Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 61 - 80 Napsat příspěvek
reaguje na: TedGeorge
Já tedy vážně myslel primárně to vaření (nevím, jak ty), ale každopádně těmhle obavám naprosto rozumím. Z vlastní zkušenosti pak můžu dodat snad jen, že ano, člověk musí určitě být připraven na jakýkoliv výsledek, to ovšem znamená i to, že může sám sebe svým kuchařským umem příjemně překvapit - a v každém případě nemá smysl být z toho předem nějak, ehm, "znečištěný" (což tedy podle všeho není tvůj případ), protože to bys pak taky třeba mohl žrát fazole lžičkou přímo z konzervy (been there ) třeba až do smrti... 
962912
Já tedy vážně myslel primárně to vaření (nevím, jak ty), ale každopádně těmhle obavám naprosto rozumím. Z vlastní zkušenosti pak můžu dodat snad jen, že ano, člověk musí určitě být připraven na jakýkoliv výsledek, to ovšem znamená i to, že může sám sebe svým kuchařským umem příjemně překvapit - a v každém případě nemá smysl být z toho předem nějak, ehm, "znečištěný" (což tedy podle všeho není tvůj případ), protože to bys pak taky třeba mohl žrát fazole lžičkou přímo z konzervy (been there ) třeba až do smrti... 
962906
2 0
reagovat
reaguje na: Memphis
by si sa čudoval, stačí vidieť, ako ho dojebal samotný Gordon Ramsay :D:D
962908
by si sa čudoval, stačí vidieť, ako ho dojebal samotný Gordon Ramsay *:D**:D*
962900
3 0
reagovat
reaguje na: SeldomSeen
Uvidíme. Se spis bojim, abych to nezakrikl. Je to hodne fresh  a překvapivé. Moje uspechy v teto oblasti se posledni roky daji srovnat snad jenom s trzbama studia Lionsgate :) Když budu happy,  pochlubim se,  neboj.
962906
Uvidíme. Se spis bojim, abych to nezakrikl. Je to hodne fresh  a překvapivé. Moje uspechy v teto oblasti se posledni roky daji srovnat snad jenom s trzbama studia Lionsgate :) Když budu happy,  pochlubim se,  neboj.
962901
8 0
reagují: pepo, SeldomSeen
reagovat
reaguje na: Memphis
Mám asi blbej chleba :D
Nebo sýr. 
Nebo pánev. 
Nebo su prostě kokot. 


Chefa bych si po letech měl zase dát. 
962902
Mám asi blbej chleba *:D* Nebo sýr.  Nebo pánev.  Nebo su prostě kokot.  Chefa bych si po letech měl zase dát. 
962900
3 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Já si teď ještě vzpomněl, s lehkou nostalgií, na jeden extrémně jednoduchý a přitom velmi vděčný pokrm, který bohužel už vařit nemůžu, skrzevá místní nedostupnost klíčové ingredience (pro vás ale žádný problém): bryndzové halušky! :+

Jinak doufám, že si uvědomuješ, že tu teď všichni očekáváme pokud možno detailní zprávu o tom, jak úspěšný ten tvůj večer nakonec byl - myšleno v kuchyni, samozřejmě... 8)
962901
Já si teď ještě vzpomněl, s lehkou nostalgií, na jeden extrémně jednoduchý a přitom velmi vděčný pokrm, který bohužel už vařit nemůžu, skrzevá místní nedostupnost klíčové ingredience (pro vás ale žádný problém): bryndzové halušky! *:+* Jinak doufám, že si uvědomuješ, že tu teď všichni očekáváme pokud možno detailní zprávu o tom, jak úspěšný ten tvůj večer nakonec byl - myšleno v kuchyni, samozřejmě... *8)*
962805
7 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: verbst
Jak se dá grilled cheese zkazit? :D

Tu scénu z Favreauho Chefa znáš?

