Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum SERIÁLY

příspěvky 20701 - 20720 Napsat příspěvek
Nejvíc mě dodělává nářky spousty lidí o spoustě nelogičností. Jenže spousta jich jde nějak rozumně vysvětlit. (neříkám že všechny, ale většina jde).

Například Danny armáda, celkově je jasné, už jen z pohledu počtu armády, která byla na Zimohradě, že tam v době útoku nemrtvých určitě neměla celou armádu, a to ze dvou důvodů, první že třeba nějaká část armády nedorazila včas, přeci jenom ne všechna armáda byla na jednom místě, zadruhé, na určitých místech musela nechat části, na jejich případné udržení a správu, za třetí část mohla mít taky na lodích, které ještě nějaké měla. ještě je tu čtvrtá možnost, která mohla nastat a váže že se přeci jenom k divnějším číslům a to armáda severu a údolí - kterou jmenovali taky, že zůstala víceméně půlka což je fakt, že je divné. Ale část armády mohla odolávat v zadnějších částech hradu a v seriálu ukazovali hlavně přední půlku, kde bojovali ke konci už hlavně jen hrdinové  s pár dalšími.
717050
Nejvíc mě dodělává nářky spousty lidí o spoustě nelogičností. Jenže spousta jich jde nějak rozumně vysvětlit. (neříkám že všechny, ale většina jde). Například Danny armáda, celkově je jasné, už jen z pohledu počtu armády, která byla na Zimohradě, že tam v době útoku nemrtvých určitě neměla celou armádu, a to ze dvou důvodů, první že třeba nějaká část armády nedorazila včas, přeci jenom ne všechna armáda byla na jednom místě, zadruhé, na určitých místech musela nechat části, na jejich případné udržení a správu, za třetí část mohla mít taky na lodích, které ještě nějaké měla. ještě je tu čtvrtá možnost, která mohla nastat a váže že se přeci jenom k divnějším číslům a to armáda severu a údolí - kterou jmenovali taky, že zůstala víceméně půlka což je fakt, že je divné. Ale část armády mohla odolávat v zadnějších částech hradu a v seriálu ukazovali hlavně přední půlku, kde bojovali ke konci už hlavně jen hrdinové  s pár dalšími.
1 -8
reagují: (=LIFTY=)
reagovat
reaguje na: Muf
Já tohle asi fakt nedám. Z morbidní fascinace Černobylem mě - zdá se že doživotně - vyléčila tahle drobná knížečka (autorka má Nobelovku za literaturu mimochodem), ve který je takový množství lidskýho utrpení, že to bylo moc i na mě. Asi jediný téma, který co do obludnosti snese srovnání s holokaustem. Ty dva režimy si opravdu nemají navzájem co vyčítat.

"Vrátili jsme se domů. Všechno jsem ze sebe svlékl, všechny šaty, v kterých jsem tam byl, a hodil to do odpadků. Lodičku jsem věnoval malému
synkovi. Moc mě o ni prosil. Nesundával ji z hlavy. Za dva roky mu
stanovili diagnózu: mozkový nádor ... Dál už si to napište sama ... Dál
už nechci mluvit ... "
717009
Já tohle asi fakt nedám. Z morbidní fascinace Černobylem mě - zdá se že doživotně - vyléčila [url=https://www.databazeknih.cz/knihy/modlitba-za-cernobyl-125284]tahle drobná knížečka[/url] (autorka má Nobelovku za literaturu mimochodem), ve který je takový množství lidskýho utrpení, že to bylo moc i na mě. Asi jediný téma, který co do obludnosti snese srovnání s holokaustem. Ty dva režimy si opravdu nemají navzájem co vyčítat. [i]"Vrátili jsme se domů. Všechno jsem ze sebe svlékl, všechny šaty, v kterých jsem tam byl, a hodil to do odpadků. Lodičku jsem věnoval malému synkovi. Moc mě o ni prosil. Nesundával ji z hlavy. Za dva roky mu stanovili diagnózu: mozkový nádor ... Dál už si to napište sama ... Dál už nechci mluvit ... "[/i]
716987
9 -2
reagovat

