Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 6181 - 6200 Napsat příspěvek
reaguje na: Gonzi
Pominu-li fakt, že ti teda stačí o něco světlejší kůže, abys o někom řekl, že je podobný předloze, tak proč nevedeme už několik týdnů tu samou debatu o Belle Ramsey, která není Ellie v obličeji ani trochu podobná? Aha, už to mám - Bella je bílá, takže to není tolik vidět a všichni si zvykli, protože to hraje fantasticky. ;)

Tady je krásně vidět, jak málo je podoba ve skutečnosti důležitá. Všechno je to o zvyku, a co obecně na internetu při těchto debatách vidím, je banda zaseknutých lidí neschopných/odmítajících si jen představit, že by si zvykali na něco jiného/nového, ačkoliv by to přitom charakterově a vším ostatním bylo naprosto to samé.

DarkSith:
Ještě ti tam chybí, že šířím woke propagandu, abys to měl komplet. Fakt tvle, a tohle mi tady bude psát, že mám vymytý mozek. Panebože, že já jsem se do téhle debaty vůbec pouštěl. :)

okkac: Další takovej, přitom paradoxně jste to v reálu vy, kdo furt u něčeho brečí.
860883
Pominu-li fakt, že ti teda stačí o něco světlejší kůže, abys o někom řekl, že je podobný předloze, tak proč nevedeme už několik týdnů tu samou debatu o Belle Ramsey, která není Ellie v obličeji ani trochu podobná? Aha, už to mám - [b]Bella je bílá[/b], takže to není tolik vidět a všichni si zvykli, protože to hraje fantasticky. *;)* Tady je krásně vidět, jak málo je podoba ve skutečnosti důležitá. Všechno je to o zvyku, a co obecně na internetu při těchto debatách vidím, je banda zaseknutých lidí neschopných/odmítajících si jen představit, že by si zvykali na něco jiného/nového, ačkoliv by to přitom charakterově a vším ostatním bylo naprosto to samé. [b] DarkSith:[/b] Ještě ti tam chybí, že šířím woke propagandu, abys to měl komplet. Fakt tvle, a tohle mi tady bude psát, že mám vymytý mozek. Panebože, že já jsem se do téhle debaty vůbec pouštěl. *:)* [b]okkac: [/b]Další takovej, přitom paradoxně jste to v reálu vy, kdo furt u něčeho brečí.
860865
5 -26
reagují: Gonzi, DarkSith, holub109
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Přitom příspěvky od do_doa by šly zjednodušit jako "kňůůů" a vystihly by to samé 8)
860882
Přitom příspěvky od do_doa by šly zjednodušit jako "kňůůů" a vystihly by to samé *8)*
860871
12 -3
reagovat
reaguje na: SteKi
Akorat jsem to opravil, ale vsiml jsem si toho az u kolegy niz:D
860878
Akorat jsem to opravil, ale vsiml jsem si toho az u kolegy niz*:D*
860877
1 0
reagovat
Chlapci. On sa volá Roland :)) :D
860877
Chlapci. On sa volá Roland *:))* *:D*
1 0
reagují: (=LIFTY=)
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Na Ronalda by se skvěle hodil Brandon Sklenar. ;)
860876
Na Ronalda by se skvěle hodil Brandon Sklenar. *;)*
860874
2 0
reagovat
Prijde mi, ze si nekdo plete rasismus s tim, ze hrac chce proste dostat tu postavu ze hry a ne typove nekoho uplne jineho. Me treba vylozene nesedla minuly dil herecka Riley. A to mela barvu kuze uplne stejnou, jen se tam vubec nehodila a s Ellie mela nulovou chemii.
To stejne, jak prskali fanousci na Keanu Reevese, kdyz hral Constantina a tam neslo o zmenu barvy kuze.
Takova Temna vez od Kinga. Roland ma byt nekdo jako Clint Eastwood a po sto ruznych nahozenych hercich vyberou Elbu? Je to sympatak, mam ho rad jako herce, ale nechci aby hral zrovna tuhle postavu, kdyz se ji vubec nepodoba a nehodi se na ni.
860874
Prijde mi, ze si nekdo plete rasismus s tim, ze hrac chce proste dostat tu postavu ze hry a ne typove nekoho uplne jineho. Me treba vylozene nesedla minuly dil herecka Riley. A to mela barvu kuze uplne stejnou, jen se tam vubec nehodila a s Ellie mela nulovou chemii. To stejne, jak prskali fanousci na Keanu Reevese, kdyz hral Constantina a tam neslo o zmenu barvy kuze. Takova Temna vez od Kinga. Roland ma byt nekdo jako Clint Eastwood a po sto ruznych nahozenych hercich vyberou Elbu? Je to sympatak, mam ho rad jako herce, ale nechci aby hral zrovna tuhle postavu, kdyz se ji vubec nepodoba a nehodi se na ni.
14 0
reagují: DarkSith
reagovat
reaguje na: holub109
+ je zajímavý, že se to děje jen jedním směrem a nikdy jsem to neviděl obráceně a to i na místech, kde to absolutně nedává smysl, například ten seriál o Anně Boleyn, ve kterém hrála Jodie Turner-Smith
860873
+ je zajímavý, že se to děje jen jedním směrem a nikdy jsem to neviděl obráceně a to i na místech, kde to absolutně nedává smysl, například ten seriál o Anně Boleyn, ve kterém hrála Jodie Turner-Smith
860870
3 0
reagovat
Gonzi vs. Do_od in nutshell link
860871
Gonzi vs. Do_od in nutshell https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02arAEuANKwSXD92qke85Zvw2wCWqmgRdsd3k2tQPs2ECFVSMZTLA67soewtUoU4ol&id=100077424805159
9 -2
reagují: okkac
reagovat
Mně přijde, že se to dneska obecně dělá hlavně z důvodu toho, aby se vzbudila nějaká kontroverze a víc se o tom mluvilo a ne proto, že ten člověk by to zahrál lépe.
860870
Mně přijde, že se to dneska obecně dělá hlavně z důvodu toho, aby se vzbudila nějaká kontroverze a víc se o tom mluvilo a ne proto, že ten člověk by to zahrál lépe.
860865
10 0
reagují: holub109
reagovat
reaguje na: connor
:+
860868
*:+*
860863
3 0
reagovat
Joel je nevrlej working class kovboj z Texasu. Na něj mi uhlazený Mahershala nesedí. Denzel nebo Idris Elba by tam byli asi v pohodě, ale nevidím nic špatného ani rasistického na tom, že tam lidi radši uvidí bělocha věrného předloze.
860867
Joel je nevrlej working class kovboj z Texasu. Na něj mi uhlazený Mahershala nesedí. Denzel nebo Idris Elba by tam byli asi v pohodě, ale nevidím nic špatného ani rasistického na tom, že tam lidi radši uvidí bělocha věrného předloze.
10 0
reagovat
reaguje na: do_Od
Ty to bereš tak, že jakýkoli dobrý herec může být Joel. Ten stavař opravdu může být defacto kdokoli, to je ale argument vůči předloze. Nebyl to kdokoli, byl to tento chlapík, kterému je Pedro ve správném oblečení normálně podobný: link . Takže, "jaký je rozdíl mezi Pedro Pascalem a Alim" je, že jeden z nich nevypadá jako Joel. Může vypadat jako Karl z vedlejší ulice. Může vypadat jako Peter z centra. Jak vypadá Joel ale víme a je to jinak.

