Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 24981 - 25000 Napsat příspěvek

Doctor - ka

Pro mě je skutečná podstata toho seriálu jeho "esenciální seriálovost" je to seriál seriálů, tak rozsáhlý, že všechny problémy a specifika seriálového formátu integroval do svého vnitřního universa. Co je na světě Doctora Who pro mě okouzlující je právě jeho ohebnost a otevřenost. Tohle je přesně to, co se v jiným seriálu stát nemůže a v Doctorovi to, pokud se to podaří, bude skvěle fungovat.
661627
Pro mě je skutečná podstata toho seriálu jeho "esenciální seriálovost" je to seriál seriálů, tak rozsáhlý, že všechny problémy a specifika seriálového formátu integroval do svého vnitřního universa. Co je na světě Doctora Who pro mě okouzlující je právě jeho ohebnost a otevřenost. Tohle je přesně to, co se v jiným seriálu stát nemůže a v Doctorovi to, pokud se to podaří, bude skvěle fungovat.
Doctor - ka
0 0
reagovat

YipMan

Já rozhodně souhlasím. :D
661626
Já rozhodně souhlasím. :D
YipMan
0 0
reagovat

Doctor - verbst

Předně - dík za rozumně zformulovaný argumenty. Je to poměrně výjimka a daleko snáz se mi diskutuje touhle cestou.

Naprosto souzním s tím popsáním archetypu doktorovy postavy. Nicméně tenhle příspěvek vychází taky z nějakýho genderovýho rozdělení rolí. Já si totiž dovedu představit, že roli postavy, která toho hodně ví, hodně zažila, hodně viděla, hodně protrpěla, ale vždycky měla sílu a optimismus, aby se s nepřízní popasovala. A zároveň postava, která toho hodně neví, je zmatená, občas je dětinská, ješitná a potřebuje pomoc, může hrát žena a že taková postav i žena může být. Je mi naprosto jasný, že to právě pro ten fakt, že jsou určité role dávány stále stejnému genderu, to ale spoustě lidem přijde "nepřirozené". Nepřirozené to ale není....ženská postava může prožít to co prožil doktor chlap, proč by ne? Nadto je tu ještě argument Missy, která prostě byla Master po regeneraci. Timelordi se po regeneraci charakterově trošku změní, vždyť Capaldiho doktor byl charakterově o dost jinde než Tennant. Missy je charakterově vyvinutější Master a dovedu si představit, že Whittaker bude zase malinko pozměněným Capaldim. Přinese do toho něco svého, něco starého zahodí a zároveň si ten základní charakter, který popisuješ ponechá. Za mě vcelku chápu některé, že si nedovedou ten charakter představit v ženském podání, ale je to právě i proto, že takovejch charakter příliš často nevídají. Now there's a chance.
661625
Předně - dík za rozumně zformulovaný argumenty. Je to poměrně výjimka a daleko snáz se mi diskutuje touhle cestou. Naprosto souzním s tím popsáním archetypu doktorovy postavy. Nicméně tenhle příspěvek vychází taky z nějakýho genderovýho rozdělení rolí. Já si totiž dovedu představit, že roli postavy, která toho hodně ví, hodně zažila, hodně viděla, hodně protrpěla, ale vždycky měla sílu a optimismus, aby se s nepřízní popasovala. A zároveň postava, která toho hodně neví, je zmatená, občas je dětinská, ješitná a potřebuje pomoc, může hrát žena a že taková postav i žena může být. Je mi naprosto jasný, že to právě pro ten fakt, že jsou určité role dávány stále stejnému genderu, to ale spoustě lidem přijde "nepřirozené". Nepřirozené to ale není....ženská postava může prožít to co prožil doktor chlap, proč by ne? Nadto je tu ještě argument Missy, která prostě byla Master po regeneraci. Timelordi se po regeneraci charakterově trošku změní, vždyť Capaldiho doktor byl charakterově o dost jinde než Tennant. Missy je charakterově vyvinutější Master a dovedu si představit, že Whittaker bude zase malinko pozměněným Capaldim. Přinese do toho něco svého, něco starého zahodí a zároveň si ten základní charakter, který popisuješ ponechá. Za mě vcelku chápu některé, že si nedovedou ten charakter představit v ženském podání, ale je to právě i proto, že takovejch charakter příliš často nevídají. Now there's a chance.
Doctor - verbst
0 0
reagovat

