Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 17321 - 17340 Napsat příspěvek
reaguje na: do_Od
Ten soud potvrdil, že měl zbraň legálně tečka. 

"Kdyby to byl skutečně fair trial...." a zase jsme u qAnon po volbách. ;-) 
809446
Ten soud potvrdil, že měl zbraň legálně tečka.  "Kdyby to byl skutečně fair trial...." a zase jsme u qAnon po volbách. ;-) 
809445
6 -2
reagují: do_Od
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Verbis házel o pár příspěvků níž jak to bylo s tou "legálně" drženou zbraní. Soudcovo "perfectly legal" má hodně děr a kdyby to byl skutečně fair trial, rozhodně by se to nesmetlo jen tak ze stolu. 
809445
Verbis házel o pár příspěvků níž jak to bylo s tou "legálně" drženou zbraní. Soudcovo "perfectly legal" má hodně děr a kdyby to byl skutečně fair trial, rozhodně by se to nesmetlo jen tak ze stolu. 
809439
3 -7
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: verbst
Ten co mu zbraň dal je pořád obžalovaný a protože byla použita k zabití člověka tak může jít na šest let do vězení.
Co se týče trestní odpovědnosti Kyla za to že ji držel... já fakt nevím, ten jejich zákon je takový bordel že se v tom bez hodně podrobného studování nevyznám, ale právě proto že to byla puška a ne pistole, tak to zřejmě opravdu bylo ok (ne, nedává mi to smysl, ale eh, to jsou ty jejich zákony o zbraních)

Musím si o tom někdy pokecat s manželem mé sestřenice, který je právě z vedlejší Minesoty a na okraji civilizace u Lake Superior a na Aljašce vyrostl obklopený zbraněmi. Ale teď jezdí v dodávce s rodinou po US divočině, kdoví kdy se vrátí :D

Btw kdyby se to stalo u nás tak je Kyle souzený jako mladistvý, tak vysoký trest jako mu hrozil by nikdy dostat nemohl. Popravdě stejné by platilo kdyby se to stalo skoro kdekoli jinde v US než ve Wisconsinu.
809444
Ten co mu zbraň dal je pořád obžalovaný a protože byla použita k zabití člověka tak může jít na šest let do vězení. Co se týče trestní odpovědnosti Kyla za to že ji držel... já fakt nevím, ten jejich zákon je takový bordel že se v tom bez hodně podrobného studování nevyznám, ale právě proto že to byla puška a ne pistole, tak to zřejmě opravdu bylo ok (ne, nedává mi to smysl, ale eh, to jsou ty jejich zákony o zbraních) Musím si o tom někdy pokecat s manželem mé sestřenice, který je právě z vedlejší Minesoty a na okraji civilizace u Lake Superior a na Aljašce vyrostl obklopený zbraněmi. Ale teď jezdí v dodávce s rodinou po US divočině, kdoví kdy se vrátí *:D* Btw kdyby se to stalo u nás tak je Kyle souzený jako mladistvý, tak vysoký trest jako mu hrozil by nikdy dostat nemohl. Popravdě stejné by platilo kdyby se to stalo skoro kdekoli jinde v US než ve Wisconsinu.
809441
6 -1
reagují: DarkSith
reagovat
reaguje na: Gonzi
Ta hypotetická situace, kterou jsi popsal by byla trestná v USA i u nás, byla by to nepřiměřená obrana, protože natáhnutí není ekvivalentní zbrani v konceptu přiměřené obrany, pokud by to nebyl nějaký mezní případ trénované zápasníka.  Dokonce se tohle děje docela často a pravidelně se po rvačkách v hospodách apod odsoudí někdo za zjevně nepřiměřenou obranu. 
809443
Ta hypotetická situace, kterou jsi popsal by byla trestná v USA i u nás, byla by to nepřiměřená obrana, protože natáhnutí není ekvivalentní zbrani v konceptu přiměřené obrany, pokud by to nebyl nějaký mezní případ trénované zápasníka.  Dokonce se tohle děje docela často a pravidelně se po rvačkách v hospodách apod odsoudí někdo za zjevně nepřiměřenou obranu. 
809442
3 -1
reagovat
Ta frustrace IMHO vychází z toho, že ekvivalentní by bylo se ozbrojit, postavit se před hospodu Slávie a začít řvát Banik pi*o... a až někdo vyběhne a natáhne mi, tak jej zastřelím. Koncept "v nesprávný čas na nesprávném místě" asi v zákonech zakořeněný není, ale tento případ ukazuje, že by být měl...
Na druhou stranu tím opravdu vzniká problém "neměla mít minisukni", protože "neměl tam být legálně ozbrojený a hasit požár" je ze stejného soudku.
Mno, myslím že o tom případu ještě uslyšíme (ať už teď, nebo "časem" až to někdo začne provozovat "pro zábavu").
809442
Ta frustrace IMHO vychází z toho, že ekvivalentní by bylo se ozbrojit, postavit se před hospodu Slávie a začít řvát Banik pi*o... a až někdo vyběhne a natáhne mi, tak jej zastřelím. Koncept "v nesprávný čas na nesprávném místě" asi v zákonech zakořeněný není, ale tento případ ukazuje, že by být měl... Na druhou stranu tím opravdu vzniká problém "neměla mít minisukni", protože "neměl tam být legálně ozbrojený a hasit požár" je ze stejného soudku. Mno, myslím že o tom případu ještě uslyšíme (ať už teď, nebo "časem" až to někdo začne provozovat "pro zábavu").
809439
8 -1
reagovat
Já si právě myslím, že trestnýho tam bylo. A smetli ze stolu všechno a to je špatně. Tu sebeobranu jsem ochotnej uznat. 
To, že to bylo robustně sledovaný neznámená, že to bylo správný. 
A hlavně ten soudce byl šílenej. A myslím si, že hlavně vzhledem k tomu jak to tam vypadá měli myslet i na dopady tohodle precedensu. 

