Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 11741 - 11760 Napsat příspěvek
reaguje na: Codename.Onyx
Odpovědí je tzv. tryskové proudění. To odděluje masu chladného polárního vzduchu od relativně teplého vzduchu v nižších zeměpisných šířkách a pozorované velké změny teplot jsou způsobeny právě jeho rozvlněním. Když se "tryskový proud" na Severní polokouli vychýlí na jih, polární vzduch pronikne do nižších zeměpisných šířek a obráceně. Proto jsem si tak téměř jistý, že nás tuto zimu čeká průnik polárního vzduchu do Evropy. Nebude zde sice taková zima jako v odpovídajících zeměpisných šířkách Severní Ameriky, protože Evropu ohřívá Golfský proud, přesto to pořád nebude nic legračního, protože s takovým nečasím jsou nutně spojené velmi příjemné jevy jako blackouty, velmi rychlá spotřeba plynu a samozřejmě překvapení silničáři.
852984
Odpovědí je tzv. tryskové proudění. To odděluje masu chladného polárního vzduchu od relativně teplého vzduchu v nižších zeměpisných šířkách a pozorované velké změny teplot jsou způsobeny právě jeho rozvlněním. Když se "tryskový proud" na Severní polokouli vychýlí na jih, polární vzduch pronikne do nižších zeměpisných šířek a obráceně. Proto jsem si tak téměř jistý, že nás tuto zimu čeká průnik polárního vzduchu do Evropy. Nebude zde sice taková zima jako v odpovídajících zeměpisných šířkách Severní Ameriky, protože Evropu ohřívá Golfský proud, přesto to pořád nebude nic legračního, protože s takovým nečasím jsou nutně spojené velmi příjemné jevy jako blackouty, velmi rychlá spotřeba plynu a samozřejmě překvapení silničáři.
852959
2 -2
reagují: AndyKaufman
reagovat

Steki, rollman

Je to tak, mám i na disku videa (VHS z dětství konvertované do digitálu) ze zimy někdy v devadesátkách, kdy nás tata "kameroval" tenkrát, chodíme tam po lese v zimě, všude sníh málem po kolena, jako děcka si tam hrajeme ve městě, zase sníh kam se podíváš, nádhera. Dnes když tím lesem jdeme, tak všude jen blato .. zato někde na Sahaře se radují, že vidí poprve v životě sníh, šíleny...
852982
Je to tak, mám i na disku videa (VHS z dětství konvertované do digitálu) ze zimy někdy v devadesátkách, kdy nás tata "kameroval" tenkrát, chodíme tam po lese v zimě, všude sníh málem po kolena, jako děcka si tam hrajeme ve městě, zase sníh kam se podíváš, nádhera. Dnes když tím lesem jdeme, tak všude jen blato .. zato někde na Sahaře se radují, že vidí poprve v životě sníh, šíleny...
Steki, rollman
3 -1
reagovat
reaguje na: Ex-SOLDIER
Tak je to takovej americkej Drápalík.8)

Snad to nebude mít následky (amputace) a brzo bude fit. Je to velkej sympaťák :+
852980
Tak je to takovej americkej Drápalík.*8)* Snad to nebude mít následky (amputace) a brzo bude fit. Je to velkej sympaťák *:+*
852979
2 0
reagovat
reaguje na: Ex-SOLDIER
852979
[url=https://www.tmz.com/2023/01/02/jeremy-renner-new-video-airlift-snowplow-accident-critical-condition-hospital/?adid=browser_notifications]Jeremy Renner was trying to clear path out of Lake Tahoe home when Snow Cat plow ran over one of his legs [/url] Tak to se dávat dohromady pěkně dlouho...
852892
4 0
reagují: RainMakeR
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
Jo, dál třeba Chicagský tribunál ještě při režii Spielberga a s obsazením Ledgera a Hoffmana, Šantaram ještě coby film s Deppem nebo právě Blíženec - tam jsem vůbec netušil, že se kolem toho motalo až tolik lidí. Včetně Carnahana, kterej pro ukázku sestříhal tohle video, kde by sám sebe naháněl Clint
852976
Jo, dál třeba Chicagský tribunál ještě při režii Spielberga a s obsazením Ledgera a Hoffmana, Šantaram ještě coby film s Deppem nebo právě Blíženec - tam jsem vůbec netušil, že se kolem toho motalo až tolik lidí. Včetně Carnahana, kterej pro ukázku sestříhal tohle video, kde by sám sebe naháněl [url=https://youtube.com/watch?v=MOpaJiP36Ig&feature=shares]Clint[/url]
852969
2 0
reagovat
reaguje na: Mr. Hlad
Jo Blizenec, Duna a pravdepodobne Megapolis od Copolly. USS Indianapolis taky vzniklo i kdyz asi vypada dost jinak nez bylo planovano. 