GOT

Ta Richiovská montáž se Samem vynášejícím bažantyje pro mě osobně nejlepší část dílu. I když se mnou asi málokdo bude souhlasit :D  
661624
Ta Richiovská montáž [spoiler]se Samem vynášejícím bažanty[/spoiler]je pro mě osobně nejlepší část dílu. I když se mnou asi málokdo bude souhlasit *:D* [spoiler] [/spoiler]
GOT
0 0
reagovat

RainMakeR

Tak nehovorím že to bolo vyložene zlé, ale na môj vkus to až moc naťahovali.
661618
Tak nehovorím že to bolo vyložene zlé, ale na môj vkus to až moc naťahovali.
RainMakeR
0 0
reagovat

Fallenmania

Me se ten její příchod do Dragonstone právě ze hodne líbil. Bylo to správně stylovy. 

A ted zase týden čekat :o
661617
Me se ten její příchod do [spoiler]Dragonstone[/spoiler] právě ze hodne líbil. Bylo to správně stylovy.  A ted zase týden čekat *:o*
Fallenmania
0 0
reagovat

Game of Thrones

Super to bolo, len ma trošku sralo to zbytočné naťahovanie na konci s Daenerys.
Dlhý záber ako sa približujú na člnkoch, bez jediného slova, nasleduje ďalší dlhý záber ako chodí po pláži, ďalší ako otvárajú bránu, ako stúpajú po schodoch, chodia po pevnosti, všetci sú úplne ticho a na konci povie ideme na to? Čakal som epickejší a svižnejší príchod do Západozemia (na ktorý čakám už od prvej série). Na mňa to bolo trochu moc zdĺhavé, inak všetko ostatné bolo super ;):+
661616
Super to bolo, len ma trošku sralo to zbytočné naťahovanie na konci s Daenerys. [spoiler]Dlhý záber ako sa približujú na člnkoch, bez jediného slova, nasleduje ďalší dlhý záber ako chodí po pláži, ďalší ako otvárajú bránu, ako stúpajú po schodoch, chodia po pevnosti, všetci sú úplne ticho a na konci povie ideme na to? Čakal som epickejší a svižnejší príchod do Západozemia (na ktorý čakám už od prvej série). Na mňa to bolo trochu moc zdĺhavé, inak všetko ostatné bolo super *;)**:+*[/spoiler]
Game of Thrones
0 0
reagovat

Doctor Who

Kdysi jsem do toho uvrtal spolužáka a stal se z něho solidní whovian.
Takhle nějak se rozepsal o novém ztvárnění Doktora.
#FoodForThought, aspoň Marvin by mohl odpovědět :)

