Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 8261 - 8280 Napsat příspěvek
Celkem pěkný medailonek o Keanu Reevesovi link :+
876510
Celkem pěkný medailonek o Keanu Reevesovi https://www.youtube.com/watch?v=69qWVJwX7wk *:+*
2 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Určitě, našlo by se období, kdy bych se podivil nad tim, že přeci těžko jen tak nebudu pít. Ale zpětně se sešlo x věcí - určitě platí, že jakmile to začne nějak narušovat ten běžnej každodenní chod, je to blbý a to jsem v těch telecích letech měl. Nebo když jsi v páru s někym, kdo taky ty pátky, víkendy vyhlíží asi jako tu psal Steki. To pomohlo zas mě, že jsem si nedával nějaký zákazy a ultimáta, ale byl jsem tehdy otrávenej už jen tim, že mám z vylitýho pátečního večera zas zazdít zbytečně i kus soboty. Nebo neděle. Navíc, jak už tady padlo, těch případů, kam až to bez záklopky může dojít jsem potkal dost (a to nevim, jestli jsem tam idiotsky hledal inspiraci na scénáře :D ale v jednu chvíli, nechtělo se mi spát, když bylo už všechno zavřený, a tak jsem sedával ještě v nonstopech, kde dřív nebo pozdějc někdo začal vyprávět svůj příběh, jak se svět proti němu spikl).

Každopádně, občas právě natrefim na to, cos psal. Že jako „Zrovna Ty, jo? Zrovna Ty? Jedno Tě přeci nezabije“. Ano, nezabije, ale je to spíš o tom, když nechci, nechci. Ale to už tu padlo taky, tohle by mělo odeznít z  náctiletýho věku, byť se to neděje - že nejseš exot, když nepiješ. Ne, že by Tě měl někdo oslavovat, konfety netřeba, ale to „řešení“ je takový mimo.
876499
Určitě, našlo by se období, kdy bych se podivil nad tim, že přeci těžko jen tak nebudu pít. Ale zpětně se sešlo x věcí - určitě platí, že jakmile to začne nějak narušovat ten běžnej každodenní chod, je to blbý a to jsem v těch telecích letech měl. Nebo když jsi v páru s někym, kdo taky ty pátky, víkendy vyhlíží asi jako tu psal Steki. To pomohlo zas mě, že jsem si nedával nějaký zákazy a ultimáta, ale byl jsem tehdy otrávenej už jen tim, že mám z vylitýho pátečního večera zas zazdít zbytečně i kus soboty. Nebo neděle. Navíc, jak už tady padlo, těch případů, kam až to bez záklopky může dojít jsem potkal dost (a to nevim, jestli jsem tam idiotsky hledal inspiraci na scénáře *:D* ale v jednu chvíli, nechtělo se mi spát, když bylo už všechno zavřený, a tak jsem sedával ještě v nonstopech, kde dřív nebo pozdějc někdo začal vyprávět svůj příběh, jak se svět proti němu spikl). Každopádně, občas právě natrefim na to, cos psal. Že jako „Zrovna Ty, jo? Zrovna Ty? Jedno Tě přeci nezabije“. Ano, nezabije, ale je to spíš o tom, když nechci, nechci. Ale to už tu padlo taky, tohle by mělo odeznít z  náctiletýho věku, byť se to neděje - že nejseš exot, když nepiješ. Ne, že by Tě měl někdo oslavovat, konfety netřeba, ale to „řešení“ je takový mimo.