Takže v konečným důsledku legální rozhodně neznamená morální. 

A o to mi šlo. Jde. Whatever. 
809441
Já si právě myslím, že trestnýho tam bylo. A smetli ze stolu všechno a to je špatně. Tu sebeobranu jsem ochotnej uznat.  To, že to bylo robustně sledovaný neznámená, že to bylo správný.  A hlavně ten soudce byl šílenej. A myslím si, že hlavně vzhledem k tomu jak to tam vypadá měli myslet i na dopady tohodle precedensu.  Takže v konečným důsledku legální rozhodně neznamená morální.  A o to mi šlo. Jde. Whatever. 
809436
3 -7
reagují: HAL
reagovat
Tady se strašně pleteš ve dvou věcech. 

1) Byl by pravděpodobně osvobozený i u nás pokud by tu zbraň měl také jako v USA legálně, protože všichni z nich ho bezprostředně ohrožovali na životě. 

2) Poznámka, že to má ke spravedlnosti zatraceně daleko je stejný konspirační blábol jako qAnon po volbách. Byl to nesmírně robustní a sledovaný proces s x tisícem stránek posudků, vyjádření a svědectví, pokud nic lepšího není, je to legitimní i legální spravedlnost, pokud tvrdíš něco jiného, lžeš si do vlastní kapsy. 