"Navzdory tomu, že mám Jodie Whittaker rád, tak z tohohle radost nemám. Nejde tady přece o genderovou válku a o to, jak moc jsme v 21. století. Nejde o nenávist, nepochopení, neschopnost akceptovat změnu. Jde o to, co The Doctor jako postava, archetyp představoval, co byl jeho smysl. Měl to být podivínský chlapík, který toho hodně ví, hodně zažil, hodně viděl, hodně protrpěl, ale vždycky měl sílu a optimismus, aby se s nepřízní popasoval. A taky chlapík, který toho hodně neví, je zmatený, občas je dětinský, ješitný a potřebuje pomoc. Tuhle pomoc dostával zpravidla od svých společníků, především pak společnic. Tyto společnice byly vždycky silnou, sebevědomou ženou, která se jen tak něčeho nezalekla a i Doctora srovnala do latě. Zkrátka, genderová vyváženost tady už byla, ať už člověk chtěl nebo ne. Každá společnice byla v jistým smyslu součástí Doctora, doplňovala ho a ucelovala ho. Každá společnice, každá z těch žen byla vždy způsobem sobě vlastním unikátní a nikdy nebyla v důležitosti role něčím míň, než je Doctor sám. Jsem naštvanej, že někdo vzal koncept Doctora a zahodil ho do koše. A je mi jedno, jestli to bude dobrý nebo špatný v rámci příběhu, hereckejch výkonů atp. Bylo neuvěřitelně necitlivý do seriálu takhle zasáhnout a změnit jeho samotnou podstatu, která spočívala v melancholickým snílkovi, co občas potřeboval nakopat do zadnice od silné, sebevědomé ženské, která z něho dělala lepšího Pána času. Klidně, ať je Jodie Paní času, ať je hlavní hrdinkou seriálu, ať je to skvělý, se skvělejma hereckejma výkonama, se skvělejma příběhama, ale už to není Doctor Who - už je to prostě jinej příběh. Nedokážu věřit sebeskvělejší herečce, že je postavou, která kdysi byla Williamem Hartnellem a všemi ostatními skvělými Doctory... Dokážu jí pouze věřit, že je zcela jiným, stejně dobrým příběhem s vlastní hodnotou, ale nikdy nebude skutečným pokračováním Doctora."
661615
Kdysi jsem do toho uvrtal spolužáka a stal se z něho solidní whovian. Takhle nějak se rozepsal o novém ztvárnění Doktora. #FoodForThought, aspoň Marvin by mohl odpovědět *:)* "Navzdory tomu, že mám Jodie Whittaker rád, tak z tohohle radost nemám. Nejde tady přece o genderovou válku a o to, jak moc jsme v 21. století. Nejde o nenávist, nepochopení, neschopnost akceptovat změnu. Jde o to, co The Doctor jako postava, archetyp představoval, co byl jeho smysl. Měl to být podivínský chlapík, který toho hodně ví, hodně zažil, hodně viděl, hodně protrpěl, ale vždycky měl sílu a optimismus, aby se s nepřízní popasoval. A taky chlapík, který toho hodně neví, je zmatený, občas je dětinský, ješitný a potřebuje pomoc. Tuhle pomoc dostával zpravidla od svých společníků, především pak společnic. Tyto společnice byly vždycky silnou, sebevědomou ženou, která se jen tak něčeho nezalekla a i Doctora srovnala do latě. Zkrátka, genderová vyváženost tady už byla, ať už člověk chtěl nebo ne. Každá společnice byla v jistým smyslu součástí Doctora, doplňovala ho a ucelovala ho. Každá společnice, každá z těch žen byla vždy způsobem sobě vlastním unikátní a nikdy nebyla v důležitosti role něčím míň, než je Doctor sám. Jsem naštvanej, že někdo vzal koncept Doctora a zahodil ho do koše. A je mi jedno, jestli to bude dobrý nebo špatný v rámci příběhu, hereckejch výkonů atp. Bylo neuvěřitelně necitlivý do seriálu takhle zasáhnout a změnit jeho samotnou podstatu, která spočívala v melancholickým snílkovi, co občas potřeboval nakopat do zadnice od silné, sebevědomé ženské, která z něho dělala lepšího Pána času. Klidně, ať je Jodie Paní času, ať je hlavní hrdinkou seriálu, ať je to skvělý, se skvělejma hereckejma výkonama, se skvělejma příběhama, ale už to není Doctor Who - už je to prostě jinej příběh. Nedokážu věřit sebeskvělejší herečce, že je postavou, která kdysi byla Williamem Hartnellem a všemi ostatními skvělými Doctory... Dokážu jí pouze věřit, že je zcela jiným, stejně dobrým příběhem s vlastní hodnotou, ale nikdy nebude skutečným pokračováním Doctora."
Doctor Who
0 0
reagovat

GoT 7x1

Dobrý to bylo.