876428
6 0
reagovat
To s tými peniazmi sa používa ako argument ale de facto je to obyčajná výhovorka, je to nedostatok vôle nič viac nič menej, na ktorú si uznávam že má vplyv aj okolie. Už len keď si zoberiete že sa ide človek 5 krát najesť do foodcourtu, restiky na obedové menu a pod pričom obed stojí teraz cca 8 eur?, čiže cca 40 eur ide na týždeň len na obed a len pre seba a v akej kvalite? Ja osobne mám teda pevne stanovený kaloricky limit a makroziviny (nie som v diéte ani) s tým že si všetky jedlá (5 za deň) chystám sám a týždenne miniem na jedlo cca 100-120 eur a to nenakupujem len pre seba. Obed si napr viem nachystať v nedeľu večer na celý týždeň do krabičiek, a príprava veľkých jedál nikdy netrvá viac ako 30 minút. Takže nielen že ušetrím peniaze, ale zase toľko času to tiež nestojí, je to o nastavení si priorít a čo som pre to ochotný spraviť. No a používať ten internet aj na niečo užitočné a nie len na p*coviny vám tiež vie pomôcť nájsť kadejaké vychytávky
P.s.  nie som ani kuchár ani výživový poradca, ani žiaden profi športovec 
876497
To s tými peniazmi sa používa ako argument ale de facto je to obyčajná výhovorka, je to nedostatok vôle nič viac nič menej, na ktorú si uznávam že má vplyv aj okolie. Už len keď si zoberiete že sa ide človek 5 krát najesť do foodcourtu, restiky na obedové menu a pod pričom obed stojí teraz cca 8 eur?, čiže cca 40 eur ide na týždeň len na obed a len pre seba a v akej kvalite? Ja osobne mám teda pevne stanovený kaloricky limit a makroziviny (nie som v diéte ani) s tým že si všetky jedlá (5 za deň) chystám sám a týždenne miniem na jedlo cca 100-120 eur a to nenakupujem len pre seba. Obed si napr viem nachystať v nedeľu večer na celý týždeň do krabičiek, a príprava veľkých jedál nikdy netrvá viac ako 30 minút. Takže nielen že ušetrím peniaze, ale zase toľko času to tiež nestojí, je to o nastavení si priorít a čo som pre to ochotný spraviť. No a používať ten internet aj na niečo užitočné a nie len na p*coviny vám tiež vie pomôcť nájsť kadejaké vychytávky P.s.  nie som ani kuchár ani výživový poradca, ani žiaden profi športovec 
5 -1
reagují: SHUTTER
reagovat
Mne schází v podstatě nějaka keto nabídka v restauracích. Jedina možnost je si varit buď sám nebo mít krabickouvou dietu. Jediné co je nejbližší možnost u mne za obědy je v shopping Mall jídlo na váhu,kde si prostě naberu maso a pak zeleninu k tomu a prostě si to kombinovat jak se mi chce.
876496
Mne schází v podstatě nějaka keto nabídka v restauracích. Jedina možnost je si varit buď sám nebo mít krabickouvou dietu. Jediné co je nejbližší možnost u mne za obědy je v shopping Mall jídlo na váhu,kde si prostě naberu maso a pak zeleninu k tomu a prostě si to kombinovat jak se mi chce.
3 0
reagovat
reaguje na: hroubek
Podle mě je to komplexní problém. Jíst zdravě se dá i levně (čočka, vejce...), ale vyžaduje to neúměrně větší úsilí, protože průměrné jídlo v obchodech a restauracích je suboptimální...
Už jen ta salsa od Jokera... buď jdeš koupit nějakou salsu, třeba zrovna tu v akci apod... a nebo si jdeš vzít 20 různých skleniček a v 0.1mm textu hledat sacharidy... :(:-
A pak jsme v situaci, kdy pokud chceš dobrý chleba, tak ti opravdu nezbývá, než si ho péct sám, což jde naprosto proti "economy of scale" a proti tomu, že každý je odborník na svůj obor a zbytek outsourcuje.
Nějak mi celkově vadí, že člověk musí být mimo svou profesi ještě kuchař a výživový poradce pokud chce jíst zdravě. Potažmo taky instalatér, elektrikář, malíř atd. pokud chce mít doma kvalitně odvedené drobné práce. To pak opravdu můžeme každý na svoji soběstačnou farmu :-
876495
Podle mě je to komplexní problém. Jíst zdravě se dá i levně (čočka, vejce...), ale vyžaduje to neúměrně větší úsilí, protože průměrné jídlo v obchodech a restauracích je suboptimální... Už jen ta salsa od Jokera... buď jdeš koupit nějakou salsu, třeba zrovna tu v akci apod... a nebo si jdeš vzít 20 různých skleniček a v 0.1mm textu hledat sacharidy... *:(**:-* A pak jsme v situaci, kdy pokud chceš dobrý chleba, tak ti opravdu nezbývá, než si ho péct sám, což jde naprosto proti "economy of scale" a proti tomu, že každý je odborník na svůj obor a zbytek outsourcuje. Nějak mi celkově vadí, že člověk musí být mimo svou profesi ještě kuchař a výživový poradce pokud chce jíst zdravě. Potažmo taky instalatér, elektrikář, malíř atd. pokud chce mít doma kvalitně odvedené drobné práce. To pak opravdu můžeme každý na svoji soběstačnou farmu *:-*
876479
11 0
reagovat
Jo taky zeleninu a ovoce moc nekupuji a ta cena hraje velkou roli. 
