Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 8621 - 8640 Napsat příspěvek
reaguje na: The Joker
Klidně je to možné. Ale já to vidím, když jdu kupovat zeleninu a pokud nejsou věci v akci, tak jsou ty ceny šílené. Papriky, rajčata, jablka, mrkev atd. Jasně, něco jde vypěstovat doma, ale třeba já tu možnost nemám. A proto mě lehce bolí dát za dvě větší červené papriky kolem 30-40 korun.
876481
Klidně je to možné. Ale já to vidím, když jdu kupovat zeleninu a pokud nejsou věci v akci, tak jsou ty ceny šílené. Papriky, rajčata, jablka, mrkev atd. Jasně, něco jde vypěstovat doma, ale třeba já tu možnost nemám. A proto mě lehce bolí dát za dvě větší červené papriky kolem 30-40 korun.
876480
3 0
reagovat
reaguje na: hroubek
Nevim... Prisahal bych, ze nejaky den zpatky jsem kupoval sitku 700g avokada za 25, kilo rajcat za 20, kilo batatu za 30. Fakt jsou nezdrave alternativy k tomuhle levnejsi? Pripada mi, ze se tohle proste traduje automaticky. :) A pak ti lidi jdou, vezmou sest rohliku, salat, salam a cenu neresi. :)
876480
Nevim... Prisahal bych, ze nejaky den zpatky jsem kupoval sitku 700g avokada za 25, kilo rajcat za 20, kilo batatu za 30. Fakt jsou nezdrave alternativy k tomuhle levnejsi? Pripada mi, ze se tohle proste traduje automaticky. :) A pak ti lidi jdou, vezmou sest rohliku, salat, salam a cenu neresi. :)
876479
2 -4
reagují: hroubek
reagovat
Řeknu všeobecně známou věc, která tu ještě nezazněla. Spousta lidi by ráda jedla zdravěji a lépe, ale nemají na to prachy. Protože jíst zdravě stojí o dost více peněz než nezdravé věci, a bohužel dneska je třeba ovoce a zelenina neskutečně drahá. 
876479
Řeknu všeobecně známou věc, která tu ještě nezazněla. Spousta lidi by ráda jedla zdravěji a lépe, ale nemají na to prachy. Protože jíst zdravě stojí o dost více peněz než nezdravé věci, a bohužel dneska je třeba ovoce a zelenina neskutečně drahá. 
17 -2
reagovat
reaguje na: fabec
Tak stravovani je hodne o vychove, v cem doma vyrustaji... Spis je tam sance na nejaky treba vic celospolecensky posun. Je jasne, ze ochota menit navyky a flexibilita v nazorech a postojich apod. obvykle mizi s vekem, ci-li bude vetsi sance u dnes 17-leteho nez kdyz je dotycnemu 2.5-3krat tolik. :) Samozrejme, jsou tam i nejaka specifika v ramci CR plus celosvetove roste % podil lidi s nadvahou a obezitou.
876470
Tak stravovani je hodne o vychove, v cem doma vyrustaji... Spis je tam sance na nejaky treba vic celospolecensky posun. Je jasne, ze ochota menit navyky a flexibilita v nazorech a postojich apod. obvykle mizi s vekem, ci-li bude vetsi sance u dnes 17-leteho nez kdyz je dotycnemu 2.5-3krat tolik. :) Samozrejme, jsou tam i nejaka specifika v ramci CR plus celosvetove roste % podil lidi s nadvahou a obezitou.
876468
3 0
reagovat
reaguje na: The Joker
Mladi myslis ty mlade,co maj od deseti let permanentne v jedne ruce Red Bull a v druhe kebab?
876468
