Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 17841 - 17860 Napsat příspěvek
reaguje na: AndyKaufman
Mimochodem, kdybych byl AndyKaufman, vozim se teď na tom, koho jsi myslel těma gorillama. Ale já naštěstí takový hovado nejsem.
805199
Mimochodem, kdybych byl AndyKaufman, vozim se teď na tom, koho jsi myslel těma gorillama. Ale já naštěstí takový hovado nejsem.
805190
4 -4
reagují: AndyKaufman
reagovat
Miliony aktivních gameru konečně budou mít diky muskovi internet. Do teď patřili offline a ty hry jim shazovali vrtulníky. Já se bavím tím, jak je starling popisované jako řešení pro ruralni oblasti bez internetu typu střední afrika a jeho hlavní vlastnosti jsou, že je drahej a hightech. Ve střední africe je jistě i miliony milovníků designovych kabelek a nejspíše je tam tohoto artiklu velký nedostatek. Ale není to Imho nejpalčivější problém té oblasti.   A ten kdo jim je tam začne draze prodávat není žádnej spasitel. 
805198
Miliony aktivních gameru konečně budou mít diky muskovi internet. Do teď patřili offline a ty hry jim shazovali vrtulníky. Já se bavím tím, jak je starling popisované jako řešení pro ruralni oblasti bez internetu typu střední afrika a jeho hlavní vlastnosti jsou, že je drahej a hightech. Ve střední africe je jistě i miliony milovníků designovych kabelek a nejspíše je tam tohoto artiklu velký nedostatek. Ale není to Imho nejpalčivější problém té oblasti.   A ten kdo jim je tam začne draze prodávat není žádnej spasitel. 
805190
4 -3
reagovat
reaguje na: MarvinP
Tímto argumentem jsi imho nastínil, jak nad Muskovýma firmama přemýšlíš a proč je považuješ za vyhozené peníze, ať už jeho nebo lidstva: Nevidíš v tom žádné využití. Jenže to vypadá, že příliš dáváš na svou vlastní bublinu potřeb a zkušeností.

Konkrétně u tohoto; přece je jasné, že i ve středoafrické republice nemáš jenom teroristy, ale i vědecké, armádní nebo lékařské mise, které z toho či onoho důvodu vysokorychlostní internet potřebují.
805194
Tímto argumentem jsi imho nastínil, jak nad Muskovýma firmama přemýšlíš a proč je považuješ za vyhozené peníze, ať už jeho nebo lidstva: Nevidíš v tom žádné využití. Jenže to vypadá, že příliš dáváš na svou vlastní bublinu potřeb a zkušeností. Konkrétně u tohoto; přece je jasné, že i ve středoafrické republice nemáš jenom teroristy, ale i vědecké, armádní nebo lékařské mise, které z toho či onoho důvodu vysokorychlostní internet potřebují.
805188
5 -2
reagovat
Milý mistře argumentačních klamů. Já se narozdil od tvého bratra nekamarádil s gorillama ani si nezničil zdraví. Ale umím googlit, abych si našel že je v Africe desítky milionů aktivních gamerů a ty jsi prostě napsal blbost na základě předsudků, které můžeš mít i kdybys žil v registrovaném partnerství s celým černošským fotbalovým klubem.
805190
Milý mistře argumentačních klamů. Já se narozdil od tvého bratra nekamarádil s gorillama ani si nezničil zdraví. Ale umím googlit, abych si našel že je v Africe desítky milionů aktivních gamerů a ty jsi prostě napsal blbost na základě předsudků, které můžeš mít i kdybys žil v registrovaném partnerství s celým černošským fotbalovým klubem.
805188
5 -5
reagují: MarvinP, MarvinP
reagovat
Ze Andy takovou věc napíše, to jsem čekal, ale že se najdou 3 lidi který to lajknou ne, tak speciálně pro vás tři: můj bratr strávil přes rok života ve středoafrický republice. Zničil si tam zdraví, dvakrát tam na ně vtrhla ozbrojená guerilla se samopalama atd. Když usuzuji, že tam možná tak nedocení rozdíl v rychlosti odezvy internetu, tak to není na základě rasistického předsudku, ale mlhavé znalosti tamních poměrů a potřeb.
805188
Ze Andy takovou věc napíše, to jsem čekal, ale že se najdou 3 lidi který to lajknou ne, tak speciálně pro vás tři: můj bratr strávil přes rok života ve středoafrický republice. Zničil si tam zdraví, dvakrát tam na ně vtrhla ozbrojená guerilla se samopalama atd. Když usuzuji, že tam možná tak nedocení rozdíl v rychlosti odezvy internetu, tak to není na základě rasistického předsudku, ale mlhavé znalosti tamních poměrů a potřeb.
805163
4 -5
reagují: Snipsley, AndyKaufman
reagovat
reaguje na: Vincent
:D
805171
*:D*
805170
1 -1
reagovat
reaguje na: Gorecki
iPhone
805170
iPhone
805094
2 -3
reagují: TedGeorge
reagovat