Já jsem se proto na začátku ptal, v čem by bylo lepší, kdyby tahle podoba neplatila. Bylo by to lepší pro producenty, protože by se o tom kvůli kontroverzi psalo. Nic víc.

A proti čemu se ohrazuju je, že je to rasismus. Mě by tam obdobně vadil i blonďák s modrýma očima.
860865
Ty to bereš tak, že jakýkoli dobrý herec může být Joel. Ten stavař opravdu může být defacto kdokoli, to je ale argument vůči předloze. Nebyl to kdokoli, byl to tento chlapík, kterému je Pedro ve správném oblečení normálně podobný: https://www.google.com/search?tbm=isch&q=pedro%20pascal%20vs%20game%20joel . Takže, [i]"[b]jaký je rozdíl mezi Pedro Pascalem a Alim[/b]" [/i]je, že jeden z nich nevypadá jako Joel. Může vypadat jako Karl z vedlejší ulice. Může vypadat jako Peter z centra. Jak vypadá Joel ale víme a je to jinak. Já jsem se proto na začátku ptal, v čem by bylo lepší, kdyby tahle podoba neplatila. [spoiler]Bylo by to lepší pro producenty, protože by se o tom kvůli kontroverzi psalo. Nic víc.[/spoiler] A proti čemu se ohrazuju je, že je to rasismus. Mě by tam obdobně vadil i blonďák s modrýma očima.
860842
16 0
reagují: do_Od, holub109
reagovat
reaguje na: DarkSith
*černobílÝ ;)
860863
*černobílÝ *;)*
860856
3 0
reagují: DarkSith
reagovat
Promiň, ale píšeš nesmysly. Ostatně jako vždy když se zde řeší podobné téma. Všechny argumenty proč se mýlíš už zazněly, takže bych jen opakoval to, co napsal Gonzi nebo Duro. 8)
860862
Promiň, ale píšeš nesmysly. Ostatně jako vždy když se zde řeší podobné téma. Všechny argumenty proč se mýlíš už zazněly, takže bych jen opakoval to, co napsal Gonzi nebo Duro. *8)*
860825
10 -2
reagovat
 "Tady si dovolím tvrdit, že většina co nechce "černého Joela" úplně stejně nechce "bílého Bladea""
Napsal si to naprosto přesně. Jenže se vždy najde někdo (do_Od), kdo má z principu vymytý mozek a tak místo rozumného postoje upřednostňuje svůj černobílý a velice pochybný ideologický pohled, který hraničí s fanatizmem. 
860856
 "Tady si dovolím tvrdit, že většina co nechce "černého Joela" úplně stejně nechce "bílého Bladea"" Napsal si to naprosto přesně. Jenže se vždy najde někdo (do_Od), kdo má z principu vymytý mozek a tak místo rozumného postoje upřednostňuje svůj černobílý a velice pochybný ideologický pohled, který hraničí s fanatizmem. 
860801
14 -2
reagují: connor
reagovat
uz ve dni nezavislosti byl will smith nigga z nice suburbu, takze no big deal
860855
uz ve dni nezavislosti byl will smith nigga z nice suburbu, takze no big deal
6 0
reagovat
Tak mi teda odpověz na jednoduchou otázku - jaký je rozdíl mezi Pedro Pascalem a Alim? Protože Pascal rovněž není bílý otec od rodiny.