Ale souhlas s jeho hrdinstvím, kvůli tomu jsem se pohádal na FB, jestli tohle začneme uznávat tak otevřeme pandořinu skříňku. 
809439
Tady se strašně pleteš ve dvou věcech.  1) Byl by pravděpodobně osvobozený i u nás pokud by tu zbraň měl také jako v USA legálně, protože všichni z nich ho bezprostředně ohrožovali na životě.  2) Poznámka, že to má ke spravedlnosti zatraceně daleko je stejný konspirační blábol jako qAnon po volbách. Byl to nesmírně robustní a sledovaný proces s x tisícem stránek posudků, vyjádření a svědectví, pokud nic lepšího není, je to legitimní i legální spravedlnost, pokud tvrdíš něco jiného, lžeš si do vlastní kapsy.  Ale souhlas s jeho hrdinstvím, kvůli tomu jsem se pohádal na FB, jestli tohle začneme uznávat tak otevřeme pandořinu skříňku. 
809438
6 -2
reagují: do_Od, Gonzi
reagovat
To byl můj druhý příspěvek na to téma, že nijak nerozporuji, že v tom jejich pokurveným právním systému byl technicky v "sebeobraně". Moje pointa byla, že to má ovšem ke spravedlnosti zatraceně daleko. A s tou sukní to je podle mě přesně naopak. Tady padají názory, že "kdyby se ho ti lidi nesnažili zastavit, nemuseli být mrtví". To je na úrovni "kdyby neměla sukni, nemusela být znásilněná". Můj názor je, že ten co znásilňoval, vůbec neměl do parku jezdit a brát si sebou brýle s nočním viděním + šátek namočenej chloroformem. Proto je to celý tak debilní, a proto mě fascinuje, že ho jsou lidi schopní vyzdvihovat jako pomalu hrdinu, co neudělal vůbec nic špatného. 
809438
To byl můj druhý příspěvek na to téma, že nijak nerozporuji, že v tom jejich pokurveným právním systému byl technicky v "sebeobraně". Moje pointa byla, že to má ovšem ke spravedlnosti zatraceně daleko. A s tou sukní to je podle mě přesně naopak. Tady padají názory, že "kdyby se ho ti lidi nesnažili zastavit, nemuseli být mrtví". To je na úrovni "kdyby neměla sukni, nemusela být znásilněná". Můj názor je, že ten co znásilňoval, vůbec neměl do parku jezdit a brát si sebou brýle s nočním viděním + šátek namočenej chloroformem. Proto je to celý tak debilní, a proto mě fascinuje, že ho jsou lidi schopní vyzdvihovat jako pomalu hrdinu, co neudělal vůbec nic špatného. 
809436
2 -14
reagovat
Přátelé i nepřátelé, někdy prostě nastane situace, že právně je někdo nevinný, ač morálně není - nebo naopak. Je docela možné, že je tomu tak i v tomto případě. 99,9 % z nás určitě nechápe US justiční systém, zákony atd. tak, aby jsme to mohli plně hodnotit z tohoto pohledu, nemluvě o tom, že nikdo z nás nezná všechna fakta. Čili ano, ten člověk je celkem zjevně kretén tím, co udělal, a klidně je i tak možné, že je z pohledu práva nevinný.

U nás se zase trestá např. za pěstování marihuany, a to i pro vlastní potřebu, včetně potřeby zdravotní. A naopak kdejaký šmejd exekutorský ničil/ničí lidi na běžícím pásu (prosím, stopněme debatu o tom, zda si někdo měl či neměl půjčovat, že dluhy že se mají platit atp., protože nikdy nebyl problém v tomto) a dle práva bylo/je vše OK.
809437
Přátelé i nepřátelé, někdy prostě nastane situace, že právně je někdo nevinný, ač morálně není - nebo naopak. Je docela možné, že je tomu tak i v tomto případě. 99,9 % z nás určitě nechápe US justiční systém, zákony atd. tak, aby jsme to mohli plně hodnotit z tohoto pohledu, nemluvě o tom, že nikdo z nás nezná všechna fakta. Čili ano, ten člověk je celkem zjevně kretén tím, co udělal, a klidně je i tak možné, že je z pohledu práva nevinný. U nás se zase trestá např. za pěstování marihuany, a to i pro vlastní potřebu, včetně potřeby zdravotní. A naopak kdejaký šmejd exekutorský ničil/ničí lidi na běžícím pásu (prosím, stopněme debatu o tom, zda si někdo měl či neměl půjčovat, že dluhy že se mají platit atp., protože nikdy nebyl problém v tomto) a dle práva bylo/je vše OK.
7 -4
reagovat
reaguje na: verbst
Ty voleeeeeeeee, já se do toho nechtěl montovat už jenom protože na to nemám vnitřně definovaný názor, ale už se to moc nedá číst. Navíc mi přijde, že ty i do_oD máte relevantní připomínky a názory, myslím že na většině něco je a s dost 100% souhlasím. Ale nic z toho co jste napsali není trestně právně relevantní a nemění ani nemůže na legalitě ani legitimitě soudního rozhodnutí vůbec nic, kapiš? Hlavně jsou to často argumentační fallacy typu "Neměla si brát minisukni, když nechtěla být znásilněna." 