Mladi myslis ty mlade,co maj od deseti let permanentne v jedne ruce Red Bull a v druhe kebab?
876462
5 0
reagují: esmo, The Joker
reagovat
reaguje na: Gonzi
Podle me na to proste neni (zatim) trh. Kdyz se nekdy podivam na obsah nakupnich kosiku... Chce se mi bezet do lekarny a nasypat do sebe komplet dostupnou chlorellu. Snad v kazdym zebricku o nadvaze / obezite v EU Cesko konci v Top2-3 a fakt je k tomu duvod. Kdyz to vezmu na jednom konkretnim pripade... Pred lety nebyl problem si i v Tescu koupit skutecnou salsu, ktera ma 0g cukru (nebo ofiko 'mene nez 1g'). Dnes a uz nejaky rok zpatky tam nabizi pouze ty sam cukr, puvod Nizozemsko / Belgie. Nevim. Snad se to casem pohne, ale spousta dospelych nerada, kdyz nekdo hodnoti jejich stravovaci navyky a chce je "vychovavat". Treba ti mladi tyhle veci budou vic resit, no. :)
876462
Podle me na to proste neni (zatim) trh. Kdyz se nekdy podivam na obsah nakupnich kosiku... Chce se mi bezet do lekarny a nasypat do sebe komplet dostupnou chlorellu. Snad v kazdym zebricku o nadvaze / obezite v EU Cesko konci v Top2-3 a fakt je k tomu duvod. Kdyz to vezmu na jednom konkretnim pripade... Pred lety nebyl problem si i v Tescu koupit skutecnou salsu, ktera ma 0g cukru (nebo ofiko 'mene nez 1g'). Dnes a uz nejaky rok zpatky tam nabizi pouze ty sam cukr, puvod Nizozemsko / Belgie. Nevim. Snad se to casem pohne, ale spousta dospelych nerada, kdyz nekdo hodnoti jejich stravovaci navyky a chce je "vychovavat". Treba ti mladi tyhle veci budou vic resit, no. :)
876454
7 0
reagují: fabec
reagovat
jj to aby sis pak všechno dělal a pracoval na půl úvazek :) 
Což já se snažím. Zrovna teď mám v troubě chleba. Dělal jsem dopoledne nutellu, arašídové máslo a jen co dojime guláš, tak si naložím papričky z terasy. 
876459
jj to aby sis pak všechno dělal a pracoval na půl úvazek :)  Což já se snažím. Zrovna teď mám v troubě chleba. Dělal jsem dopoledne nutellu, arašídové máslo a jen co dojime guláš, tak si naložím papričky z terasy. 
876454
4 0
reagovat
reaguje na: Memphis
Dobře, ale nemůžeme každý žít na farmě (s nadsázkou). Narážím ale na to, co psal i Andy... koupíš si musli a 30% je cukr... Fast food jsou vesměs strašné, jen Subway ti alespoň dá čerstvou zeleninu. V Hospodě je pivo levnější než čaj a většina věcí smažená. A když už to je "zdravé" tak dají na brambory či zeleninu tunu másla, protože je to chutnější.
876454
Dobře, ale nemůžeme každý žít na farmě (s nadsázkou). Narážím ale na to, co psal i Andy... koupíš si musli a 30% je cukr... Fast food jsou vesměs strašné, jen Subway ti alespoň dá čerstvou zeleninu. V Hospodě je pivo levnější než čaj a většina věcí smažená. A když už to je "zdravé" tak dají na brambory či zeleninu tunu másla, protože je to chutnější.
876446
9 0
reagují: The Joker, AndyKaufman
reagovat
"Jíst zdravě defacto znamená kupovat si jednotlivé ingredience v obchodě a pak si doma vše vařit."

