Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 7901 - 7920 Napsat příspěvek
reaguje na: esmo
BTW, jestli máš u praktika alespoň jednu zprávu z Alergologie, že bereš tohle, tak je schopnej Ti to napsat i Tvůj praktickej doktor.
Čekačky na Alergologiích jsou zlo. A ne všechny jsou schopný to poslat jako E-recept. 
865552
BTW, jestli máš u praktika alespoň jednu zprávu z Alergologie, že bereš tohle, tak je schopnej Ti to napsat i Tvůj praktickej doktor. Čekačky na Alergologiích jsou zlo. A ne všechny jsou schopný to poslat jako E-recept. 
865528
1 0
reagují: esmo
reagovat
reaguje na: SteKi
U nás taky. Jen to máme přes číslo občanky, případně pasu.
865550
U nás taky. Jen to máme přes číslo občanky, případně pasu.
865548
1 0
reagovat
reaguje na: esmo
Jinak k tvojí otázce: to, co je zrovna po ruce. :D
865549
Jinak k tvojí otázce: to, co je zrovna po ruce. *:D*
865528
1 0
reagovat
reaguje na: esmo
A nemôžeš zavolať alergologovi nech ti to predpíše elektronicky? Aspoň u nás to tak funguje. Jediná dobrá vec čo nám ostala po covide. Že si lieky môžeš predpísať elektronicky a vyzdvihnem len v lekárni na kartičku poistenca. 
865548
A nemôžeš zavolať alergologovi nech ti to predpíše elektronicky? Aspoň u nás to tak funguje. Jediná dobrá vec čo nám ostala po covide. Že si lieky môžeš predpísať elektronicky a vyzdvihnem len v lekárni na kartičku poistenca. 
865544
4 0
reagují: Memphis
reagovat
reaguje na: esmo
Zyrtec, SpersAllerg, Avamys...svatá trojice.

Plus teda poslední roky se mi čím dál tím víc stává, že místo klasických problémů s dýcháním a nosem se mi misto toho dělá vyrážka na kůžu. Na to je Beloderm
865547
Zyrtec, SpersAllerg, Avamys...svatá trojice. Plus teda poslední roky se mi čím dál tím víc stává, že místo klasických problémů s dýcháním a nosem se mi misto toho dělá vyrážka na kůžu. Na to je Beloderm
865528
2 0
reagovat
reaguje na: Haggar
Desloratadin (např. Aerius, Dasselta) je v menších baleních volně prodejný pod několika obchodními názvy (např. Dasmini). Jinak je nově volně prodejný ješte Xados.

Zodac funguje též dobře, jen může někoho uspávat. Výhodou je, že jde volně koupit i velké 100tbl. balení.