Jo, a ještě blbou česnekovou pomazánku na rohlíku a s hroznovým vínem. Po tom se můžu utlouct. Ideální jídlo na rande. :D
962900
Jak se dá grilled cheese zkazit? *:D* Tu scénu z Favreauho Chefa znáš? Jo, a ještě blbou česnekovou pomazánku na rohlíku a s hroznovým vínem. Po tom se můžu utlouct. Ideální jídlo na rande. *:D*
962895
2 0
reagují: Ravenous, verbst
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Já dělám taková ta jednoduchá jídla. Smažené řízky, ale jen vepřové z krkovičky. Jsou pak šťavnatější. Sice tučnější, ale za mě lepší než třeba s plecka. K tomu vařené brambory nebo jen chleba. 
Potom vepřový steak z krkovičky. Nejdřív osmahnu cibuli s česnekem a větší plátek masa osolím a opepřím a naklepané hodím na pánev. Hovězí nedělám, protože to snadno dopadne jako kus podrážky. 
Hodně snadné jsou palačinky nebo různé vaječné omelety. Do varianty na slano dávám nakrájenou a osmahnout klobásu nebo slaninu na pánvi a sýr buď eidam nebo hermelín a k tomu kečup nebo hořtice. Můžeš taky do vajíčka hodit česnek. 
Snadné je i mleté maso. Udělat si Hamburg není těžké. 
Těžší jídla, která dělám jsou boloňské špagety nebo pečené maso. Třeba bůček, krkovička nebo kuře. A k tomu knedlík a uvařené zelí. To ovšem musíš hlídat. Ale to dělám jen výjimečně.
Vařím když nechci utrácet za meníčka. Třeba o víkendu. Ale jen když mám čas a náladu. 
962897
Já dělám taková ta jednoduchá jídla. Smažené řízky, ale jen vepřové z krkovičky. Jsou pak šťavnatější. Sice tučnější, ale za mě lepší než třeba s plecka. K tomu vařené brambory nebo jen chleba.  Potom vepřový steak z krkovičky. Nejdřív osmahnu cibuli s česnekem a větší plátek masa osolím a opepřím a naklepané hodím na pánev. Hovězí nedělám, protože to snadno dopadne jako kus podrážky.  Hodně snadné jsou palačinky nebo různé vaječné omelety. Do varianty na slano dávám nakrájenou a osmahnout klobásu nebo slaninu na pánvi a sýr buď eidam nebo hermelín a k tomu kečup nebo hořtice. Můžeš taky do vajíčka hodit česnek.  Snadné je i mleté maso. Udělat si Hamburg není těžké.  Těžší jídla, která dělám jsou boloňské špagety nebo pečené maso. Třeba bůček, krkovička nebo kuře. A k tomu knedlík a uvařené zelí. To ovšem musíš hlídat. Ale to dělám jen výjimečně. Vařím když nechci utrácet za meníčka. Třeba o víkendu. Ale jen když mám čas a náladu. 
962805
1 0
reagovat
reaguje na: Gonzi
Pletýnky FTW