Takže tu teď aktuálně místo normální diskuze působíš jako qAnoni brečící s konspiracemi po nezvolení Trumpa. 
809436
Ty voleeeeeeeee, já se do toho nechtěl montovat už jenom protože na to nemám vnitřně definovaný názor, ale už se to moc nedá číst. Navíc mi přijde, že ty i do_oD máte relevantní připomínky a názory, myslím že na většině něco je a s dost 100% souhlasím. Ale nic z toho co jste napsali není trestně právně relevantní a nemění ani nemůže na legalitě ani legitimitě soudního rozhodnutí vůbec nic, kapiš? Hlavně jsou to často argumentační fallacy typu "Neměla si brát minisukni, když nechtěla být znásilněna."  Takže tu teď aktuálně místo normální diskuze působíš jako qAnoni brečící s konspiracemi po nezvolení Trumpa. 
809434
16 -1
reagují: verbst, do_Od
reagovat
reaguje na: SteKi
Myslíš moment, kdy jediný tři lidi co umřeli jsou ti co je zabil Rittenhouse? Hmm, sure. 
809434
Myslíš moment, kdy jediný tři lidi co umřeli jsou ti co je zabil Rittenhouse? Hmm, sure. 
809389
2 -10
reagují: SteKi, AndyKaufman
reagovat
Řezník pulled a Gervais :D
809433
Řezník pulled a Gervais *:D*
8 -1
reagovat
Tan divnej pocit dát CAPS_LOCKovi :+
809416
Tan divnej pocit dát CAPS_LOCKovi *:+*
11 0
reagovat
reaguje na: JAGODA
Jo to jsem viděl. Nevadí. Jediný záchvěv normálnosti v tom panoptiku předvedl pouze Řezník jež natvrdo řekl absolutní pravdu, né každý to však pochopil a taková Bagárová asi nebude moc inteligentní tvoreček.
809415
Jo to jsem viděl. Nevadí. Jediný záchvěv normálnosti v tom panoptiku předvedl pouze [url=https://www.youtube.com/watch?v=GCIgQZ4rkcw]Řezník[/url] jež natvrdo řekl absolutní pravdu, né každý to však pochopil a taková Bagárová asi nebude moc inteligentní tvoreček.
809413
11 0
reagovat
Tak dalo se to čekat, soudce i porota v dané kauze nebyly nestranní, navíc Rittenhouseovy pečlivě promyšlené emocionální výlevy zabrnkali na tu správnou notu. A přitom jak málo stačilo, aby naopak opěvovaným hrdinou byl Gaige Grosskreutz za ukončení aktivního střelce a dvojnásobného vraha. Takhle je jen zmrzačenou a nejsmutnější postavou celého případu.
809414
Tak dalo se to čekat, soudce i porota v dané kauze nebyly nestranní, navíc Rittenhouseovy pečlivě promyšlené emocionální výlevy zabrnkali na tu správnou notu. A přitom jak málo stačilo, aby naopak opěvovaným hrdinou byl Gaige Grosskreutz za ukončení aktivního střelce a dvojnásobného vraha. Takhle je jen zmrzačenou a nejsmutnější postavou celého případu.
809352
4 -12
reagovat
Karel Janeček a jeho závěrečný proslov na Slavíku, to bylo taky něco. Zkrátka něco jako Daniel Landa, ale pro vyšší sortu lidí. :-
809413
Karel Janeček a jeho závěrečný proslov na Slavíku, to bylo taky něco. Zkrátka něco jako Daniel Landa, ale pro vyšší sortu lidí. *:-*
12 -1
reagují: CAPS_LOCK
reagovat
Tak ako mi nova trilogia SW celkom odobrala excitement, tak mi ho tie nove serialy vracaju spat -  Sabine Wren v Ashoke. Najlepsi napad minuleho roka bolo dohnat si SW animaky. :+
809409
Tak ako mi nova trilogia SW celkom odobrala excitement, tak mi ho tie nove serialy vracaju spat -  [url=https://deadline.com/2021/11/star-wars-ahsoka-natasha-liu-bordizzo-sabine-wren-disney-plus-rosario-dawson-1234877527/]Sabine Wren[/url] v Ashoke. Najlepsi napad minuleho roka bolo dohnat si SW animaky. *:+*
4 0
reagovat
reaguje na: Milosh
809401
https://c.tenor.com/pyGugHcm4XcAAAAC/michael-scott-the-office.gif
809395
2 -2
reagovat