Chernobyl s01e01

Mrazivé a neuvěřitelně nasírající, nenávidím komouše...
716987
Mrazivé a neuvěřitelně nasírající, nenávidím komouše...
Chernobyl s01e01
7 -1
reagují: Kostěj
reagovat
reaguje na: vZeč
Ja tu postavu neviem vystáť od druhej sezóny a nechápem, ako s nou možeš súcitiť po tomto diely. Podla mňa ona nemá ani právo na iron throne. Jej otec bol šialený tyran a zabili ho predtým než stihol vyvraždiť státisíce ludí. A ona stále hovorí o zradcoch a uzurpovateloch "jej" trónu. Aj tá scéna s Jaimim...  
Keď je krucinál nejaký král, ktorý zabíja bezdvovodne ludi a planuje ich zabiť miliony a všetky šlachticke rody sa zhodnú že toto je debilné mal by zmiznúť a potom ho zabijú a jeden z lordov ktorý tú vojnu inicioval (síce z iného účelu) sadne miesto šialenca na tron nemal by byť nazývaný uchvatitel.
716949
Ja tu postavu neviem vystáť od druhej sezóny a nechápem, ako s nou možeš súcitiť po tomto diely. Podla mňa ona nemá ani právo na iron throne. Jej otec bol šialený tyran a zabili ho predtým než stihol vyvraždiť státisíce ludí. A ona stále hovorí o zradcoch a uzurpovateloch "jej" trónu. Aj tá scéna s Jaimim...   Keď je krucinál nejaký král, ktorý zabíja bezdvovodne ludi a planuje ich zabiť miliony a všetky šlachticke rody sa zhodnú že toto je debilné mal by zmiznúť a potom ho zabijú a jeden z lordov ktorý tú vojnu inicioval (síce z iného účelu) sadne miesto šialenca na tron nemal by byť nazývaný uchvatitel.
716943
7 -1
reagovat
Ja byl nadsenej. Uz jsem dloooouho neveril, ze to na me zvladne takhle fungovat. Emoce vseho druhu funkcni, starost o postavy taky, souciteni i nejaky to prekvapeni. Hrozne me prekvapuje, jak najednou citim s Dany a je mi ji hrozne lito. Ta postava je regulerne tragicka. Odmala indoktrinovana debilnim bratrem, jak proste musi ziskat Zapadozemi, pak se stane uspesnou dobyvatelkou, pak ji nejde vladnout a odcestuje udelat, co ji slo vzdycky nejlip, dobyt Zapadozemi. Jenze dojede na pobocnika s politickym/mirumilovnym resenim, zazije jen same ztraty, protoze jde proti sve prirozenosti, pak najde svou nejvetsi lasku, aby ji pomohla vyhrat "cizi" valku. Pri ni prijde o nejvernejsiho pritele, o draka, skoro o celou armadu. A co potom? Nikdo ji tu vlastne stejne nechce. A jeji laska najednou ma ziskat to, co povazovala za svuj osud. A vsichni by s tim evidentne souhlasili. Pak dalsi ztraty. Ta holka nema nic, behem chvile mele z posledniho a Emilia tu odehrala svoje best. Chtel jsem ji vzit, odjet s ni na pusty ostrov a chlacholit ji. A to ji od konce sesty serie fakt nesnasim :D
716943
Ja byl nadsenej. Uz jsem dloooouho neveril, ze to na me zvladne takhle fungovat. Emoce vseho druhu funkcni, starost o postavy taky, souciteni i nejaky to prekvapeni. Hrozne me prekvapuje, jak najednou citim s Dany a je mi ji hrozne lito. Ta postava je regulerne tragicka. Odmala indoktrinovana debilnim bratrem, jak proste musi ziskat Zapadozemi, pak se stane uspesnou dobyvatelkou, pak ji nejde vladnout a odcestuje udelat, co ji slo vzdycky nejlip, dobyt Zapadozemi. Jenze dojede na pobocnika s politickym/mirumilovnym resenim, zazije jen same ztraty, protoze jde proti sve prirozenosti, pak najde svou nejvetsi lasku, aby ji pomohla vyhrat "cizi" valku. Pri ni prijde o nejvernejsiho pritele, o draka, skoro o celou armadu. A co potom? Nikdo ji tu vlastne stejne nechce. A jeji laska najednou ma ziskat to, co povazovala za svuj osud. A vsichni by s tim evidentne souhlasili. Pak dalsi ztraty. Ta holka nema nic, behem chvile mele z posledniho a Emilia tu odehrala svoje best. Chtel jsem ji vzit, odjet s ni na pusty ostrov a chlacholit ji. A to ji od konce sesty serie fakt nesnasim *:D*
9 -3
reagují: Mr.FREAKE
reagovat
reaguje na: Gorecki