Můj momentální cíl je ale udělat dobrej grilled cheese sandwich. 
Nevím proč, ale prostě s tím mám problém. Buď je to moc, nebo málo, nebo ne dobrý. 
962895
Pletýnky FTW Můj momentální cíl je ale udělat dobrej grilled cheese sandwich.  Nevím proč, ale prostě s tím mám problém. Buď je to moc, nebo málo, nebo ne dobrý. 
962891
2 0
reagují: Gonzi, Memphis
reagovat
Jako u nás děláme prioritně sezónní kuchyni a imo i tou studenou často nic nezkazíš, Tede. Milion salátů na jaře a v létě, na podzim zase tuna ovoce. Na rande bych imo ani nedělal nic hutného, protože... 8) Taková bageta s nějakou homemade pomazánkou (tuňáka rozetřít umí snad každý, pak třeba zpestříš sterilovaným hráškem) poslouží líp, jak zcela zjevný prvý pokus o rajskou, která se ti zdrcne a kterou překyselíš a nedosladíš :D...
U nás vládnou ala minutky, rýže, brambor a těstoviny na miliardu způsobů...
Když se jeden den oškrábne těch brambor víc, na druhý den se udělají placky (bramboráky) "na sucho" (potřebuješ ale kamna, byť na pánvi jdou udělat taky, jen už tam dáváš olej), což spočívá v tom, že ty brambory z předešlého dne struhneš, přidáš polohrubou, klepneš jedno vajičko a zpracuješ těsto, které vyválíš do placek a ty opečeš na těch kamnech. Pokud chceš light variantu, jíš to jen s mlékem, pokud vydatnější, tak si ji naplníš podobně, jako palačinku, ale na slano - od másla, až po šunku a sejra dle libosti.
Vím, že se nad kompotami ohrnuje nos, ale čerstvě uvařený jabkový kompot, což je easy stejně, jako ten čaj, je vysloveně luxusní. K tomu pak už stačí nějaké "české rizoto" ala co lednice poskytla...
Všeobecně jde říct, že středomořská kuchyně (ta italská) je easy a časově spíš nenáročná a hlavně lehká.
Především si ale myslím, že dovednost se ukáže nejlíp na polévkách. Samozřejmně těch ručních a nikoliv ze sáčku.8)8)8)8)8)8)
962894
Jako u nás děláme prioritně sezónní kuchyni a imo i tou studenou často nic nezkazíš, Tede. Milion salátů na jaře a v létě, na podzim zase tuna ovoce. Na rande bych imo ani nedělal nic hutného, protože... *8)* Taková bageta s nějakou homemade pomazánkou (tuňáka rozetřít umí snad každý, pak třeba zpestříš sterilovaným hráškem) poslouží líp, jak zcela zjevný prvý pokus o rajskou, která se ti zdrcne a kterou překyselíš a nedosladíš *:D*... U nás vládnou ala minutky, rýže, brambor a těstoviny na miliardu způsobů... Když se jeden den oškrábne těch brambor víc, na druhý den se udělají placky (bramboráky) "na sucho" (potřebuješ ale kamna, byť na pánvi jdou udělat taky, jen už tam dáváš olej), což spočívá v tom, že ty brambory z předešlého dne struhneš, přidáš polohrubou, klepneš jedno vajičko a zpracuješ těsto, které vyválíš do placek a ty opečeš na těch kamnech. Pokud chceš light variantu, jíš to jen s mlékem, pokud vydatnější, tak si ji naplníš podobně, jako palačinku, ale na slano - od másla, až po šunku a sejra dle libosti. Vím, že se nad kompotami ohrnuje nos, ale čerstvě uvařený jabkový kompot, což je easy stejně, jako ten čaj, je vysloveně luxusní. K tomu pak už stačí nějaké "české rizoto" ala co lednice poskytla... Všeobecně jde říct, že středomořská kuchyně (ta italská) je easy a časově spíš nenáročná a hlavně lehká. Především si ale myslím, že dovednost se ukáže nejlíp na polévkách. Samozřejmně těch ručních a nikoliv ze sáčku.*8)**8)**8)**8)**8)**8)*
3 0
reagovat
reaguje na: Tyller
Pletýnka - defacto rohlík, což z toho dělá defacto hotdog :D.
Ale lepší, protože to na ty podélně rozkrojené párky pěkně přitlačíš (pletýnka je typicky velmi měkká, vzdušná), a ta výsledná konzistence a distribuce chuti mi chutná řádově víc, než jaký párek by kdy mohl :+
Řekněme, že ty opakující se pletýnky nejsou úplně náhoda, protože se z nich stalo mé nejoblíbenější pečivo na sandwitche/burgery/"kebab" styl jídla.
962891
Pletýnka - defacto rohlík, což z toho dělá defacto hotdog *:D*. Ale lepší, protože to na ty podélně rozkrojené párky pěkně přitlačíš (pletýnka je typicky velmi měkká, vzdušná), a ta výsledná konzistence a distribuce chuti mi chutná řádově víc, než jaký párek by kdy mohl *:+* Řekněme, že ty opakující se pletýnky nejsou úplně náhoda, protože se z nich stalo mé nejoblíbenější pečivo na sandwitche/burgery/"kebab" styl jídla.
962890
3 0
reagují: verbst
reagovat
reaguje na: Gonzi
Dobre som tam videl Vianočku s osmahlou cibulou, nakladanou uhorkou  párkem horčicou? To je tak divoká a vo svojej podstate vianočná kombinácia, že to mám chuť v dohľadnej dobe vyskúšať. ?)
962890
Dobre som tam videl Vianočku s osmahlou cibulou, nakladanou uhorkou  párkem horčicou? To je tak divoká a vo svojej podstate vianočná kombinácia, že to mám chuť v dohľadnej dobe vyskúšať. *?)*
962821
1 0
reagují: Gonzi
reagovat
Nejsem velký kuchař a vařit neumím. Ale obyčejnými špagety nic nezkazíš a můžeš zkusit scénu z Lady a Trumpa, nebo pokud si odvážnější tak ze Žhavých výstřelů. 