No však to je celá pointa, ne? Čím víc nějakou plodinu zpracováváš, tím nezdravější jídlo z ní připravuješ. Rozbíjíš dlouhé řetězce sacharidů na kratší atd.

Proto měli například pravěcí lidé pravděpodobně lepší chrup než velká část těch dnešních. :D link
876446
"Jíst zdravě defacto znamená kupovat si jednotlivé ingredience v obchodě a pak si doma vše vařit." No však to je celá pointa, ne? Čím víc nějakou plodinu zpracováváš, tím nezdravější jídlo z ní připravuješ. Rozbíjíš dlouhé řetězce sacharidů na kratší atd. Proto měli například pravěcí lidé pravděpodobně lepší chrup než velká část těch dnešních. *:D* https://www.nature.com/articles/ng.2536
876442
5 0
reagují: Gonzi
reagovat
Ano, ale myslím že se to postupně mění. Nelze očekávat v klasických hospodách a kempech zdravou stravu, ale třeba na letošním RfP mě překvapilo, jak obrovský výběr jídla (i toho zdravého) tam byl. A myslím, že dnešní společnost k tomu pomalu směřuje, jen člověk musí zatím hodně hledat taková místa.
876444
Ano, ale myslím že se to postupně mění. Nelze očekávat v klasických hospodách a kempech zdravou stravu, ale třeba na letošním RfP mě překvapilo, jak obrovský výběr jídla (i toho zdravého) tam byl. A myslím, že dnešní společnost k tomu pomalu směřuje, jen člověk musí zatím hodně hledat taková místa.
876442
2 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman

cukr a spol.

Mě to btw neštve jen v hospodě, ale tak nějak celospolečensky. Jíst zdravě defacto znamená kupovat si jednotlivé ingredience v obchodě a pak si doma vše vařit. Nabídka jídel a pití v restauracích, fast foodech, instantních svačinkách, jídelních automatech, rozvozech jídla apod. je v zásadě nezdravá a solidně mi to vadí.

Reálně mě omezuje, jak je "zdravá strava" časově náročnější.
876442
Mě to btw neštve jen v hospodě, ale tak nějak celospolečensky. Jíst zdravě defacto znamená kupovat si jednotlivé ingredience v obchodě a pak si doma vše vařit. Nabídka jídel a pití v restauracích, fast foodech, instantních svačinkách, jídelních automatech, rozvozech jídla apod. je v zásadě nezdravá a solidně mi to vadí. Reálně mě omezuje, jak je "zdravá strava" časově náročnější.
cukr a spol.
876428
11 0
reagují: Memphis, peterel
reagovat
reaguje na: verbst
Co to meleš?
876441
Co to meleš?
876409
10 -1
reagovat

Hanz Zimmer

Dotaz pro znalce koncertů filmové hudby. V březnu tady bude World of Hans Zimmer. Je to nová show, ale píšou tam, že měla předchůdce. Byl na tom už tady někdo? Vyplatí se to nebo je lepší počkat, až tady zase bude Zimmer live? Vím, že nedávno někdo psal o nějakém koncertu Zimmerovi hudby, která se právě s jeho show vůbec nedala srovnat. Nemyslím, že to bylo tohle, ale nedaří se mi to dohledat. A nerad bych se spálil.
876437
Dotaz pro znalce koncertů filmové hudby. V březnu tady bude [url=https://www.ticketmaster.cz/artist/the-world-of-hans-zimmer-vstupenky/1194453?gclid=Cj0KCQjwib2mBhDWARIsAPZUn_l5mSL-KbnUB0sNXvbXFZMexppMpBqY_mBsVLpejUOBSfaWVMxsE4gaAgApEALw_wcB&gclsrc=aw.ds&language=cs-cz&utm_campaign=co%3ACZ%20%7C%20an%3AThe%20World%20Of%20Hans%20Zimmer%20%7C%20obj%3ASales%20%7C%20chl%3AGn%20%7C%20cat%3AMusic%20%7C%20bud%3ATM%20%7C%20a%3A1194453%20%7C%20tp%3ATMCZ%20%7C%20pn%3ABestsport%20%7C%20%20%20%7C%20fc%3AIMC%20%7C&utm_content=an%3AThe%20World%20Of%20Hans%20Zimmer%20%7C%20en%3A%20%7C%20aud%3An%2Fa%20%7C%20kw%3AJm%C3%A9no%20%7C%20mt%3AEM%20%7C%20%20%20%7C%20%20%20%7C%20%20%20%7C%20a%3A1194453%20%7C%20%20%20%7C%20%20%20%7C&utm_medium=cpc&utm_source=TM-google]World of Hans Zimmer[/url]. Je to nová show, ale píšou tam, že měla předchůdce. Byl na tom už tady někdo? Vyplatí se to nebo je lepší počkat, až tady zase bude Zimmer live? Vím, že nedávno někdo psal o nějakém koncertu Zimmerovi hudby, která se právě s jeho show vůbec nedala srovnat. Nemyslím, že to bylo tohle, ale nedaří se mi to dohledat. A nerad bych se spálil.
Hanz Zimmer
1 0
reagovat
To s tím cumshot compilation je fakt trefnej příměr :+
876431
To s tím cumshot compilation je fakt trefnej příměr *:+*
1 0
reagovat