Celkove je ta knizka dobra, ale je treba ji brat trosku z rezervou. Nektere veci tam nejsou dobre, ale cte se to dobre. 

Samozrejme Stalingrad od Leoneho a Posledni krizova vyprava od Verhoevena s Arnoldem ty by mely uroven nateseni 10/10
852972
Jo Blizenec, Duna a pravdepodobne Megapolis od Copolly. USS Indianapolis taky vzniklo i kdyz asi vypada dost jinak nez bylo planovano.  Celkove je ta knizka dobra, ale je treba ji brat trosku z rezervou. Nektere veci tam nejsou dobre, ale cte se to dobre.  Samozrejme Stalingrad od Leoneho a Posledni krizova vyprava od Verhoevena s Arnoldem ty by mely uroven nateseni 10/10
852969
4 0
reagovat
reaguje na: Ash_Black
Mám taky tu knížku. :+ K poslednímu odstavci: Ano, ten nápad skutečně existoval, ztroskotalo to jako obvykle na financích. Vznikl tak jenom první film Bible: Na počátku (1966) v režii Johna Hustona, o kterém jsem tu měl nedávno komentář ve vedlejší sekci. 
852971
Mám taky tu knížku. *:+* K poslednímu odstavci: Ano, ten nápad skutečně existoval, ztroskotalo to jako obvykle na financích. Vznikl tak jenom první film [b]Bible: Na počátku (1966)[/b] v režii Johna Hustona, o kterém jsem tu měl nedávno komentář ve vedlejší sekci. 
852968
3 0
reagovat
Poslednú normálnu zimu keď naozaj snežilo si pamätám. Po kolená snehu, v závejoch sme si robili tenel. Nepamätám si úplne rok. Ale mohol som mať 10, takže 1996 možno 95. 
Pár rokov dozadu som išiel deň pred vianocami kupovať ešte nejaký darček a bol som v krátkom tričku bez bundy. Bolo reálne 20 stupňov. . . To že na Slovensku normálne nepršlo od septembra 2021 mi tiež nepridáva na kľude.
852970
Poslednú normálnu zimu keď naozaj snežilo si pamätám. Po kolená snehu, v závejoch sme si robili tenel. Nepamätám si úplne rok. Ale mohol som mať 10, takže 1996 možno 95.  Pár rokov dozadu som išiel deň pred vianocami kupovať ešte nejaký darček a bol som v krátkom tričku bez bundy. Bolo reálne 20 stupňov. . . To že na Slovensku normálne nepršlo od septembra 2021 mi tiež nepridáva na kľude.
852959
6 0
reagovat
Ale taky tam je tuším několik filmů, které jsme nakonec viděli, že jo? Tuším, že Leeho Blíženec a snad jeste něco nakonec vzniklo.
852969
Ale taky tam je tuším několik filmů, které jsme nakonec viděli, že jo? Tuším, že Leeho Blíženec a snad jeste něco nakonec vzniklo.
852968
3 0
reagují: Ash_Black, MeaCulpa
reagovat

BookZone - Nejslavnější filmy, které nikdy neuvidíte

Sborník filmů, které v různých fázích vývoje skončily a nikdy nevznily (anebo ano, ale filmový kotouč byl např. ukraden). První kapitola zahrnuje 20. - 50. léta, kniha pak končí „Postupimským náměstím“ od Tonnyho Scotta (což je při pohledu na cast a fakt, že to chystal od roku 2002 škoda, že nikdy nevzniklo).

