skrývá validní kritika. Zrovna jej si důvěrně pamatuju z Lukea Cage (který se mi líbil celkově, btw) a on tam hrál suprově. True Detective? Totéž. Vlastně možná nejlepší série.

Strašně často se "chci aby se neměnila předloha" zaměňuje za "jsem rasista", což je urážlivé z té druhé strany a zároveň strašně nekonstruktivní. Plno lidí kopalo do Rings of Powder a hned byli rasisti, jenže on ten (jinak spíše lépe hrající) černý elf prostě nedává smysl. Stejně tak ta černá trpaslice byla vyloženě skvělá, ale zároveň absurdní. Naopak takové House of Dragon mělo černochy jako konkrétní rod a hned to působí jinak.

Na csfd a podobných žumpách to někteří určitě hází do jednoho pytle, ale na Moviezone většinově ne.
Tady si dovolím tvrdit, že většina co nechce "černého Joela" úplně stejně nechce "bílého Bladea".

Takže tady máme místo toxických rasistů toxické antirasisty, kteří mají opravdu nejblíž k tomuhle chování link

A že se vrátím k TLoU... ten svět se vlastně úplně vybízí ke spinoffům "z centra města", "z malé vesničky v horách" atd. atp. Kdy by tam mohlo být plno jiných postav a zároveň by to mohlo fungovat jako jakýsi vhled do jiných kultur. Já bych to uvítal. Mushroom Samurai anyone? :D

Já prostě neocením černého Joela, zároveň bych ale ocenil celou linku z defacto jakékoli oblasti na zemi.
860801
Já na to reaguju, protože je to tu opravdu o každé podobné zprávy *:D* a prostě se tím rasismem často skrývá validní kritika. Zrovna jej si důvěrně pamatuju z Lukea Cage (který se mi líbil celkově, btw) a on tam hrál suprově. True Detective? Totéž. Vlastně možná nejlepší série. Strašně často se "chci aby se neměnila předloha" zaměňuje za "jsem rasista", což je urážlivé z té druhé strany a zároveň strašně nekonstruktivní. Plno lidí kopalo do Rings of Powder a hned byli rasisti, jenže on ten (jinak spíše lépe hrající) černý elf prostě nedává smysl. Stejně tak ta černá trpaslice byla vyloženě skvělá, ale zároveň absurdní. Naopak takové House of Dragon mělo černochy jako konkrétní rod a hned to působí jinak. Na csfd a podobných žumpách to někteří určitě hází do jednoho pytle, ale na Moviezone většinově ne. [b]Tady si dovolím tvrdit, že většina co nechce "černého Joela" úplně stejně nechce "bílého Bladea".[/b] Takže tady máme místo toxických rasistů toxické antirasisty, kteří mají opravdu nejblíž k tomuhle chování https://www.youtube.com/watch?v=e3h6es6zh1c A že se vrátím k TLoU... ten svět se vlastně úplně vybízí ke spinoffům "z centra města", "z malé vesničky v horách" atd. atp. Kdy by tam mohlo být plno jiných postav a zároveň by to mohlo fungovat jako jakýsi vhled do jiných kultur. Já bych to uvítal. Mushroom Samurai anyone? *:D* Já prostě neocením černého Joela, zároveň bych ale ocenil celou linku z defacto jakékoli oblasti na zemi.
860795
20 0
reagují: DarkSith, Mr. Hlad
reagovat
Ja neviem, ale na mňa toto pôsobí, ako keď si tu disk veľmi želal gay linku v kingsman, aby to vytočilo idiotov.... proste nie, nefungovalo by to rovnako. Ale možno som ozaj rasista.
860796
Ja neviem, ale na mňa toto pôsobí, ako keď si tu disk veľmi želal gay linku v kingsman, aby to vytočilo idiotov.... proste nie, nefungovalo by to rovnako. Ale možno som ozaj rasista.
12 -2
reagovat
Ale žádnou debatu jsem tu rozjíždět nechtěl. Jen jsem si chtěl napsat, že rasisti obecně jsou lidský odpad nehodný poflusání. 
860795
Ale žádnou debatu jsem tu rozjíždět nechtěl. Jen jsem si chtěl napsat, že rasisti obecně jsou lidský odpad nehodný poflusání. 
860792
6 0
reagují: Gonzi
reagovat
Tak já samozřejmě myslím, že když by se k tomu dostali lidi jako Ali nebo Washington, logicky by se upravovaly i ty věci okolo. A spousta lidí by pořád měla problém prostě s tím, že je černej a byli by s nadsázkou radši, kdyby tu roli místo dvouoscarového Aliho hrál dejme tomu Kevin James. O to mi šlo. O to, že mezi námi prostě žijí debilové, kteří mají a priori problém právě s tímhle a je to smutný. Že je pro ně Pascal dost bílý na to, aby to hrál a Ali ne, protože prostě ne. A tak daleko jako ty oni vůbec neuvažují. 
860793
Tak já samozřejmě myslím, že když by se k tomu dostali lidi jako Ali nebo Washington, logicky by se upravovaly i ty věci okolo. A spousta lidí by pořád měla problém prostě s tím, že je černej a byli by s nadsázkou radši, kdyby tu roli místo dvouoscarového Aliho hrál dejme tomu Kevin James. O to mi šlo. O to, že mezi námi prostě žijí debilové, kteří mají a priori problém právě s tímhle a je to smutný. Že je pro ně Pascal dost bílý na to, aby to hrál a Ali ne, protože prostě ne. A tak daleko jako ty oni vůbec neuvažují. 
860792
8 -2
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
Fakt jen o barvu pleti nejde. Ten děj začne v typickém americkém suburban domě, kde je černochů velmi málo (historie, rasismus...). Je to i pro jistou empatii v katastrofě, protože děj začne pohledem někoho, s kým lze snadno soucítit (taková ta idealizovaná Amerika, dům se záhonkem = skoro každý film za posledních 100 let).