"It's a pretty song. I've never heard it before." 
"It's a new one." :D
661613
Dobrý to bylo. [spoiler]"It's a pretty song. I've never heard it before."  "It's a new one." *:D*[/spoiler]
GoT 7x1
0 0
reagovat

Sam.Vimes

:+
661612
*:+*
Sam.Vimes
0 0
reagovat

GoT 7x1

Shall se begin? Ty vole to byla zase epická nádhera od začátku do konce. Pobavilo cameo jistého britského zpěváka :-)
Arya a Sam ftw!!! 
661610
Shall se begin? Ty vole to byla zase epická nádhera od začátku do konce. Pobavilo cameo jistého britského zpěváka :-) Arya a Sam ftw!!! 
GoT 7x1
0 0
reagovat

do_Od

Zkus si říct nahlas "next chci" :D
661605
Zkus si říct nahlas "next chci" :D
do_Od
0 0
reagovat

do_Od

matka oběti :-D
661600
matka oběti :-D
do_Od
0 0
reagovat
Já si ji třeba z Broadchurch vůbec nevybavuju :D Pokdu to teda není až třetí série. Jinak s tím nemám problém. Next chci Elbu jako Bonda. 
661599
Já si ji třeba z Broadchurch vůbec nevybavuju *:D* Pokdu to teda není až třetí série. Jinak s tím nemám problém. Next chci Elbu jako Bonda. 
0 0
reagovat
Moc feministické lobby se prokázala. Ale jinak palec hore. V Broadchurch je super. 
661595
[spoiler]Moc feministické lobby se prokázala. Ale jinak palec hore. V Broadchurch je super. [/spoiler]
0 0
reagovat
:o:o:o
661593
*:o**:o**:o*
0 0
reagovat

DOCTOR WHO

A třináctým Doctorem se stává ...!!!
661592
A třináctým Doctorem se stává [url=http://p1.pichost.me/i/21/1442373.jpg]...[/url]!!!
DOCTOR WHO
0 0
reagovat

MarvinP, hroubek

No hodně mě chytla ta sci-fi stránka seriálu, chápu že ty scény prostě k tomu seriálu patří ale bavilo mě to i bez nich třeba jen ty interakce mezi postavami - Wolfie a Kala nebo Lito a Sun (druhá sérka byla asi o trochu lepší).

No tak díky každopadně za info o statusu - docela se budu těšit.8)
661537
No hodně mě chytla ta sci-fi stránka seriálu, chápu že ty scény prostě k tomu seriálu patří ale bavilo mě to i bez nich třeba jen ty interakce mezi postavami - Wolfie a Kala nebo Lito a Sun (druhá sérka byla asi o trochu lepší). No tak díky každopadně za info o statusu - docela se budu těšit.*8)*
MarvinP, hroubek
0 0
reagovat

Into the Badlands

Druhá sezóna je obrovská zábava plná odfaklených hláv a gigantických gejzírov krvi. A ešte to má aj sympatické postavy a zaujímavý dej.
661504
Druhá sezóna je obrovská zábava plná odfaklených hláv a gigantických gejzírov krvi. A ešte to má aj sympatické postavy a zaujímavý dej.
Into the Badlands
0 0
reagovat

Fargo S3

Po docela velkém zklamání ze druhé řady mě to opět zbouralo. Jdu se k tomu vypsat na TVzone, nicméně kdo po prvním díle odložil na pozdější maraton a ještě se k tomu nedostal, tak vřele doporučuji. Čerstvý dojmy jsou takový, že mě to bavilo víc jak první série. :+ 
661502
Po docela velkém zklamání ze druhé řady mě to opět zbouralo. Jdu se k tomu vypsat na TVzone, nicméně kdo po prvním díle odložil na pozdější maraton a ještě se k tomu nedostal, tak vřele doporučuji. Čerstvý dojmy jsou takový, že mě to bavilo víc jak první série. *:+* 
Fargo S3
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se