asi tolik k té Americké frašce. Za mě měl dostat min. 20 let. ne-li doživotí nebo křeslo

809399
https://youtu.be/kftpgnExjQA
asi tolik k té Americké frašce. Za mě měl dostat min. 20 let. ne-li doživotí nebo křeslo
4 -10
reagovat
To je tu zase instatných internetových odborníkov na trestné právo...
Nechcem Vám brať ilúzie ale je viac ako možné, že takýto prípad by skončil na súde s pravedpodobosťou 99,9%  rovnakým výsledkom aj v ČR a SR (ustanovenia o nutnej obrane ale aj krajnej núdzi máme rovnaké) kde obmedzenie je to, že nesmie ísť o celkom zjavne neprimeranú obranu, teda môže ísť o neprimeranú obranu a dokonca aj o zjavne neprimeranú obranu a to v prípade že sa jedná o mladistvého na ktorého útočia viacerí, z toho majú dvaja zbrane (aj skatebaord sa dá považovať za zbraň, nakoľko ňou útok na človeka vie byť dôraznejší (viď GTA San Andreas :)) ) tak to celkom zjavne neprimerané nebolo ani omylom. Anglo-americký právny systém má dosť chýb, na čele s porotou, ale toto medzi ne až tak zrovna nepatrí.
Ale to by ste si to tu niektorí na čele s do_Odom museli o tom aj niečo viac prečítať v odbornej literatúre namiesto instatného flamovania. Odporúčam napr. link Autor je jeden z tej špičky akademickej obce aspoň v rámci SR.
809397
To je tu zase instatných internetových odborníkov na trestné právo... Nechcem Vám brať ilúzie ale je viac ako možné, že takýto prípad by skončil na súde s pravedpodobosťou 99,9%  rovnakým výsledkom aj v ČR a SR (ustanovenia o nutnej obrane ale aj krajnej núdzi máme rovnaké) kde obmedzenie je to, že nesmie ísť o [b]celkom zjavne neprimeranú obranu[/b], teda môže ísť o neprimeranú obranu a dokonca aj o zjavne neprimeranú obranu a to v prípade že sa jedná o mladistvého na ktorého útočia viacerí, z toho majú dvaja zbrane (aj skatebaord sa dá považovať za zbraň, nakoľko ňou útok na človeka vie byť dôraznejší (viď GTA San Andreas *:))* ) tak to celkom zjavne neprimerané nebolo ani omylom. Anglo-americký právny systém má dosť chýb, na čele s porotou, ale toto medzi ne až tak zrovna nepatrí. Ale to by ste si to tu niektorí na čele s do_Odom museli o tom aj niečo viac prečítať v odbornej literatúre namiesto instatného flamovania. Odporúčam napr. https://www.martinus.sk/?uItem=138661 Autor je jeden z tej špičky akademickej obce aspoň v rámci SR.
10 -3
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se