Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 2841 - 2860 Napsat příspěvek

Smrtící podoba

Povedená minisérie, která nebude pro každého a její sledování není moc příjemné. Knihu neznám, film Davida Cronenberga jsem neviděl, a možná právě proto jsem si seriál užil mnohem více. Samotný seriál je velmi povedený, ale taky hodně náročný. Nejedná se o žádnou odpočinkovou podívanou a uvidíte spoustu scén, u kterých budete přemýšlet, jaký mají význam, a co nám říkají. Tvůrci seriálu odvedli luxusní práci. Seriál po technické stránce vypadá fantasticky. Kamera, střih, hudba, písničkový soundtrack, zvuk, rekvizity, výprava a pak všechny scény ve kterých se rodí. Prostě to vypadá skvěle a uvěřitelně. A skvěle vypadá i jídlo, které neustále hlavní hrdinky jí. Hodně mě překvapilo jak tvůrci přistupovali k některým scénám, protože takhle detailní scény jsem nečekal a hlavně jsem na ně nebyl připravený. I když seriál vypadá fantasticky, tak bez Rachel Weisz by to bylo jen pozlátko.

Weisz předvádí vynikající výkon a z její strany je to herecký koncert. Weisz výborně střídá polohy a je prostě skvělá v každé scéně, a to ať už je suverénní nebo na pokraji sil. Sledovat jak hraje je moc hezký filmařský zážitek. I zbytek obsazení hraje moc dobře, ale na výkon Weisz se nechytají, i přestože mají taky luxusně napsané scény a dialogy. Osobně jsem si dost užíval to, že si se mnou tvůrci hrají, vysmívají se určitým věcem a pak umí být neskutečně emocionálně silný ohledně něčeho jiného. Seriál má trochu problém s tempem, gradací a taky tím, že pár věcí je trochu WTF, ale tyhle momenty do seriálu dost patří. Smrtící podoba mi hodně sedla a seriál budu doporučovat dál, i přestože není pro každého. 7,5-8/10
895065
Povedená minisérie, která nebude pro každého a její sledování není moc příjemné. Knihu neznám, film Davida Cronenberga jsem neviděl, a možná právě proto jsem si seriál užil mnohem více. Samotný seriál je velmi povedený, ale taky hodně náročný. Nejedná se o žádnou odpočinkovou podívanou a uvidíte spoustu scén, u kterých budete přemýšlet, jaký mají význam, a co nám říkají. Tvůrci seriálu odvedli luxusní práci. Seriál po technické stránce vypadá fantasticky. Kamera, střih, hudba, písničkový soundtrack, zvuk, rekvizity, výprava a pak všechny scény ve kterých se rodí. Prostě to vypadá skvěle a uvěřitelně. A skvěle vypadá i jídlo, které neustále hlavní hrdinky jí. Hodně mě překvapilo jak tvůrci přistupovali k některým scénám, protože takhle detailní scény jsem nečekal a hlavně jsem na ně nebyl připravený. I když seriál vypadá fantasticky, tak bez Rachel Weisz by to bylo jen pozlátko. Weisz předvádí vynikající výkon a z její strany je to herecký koncert. Weisz výborně střídá polohy a je prostě skvělá v každé scéně, a to ať už je suverénní nebo na pokraji sil. Sledovat jak hraje je moc hezký filmařský zážitek. I zbytek obsazení hraje moc dobře, ale na výkon Weisz se nechytají, i přestože mají taky luxusně napsané scény a dialogy. Osobně jsem si dost užíval to, že si se mnou tvůrci hrají, vysmívají se určitým věcem a pak umí být neskutečně emocionálně silný ohledně něčeho jiného. Seriál má trochu problém s tempem, gradací a taky tím, že pár věcí je trochu WTF, ale tyhle momenty do seriálu dost patří. Smrtící podoba mi hodně sedla a seriál budu doporučovat dál, i přestože není pro každého. [b]7,5-8/10[/b]
Smrtící podoba
2 0
reagovat

1670

Supervtipný to je. Skvělá výprava i hudba. Ale dofoukával jsem to asi napětkrát, protože je to úplně bez děje. Ano, takhle už jsem se nenasmál dlouho. Ale je to prostě jako sestříhaný sled scének dohromady. 
V tomto jsou třeba Norsemen nebo Plebs jinde. Ale i tak hrozně vtipný. 7/10
894946
Supervtipný to je. Skvělá výprava i hudba. Ale dofoukával jsem to asi napětkrát, protože je to úplně bez děje. Ano, takhle už jsem se nenasmál dlouho. Ale je to prostě jako sestříhaný sled scének dohromady.  V tomto jsou třeba Norsemen nebo Plebs jinde. Ale i tak hrozně vtipný. 7/10
1670
4 0
reagovat
reaguje na: okkac
Keby áno, tak by som im zatlieskal, ale to sa asi nestane :D 
Čo tam bude  je už vlastne jediná vec čo nejakým spôsobom ťahá ešte ten príbeh, ale aj tak to nebude pointa celého príbehu.
894913
Keby áno, tak by som im zatlieskal, ale to sa asi nestane *:D*  [spoiler]Čo tam bude  je už vlastne jediná vec čo nejakým spôsobom ťahá ešte ten príbeh, ale aj tak to nebude pointa celého príbehu.[/spoiler]
894912
0 0
reagovat
reaguje na: SHUTTER
No já doufám, že v té jeskyni najdou zmrzlého Cthulhu, kterého probudí ze spánku a zotročí lidstvo 8)
894912
No já doufám, že v té jeskyni najdou zmrzlého Cthulhu, kterého probudí ze spánku a zotročí lidstvo *8)*
894894
1 0
reagují: SHUTTER
reagovat