Mimochodem, dnes v době eReceptu už se často k MUDr. chodit nemusí a stačí zavolat. ;)
865546
Desloratadin (např. Aerius, Dasselta) je v menších baleních volně prodejný pod několika obchodními názvy (např. Dasmini). Jinak je nově volně prodejný ješte Xados. Zodac funguje též dobře, jen může někoho uspávat. Výhodou je, že jde volně koupit i velké 100tbl. balení. Mimochodem, dnes v době eReceptu už se často k MUDr. chodit nemusí a stačí zavolat. *;)*
865540
3 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Tam se mi taky nechce, chodím jen na gyndu.
865544
Tam se mi taky nechce, chodím jen na gyndu.
865543
3 0
reagují: SteKi
reagovat
reaguje na: esmo
A můžeš k praktikovi nebo na pohotovost? 
865543
A můžeš k praktikovi nebo na pohotovost? 
865528
1 0
reagují: esmo
reagovat
Ja som mal alergie od mala. Na prach a peľ. Oči som mávam cez sezónu také červené, že to bolo až strašidelné. A nonstop sopel. Ale vždy to rodičia prešli len s tím, že to je alergia. Tabletky som začal brať až v 25ke po tom čo som začal mať reakcie na jablká. Tabletky som bral každý deň. Z jedného dôvodu, ktorý sa mi nechce rozpisovať, som ich prestal brať tri roky dozadu úplne s tým, že dám si ich len keď budem fakt umierať. Dovtedy som ich bral zo zvyku fakt každý deň. A od vtedy nič. Nemusel som si dať ani jednu. Je to normálne? :D to mi tá alergia len tak zmizla? 
Nie je to síce rada k otázke na lieky, ale ma zaujíma, či tu máte niekto podobnú skúsenosť.
865542
Ja som mal alergie od mala. Na prach a peľ. Oči som mávam cez sezónu také červené, že to bolo až strašidelné. A nonstop sopel. Ale vždy to rodičia prešli len s tím, že to je alergia. Tabletky som začal brať až v 25ke po tom čo som začal mať reakcie na jablká. Tabletky som bral každý deň. Z jedného dôvodu, ktorý sa mi nechce rozpisovať, som ich prestal brať tri roky dozadu úplne s tým, že dám si ich len keď budem fakt umierať. Dovtedy som ich bral zo zvyku fakt každý deň. A od vtedy nič. Nemusel som si dať ani jednu. Je to normálne? *:D* to mi tá alergia len tak zmizla?  Nie je to síce rada k otázke na lieky, ale ma zaujíma, či tu máte niekto podobnú skúsenosť.
3 0
reagují: speta.jr
reagovat
reaguje na: esmo
Dasselta + Mommox. Ale teda oboji je myslím jen na předpis.
865540
Dasselta + Mommox. Ale teda oboji je myslím jen na předpis.
865528
1 0
reagují: Memphis
reagovat
reaguje na: esmo
Já si včera koupil Cetirizin
865538
Já si včera koupil Cetirizin
865528
1 0
reagovat
reaguje na: esmo
Aerius, ale to je (aspoň v SR iba na predpis) a do nosa ešte kortikosteroidový sprej ako Mometazone alebo Nasonex (v SR tiež len na predpis) na zmiernenie soplov, problém je, že mám potom dosť suchú sliznicu v nose a krv sa mi púšťa jedna radosť keď sa potrebujem vysmrkat, takže ešte používam takú eukalyptovú masť, ktorá mi v tomto pomáha, mám teda doma peknú výbavičku :D
Na jeseň som zvykol mávať 3 dávky injekcie Polynex (ak si dobre pamätám), ale tento rok skúšam niečo iné, takú rozpustnú tabletu Grazax lebo sa mi alergie niekde zmiernili až vymizli, ale zase mi vyskočili nové. Samozrejme tiež na predpis
865532
Aerius, ale to je (aspoň v SR iba na predpis) a do nosa ešte kortikosteroidový sprej ako Mometazone alebo Nasonex (v SR tiež len na predpis) na zmiernenie soplov, problém je, že mám potom dosť suchú sliznicu v nose a krv sa mi púšťa jedna radosť keď sa potrebujem vysmrkat, takže ešte používam takú eukalyptovú masť, ktorá mi v tomto pomáha, mám teda doma peknú výbavičku *:D* Na jeseň som zvykol mávať 3 dávky injekcie Polynex (ak si dobre pamätám), ale tento rok skúšam niečo iné, takú rozpustnú tabletu Grazax lebo sa mi alergie niekde zmiernili až vymizli, ale zase mi vyskočili nové. Samozrejme tiež na predpis
865528
4 0
reagují: Cobretti
reagovat
reaguje na: esmo
Zodac, koupíš normálně v lékárně
865529
Zodac, koupíš normálně v lékárně
865528
6 0
reagovat

Alergie na pyl a jiná polétavá svinstva

Došel mi Tamalis, který jsem měl na předpis a nechce se mi chodit k alergologovy pro další.
Co zobete, vy podobně postižení, v těchto jarních dnech? 8)
865528
Došel mi Tamalis, který jsem měl na předpis a nechce se mi chodit k alergologovy pro další. Co zobete, vy podobně postižení, v těchto jarních dnech? *8)*
Alergie na pyl a jiná polétavá svinstva
3 0
reagovat
reaguje na: Gonzi
Když, Ted napsal sporťák tak mé mysli vyskočilo Lambo, Ferrari nebo většina vozového parku CR7. 

