Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 3081 - 3100 Napsat příspěvek

Forst

Poláci dobře sledovali severské krimi i True Detective. Je to celkem temné, kdy
barevná paleta záběrů jde do hodně tmavých barev s občas velmi výraznou
červenou podtrhující tu depresi. I když je to současnost, tak prostředí
mi spíše evokovalo pozdní socialismus 80. let. Záběry Tater jsou
majestátní a Slováky pobaví, že vrchol Lomnického štítu je vlastně skoro
jak sídlo záporáka z Bondovek, kde se nejvyšší vrstva oddává sexuálním
neřestem :D Do posledního dílu jem byl celkem nadšený, bohužel úplný
závěr přinesl zbytečný twist a neuzavření děje s příslibem další série,
což mě vytočilo. 6/10
893251
Poláci dobře sledovali severské krimi i True Detective. Je to celkem temné, kdy barevná paleta záběrů jde do hodně tmavých barev s občas velmi výraznou červenou podtrhující tu depresi. I když je to současnost, tak prostředí mi spíše evokovalo pozdní socialismus 80. let. Záběry Tater jsou majestátní a Slováky pobaví, že vrchol Lomnického štítu je vlastně skoro jak sídlo záporáka z Bondovek, kde se nejvyšší vrstva oddává sexuálním neřestem :D Do posledního dílu jem byl celkem nadšený, bohužel úplný závěr přinesl zbytečný twist a neuzavření děje s příslibem další série, což mě vytočilo. 6/10
Forst
1 0
reagovat