offtopic

Až se bude jednou točit film o Fialovi (jakože nebude no..), tak to má Matěj Hádek v kapse.
805168
Až se bude jednou točit film o [url=https://media.extra.cz/static/img/2021/03/647_16_9_0-740x416.jpg]Fialovi [/url](jakože nebude no..), tak to má Matěj Hádek v kapse.
offtopic
5 0
reagovat
Wow, s takhle ostrou rétorikou za chvíli přerosteš hranu stolu. :o
805167
Wow, s takhle ostrou rétorikou za chvíli přerosteš hranu stolu. *:o*
805164
2 -7
reagovat
To už radši uznám, že jsem rasista, ale Tvůj kamarád teda rozhodně ne.
805164
To už radši uznám, že jsem rasista, ale Tvůj kamarád teda rozhodně ne.
805163
7 -1
reagovat
Kamaráde, teď už jenom chybí, abys předvedl epický argument "Na co by afričanům ten internet vůbec byl?"
805163
Kamaráde, teď už jenom chybí, abys předvedl epický argument "Na co by afričanům ten internet vůbec byl?"
805157
3 -6
reagují: MarvinP, MarvinP
reagovat
reaguje na: Gonzi
Já bydlim v Praze a mám 50mb od O2, jede to tak 20 a nic jinýho mít nemůžu. Takže satelit přímo nade mě prosim.:D
805158
Já bydlim v Praze a mám 50mb od O2, jede to tak 20 a nic jinýho mít nemůžu. Takže satelit přímo nade mě prosim.*:D*
805146
6 -2
reagovat
reaguje na: xnewstedx
To ti středoafričani ocení :)
805157
To ti středoafričani ocení *:)*
805155
3 -3
reagovat
Priznavam, ze o Starlinku viem len to com som cital na reddite. REAL ENGINEERING spravil video, kde vysvetluje, ze primary money maker bude stock exchange, kvoli znizenej latencii. 76ms kabla vs teoretickej 43ms starlinku. Obrovska vyhoda pre starlink.
805155
Priznavam, ze o Starlinku viem len to com som cital na reddite. [url=https://youtu.be/giQ8xEWjnBs?t=622]REAL ENGINEERING[/url] spravil video, kde vysvetluje, ze primary money maker bude stock exchange, kvoli znizenej latencii. 76ms kabla vs teoretickej 43ms starlinku. Obrovska vyhoda pre starlink.
5 -1
reagují: MarvinP
reagovat
Uz sa tesim na tie pravidelne romanticke vecerne momenty: "Aha laska, nieco si zelaj, pada Starlink..."
805152
Uz sa tesim na tie pravidelne romanticke vecerne momenty: "Aha laska, nieco si zelaj, pada Starlink..."
4 -2
reagovat
Zaměňuješ dvě různé věci - o nahrazování kabelů jsem psal jen ve smyslu far future, to už bude Musk dávno mrtvý, a my taky. Jeho Starlink je jen pilotní projekt k tomu jak bude budoucnost internetu jednou vypadat. 