TD: Night Country 5. epizóda

Ja už vlastne netuším, čo by v tej záverečnej epizóde muselo byť, aby sa ospravedlnili tieto velepriemerné časti....
894894
Ja už vlastne netuším, čo by v tej záverečnej epizóde muselo byť, aby sa ospravedlnili tieto velepriemerné časti....
TD: Night Country 5. epizóda
3 -4
reagují: okkac
reagovat
Dělali jsme si tady legraci z bojové scény v Echo … tak si pusťte poslední díl Smithových, to je něco podobnýho :-
894874
Dělali jsme si tady legraci z bojové scény v Echo … tak si pusťte poslední díl Smithových, to je něco podobnýho *:-*
5 -4
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Naprostý souhlas. 
894855
Naprostý souhlas. 
894854
0 0
reagovat

Banshee 3x03

Souboj Noly a Burtona je i po letech jedna z nejlepších akčních scén v televizních počinech. 
894854
Souboj Noly a Burtona je i po letech jedna z nejlepších akčních scén v televizních počinech. 
Banshee 3x03
3 0
reagují: hroubek
reagovat

True Detective s04e05

Zaručeně nejlepší díl čtvrté řady a na finale se nakonec docela těším, i když přijde až za dva týdny.
Dost věcí se vyjasnilo, nenudil jsem a konec byl hodně dobrý. 
Jen škoda, že se víc nevenovali rozhánění protestu, to si úplně říkalo o pětiminutovku na jeden záběr. 
894828
Zaručeně nejlepší díl čtvrté řady a na finale se nakonec docela těším, i když přijde až za dva týdny. Dost věcí se vyjasnilo, nenudil jsem a konec byl hodně dobrý.  Jen škoda, že se víc nevenovali [spoiler]rozhánění protestu[/spoiler], to si úplně říkalo o pětiminutovku na jeden záběr. 
True Detective s04e05
5 -1
reagovat

Masters of the Air čtvrtá epizoda

Zrovna nedávno jsem si rikal, že Joanna Kulig by měla mnohem vic hrát (je jedna z nejlepších věcí na Kompromatu) a voila - ona je ve čtvrtý epizodě Masters of the Air. Ten serial je kazdym dilem lepší. Klidně bych si dal celovecerak od Fukunagy, jak ti piloti s pomoci odboje utikaji z Holandska. Timhle dílem už to je pecka, sedlo si to.
894785
Zrovna nedávno jsem si rikal, že Joanna Kulig by měla mnohem vic hrát (je jedna z nejlepších věcí na Kompromatu) a voila - ona je ve čtvrtý epizodě Masters of the Air. Ten serial je kazdym dilem lepší. Klidně bych si dal celovecerak od Fukunagy, jak ti piloti s pomoci odboje utikaji z Holandska. Timhle dílem už to je pecka, sedlo si to.
Masters of the Air čtvrtá epizoda
8 0
reagovat

Echo

Co tohle bylo...? Některé momenty a myšlenky byly skvělé, ale výsledek je hrozný miš-maš. Není to vůbec konzistentní, často to nedává smysl. Přeplácané motivy traumat, postižení, menšin. Je znát, že jednu epizodu vypustili úplně a dramaturgie stojí za houby, eRko je úplně zbytečné. A hlavní hrdinka strašně nesympatická.

4/10
894784
Co tohle bylo...? Některé momenty a myšlenky byly skvělé, ale výsledek je hrozný miš-maš. Není to vůbec konzistentní, často to nedává smysl. Přeplácané motivy traumat, postižení, menšin. Je znát, že jednu epizodu vypustili úplně a dramaturgie stojí za houby, eRko je úplně zbytečné. A hlavní hrdinka strašně nesympatická. [b]4/10[/b]
Echo
4 0
reagovat

MoA 1x4

V tomhle dílů se držíme při zemi ale v příštích dílech budeme napnutí jak struny!!! 
Jo je to neskutečná paráda. 8):+
894781
V tomhle dílů se držíme při zemi ale v příštích dílech budeme napnutí jak struny!!!  Jo je to neskutečná paráda. *8)**:+*
MoA 1x4
2 0
reagovat
reaguje na: The Joker
Start je výborný, ale už tam jsou zkratky. Je mi jasný, že dílů mi zbývá pár, ale je tam randál děje. Ani si nechci představovat, co za hrůzu by z toho námětu předvedl i takový Trojan nebo Havlík v kině. 