TD S04E1-2

Za mě také zatím výborné. Trojka špatná nebyla a dvojka byla zajímavá, i kvalitní, ale nebylo to "True Detective", ale čtyřka se jedničce v mých očích blíží nejvíc.
"Paní na ledě" je sice nonsenc a celkem nepodařená filmařská zkratka, ale to je jen jediná chybička, co mi tam vadí. A takových "chybiček" bych našel celkem dost i v té jedničce. Zbytek je mimořádný, atmosféra úžasná, tahání diváka za fusekle příjemné, herecky skvělé a výtvarně povedené. Vypravěčsky až na tu zmiňovanou botu také zdařile zvládnuté.
Co moc moc kvituji, je razantní změna v konceptu dlouhodobého časového úseku, po který se případ vyšetřuje, stejně tak i "real time" vyšetřování a jeho krátký průběh. Šest epizod bude mít navíc neuvěřitelný tah na branku bez odboček.
Teorie:
1) Silně pochybuji, že tam bude nadpřirozeno, pokud se v něčem předchozím řadám jedničce nedařilo přiblížit, bylo v matení diváka skrz mystiku. Tvůrci čtyřky se k tomuto konceptu konečně vracejí a věřím, že stejně, jako u jedničky bude "nadpřirozeno" racionálně vysvětleno.
2) Zprvu jsem měl pochybnosti, že by Tuttle company měla být v případu nějak zapojena a mělo to být jen pomrkávání a zavádění na scestí.
Konec druhého dílu ale imo ukazuje, že čtvrtá série je přímým sequelem jedničky a v tomto bodě už trošku pochybuju, že by to roli nehrálo.
3) Probouzení několik let mrtvé první oběti za pomoci "nekro" organismu z ledu je silně over the top. Postava ze samého začátku, co probíhala za dodavatelem je vedoucí laboratoře, který si nechával jazyk jako suvenýr, nikoliv mrtvá ženská bez jazyka.
4) "Je to vzhůru" znamená Carcosa - pekelná pláň. Dejte na má slova. Ten chlápek fetoval (proto záchvat) a jakmile mu finálně hráblo z předávkování, vyvraždil stanici, protože chtěl Carcosu "uctít". Podobně o ní ostatně mluvil i Earl a Kurt.
5) Paní s nadpřirozenými schopnostmi vidět svého zesnulého manžela je... věc, co asi nebude hrát na případ roli, podobně, jako nehrály roli halušky v jedničce.
6) Jsem zvědav, jestli bude případ přesahovat hranice státu a jednoho pachatele, ale moc bych za to nedal, že to tak bude. O širším zapojení už nepochybuju, jak sem psal, ale vrah nebude mít zamraženo v ledě další desítky obětí.
893246
Za mě také zatím výborné. Trojka špatná nebyla a dvojka byla zajímavá, i kvalitní, ale nebylo to "True Detective", ale čtyřka se jedničce v mých očích blíží nejvíc. [spoiler]"Paní na ledě"[/spoiler] je sice nonsenc a celkem nepodařená filmařská zkratka, ale to je jen jediná chybička, co mi tam vadí. A takových "chybiček" bych našel celkem dost i v té jedničce. Zbytek je mimořádný, atmosféra úžasná, tahání diváka za fusekle příjemné, herecky skvělé a výtvarně povedené. Vypravěčsky až na tu zmiňovanou botu také zdařile zvládnuté. Co moc moc kvituji, je razantní změna v konceptu dlouhodobého časového úseku, po který se případ vyšetřuje, stejně tak i "real time" vyšetřování a jeho krátký průběh. Šest epizod bude mít navíc neuvěřitelný tah na branku bez odboček. Teorie: [spoiler]1) Silně pochybuji, že tam bude nadpřirozeno, pokud se v něčem předchozím řadám jedničce nedařilo přiblížit, bylo v matení diváka skrz mystiku. Tvůrci čtyřky se k tomuto konceptu konečně vracejí a věřím, že stejně, jako u jedničky bude "nadpřirozeno" racionálně vysvětleno. 2) Zprvu jsem měl pochybnosti, že by Tuttle company měla být v případu nějak zapojena a mělo to být jen pomrkávání a zavádění na scestí. Konec druhého dílu ale imo ukazuje, že čtvrtá série je přímým sequelem jedničky a v tomto bodě už trošku pochybuju, že by to roli nehrálo. 3) Probouzení několik let mrtvé první oběti za pomoci "nekro" organismu z ledu je silně over the top. Postava ze samého začátku, co probíhala za dodavatelem je vedoucí laboratoře, který si nechával jazyk jako suvenýr, nikoliv mrtvá ženská bez jazyka. 4) "Je to vzhůru" znamená Carcosa - pekelná pláň. Dejte na má slova. Ten chlápek fetoval (proto záchvat) a jakmile mu finálně hráblo z předávkování, vyvraždil stanici, protože chtěl Carcosu "uctít". Podobně o ní ostatně mluvil i Earl a Kurt. 5) Paní s nadpřirozenými schopnostmi vidět svého zesnulého manžela je... věc, co asi nebude hrát na případ roli, podobně, jako nehrály roli halušky v jedničce. 6) Jsem zvědav, jestli bude případ přesahovat hranice státu a jednoho pachatele, ale moc bych za to nedal, že to tak bude. O širším zapojení už nepochybuju, jak sem psal, ale vrah nebude mít zamraženo v ledě další desítky obětí.[/spoiler]
TD S04E1-2
4 -1
reagovat
reaguje na: Ex-SOLDIER
Po letech první Netflix, kde se fakt strašně těším. A tohle to jenom umocnilo.
893245
Po letech první Netflix, kde se fakt strašně těším. A tohle to jenom umocnilo.
893154
0 0
reagovat

TD 4

Výborná atmosféra. Parádní Jodie Foster. Vedlejší postavy taky povedený. :+
Měl jsem počkat až budou všechny díly venku a dát to naráz.
A to že tam někomu hrabe víc než normálně je úplně vpohode. V takovýhle prostředí bych asi taky viděl duchy 8):+
893234
Výborná atmosféra. Parádní Jodie Foster. Vedlejší postavy taky povedený. *:+* Měl jsem počkat až budou všechny díly venku a dát to naráz. A to že tam někomu hrabe víc než normálně je úplně vpohode. V takovýhle prostředí bych asi taky viděl duchy *8)**:+*
TD 4
1 -1
reagovat

True Detective 4

Dva diely za nami a zatiaľ sledujem dosť zmiešané reakcie. Osobne ma to veľmi baví svojou atmosférou. Ale má to háčik, ktorý veľa ľudí spomína. Prílišná zakotvenost v nadprirodzene vytrháva človeka z toho realisticky vybudovaného sveta, kde je tým najväčším zlom vždy človek. Podľa mňa to tu bude tak isto. Len si musíme počkať. Dosť ma prekvapilo, že táto séria má iba 6 epizód, takže už máme tretinu za sebou. 
Ja im to zatiaľ beriem aj s navijákom. Aj keby sa na konci odhalilo, že pod tým ľadom spí Cthulhu - prečo by som sa mal hnevať? 
A to, že tu máme aj mŕtveho Rustovho otca? Prečo nie? Áno som zatiaľ dosť nekritický, ale môže sa to veľmi ľahko zmeniť, keď uvidím celok. Zatiaľ som spokojný.:+:+