Na začátku se sice píše, že často, když nevznikl film A, vedlo to ke vzniku, z dnešní doby kultovního, filmu B ... nicméně nevim, jestli je to tím, že je tam třeba fůra nedokončených filmů Orsona Wellese, ale dost často mi přišlo, že se po nezdařilém projektu tvůrce buď uzavřel, skončil, anebo se do konce života pokoušel projekt dodělat. Marně. Jsou tu věci známé (jako třeba druhý „Gladiátor“ od Nicka Cavea nebo „Batman“ od Aronofskyho), anebo pro mě neznámé - třeba „Árijské papíry“ od Kubricka, které chtěl natáčet u nás.

A jedna historka na závěr: představte si, jak chce Dino De Laurentiis zfilmovat Bibli. Megalomansky, sérií filmů s celkovou stopáží 15 hodin, kam získá Bergmana, Felliniho a další - třeba právě Roberta Bressona. Na place je tolik zvířat, jak kdyby si Dino otevíral vlastní zoo, Bresson má natáčet nalodění na Noemovu Archu. Jenže to pojal minimalisticky a z těch draze dovezených zvířat nenatočil nic, jen jejich stopy v písku a ... do hodiny byl bez práce.
852968
Sborník filmů, které v různých fázích vývoje skončily a nikdy nevznily (anebo ano, ale filmový kotouč byl např. ukraden). První kapitola zahrnuje 20. - 50. léta, kniha pak končí „Postupimským náměstím“ od Tonnyho Scotta (což je při pohledu na cast a fakt, že to chystal od roku 2002 škoda, že nikdy nevzniklo). Na začátku se sice píše, že často, když nevznikl film A, vedlo to ke vzniku, z dnešní doby kultovního, filmu B ... nicméně nevim, jestli je to tím, že je tam třeba fůra nedokončených filmů Orsona Wellese, ale dost často mi přišlo, že se po nezdařilém projektu tvůrce buď uzavřel, skončil, anebo se do konce života pokoušel projekt dodělat. Marně. Jsou tu věci známé (jako třeba druhý „Gladiátor“ od Nicka Cavea nebo „Batman“ od Aronofskyho), anebo pro mě neznámé - třeba „Árijské papíry“ od Kubricka, které chtěl natáčet u nás. A jedna historka na závěr: představte si, jak chce Dino De Laurentiis zfilmovat Bibli. Megalomansky, sérií filmů s celkovou stopáží 15 hodin, kam získá Bergmana, Felliniho a další - třeba právě Roberta Bressona. Na place je tolik zvířat, jak kdyby si Dino otevíral vlastní zoo, Bresson má natáčet nalodění na Noemovu Archu. Jenže to pojal minimalisticky a z těch draze dovezených zvířat nenatočil nic, jen jejich stopy v písku a ... do hodiny byl bez práce.
BookZone - Nejslavnější filmy, které nikdy neuvidíte
6 0
reagují: Disketa1, Mr. Hlad
reagovat
V kině super, těším na opáčko s mladou. I když napodruhé tam už bude chybět ten moment nějakého překvapení. I tak se těším
852967
V kině super, těším na opáčko s mladou. I když napodruhé tam už bude chybět ten moment nějakého překvapení. I tak se těším
852956
3 0
reagovat
Tak ja bych urcite souhlasil, ze velke % populace je k planete bezohledne, ale tohle presne jde o nekolik generaci zpatky. Ti lidi asi ve vetsine takhle neuvazovali a pak si i vychovali stejne potomstvo a tak to jde dal, no. Par let zpatky jsem se prestehoval do mesta, ktere ale zacalo byt dost v upadku a to proste vidis kolem - napr neochota jit doslova 60m a letaky hodit do papiru, flasky do skla. Presne na tehle malickostech to zacina, ale takovi lide jsou lhostejni, bez zajmu o cokoliv a patrne ani nerozumi, proc by to meli delat. A na to se pak samozrejme nabaluji dalsi veci. :/
852966
Tak ja bych urcite souhlasil, ze velke % populace je k planete bezohledne, ale tohle presne jde o nekolik generaci zpatky. Ti lidi asi ve vetsine takhle neuvazovali a pak si i vychovali stejne potomstvo a tak to jde dal, no. Par let zpatky jsem se prestehoval do mesta, ktere ale zacalo byt dost v upadku a to proste vidis kolem - napr neochota jit doslova 60m a letaky hodit do papiru, flasky do skla. Presne na tehle malickostech to zacina, ale takovi lide jsou lhostejni, bez zajmu o cokoliv a patrne ani nerozumi, proc by to meli delat. A na to se pak samozrejme nabaluji dalsi veci. :/