A je tam tradičně excelentní Vyorálek. Ještě před lety jsem z něj měl napůl srandu a teď je skvělý naprosto všude, až se skoro těším na jeho další projekty. 

Nepamatuju dobu, kdybych měl rozkoukané 3 české seriály a byl z nich nadšený  Ještě k tomu Metoda Markovič a Dobré ráno, Brno!. 
894731
Start je výborný, ale už tam jsou zkratky. Je mi jasný, že dílů mi zbývá pár, ale je tam randál děje. Ani si nechci představovat, co za hrůzu by z toho námětu předvedl i takový Trojan nebo Havlík v kině.  A je tam tradičně excelentní Vyorálek. Ještě před lety jsem z něj měl napůl srandu a teď je skvělý naprosto všude, až se skoro těším na jeho další projekty.  Nepamatuju dobu, kdybych měl rozkoukané 3 české seriály a byl z nich nadšený  Ještě k tomu Metoda Markovič a Dobré ráno, Brno!. 
894730
3 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Tez jsem to chvalil. :) Start je silny, ale pak tam nahnali deje tak na 2-3 rady a zacne to byt moc zkratkovite.
894730
Tez jsem to chvalil. :) Start je silny, ale pak tam nahnali deje tak na 2-3 rady a zacne to byt moc zkratkovite.
894723
2 0
reagují: AndyKaufman
reagovat

Sedm schodů k moci

Nevím jestli to tu proběhlo, ale po půlce dílů jsem z toho skoro nadšený. 
Samozřejmě to nijak geniální není a těšit se na to kvůli scénáři Klímy je mimo. Napsal by to kdokoliv, kdo posledních 20 let sledoval politiku. A je to pak dělané stylem jakým Vikingové dávali do jedné více postav napříč různým obdobím. 
Seriál od insidera a investigavce bych si představoval více kousavější a přímo na dělohu. Ale odsýpá to a má to nečernobílé postavy, což je na české poměry unikát! Tady jsou opravdu svině, co dělají pěkná gesta a zdánlivě dobráci, co udělají sviňárnu jenom mohou. Tohle neumíme ani ve filmech a Bratři jsou ve srovnání s tím úplně k smíchu. 
To je v českém prostředí balzám na duši. 
Ale bolel pohled na Žilkovou, tu už měli nechat spát někde v kanálu. 

PS: Vrabci si před lety cvrlikali na střeše, že koluje příběh, který odmítla prakticky všechna média publikovat a měl tak skončit v seriálu anonymizovaný. Myslel jsem, že to bude tohle, ale bohužel... tak jindy :)
894723
Nevím jestli to tu proběhlo, ale po půlce dílů jsem z toho skoro nadšený.  Samozřejmě to nijak geniální není a těšit se na to kvůli scénáři Klímy je mimo. Napsal by to kdokoliv, kdo posledních 20 let sledoval politiku. A je to pak dělané stylem jakým Vikingové dávali do jedné více postav napříč různým obdobím.  Seriál od insidera a investigavce bych si představoval více kousavější a přímo na dělohu. Ale odsýpá to a má to nečernobílé postavy, což je na české poměry unikát! Tady jsou opravdu svině, co dělají pěkná gesta a zdánlivě dobráci, co udělají sviňárnu jenom mohou. Tohle neumíme ani ve filmech a Bratři jsou ve srovnání s tím úplně k smíchu.  To je v českém prostředí balzám na duši.  Ale bolel pohled na Žilkovou, tu už měli nechat spát někde v kanálu.  PS: Vrabci si před lety cvrlikali na střeše, že koluje příběh, který odmítla prakticky všechna média publikovat a měl tak skončit v seriálu anonymizovaný. Myslel jsem, že to bude tohle, ale bohužel... tak jindy :)
Sedm schodů k moci
4 0
reagují: The Joker
reagovat

Avatar: The Last Airbender

894715
[url=https://www.youtube.com/watch?v=Cw12Dat8bkE]Bringing The World To Life[/url]
Avatar: The Last Airbender
0 0
reagovat

Machos Alfa S1

Dost fajn zalezitost. Jasne, ke konci to uz bylo moc takove karikaturni, ale dlouho me nejaka feel-good serie tak nepotesila. :+
894637
Dost fajn zalezitost. Jasne, ke konci to uz bylo moc takove karikaturni, ale dlouho me nejaka feel-good serie tak nepotesila. *:+*
Machos Alfa S1
0 0
reagovat

Tokyo Vice

Začala druhá řada
894636
Začala druhá řada
Tokyo Vice
5 -1
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Tak Rotteny Shoguna zatím 100%, ale slovní reakce tedy divné...
894624
Tak Rotteny Shoguna zatím 100%, ale slovní reakce tedy divné...
894597
2 -1
reagovat

Percy

Tak Percy obnoven pro 2. sérii. Byla jen otázka času. Snad trošku nakyne rozpočet a délka dílů. První sérka mi přišla mírně zkratkovitá.
894616
Tak Percy obnoven pro 2. sérii. Byla jen otázka času. Snad trošku nakyne rozpočet a délka dílů. První sérka mi přišla mírně zkratkovitá.
Percy
3 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se