Pamätáte tu diskusiu tu, keď vychádzala prvá séria? :D
893212
Dva diely za nami a zatiaľ sledujem dosť zmiešané reakcie. Osobne ma to veľmi baví svojou atmosférou. Ale má to háčik, ktorý veľa ľudí spomína. Prílišná zakotvenost v nadprirodzene vytrháva človeka z toho realisticky vybudovaného sveta, kde je tým najväčším zlom vždy človek. Podľa mňa to tu bude tak isto. Len si musíme počkať. Dosť ma prekvapilo, že táto séria má iba 6 epizód, takže už máme tretinu za sebou.  Ja im to zatiaľ beriem aj s navijákom. Aj keby sa na konci odhalilo, že [spoiler]pod tým ľadom spí Cthulhu[/spoiler] - prečo by som sa mal hnevať?  A to, že tu máme aj[spoiler] mŕtveho Rustovho otca[/spoiler]? Prečo nie? Áno som zatiaľ dosť nekritický, ale môže sa to veľmi ľahko zmeniť, keď uvidím celok. Zatiaľ som spokojný.*:+**:+* Pamätáte tu diskusiu tu, keď vychádzala prvá séria? *:D*
True Detective 4
0 -1
reagovat

True Detective

Lepsi nez minule, snad teda dúd nekecal 8)
893194
Lepsi nez minule, snad teda dúd nekecal *8)*
True Detective
1 -1
reagovat

Studna

Natáčí se nová verze legendární Studny. Toho večera neklidný bude David Švehlík.
893164
Natáčí se nová verze legendární Studny. Toho večera neklidný bude David Švehlík.
Studna
1 0
reagovat
reaguje na: Ex-SOLDIER
Ak to bude mať rovnaké kvality a úspech ako One Piece, tak ohlásenie hraného Naruta je len formalita, nie? :D
Ale fakt by som nebol proti ak by sa do toho dali.
893163
Ak to bude mať rovnaké kvality a úspech ako One Piece, tak ohlásenie hraného Naruta je len formalita, nie? *:D* Ale fakt by som nebol proti ak by sa do toho dali.
893154
2 0
reagovat

Fool Me Once

Koukali jste nekdo? :D
893161
Koukali jste nekdo? *:D*
Fool Me Once
0 0
reagovat
Avatar The Last Airbender Trailer

Začínám se pomalu těšit.:+ 
893154
[url=https://youtu.be/ByAn8DF8Ykk?si=ehqgVhqNb79iv_hh]Avatar The Last Airbender Trailer [/url] Začínám se pomalu těšit.*:+* 
6 -1
reagují: speedy.mail, verbst, SteKi
reagovat

Wataši ga motenai no wa dó kangaete mo omaera ga warui!

Šílený název a trochu ujíždím na japonské tvorbě. První díl nic moc, ale čím víc dílů vidím, tím víc mě to baví. Zážitky malé puberťačky na střední škole, která je až chorobně stydlivá, díky čemuž se dostává do různých více méně vtipných situací :D.
893153
Šílený název a trochu ujíždím na japonské tvorbě. První díl nic moc, ale čím víc dílů vidím, tím víc mě to baví. Zážitky malé puberťačky na střední škole, která je až chorobně stydlivá, díky čemuž se dostává do různých více méně vtipných situací *:D*.
Wataši ga motenai no wa dó kangaete mo omaera ga warui!
0 0
reagovat