Two steps from hell

Diky Wacken online jsem to prakticky videl zive a bohuzel se potrvdil muj predpoklad, ze udelat z trailerove hudby plnohodnotny podklad pro hudebni teleso ala Hans Zimmer, neni uplne dobry napad. Ano, vim, ze setlist neni jen trailerove scorecka, na TSFH jsem si pred patnacti lety docela frcel. Tim jak se tam vetsinu casu neustale reze a  orchestr by tady sel doslova nahradit dobre nasamplovanymi klavesami a zaroven sbor, ktery by naopak udelal atmosferu, sel z playbacku, mi to prislo nechtene vtipne a i s krouticima se zenskyma povrchni. Takovy Zimmer z Wishe ci cumshot compilation z libovolne xxx stranky. K tomu dva/tri necharismaticti streci, kteri to jakoze vedou. Mno, po 5 skladbach sem to zabalil.
876430
Diky Wacken online jsem to prakticky videl zive a bohuzel se potrvdil muj predpoklad, ze udelat z trailerove hudby plnohodnotny podklad pro hudebni teleso ala Hans Zimmer, neni uplne dobry napad. Ano, vim, ze setlist neni jen trailerove scorecka, na TSFH jsem si pred patnacti lety docela frcel. Tim jak se tam vetsinu casu neustale reze a  orchestr by tady sel doslova nahradit dobre nasamplovanymi klavesami a zaroven sbor, ktery by naopak udelal atmosferu, sel z playbacku, mi to prislo nechtene vtipne a i s krouticima se zenskyma povrchni. Takovy Zimmer z Wishe ci cumshot compilation z libovolne xxx stranky. K tomu dva/tri necharismaticti streci, kteri to jakoze vedou. Mno, po 5 skladbach sem to zabalil.
Two steps from hell
3 -3
reagovat
reaguje na: Gacy
To nebyla naše. Na své jsem pil, ale tak, že jsem vlastně byl v sedm ráno na nohách a uklízel jsem.
Jinak co se pití týká,  když jsem dělal nějakých osm let za barem a byl denně u zdroje, tak jsem se tomu nevyhnul a pil dost často i kvůli práci. Zároveň jsem ale viděl tolik odstrašujících případů, kam až to člověk může dotáhnout,  když včas neřekne "stop".
Teď mám jinou práci,  neabstinuju, ale taky se neopijim do nemoty.  Nějak jsem se naučil mít určitou hranici, protože ty zabité neděle nad záchodovou misou mi za to nestoji - voda a jídlo je základ!
Ale nemám problém si nalít kvalitní rum, whisky a udělat si hezky večer u filmu nebo seriálu,  kde hlavní hrdinové taky alkoholem nepohrdnou.  Hlavně se dost těžko tady na Hornacku,  kdy má každý doma "domácí " tomu chlastu vyhne. 
Takže alkohol jo, ale v nějaké rozumné míře. 
876429
To nebyla naše. Na své jsem pil, ale tak, že jsem vlastně byl v sedm ráno na nohách a uklízel jsem. Jinak co se pití týká,  když jsem dělal nějakých osm let za barem a byl denně u zdroje, tak jsem se tomu nevyhnul a pil dost často i kvůli práci. Zároveň jsem ale viděl tolik odstrašujících případů, kam až to člověk může dotáhnout,  když včas neřekne "stop". Teď mám jinou práci,  neabstinuju, ale taky se neopijim do nemoty.  Nějak jsem se naučil mít určitou hranici, protože ty zabité neděle nad záchodovou misou mi za to nestoji - voda a jídlo je základ! Ale nemám problém si nalít kvalitní rum, whisky a udělat si hezky večer u filmu nebo seriálu,  kde hlavní hrdinové taky alkoholem nepohrdnou.  Hlavně se dost těžko tady na Hornacku,  kdy má každý doma "domácí " tomu chlastu vyhne.  Takže alkohol jo, ale v nějaké rozumné míře. 
876425
4 0
reagovat
reaguje na: Ash_Black
Já už to teď dávám dobře. Nebyl jsem takový alkoholik, ale k něčemu to patřilo. Nejhorší je ale pořád okolí. Já se s nima nechci hádat a nikoho nelámu, aby nepil. Ale je fakt těžký se s někým scházet a poslouchat, že jsem přece normální a jedno pivo neublíží a pak přijde výsměch, že tohle dělám zrovna já. 