876493
Jo taky zeleninu a ovoce moc nekupuji a ta cena hraje velkou roli. 
876479
2 0
reagovat
Levnější ne, pohodlnější ano. :)
876487
Levnější ne, pohodlnější ano. *:)*
876479
3 -5
reagovat
reaguje na: The Joker
Klidně je to možné. Ale já to vidím, když jdu kupovat zeleninu a pokud nejsou věci v akci, tak jsou ty ceny šílené. Papriky, rajčata, jablka, mrkev atd. Jasně, něco jde vypěstovat doma, ale třeba já tu možnost nemám. A proto mě lehce bolí dát za dvě větší červené papriky kolem 30-40 korun.
876481
Klidně je to možné. Ale já to vidím, když jdu kupovat zeleninu a pokud nejsou věci v akci, tak jsou ty ceny šílené. Papriky, rajčata, jablka, mrkev atd. Jasně, něco jde vypěstovat doma, ale třeba já tu možnost nemám. A proto mě lehce bolí dát za dvě větší červené papriky kolem 30-40 korun.
876480
3 0
reagovat
Nevim... Prisahal bych, ze nejaky den zpatky jsem kupoval sitku 700g avokada za 25, kilo rajcat za 20, kilo batatu za 30. Fakt jsou nezdrave alternativy k tomuhle levnejsi? Pripada mi, ze se tohle proste traduje automaticky. :) A pak ti lidi jdou, vezmou sest rohliku, salat, salam a cenu neresi. :)
876480
Nevim... Prisahal bych, ze nejaky den zpatky jsem kupoval sitku 700g avokada za 25, kilo rajcat za 20, kilo batatu za 30. Fakt jsou nezdrave alternativy k tomuhle levnejsi? Pripada mi, ze se tohle proste traduje automaticky. :) A pak ti lidi jdou, vezmou sest rohliku, salat, salam a cenu neresi. :)
876479
2 -4
reagují: hroubek
reagovat
Řeknu všeobecně známou věc, která tu ještě nezazněla. Spousta lidi by ráda jedla zdravěji a lépe, ale nemají na to prachy. Protože jíst zdravě stojí o dost více peněz než nezdravé věci, a bohužel dneska je třeba ovoce a zelenina neskutečně drahá. 
876479
Řeknu všeobecně známou věc, která tu ještě nezazněla. Spousta lidi by ráda jedla zdravěji a lépe, ale nemají na to prachy. Protože jíst zdravě stojí o dost více peněz než nezdravé věci, a bohužel dneska je třeba ovoce a zelenina neskutečně drahá. 
17 -2
reagovat
reaguje na: fabec
Tak stravovani je hodne o vychove, v cem doma vyrustaji... Spis je tam sance na nejaky treba vic celospolecensky posun. Je jasne, ze ochota menit navyky a flexibilita v nazorech a postojich apod. obvykle mizi s vekem, ci-li bude vetsi sance u dnes 17-leteho nez kdyz je dotycnemu 2.5-3krat tolik. :) Samozrejme, jsou tam i nejaka specifika v ramci CR plus celosvetove roste % podil lidi s nadvahou a obezitou.
876470
Tak stravovani je hodne o vychove, v cem doma vyrustaji... Spis je tam sance na nejaky treba vic celospolecensky posun. Je jasne, ze ochota menit navyky a flexibilita v nazorech a postojich apod. obvykle mizi s vekem, ci-li bude vetsi sance u dnes 17-leteho nez kdyz je dotycnemu 2.5-3krat tolik. :) Samozrejme, jsou tam i nejaka specifika v ramci CR plus celosvetove roste % podil lidi s nadvahou a obezitou.
876468
3 0
reagovat
reaguje na: The Joker
Mladi myslis ty mlade,co maj od deseti let permanentne v jedne ruce Red Bull a v druhe kebab?
876468
Mladi myslis ty mlade,co maj od deseti let permanentne v jedne ruce Red Bull a v druhe kebab?