Samozřejmě, že by se pro Aliho našla v tom světě jiná role, o tom se ale přece nebavíme. Já primárně říkám, ať role hraje vždy ten nejlepší herec. Jestli Joela bude hrát Washington, Ali, nebo Coster-Waldau je na papíře úplně fuk, vůbec nic se nezmění, všichni tam typově i věkově zapadají, pozadí můžou mít úplně stejný (stavbař, svobodný otec, žijící na předměstí) a pak už záleží jen na projevu a chemii. Pascal byl zjevně lepší a já za to jsem rád. Čemu nerozumím, je hlásání toho, že kdyby tam ALE NÁHODOU byl nějaký černoch, je to problém. A všechny důvody, co tu zatím padly, mi přijdou jako snaha omluvit vlastní předsudky. A ano, je rozdíl napsat "nesedí mi tam typově" vs. "nesedí mi tam, protože je černý" -> což tu de facto píšete.

Duro: Milióntá adaptace Tří mušketýrů ať si dělá co chce, who cares. Mimochodem na tu francouzskou se teď dost těším.

esmo: Baví se lidi, co si mají co říct, tak si zase sedni.
860842
Tak mi teda odpověz na jednoduchou otázku - [b]jaký je rozdíl mezi Pedro Pascalem a Alim?[/b] Protože Pascal rovněž není bílý otec od rodiny. Samozřejmě, že by se pro Aliho našla v tom světě jiná role, o tom se ale přece nebavíme. Já primárně říkám, ať role hraje vždy ten nejlepší herec. Jestli Joela bude hrát Washington, Ali, nebo Coster-Waldau je na papíře úplně fuk, vůbec nic se nezmění, všichni tam typově i věkově zapadají, pozadí můžou mít úplně stejný (stavbař, svobodný otec, žijící na předměstí) a pak už záleží jen na projevu a chemii. Pascal byl zjevně lepší a já za to jsem rád. Čemu nerozumím, je hlásání toho, že kdyby tam ALE NÁHODOU byl nějaký černoch, je to problém. A všechny důvody, co tu zatím padly, mi přijdou jako snaha omluvit vlastní předsudky. A ano, je rozdíl napsat "nesedí mi tam typově" vs. "nesedí mi tam, protože je černý" -> což tu de facto píšete. [b]Duro: [/b]Milióntá adaptace Tří mušketýrů ať si dělá co chce, who cares. Mimochodem na tu francouzskou se teď dost těším. [b]esmo: [/b]Baví se lidi, co si mají co říct, tak si zase sedni.
860829
6 -12
reagují: Gonzi
reagovat
Píšeš, že tu ľudia zbytočne komplikujú rasizmus, ja si zase myslím, že ty okamžitými rozsudkami o rasizme túto otázku príliš zjednodušuješ. Paradoxne práve tvoj pohľad je čiernobiely. Ehm. :) Si z tých ľudí, ktorí povedia, že medzi francúzskymi mušketiermi v prvej polovici 17. storočia v pohode môžu byť černosi, lebo aj Dumas mal babku černošku. :D