GoT

Já tak trochu čekám, že Jon na konci založí první Westerosskou republiku. :D

Jinak happy ne, ale bittersweet je celkem safe bet.
716941
[spoiler]Já tak trochu čekám, že Jon na konci založí první Westerosskou republiku. *:D* Jinak happy ne, ale bittersweet je celkem safe bet.[/spoiler]
GoT
716937
1 -2
reagovat

GoT

Vůbec se nedivím, že se nejvíce líbí dialogy mezi Tyrionem a Varysem, oba herci jsou herecky o několik úrovní nad většinou ostatních. 
716939
Vůbec se nedivím, že se nejvíce líbí dialogy mezi Tyrionem a Varysem, oba herci jsou herecky o několik úrovní nad většinou ostatních. 
GoT
9 0
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Ja sa obavam, ze ten cleganebowl je len vlhky sen divakov, ktory nebude uspokojeny a vysporiada sa s nim Grey Worm:/

Inac, podla toho ako tvorcovia posledne dve serie pracuju si zacinam byt coraz viac isty tym, ze na tron nakoniec zasadne Sansa:-
Uz sa akosi zabudlo na okridlene “If you think this has a happy ending, you haven't been paying attention.”
716937
[spoiler]Ja sa obavam, ze ten cleganebowl je len vlhky sen divakov, ktory nebude uspokojeny a vysporiada sa s nim Grey Worm:/[/spoiler] Inac, podla toho ako tvorcovia posledne dve serie pracuju si zacinam byt coraz viac isty tym, ze na tron [spoiler]nakoniec zasadne Sansa*:-* [/spoiler]Uz sa akosi zabudlo na okridlene [spoiler]“If you think this has a happy ending, you haven't been paying attention.”[/spoiler]
716930
2 -2
reagují: Memphis
reagovat

GoT

Ja jsem na sebe docela hrdy za to, ze se dokazu nevztekat, kdyz mi nekdo rozbije mou oblibenou hracku (jak se horecne snazi treba Fantastic Beasts, Hobit nebo Star Wars).

Tohle je ale trochu jine. Tady ten pribeh jeste uspokojive neskoncil, tak jako v pripade Harryho Pottera, LotRa nebo originalnich SW. Zarazejici je, jak dost vyrazne ti stejni tvurci zmenili styl vypraveni, vymenili promyslene logicke chovani postav a pricinu a nasledek udalosti za deus ex machinu a "subverting expectations". (Jde to samozrejme vystopovat do chvile, kdy dosel zdrojovy material z knizek.)

Radsi bych dalsi 10 dilnou serii s pomalejsim tempem a vic mluveni o tom, jak protivnika porazit (tak jako ve treti serii Tywin porazi Starky domluvou s Freyem - Red Wedding je sokujici, ano, ale zpetne je to logicke vyusteni vzhledem k tomu, co o vsech postavach a jejich cinech vime), nez cumet na epicke hodinove bitvy s teleportama a plot armour.
716933
[spoiler]Ja jsem na sebe docela hrdy za to, ze se dokazu nevztekat, kdyz mi nekdo rozbije mou oblibenou hracku (jak se horecne snazi treba Fantastic Beasts, Hobit nebo Star Wars).[/spoiler] [spoiler]Tohle je ale trochu jine. Tady ten pribeh jeste uspokojive neskoncil, tak jako v pripade Harryho Pottera, LotRa nebo originalnich SW. Zarazejici je, jak dost vyrazne [i]ti stejni tvurci[/i] zmenili styl vypraveni, vymenili promyslene logicke chovani postav a pricinu a nasledek udalosti za deus ex machinu a "subverting expectations". (Jde to samozrejme vystopovat do chvile, kdy dosel zdrojovy material z knizek.) Radsi bych dalsi 10 dilnou serii s pomalejsim tempem a vic mluveni o tom, jak protivnika porazit (tak jako ve treti serii Tywin porazi Starky domluvou s Freyem - Red Wedding je sokujici, ano, ale zpetne je to logicke vyusteni vzhledem k tomu, co o vsech postavach a jejich cinech vime), nez cumet na epicke hodinove bitvy s teleportama a plot armour.[/spoiler]
GoT
13 0
reagovat