876462
5 0
reagují: esmo, The Joker
reagovat
reaguje na: Gonzi
Podle me na to proste neni (zatim) trh. Kdyz se nekdy podivam na obsah nakupnich kosiku... Chce se mi bezet do lekarny a nasypat do sebe komplet dostupnou chlorellu. Snad v kazdym zebricku o nadvaze / obezite v EU Cesko konci v Top2-3 a fakt je k tomu duvod. Kdyz to vezmu na jednom konkretnim pripade... Pred lety nebyl problem si i v Tescu koupit skutecnou salsu, ktera ma 0g cukru (nebo ofiko 'mene nez 1g'). Dnes a uz nejaky rok zpatky tam nabizi pouze ty sam cukr, puvod Nizozemsko / Belgie. Nevim. Snad se to casem pohne, ale spousta dospelych nerada, kdyz nekdo hodnoti jejich stravovaci navyky a chce je "vychovavat". Treba ti mladi tyhle veci budou vic resit, no. :)
876462
Podle me na to proste neni (zatim) trh. Kdyz se nekdy podivam na obsah nakupnich kosiku... Chce se mi bezet do lekarny a nasypat do sebe komplet dostupnou chlorellu. Snad v kazdym zebricku o nadvaze / obezite v EU Cesko konci v Top2-3 a fakt je k tomu duvod. Kdyz to vezmu na jednom konkretnim pripade... Pred lety nebyl problem si i v Tescu koupit skutecnou salsu, ktera ma 0g cukru (nebo ofiko 'mene nez 1g'). Dnes a uz nejaky rok zpatky tam nabizi pouze ty sam cukr, puvod Nizozemsko / Belgie. Nevim. Snad se to casem pohne, ale spousta dospelych nerada, kdyz nekdo hodnoti jejich stravovaci navyky a chce je "vychovavat". Treba ti mladi tyhle veci budou vic resit, no. :)
876454
7 0
reagují: fabec
reagovat
jj to aby sis pak všechno dělal a pracoval na půl úvazek :) 
Což já se snažím. Zrovna teď mám v troubě chleba. Dělal jsem dopoledne nutellu, arašídové máslo a jen co dojime guláš, tak si naložím papričky z terasy. 
876459
jj to aby sis pak všechno dělal a pracoval na půl úvazek :)  Což já se snažím. Zrovna teď mám v troubě chleba. Dělal jsem dopoledne nutellu, arašídové máslo a jen co dojime guláš, tak si naložím papričky z terasy. 
876454
4 0
reagovat
reaguje na: Memphis
Dobře, ale nemůžeme každý žít na farmě (s nadsázkou). Narážím ale na to, co psal i Andy... koupíš si musli a 30% je cukr... Fast food jsou vesměs strašné, jen Subway ti alespoň dá čerstvou zeleninu. V Hospodě je pivo levnější než čaj a většina věcí smažená. A když už to je "zdravé" tak dají na brambory či zeleninu tunu másla, protože je to chutnější.
876454
Dobře, ale nemůžeme každý žít na farmě (s nadsázkou). Narážím ale na to, co psal i Andy... koupíš si musli a 30% je cukr... Fast food jsou vesměs strašné, jen Subway ti alespoň dá čerstvou zeleninu. V Hospodě je pivo levnější než čaj a většina věcí smažená. A když už to je "zdravé" tak dají na brambory či zeleninu tunu másla, protože je to chutnější.
876446
9 0
reagují: The Joker, AndyKaufman
reagovat
"Jíst zdravě defacto znamená kupovat si jednotlivé ingredience v obchodě a pak si doma vše vařit."

No však to je celá pointa, ne? Čím víc nějakou plodinu zpracováváš, tím nezdravější jídlo z ní připravuješ. Rozbíjíš dlouhé řetězce sacharidů na kratší atd.

Proto měli například pravěcí lidé pravděpodobně lepší chrup než velká část těch dnešních. :D link
876446
"Jíst zdravě defacto znamená kupovat si jednotlivé ingredience v obchodě a pak si doma vše vařit." No však to je celá pointa, ne? Čím víc nějakou plodinu zpracováváš, tím nezdravější jídlo z ní připravuješ. Rozbíjíš dlouhé řetězce sacharidů na kratší atd. Proto měli například pravěcí lidé pravděpodobně lepší chrup než velká část těch dnešních. *:D* https://www.nature.com/articles/ng.2536
876442
5 0
reagují: Gonzi
reagovat
Ano, ale myslím že se to postupně mění. Nelze očekávat v klasických hospodách a kempech zdravou stravu, ale třeba na letošním RfP mě překvapilo, jak obrovský výběr jídla (i toho zdravého) tam byl. A myslím, že dnešní společnost k tomu pomalu směřuje, jen člověk musí zatím hodně hledat taková místa.