11 0
reagovat
reaguje na: Barv666
Tjn. Ve Fabelmanových mě hodně pobavilo jak si Spielberg vychutnal záběr na jednorázové nádobí které používali, zlaté padesátky, všechno po rodinném obědě zabalit do ubrusu a vyhodit :D
852964
Tjn. Ve Fabelmanových mě hodně pobavilo jak si Spielberg vychutnal záběr na jednorázové nádobí které používali, zlaté padesátky, všechno po rodinném obědě zabalit do ubrusu a vyhodit *:D*
852955
10 0
reagovat
Já si skoro pamatuju, že jsem se jako dítě posral a bylo mi to jedno.
852963
Já si skoro pamatuju, že jsem se jako dítě posral a bylo mi to jedno.
852959
4 0
reagovat
Taky rád vzpomínám na krásní bílé zimy, kdy jste jako děti trávily venku celé dny a bylo to něco šíleně krásného. Země je prostě v prdeli
852962
Taky rád vzpomínám na krásní bílé zimy, kdy jste jako děti trávily venku celé dny a bylo to něco šíleně krásného. Země je prostě v prdeli
852959
3 -1
reagovat
reaguje na: verbst
Pamatujes si jeste, kdy nejake roky zpet zima byla zima a leto leto?  Dnes mas na pousti snih a v Antarktide/Sibiri tropy. V Cine chudaci fotografuji modrou oblohu jakou maji radost, kdyz nekdy ustoupi smog. Jako dite pamatuju, ze potok byval cisty, dnes je to jakysi zakaleny hnus. A co teprv oceany, Amazonie, obezna draha Zeme. Planeta je uz dnes premnozena, zamorena odpadky a celkove zlikvidovana xy zpusoby, nase deti a budouci generace na to tezce dojedou. Tohle snad musi videt kazdy s trojcifernym IQ. 
852959
Pamatujes si jeste, kdy nejake roky zpet zima byla zima a leto leto?  Dnes mas na pousti snih a v Antarktide/Sibiri tropy. V Cine chudaci fotografuji modrou oblohu jakou maji radost, kdyz nekdy ustoupi smog. Jako dite pamatuju, ze potok byval cisty, dnes je to jakysi zakaleny hnus. A co teprv oceany, Amazonie, obezna draha Zeme. Planeta je uz dnes premnozena, zamorena odpadky a celkove zlikvidovana xy zpusoby, nase deti a budouci generace na to tezce dojedou. Tohle snad musi videt kazdy s trojcifernym IQ. 
852954
10 0
reagovat
reaguje na: RainMakeR
Jak Píše Muf, myslel jsem fotky sněhu a kalamity. Ne rozsekaného Hawkeye :D
852958
Jak Píše Muf, myslel jsem fotky sněhu a kalamity. Ne rozsekaného Hawkeye :D
852937
4 0
reagovat
A na Disney o tom bude jen speciál :D
852957
A na Disney o tom bude jen speciál *:D*
852956
3 0
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Tuhle tradici si drží už x let, že mají novoroční filmové překvapení na tv stanici. Jednou si takhle ležim doma v horečkách a říkám si, super, máme vlastně jednou taky HBO kanál, tak novoročním překvapením bude ... Sex ve městě 2.

Ale tenhle týden (zítra?) by na HBO Max mělo dorazit Menu!
852956
Tuhle tradici si drží už x let, že mají novoroční filmové překvapení na tv stanici. Jednou si takhle ležim doma v horečkách a říkám si, super, máme vlastně jednou taky HBO kanál, tak novoročním překvapením bude ... Sex ve městě 2. Ale tenhle týden (zítra?) by na HBO Max mělo dorazit Menu!
852802
5 0
reagují: rollman69, (=LIFTY=)
reagovat
reaguje na: verbst
Akorát že s rozesranou planetou má pravdu. Ale zas to má kořeny v "starých dobrých časech" ;)
852955
Akorát že s rozesranou planetou má pravdu. Ale zas to má kořeny v "starých dobrých časech" *;)*
852954
5 -1
reagují: HAL
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se