No a pak je druhá věc, kterou nakousnul Gonzi. Já se docela vzhledem ke sklonu k obezitě vyhýbám i cukru. A ty jo, bez alkoholu a cukru je fakt problém si cokoliv kdekoliv dát. Jako by byl problém tu domácí limonádu udělat rozmixovanim ovoce se sodovkou a nějakou bylinkou, ne ty jo tam musí být tak deci sirupu Monin. 
Ale většinou bohužel sodovka, cola bez cukru, čaj...
Doma si dělám cold brew čaje a vlastní limonády, ale venku je to fakt problém...
Nechci tu furt šermovat s USA, ale byl obří výběr kdekoliv studených čajů I v plechovkách, bez chlastu, cukru...
876428
Já už to teď dávám dobře. Nebyl jsem takový alkoholik, ale k něčemu to patřilo. Nejhorší je ale pořád okolí. Já se s nima nechci hádat a nikoho nelámu, aby nepil. Ale je fakt těžký se s někým scházet a poslouchat, že jsem přece normální a jedno pivo neublíží a pak přijde výsměch, že tohle dělám zrovna já.  No a pak je druhá věc, kterou nakousnul Gonzi. Já se docela vzhledem ke sklonu k obezitě vyhýbám i cukru. A ty jo, bez alkoholu a cukru je fakt problém si cokoliv kdekoliv dát. Jako by byl problém tu domácí limonádu udělat rozmixovanim ovoce se sodovkou a nějakou bylinkou, ne ty jo tam musí být tak deci sirupu Monin.  Ale většinou bohužel sodovka, cola bez cukru, čaj... Doma si dělám cold brew čaje a vlastní limonády, ale venku je to fakt problém... Nechci tu furt šermovat s USA, ale byl obří výběr kdekoliv studených čajů I v plechovkách, bez chlastu, cukru...
876418
3 -1
reagují: Ash_Black, Gonzi
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Tak gratuluju, ať vám to dlouho vydrži:D:D
já na svoji taky nepil :+
876425
Tak gratuluju, ať vám to dlouho vydrži*:D**:D* já na svoji taky nepil *:+*
876419
1 0
reagují: (=LIFTY=)
reagovat
Tvl jsem na svatbě a přestal jsem pít po této diskuzi.

Edit: Už jsem doma, střízlivý :D
876419
Tvl jsem na svatbě a přestal jsem pít po této diskuzi. Edit: Už jsem doma, střízlivý *:D*
21 0
reagují: Gacy
reagovat

AlkoholZone

Jak tu občas padl ten pomyslnej nátlak, že člověk je pak ještě za většího exota, když nepije ... otřískal jsem se od startu, protože jsem byl vždycky ten exot, co si nedává pivo, takže těch otázek bylo milion. Zalíbení jsem našel v tequilách, absintech apod. - nicméně časem to nějak odešlo. Zlatý jsou pořád dobrý, ale díky Vaší diskuzi se mi vlastně připomnělo, že jsem skoro celej rok v podstatě na vodě a čajích :D
876418
Jak tu občas padl ten pomyslnej nátlak, že člověk je pak ještě za většího exota, když nepije ... otřískal jsem se od startu, protože jsem byl vždycky ten exot, co si nedává pivo, takže těch otázek bylo milion. Zalíbení jsem našel v tequilách, absintech apod. - nicméně časem to nějak odešlo. Zlatý jsou pořád dobrý, ale díky Vaší diskuzi se mi vlastně připomnělo, že jsem skoro celej rok v podstatě na vodě a čajích *:D*
AlkoholZone
4 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se