876444
Ano, ale myslím že se to postupně mění. Nelze očekávat v klasických hospodách a kempech zdravou stravu, ale třeba na letošním RfP mě překvapilo, jak obrovský výběr jídla (i toho zdravého) tam byl. A myslím, že dnešní společnost k tomu pomalu směřuje, jen člověk musí zatím hodně hledat taková místa.
876442
2 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman

cukr a spol.

Mě to btw neštve jen v hospodě, ale tak nějak celospolečensky. Jíst zdravě defacto znamená kupovat si jednotlivé ingredience v obchodě a pak si doma vše vařit. Nabídka jídel a pití v restauracích, fast foodech, instantních svačinkách, jídelních automatech, rozvozech jídla apod. je v zásadě nezdravá a solidně mi to vadí.

Reálně mě omezuje, jak je "zdravá strava" časově náročnější.
876442
Mě to btw neštve jen v hospodě, ale tak nějak celospolečensky. Jíst zdravě defacto znamená kupovat si jednotlivé ingredience v obchodě a pak si doma vše vařit. Nabídka jídel a pití v restauracích, fast foodech, instantních svačinkách, jídelních automatech, rozvozech jídla apod. je v zásadě nezdravá a solidně mi to vadí. Reálně mě omezuje, jak je "zdravá strava" časově náročnější.
cukr a spol.
876428
11 0
reagují: Memphis, peterel
reagovat
reaguje na: verbst
Co to meleš?
876441
Co to meleš?
876409
10 -1
reagovat

Hanz Zimmer

Dotaz pro znalce koncertů filmové hudby. V březnu tady bude World of Hans Zimmer. Je to nová show, ale píšou tam, že měla předchůdce. Byl na tom už tady někdo? Vyplatí se to nebo je lepší počkat, až tady zase bude Zimmer live? Vím, že nedávno někdo psal o nějakém koncertu Zimmerovi hudby, která se právě s jeho show vůbec nedala srovnat. Nemyslím, že to bylo tohle, ale nedaří se mi to dohledat. A nerad bych se spálil.
876437
Dotaz pro znalce koncertů filmové hudby. V březnu tady bude [url=https://www.ticketmaster.cz/artist/the-world-of-hans-zimmer-vstupenky/1194453?gclid=Cj0KCQjwib2mBhDWARIsAPZUn_l5mSL-KbnUB0sNXvbXFZMexppMpBqY_mBsVLpejUOBSfaWVMxsE4gaAgApEALw_wcB&gclsrc=aw.ds&language=cs-cz&utm_campaign=co%3ACZ%20%7C%20an%3AThe%20World%20Of%20Hans%20Zimmer%20%7C%20obj%3ASales%20%7C%20chl%3AGn%20%7C%20cat%3AMusic%20%7C%20bud%3ATM%20%7C%20a%3A1194453%20%7C%20tp%3ATMCZ%20%7C%20pn%3ABestsport%20%7C%20%20%20%7C%20fc%3AIMC%20%7C&utm_content=an%3AThe%20World%20Of%20Hans%20Zimmer%20%7C%20en%3A%20%7C%20aud%3An%2Fa%20%7C%20kw%3AJm%C3%A9no%20%7C%20mt%3AEM%20%7C%20%20%20%7C%20%20%20%7C%20%20%20%7C%20a%3A1194453%20%7C%20%20%20%7C%20%20%20%7C&utm_medium=cpc&utm_source=TM-google]World of Hans Zimmer[/url]. Je to nová show, ale píšou tam, že měla předchůdce. Byl na tom už tady někdo? Vyplatí se to nebo je lepší počkat, až tady zase bude Zimmer live? Vím, že nedávno někdo psal o nějakém koncertu Zimmerovi hudby, která se právě s jeho show vůbec nedala srovnat. Nemyslím, že to bylo tohle, ale nedaří se mi to dohledat. A nerad bych se spálil.
Hanz Zimmer
1 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se