True Detective 4x02

No, konečně to dospělo do toho českého názvu, který je jinak úplně mimo a tento případ je ve všech ohledech opravdu temný.
A na celém seriálu nejzajímavější, což je fajn, když je to hlavní zápletka. Jenže co se týká postav, tak jsou mi jejich současné, či minule problémy tak nějak úplně jedno a těším se, až se zase přesuneme k vyšetřování. 
Navíc mi tady těch osobních traumat přijde už hrozně moc, protože každý je tam něčím narušený.
Bavi mě povaha Foster, líbí se mi ten mily vztah barmana a druhé hlavní ženské postavy.
Je to krásně natočené, s parádní atmosférou, úžasným soundtrackem, nenudim se, ale tak nějak mám pocit, že na to za rok zapomenu, tak jako se mi úspěšně podařilo zapomenout na The Last of Us.
Nadšení v tomto případě nesdílím.
893120
No, konečně to dospělo do toho českého názvu, který je jinak úplně mimo a tento případ je ve všech ohledech opravdu temný. A na celém seriálu nejzajímavější, což je fajn, když je to hlavní zápletka. Jenže co se týká postav, tak jsou mi jejich současné, či minule problémy tak nějak úplně jedno a těším se, až se zase přesuneme k vyšetřování.  Navíc mi tady těch osobních traumat přijde už hrozně moc, protože každý je tam něčím narušený. Bavi mě povaha Foster, líbí se mi ten mily vztah barmana a druhé hlavní ženské postavy. Je to krásně natočené, s parádní atmosférou, úžasným soundtrackem, nenudim se, ale tak nějak mám pocit, že na to za rok zapomenu, tak jako se mi úspěšně podařilo zapomenout na The Last of Us. Nadšení v tomto případě nesdílím.
True Detective 4x02
3 0
reagovat
reaguje na: verbst
Asajj Ventress se vrací sakra. Trailer super, snad nebude polovina série výplň jako naposledy
893119
Asajj Ventress se vrací sakra. Trailer super, snad nebude polovina série výplň jako naposledy
893112
0 0
reagovat
reaguje na: verbst
Doufám, že nebude moc velký retcon Dark Disciple, protože to byla jedna z lepších knížek v Disney éře…
893118
Doufám, že nebude moc velký retcon [url=https://starwars.fandom.com/wiki/Dark_Disciple]Dark Disciple[/url], protože to byla jedna z lepších knížek v Disney éře…
893112
0 0
reagovat

True Detective s04e02

To pomrkávání na první sérii je boží. Travis Cohle, který umřel na leukémii. Společnost Tuttle United. Spirála. I love it!
893113
[spoiler]To pomrkávání na první sérii je boží. Travis Cohle, který umřel na leukémii. Společnost Tuttle United. Spirála. I love it![/spoiler]
True Detective s04e02
1 -1
reagovat

Bad Batch

Season Three 
Whoa. link

Jsem rád, že to nehodlaj táhnout zbytečně moc dlouho. 
A vypadá to dobře. 
893112
Season Three  Whoa. https://youtu.be/Oa5zeHdSwdQ?si=kHLbkkG10LrJKN1g  Jsem rád, že to nehodlaj táhnout zbytečně moc dlouho.  A vypadá to dobře. 
Bad Batch
4 0
reagují: holub109, MKMZ
reagovat
Invincible - Season 2, Part 2 Date Announcement


14. března.

A stejně si nepamatuju, jak to skončilo.:D
893107
[url=https://www.youtube.com/watch?v=VCogq2BNt18]Invincible - Season 2, Part 2 Date Announcement [/url] 14. března. A stejně si nepamatuju, jak to skončilo.*:D*
4 0
reagovat

Constellation

link

Dle komentu je spousta lidi se slabosti pro Noomi Rapace... ja jsem jednim z nich. Trailer jsem v pulce vypnul, stacilo na lehky tesing.
893103
https://www.youtube.com/watch?v=BCuaC_AlRBU Dle komentu je spousta lidi se slabosti pro Noomi Rapace... ja jsem jednim z nich. Trailer jsem v pulce vypnul, stacilo na lehky tesing.
Constellation
0 0
reagovat
reaguje na: hroubek
Za mě lehce pokles oproti prvnímu dílu, moc jsme se neposunuli v příběhu.
Ale kostka ledu pěkná, to jo :)
893102
Za mě lehce pokles oproti prvnímu dílu, moc jsme se neposunuli v příběhu. Ale kostka ledu pěkná, to jo *:)*
893087
0 0
reagovat

Temný případ S04E02

Hutná atmosféra, perfektní herci a trochu odpovědí. 8,5/10
893087
Hutná atmosféra, perfektní herci a trochu odpovědí. 8,5/10
Temný případ S04E02
2 -2
reagují: esmo
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se