S tím že ten tvůj "doplněk pro hory a moře" zahrnuje potenciálně půlku obyvatel Afriky, Indie a Číny - ne že v Číně by mu to tedy povolili, to bude holt ten problém se státními regulacemi. 
805148
Zaměňuješ dvě různé věci - o nahrazování kabelů jsem psal jen ve smyslu far future, to už bude Musk dávno mrtvý, a my taky. Jeho Starlink je jen pilotní projekt k tomu jak bude budoucnost internetu jednou vypadat.  S tím že ten tvůj "doplněk pro hory a moře" zahrnuje potenciálně půlku obyvatel Afriky, Indie a Číny - ne že v Číně by mu to tedy povolili, to bude holt ten problém se státními regulacemi. 
805147
4 -4
reagovat
Ja jsem se ohrazoval proti představě, že až bude nahoře těch 42 tisíc satelitu, tak budeme moct přestat obnovovat kabely. Limit je hustota satelitu nad huste obydlenymi oblastmi. Proto se o  tom i mezi Muskovymi groupies mluví jako o doplňku pro hory a moře... 
805147
Ja jsem se ohrazoval proti představě, že až bude nahoře těch 42 tisíc satelitu, tak budeme moct přestat obnovovat kabely. Limit je hustota satelitu nad huste obydlenymi oblastmi. Proto se o  tom i mezi Muskovymi groupies mluví jako o doplňku pro hory a moře... 
805146
3 -2
reagují: HAL
reagovat
Já si na základě tvých poznámek tady ke starlinku něco hledal a na žádné podobné problémy jsem nenarazil. Naopak jsem viděl, že to funguje docela solidně již nyní, s "pár satelity". Nelíbí se mi zamořování noční oblohy (ať už kvůli výhledu na hvězdy, nebo kvůli bordelu z porouchaných satelitů) a obvzlášť mě netěší, že "oblohu nad Evropou" zamoří soukromá americká firma.
Co se ale týče čísel samotných, tak v tom tu "nelogičnost" neshledávám. Internet fakt není jakkoli "běžný všude" a mimo města vyžaduje velmi drahou infrastrukturu.
805146
Já si na základě tvých poznámek tady ke starlinku něco hledal a na žádné podobné problémy jsem nenarazil. Naopak jsem viděl, že to funguje docela solidně již nyní, s "pár satelity". Nelíbí se mi zamořování noční oblohy (ať už kvůli výhledu na hvězdy, nebo kvůli bordelu z porouchaných satelitů) a obvzlášť mě netěší, že "oblohu nad Evropou" zamoří soukromá americká firma. Co se ale týče čísel samotných, tak v tom tu "nelogičnost" neshledávám. Internet fakt není jakkoli "běžný všude" a mimo města vyžaduje velmi drahou infrastrukturu.
805145
6 -2
reagují: Godlike, MarvinP
reagovat
Tady jde zjevně o dodržení uvedených parametrů při současném zatížení. Uvedom si, že z těch 12000 satelitu obsluhuje těch půl milionu americanu jen zlomek z nich. Ostatni muzou nekde jinde obsluhovat nekoho dalsiho. Hlavni problem starlinku je, ze by zvladl docela dost lidi naraz ( ani podle Andyho čísel zdaleka ne dost aby se mohly zahodit kabely, ale dost) kdyby byli lidi distribuovani po povrchu země rovnoměrně. 
805145
Tady jde zjevně o dodržení uvedených parametrů při současném zatížení. Uvedom si, že z těch 12000 satelitu obsluhuje těch půl milionu americanu jen zlomek z nich. Ostatni muzou nekde jinde obsluhovat nekoho dalsiho. Hlavni problem starlinku je, ze by zvladl docela dost lidi naraz ( ani podle Andyho čísel zdaleka ne dost aby se mohly zahodit kabely, ale dost) kdyby byli lidi distribuovani po povrchu země rovnoměrně. 
805137
3 -1
reagují: Gonzi
reagovat
Jednak to zní jako blbost, ale i kdyby - když si to spočítám podle tebou navrhnutého výpočtu a Gonzim navrhnuté ceny za připojení (ve skutečnosti je mnohem větší), tak mi vychází že Starlink vydělá 75 miliard dolarů za 6 let. Not bad.

Už teď má skoro 100 000 zákazníků, a to mají nahoře jen 1600 satelitů.
805143
Jednak to zní jako blbost, ale i kdyby - když si to spočítám podle tebou navrhnutého výpočtu a Gonzim navrhnuté ceny za připojení (ve skutečnosti je mnohem větší), tak mi vychází že Starlink vydělá 75 miliard dolarů za 6 let. Not bad. Už teď má skoro 100 000 zákazníků, a to mají nahoře jen 1600 satelitů.
805135
4 -3
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se