Osobně si rád uvařím rýži a pak dám tuňáka. 

Nebo si naložím maso, udělám ho na el grilu, a pak ho vložím do tortilly plus nějaká zelenina na okrasu. 
962886
Nejsem velký kuchař a vařit neumím. Ale obyčejnými špagety nic nezkazíš a můžeš zkusit scénu z Lady a Trumpa, nebo pokud si odvážnější tak ze Žhavých výstřelů.  Osobně si rád uvařím rýži a pak dám tuňáka.  Nebo si naložím maso, udělám ho na el grilu, a pak ho vložím do tortilly plus nějaká zelenina na okrasu. 
1 0
reagovat
Jooo, ještě spaghetti carbonara miluju, ale určitě ještě nejsem ve fázi, kdy bych se s nima chtěl chlubit. :D
962885
Jooo, ještě spaghetti carbonara miluju, ale určitě ještě nejsem ve fázi, kdy bych se s nima chtěl chlubit. *:D*
1 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
V první řadě, ony to poznaj - vždycky, i když jsem se jistil tím slovem „občas“, pak poznají, že jsem spíš ohřívač. A teď jsem zrovna ve fázi, kdy vím, že odpovídat na dotaz co vařím, tisíc a jeden čaj - to byla pitomá odpověď kdykoliv, a vopatrně začínám. Nevěřim si, ale co jsem proletěl diskuzi, ten ekvivalent k jízdě na kole je trefnej. Momentálně tisíc a jedny špagety, našel jsem si knížku psanou v podstatě pro dítě = sedělo na můj kulinářskej „skill“.
962881
V první řadě, ony to poznaj - vždycky, i když jsem se jistil tím slovem „občas“, pak poznají, že jsem spíš ohřívač. A teď jsem zrovna ve fázi, kdy vím, že odpovídat na dotaz co vařím, tisíc a jeden čaj - to byla pitomá odpověď kdykoliv, a vopatrně začínám. Nevěřim si, ale co jsem proletěl diskuzi, ten ekvivalent k jízdě na kole je trefnej. Momentálně tisíc a jedny špagety, našel jsem si [url=https://www.databazeknih.cz/knihy/kucharka-pro-dceru-323194]knížku [/url]psanou v podstatě pro dítě = sedělo na můj kulinářskej „skill“.
962805
2 0
reagovat
reaguje na: Gonzi
Tak ono je třeba experimentovat a každý má jiné chutě. Já třeba nejsem fanda pálivého jídla, ačkoliv lehce pálivé mi nevadí, ale třeba v Indii jsem trpěl. Měli moc chutné jídlo, ale jen první sousto, pak už jen pálila huba. 