GoT 8x04

Super dil, poslední patnactiminutovka mi dala vzpomenout na stare dobre casy...
Ja se hlavne tesim na jedno - cleganebowl!!!:+
To bude strasne uspokojive:D
716930
Super dil, poslední patnactiminutovka mi dala vzpomenout na stare dobre casy... Ja se hlavne tesim na jedno - [spoiler]cleganebowl!!!*:+* [/spoiler]To bude strasne uspokojive*:D*
GoT 8x04
3 -2
reagují: Gorecki
reagovat
reaguje na: DarkSith
Podľa mňa je regulérna šanca že sa kvôli tomuto všetkému z Daeneris stane Mad Queen.
716924
[spoiler]Podľa mňa je regulérna šanca že sa kvôli tomuto všetkému z Daeneris stane Mad Queen.[/spoiler]
716919
6 -2
reagovat

GoT 8x4

Tento díl byl sice pomalejší, ale to se dalo čekat. Opravdu nerozumím zdejším doslova až pomateným reakcím. To intrikovaní a politikaření zde na mě celkem fungovalo. Jon se opět zachoval jako naivní idealista, který chce vidět v lidech jen to dobré. Tím, že řekl svým sestrám pravdu o svém původu se dopustil velké chyby, která může vést nejen ke smrti Daenerys ale i jeho samotného a možná i k vítězství Cersei. Sansa ji prostě nemá ráda a Varys už v podstatě naznačil, že ji chce zradit. Jenže to je krátkozraké a dost hloupé. Každý vládce musí zákonitě být i tak trochu tyran. Cersei je ale mnohem víc než to a to by si měli Varys i Sansa uvědomit. Každý kdo se ve válce chce vyhnout masakru nevinných, podle mě nechápe podstatu války a skutečnost, že někdy je pro vítězství nutné také něco obětovat. Popravdě nejvíce jsem v této epizodě rozuměl právě Daenerys. Její obavy a jistá frustrace z toho jak se její snažení o získání železného trůnu vyvíjí, jsou jistě na místě. Jaime se podle mě choval podobně jako v minulosti. Jen s tím rozdílem, že si naplno uvědomuje, čeho se dopustil a snaží se s tím vyrovnat. Smrt Rhaegala mě překvapila a pak jsem měl regulérní strach o postavy. Nevím proč ale celou dobu jsem si říkal, že Cersei možná využije situace a kromě Missandei u těch hradeb zaútočí i na Daenarys a Tyriona a oba je zabije. 8x10
716919
Tento díl byl sice pomalejší, ale to se dalo čekat. Opravdu nerozumím zdejším doslova až pomateným reakcím. To intrikovaní a politikaření zde na mě celkem fungovalo.[spoiler] Jon se opět zachoval jako naivní idealista, který chce vidět v lidech jen to dobré. Tím, že řekl svým sestrám pravdu o svém původu se dopustil velké chyby, která může vést nejen ke smrti Daenerys ale i jeho samotného a možná i k vítězství Cersei. Sansa ji prostě nemá ráda a Varys už v podstatě naznačil, že ji chce zradit. Jenže to je krátkozraké a dost hloupé. Každý vládce musí zákonitě být i tak trochu tyran. Cersei je ale mnohem víc než to a to by si měli Varys i Sansa uvědomit. Každý kdo se ve válce chce vyhnout masakru nevinných, podle mě nechápe podstatu války a skutečnost, že někdy je pro vítězství nutné také něco obětovat. Popravdě nejvíce jsem v této epizodě rozuměl právě Daenerys. Její obavy a jistá frustrace z toho jak se její snažení o získání železného trůnu vyvíjí, jsou jistě na místě. Jaime se podle mě choval podobně jako v minulosti. Jen s tím rozdílem, že si naplno uvědomuje, čeho se dopustil a snaží se s tím vyrovnat. Smrt Rhaegala mě překvapila a pak jsem měl regulérní strach o postavy. Nevím proč ale celou dobu jsem si říkal, že Cersei možná využije situace a kromě Missandei u těch hradeb zaútočí i na Daenarys a Tyriona a oba je zabije. [/spoiler]8x10
GoT 8x4
4 -2
reagují: Mr.FREAKE
reagovat
Ani nejnovější díl Hry o trůny nezklamal. Včetně čokolády Starbucks.
716910
Ani nejnovější díl Hry o trůny nezklamal. [spoiler]Včetně čokolády Starbucks.[/spoiler]
1 -4
reagovat
reaguje na: Memphis
Diky, ja se tu uz hodinu morduju s nejakym smysluplnym prispevkem a vlastne bych do pismene podepsala tvuj. 
716909
Diky, ja se tu uz hodinu morduju s nejakym smysluplnym prispevkem a vlastne bych do pismene podepsala tvuj. 
716904
3 -3
reagovat

Got 8x4

Mě to bavilo. Šlo to pro mě celkem neočekávaným směrem, překvapilo mě pozitivně několik scén — Tyrion a Varys jako závan starých dobrých časů — a po dlouhý době mi díl přišel jako něco, co by mohl napsat sám Martin. Opravdu mě teď zajímá a těším se na to, co se stane.