Hlad: Veľmi zlý príklad. Keby tam hral Denzel Washington, tak by to bola úplná pecka, a naopak by to seriálu ešte pritiahlo viac divákov. A nebolo by ich málo. :)
860834
Píšeš, že tu ľudia zbytočne komplikujú rasizmus, ja si zase myslím, že ty okamžitými rozsudkami o rasizme túto otázku príliš zjednodušuješ. Paradoxne práve tvoj pohľad je čiernobiely. Ehm. :) Si z tých ľudí, ktorí povedia, že medzi francúzskymi mušketiermi v prvej polovici 17. storočia v pohode môžu byť černosi, lebo aj Dumas mal babku černošku. *:D* Hlad: Veľmi zlý príklad. Keby tam hral Denzel Washington, tak by to bola úplná pecka, a naopak by to seriálu ešte pritiahlo viac divákov. A nebolo by ich málo. :)
860825
13 -1
reagovat
Ježíš zas nepišti …
860830
Ježíš zas nepišti …
860825
17 -3
reagovat
Já neříkám, že v rodinném domě na předměstí nemůže žít černoch, ale že je to kulturně méně obvyklé, obvlášť v médiích. Asi se dá i říct, že je to kvůli rasismu a že jsme na to zvyklí už je jakýsi "rasismus ze setrvačnosti". To nepopírám, to jsem psal proč je Joel bílý otec na Americkém předměstí už v originálu. Abychom měli něco "snadno uchopitelného", než se to vše změní.
"Předloha je fiktivní videohra" je bagatelizace. Ta postava má nějaký popis, historii, zázemí atd. a "jen to změnit" nedává smysl (mně).

"bláblá důvod, jak si obhájit, že nechceš černocha v roli, která byla původně bílá".
Já si to nepotřebuju obhájit. Já to chci přesně tak, jak jsi to napsal, s tím že totéž platí i opačně (nechci bělocha v roli, která byla původně černá). Akceptovat to u jednoho, ale potlačovat u druhého dělají buď pokrytci, nebo lidi, pro které je nějaký politický postoj důležitější, než původní dílo (nebo lidi, kterým je to naprosto šum a fuk... typu Assylum apod).

Místo "Ali na to nemá herecky" řešíš "Ali je černoch". Budiž. Máš pravdu. Ale jak píšu (a to je ta nuance), já jej jako herce mám rád. Já bych velmi uvítal Aliho v TLoU. Opravdu je těch přeživších tak málo, že můžeme vyprávět jen Joelův příběh?

Ta nuance je právě v tom a opravdu mi přijde, že nechápeš že mám Aliho rád, rád bych jej viděl hrát mnohem častěji, než jej vídám a přesto by mi vadilo, že by hrál Joela. To že to označíš jako rasismus je absurdní. Pak jsem taky sexista, protože chci aby Batmanovu matku hrála žena. Taky jsem antisemitista, protože chci aby preacher neměl burku atd.
860829
Já neříkám, že v rodinném domě na předměstí nemůže žít černoch, ale že je to kulturně méně obvyklé, obvlášť v médiích. Asi se dá i říct, že je to kvůli rasismu a že jsme na to zvyklí už je jakýsi "rasismus ze setrvačnosti".[b] To nepopírám[/b], to jsem psal proč je Joel bílý otec na Americkém předměstí už v originálu. Abychom měli něco "snadno uchopitelného", než se to vše změní. [i]"Předloha je fiktivní videohra"[/i] je bagatelizace. Ta postava má nějaký popis, historii, zázemí atd. a "jen to změnit" nedává smysl (mně). [i] "bláblá důvod, jak si obhájit, že nechceš černocha v roli, která byla původně bílá". [/i] Já si to nepotřebuju obhájit. Já to chci přesně tak, jak jsi to napsal, s tím že totéž platí i opačně (nechci bělocha v roli, která byla původně černá). Akceptovat to u jednoho, ale potlačovat u druhého dělají buď pokrytci, nebo lidi, pro které je nějaký politický postoj důležitější, než původní dílo ([spoiler]nebo lidi, kterým je to naprosto šum a fuk... typu Assylum apod[/spoiler]). [i]Místo "Ali na to nemá herecky" řešíš "Ali je černoch".[/i] Budiž. Máš pravdu. Ale jak píšu (a to je ta nuance), já jej jako herce mám rád. Já bych [b]velmi uvítal[/b] Aliho v TLoU. Opravdu je těch přeživších tak málo, že můžeme vyprávět jen Joelův příběh? Ta nuance je právě v tom a opravdu mi přijde, že nechápeš že mám Aliho rád, rád bych jej viděl hrát mnohem častěji, než jej vídám a přesto by mi vadilo, že by hrál Joela. To že to označíš jako rasismus je absurdní. Pak jsem taky sexista, protože chci aby Batmanovu matku hrála žena. Taky jsem antisemitista, protože chci aby preacher neměl burku atd.
860825
17 -1
reagují: do_Od
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se