Já na ty fazole používám směs mletého vepř/hovězí (60/40) a ochutím jednoduše, sůl, pepř, drcený kmín, majoránku. 
Cibule mi ve větším množství nevadí, prostě jedna velká cibule či dvě menší. 
Rajčata tam nepoužívám, kupuju heinz fazole a ty už mají nějakou omáčku, která k tomu sedí. Ale přidávám česnek třeba až ke konci. 
962876
Tak ono je třeba experimentovat a každý má jiné chutě. Já třeba nejsem fanda pálivého jídla, ačkoliv lehce pálivé mi nevadí, ale třeba v Indii jsem trpěl. Měli moc chutné jídlo, ale jen první sousto, pak už jen pálila huba.  Já na ty fazole používám směs mletého vepř/hovězí (60/40) a ochutím jednoduše, sůl, pepř, drcený kmín, majoránku.  Cibule mi ve větším množství nevadí, prostě jedna velká cibule či dvě menší.  Rajčata tam nepoužívám, kupuju heinz fazole a ty už mají nějakou omáčku, která k tomu sedí. Ale přidávám česnek třeba až ke konci. 
962846
0 0
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Potvrzuji. 
962875
Potvrzuji. 
962869
1 0
reagovat
reaguje na: Gonzi
Už mi hrabe, nebo si tam měl chvíli místo "smaženice" sestřenice? :D
962874
Už mi hrabe, nebo si tam měl chvíli místo "smaženice" sestřenice? :D
962873
3 0
reagovat
reaguje na: HAL
Tak moje smaženice je dvacetikrokový perfektně vymazlený postup :D, ale už ta první šla žrát a pak to bylo jen lepší.
962873
Tak moje smaženice je dvacetikrokový perfektně vymazlený postup *:D*, ale už ta první šla žrát a pak to bylo jen lepší.
962872
1 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: Gonzi
No když jsme u těch vajíček... zrovna udělat míchaná vajíčka SPRÁVNĚ mi přijde jako mnohem větší věda a skill než skoro všechno co tady padlo :D 

Lososa podepisuji taky, jako skoro všechny ryby - chvíli smažit na másle přes kůži, mnohem kratší chvíli z druhé strany, hotovo, mňam. Jen při pohledu na smaženého lososa je mi vždycky líto že z takhle drahého masa mohla být i hromada sushi :))
962872
No když jsme u těch vajíček... zrovna udělat míchaná vajíčka SPRÁVNĚ mi přijde jako mnohem větší věda a skill než skoro všechno co tady padlo *:D*  Lososa podepisuji taky, jako skoro všechny ryby - chvíli smažit na másle přes kůži, mnohem kratší chvíli z druhé strany, hotovo, mňam. Jen při pohledu na smaženého lososa je mi vždycky líto že z takhle drahého masa mohla být i hromada sushi *:))*
962870
1 0
reagují: Gonzi
reagovat
Jinak k těm rychlým jídlům. 
Já dělám kachní prsa takto.
K tomu povidlovou omáčku a kupované špecle a je to dokonalost.
Pak třeba butter chicken je super rychlovka.
V posledni době si často děláme citronové nebo avokádove špagety nebo udělej základní omáčku a na konci přihoď burratu a máš něco "luxusního".
Jinak poslední holku, co jsem si pozval domů, abych s ní měl jen tu jednu věc, tak jsem sbalil na tatarák:D
962871
Jinak k těm rychlým jídlům.  Já dělám [url=https://www.kucharkaprodceru.cz/kachni-prsa/]kachní prsa[/url] takto. K tomu povidlovou omáčku a kupované špecle a je to dokonalost. Pak třeba butter chicken je super rychlovka. V posledni době si často děláme citronové nebo avokádove špagety nebo udělej základní omáčku a na konci přihoď burratu a máš něco "luxusního". Jinak poslední holku, co jsem si pozval domů, abych s ní měl jen tu jednu věc, tak jsem sbalil na tatarák*:D*
3 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2025.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se