Mimochodem, rozhodně si nemyslím, že bych k seriálu přistupoval nějak nekriticky, ale rozdíl je v tom, že to nijak dramaticky neprožívám a nevztekám se, jako by mi někdo rozbil oblíbenou hračku. Včera jsem si navíc zopakoval 8x3 a překvapilo mě, že mě to napodruhý bavilo úplně stejně, ne-li víc, a že spoustu vyčítaných chyb (ne všechny) druhá projekce odvála díky pozornějšímu sledování děje.

Ještě bych rád připomněl všem, že to je z velký časti taky Martinova chyba, že se teď musí spěchat do konce tak, jak se spěchá.
716904
[spoiler]Mě to bavilo. Šlo to pro mě celkem neočekávaným směrem, překvapilo mě pozitivně několik scén — Tyrion a Varys jako závan starých dobrých časů — a po dlouhý době mi díl přišel jako něco, co by mohl napsat sám Martin. Opravdu mě teď zajímá a těším se na to, co se stane. Mimochodem, rozhodně si nemyslím, že bych k seriálu přistupoval nějak nekriticky, ale rozdíl je v tom, že to nijak dramaticky neprožívám a nevztekám se, jako by mi někdo rozbil oblíbenou hračku. Včera jsem si navíc zopakoval 8x3 a překvapilo mě, že mě to napodruhý bavilo úplně stejně, ne-li víc, a že spoustu vyčítaných chyb (ne všechny) druhá projekce odvála díky pozornějšímu sledování děje. Ještě bych rád připomněl všem, že to je z velký časti taky Martinova chyba, že se teď musí spěchat do konce tak, jak se spěchá.[/spoiler]
Got 8x4
14 -4
reagují: mkubalikova
reagovat
reaguje na: Gorecki
Jak se to hned potvrdilo :D:+
716903
Jak se to hned potvrdilo *:D**:+*
716898
0 -3
reagovat
reaguje na: do_Od
Drama queen is back! Pust si na uklidněnou "dokonalý" film Spider-man: Homecoming a dej si k tomu teplý kakao. ;) .. já tady nikomu neberu, že se mu to líbilo .. a byl bych rád, kdyby mi nikdo zase neříkal, že nemám nárok si trochu postěžovat na scénáristickou nemohoucnost .. že zrovna ty se budeš zastávat takových výkřiků mě docela překvapilo .. začínám si myslet, že ti někdo hacknul účet :o 
716901
Drama queen is back! Pust si na uklidněnou "dokonalý" film Spider-man: Homecoming a dej si k tomu teplý kakao. *;)* .. já tady nikomu neberu, že se mu to líbilo .. a byl bych rád, kdyby mi nikdo zase neříkal, že nemám nárok si trochu postěžovat na scénáristickou nemohoucnost .. že zrovna ty se budeš zastávat takových výkřiků mě docela překvapilo .. začínám si myslet, že ti někdo hacknul účet *:o* 
716899
10 -3
reagovat
Kdo jste dneska sledovali GoT na HBO - ty titulky byly občas docela peklo, ne? Jak gramaticky, tak překladatelsky.
716900
Kdo jste dneska sledovali GoT na HBO - ty titulky byly občas docela peklo, ne? Jak gramaticky, tak překladatelsky.
4 0
reagovat
reaguje na: Sigi
Lol, protože sledování seriálů a filmů je vždy práce a o snaze dívat se na dané dílo kriticky.

Lidi jsou fakt mimo, souhlasím s Ravenhornem. :-
716899
Lol, protože sledování seriálů a filmů je vždy práce a o snaze dívat se na dané dílo kriticky. Lidi jsou fakt mimo, souhlasím s Ravenhornem. *:-*
716892
4 -11
reagují: CAPS_LOCK, Sigi
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Jo, su coraz hysterickejsie. Typu "prestavam to pozerat" dva diely pred koncom, ako tu odznelo nizsie.:D
716898
Jo, su coraz hysterickejsie. Typu "prestavam to pozerat" dva diely pred koncom, ako tu odznelo nizsie.*:D*
716896
15 -3
reagují: AndyKaufman
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se