Pokud bys vyměnil Joela za černocha, tak bys musel adekvátně upravit linku, jinak by to byl jen blackwashing. Mohlo by to být zajímavé, mohlo by to začínat v nějaké městské čtvrti atd. ale prostě by bylo adekvátní to změnit. "Joelův" odpor k autoritám by tím třeba byl o to více pochopitelný.

Černý Peter Parker je špatně. Miles Morales je správně.
860792
Fakt jen o barvu pleti nejde. Ten děj začne v typickém americkém suburban domě, kde je černochů velmi málo (historie, rasismus...). Je to i pro jistou empatii v katastrofě, protože děj začne pohledem někoho, s kým lze snadno soucítit (taková ta idealizovaná Amerika, dům se záhonkem = skoro každý film za posledních 100 let). Pokud bys vyměnil Joela za černocha, tak bys musel adekvátně upravit linku, jinak by to byl jen blackwashing. Mohlo by to být zajímavé, mohlo by to začínat v nějaké městské čtvrti atd. ale prostě by bylo adekvátní to změnit. "Joelův" odpor k autoritám by tím třeba byl o to více pochopitelný. Černý Peter Parker je špatně. Miles Morales je správně.
860787
16 -6
reagují: Milosh, Mr. Hlad, Mr. Hlad
reagovat
Mně přijde hlavně úsměvné, že někteří lidi (mluvím obecně) mají problém s tím, že Joel by byl černoch, ale že je Joel Jihoameričan, jim vlastně nevadí. Oboje je přitom stejně "špatně". Tady fakt jde o tu barvu pleti, o nic jiného. Kdyby ho hrál dejme tomu Banderas, který by to podle mě dokázal dát na pána, taky by to nebyl problém. Ale Denzel už jo. 
860787
Mně přijde hlavně úsměvné, že někteří lidi (mluvím obecně) mají problém s tím, že Joel by byl černoch, ale že je Joel Jihoameričan, jim vlastně nevadí. Oboje je přitom stejně "špatně". Tady fakt jde o tu barvu pleti, o nic jiného. Kdyby ho hrál dejme tomu Banderas, který by to podle mě dokázal dát na pána, taky by to nebyl problém. Ale Denzel už jo. 
13 0
reagovat
Pascal je tam taky kvůli etnicite btw. Mam ho moc rád, ale obsazením těží z toho že není bílý, tak se vlk nažere a koza zůstane celá, protože jako bílý vypadá nebo minimálně bílým nevadí. 
860780
Pascal je tam taky kvůli etnicite btw. Mam ho moc rád, ale obsazením těží z toho že není bílý, tak se vlk nažere a koza zůstane celá, protože jako bílý vypadá nebo minimálně bílým nevadí. 
8 0
reagovat
Já neříkám, že Pascal není skvělý, klidně i lepší než by byl Ali. Zároveň nesouhlasím, že by to tu postavu aka její charakter jakkoli změnilo, protože to nemá absolutně na nic vliv. Původní Joel se taky nenarodil v Chile.
860773
Já neříkám, že Pascal není skvělý, klidně i lepší než by byl Ali. Zároveň nesouhlasím, že by to tu postavu aka její charakter jakkoli změnilo, protože to nemá absolutně na nic vliv. Původní Joel se taky nenarodil v Chile.
860772
7 -10
reagovat
reaguje na: do_Od
Defacto vůbec, krom toho, že to mění originální postavu. Za sebe se ptám, čím by to bylo lepší, než když ji neměnili a je tam skvělý Pascal.
860772
Defacto vůbec, krom toho, že to mění originální postavu. Za sebe se ptám, čím by to bylo lepší, než když ji neměnili a je tam skvělý Pascal.
860771
12 -2
reagují: do_Od
reagovat
Ali je skvělý herec, proč je to zase problém? Jak přesně tady barva kůže hraje roli?
860771
Ali je skvělý herec, proč je to zase problém? Jak přesně tady barva kůže hraje roli?
5 -12
reagovat
reaguje na: Gorecki
> MZ by asi skolabovalo
A ty bys byl nadšený?
860770
> MZ by asi skolabovalo A ty bys byl nadšený?
860755
7 0
reagovat
reaguje na: Gorecki
Ne jenom MZ …
860759
Ne jenom MZ …
860755
7 0
reagovat

Last of us

Jeffrey Pierce, ktory hral v hre Tommyho, vysiel s informaciou, ze Joela v seriali mal namiesto Pedra povodne hrat Mahershala Ali.
MZ by asi skolabovalo.:D
860755
Jeffrey Pierce, ktory hral v hre Tommyho, vysiel s informaciou, ze Joela v seriali mal namiesto Pedra povodne hrat [spoiler]Mahershala Ali[/spoiler]. MZ by asi skolabovalo.*:D*
Last of us
9 0
reagují: Gonzi, esmo
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
twoe takovej sqár poběží 2 a možná více sezon.. smutně vzpomínám a ještě ted me sere zrušení Tron Uprising, nakou petici sem i podepisoval:D
860733
twoe takovej sqár poběží 2 a možná více sezon.. smutně vzpomínám a ještě ted me sere zrušení Tron Uprising, nakou petici sem i podepisoval*:D*
860730
5 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se