Přeji Ti, že má dobré zkušenosti jak s lidmi a silnicemi. Já to mám obráceně. 
865504
Když, Ted napsal sporťák tak mé mysli vyskočilo Lambo, Ferrari nebo většina vozového parku CR7.  Přeji Ti, že má dobré zkušenosti jak s lidmi a silnicemi. Já to mám obráceně. 
865486
2 0
reagovat
reaguje na: thomopulus
Všechno true, odjezdil jsem rok s M2C a nijak zásadně jsem na silnicích netrpěl, i když to nemá ani adaptivní podvozek. Na parkovištích mi to nikdo nešrkábl, protože jsem si vždycky stoupl na druhou stranu, než byl vchod. 
Benzín je "drahý", ale vlastně není, záleží na optice. Není to Lybie, ale taky to není ani Norsko. Náhradní díly za raketu? To jsou ale i na drahá SUV :)
P.S.: Závidím všem, kteří auta neřeší, protože jsou šťastnější lidé.
865492
Všechno true, odjezdil jsem rok s M2C a nijak zásadně jsem na silnicích netrpěl, i když to nemá ani adaptivní podvozek. Na parkovištích mi to nikdo nešrkábl, protože jsem si vždycky stoupl na druhou stranu, než byl vchod.  Benzín je "drahý", ale vlastně není, záleží na optice. Není to Lybie, ale taky to není ani Norsko. Náhradní díly za raketu? To jsou ale i na drahá SUV *:)* P.S.: Závidím všem, kteří auta neřeší, protože jsou šťastnější lidé.
865488
1 0
reagovat
Já si chtěl sporťak koupit vloni. Měl jsem výhodnou nabídku za možná polovinu ceny za nějaké služby které jsem dělal. Navíc to je docela známý model a značka, které nejde cena dolů. Jednu chvíli jsem se do toho auta zamiloval, pak jsem vystřízlivěl. A bylo to dobře. Teď si v práci jeden člověk koupil funglovku Corvettu, ještě si tam na ni zaplatil 2 parkovací místa a nepůsobí to na lidi moc dobře... Navíc je to debil, co vydělal na Snake oil businessu...
Asi ještě nemám tu správnou krizi středního věku, ale zatím tohle není cesta :)
865491
Já si chtěl sporťak koupit vloni. Měl jsem výhodnou nabídku za možná polovinu ceny za nějaké služby které jsem dělal. Navíc to je docela známý model a značka, které nejde cena dolů. Jednu chvíli jsem se do toho auta zamiloval, pak jsem vystřízlivěl. A bylo to dobře. Teď si v práci jeden člověk koupil funglovku Corvettu, ještě si tam na ni zaplatil 2 parkovací místa a nepůsobí to na lidi moc dobře... Navíc je to debil, co vydělal na Snake oil businessu... Asi ještě nemám tu správnou krizi středního věku, ale zatím tohle není cesta :)
3 0
reagovat
reaguje na: Gonzi
Můžu potvrdit, že MX-5 NC hardtop s trošku měkčeji nastaveným podvozkem nemá tady extra problém a člověk si v 90 připadá, že jede už rychlej. Náhradní díly všude a dostupný. Už se zase těším, až ji odzimuju :).
865488
Můžu potvrdit, že MX-5 NC hardtop s trošku měkčeji nastaveným podvozkem nemá tady extra problém a člověk si v 90 připadá, že jede už rychlej. Náhradní díly všude a dostupný. Už se zase těším, až ji odzimuju *:)*.
865486
3 0
reagují: esmo
reagovat
reaguje na: hroubek
Ok, I'll bite:
Mám GT86 - což je sporťák v ceně oktávky, v toyota kvalitě a s běžnou cenou náhradních dílů, servisek apod. Když s tím jedu na přemisťování se, tak je to auto. Nic co by stálo za řeč (tedy, pokud tě netěší sedět ve sporťáku - mě po těch x letech pořád jo). Když jedu normálně, tak to žere cca 8.6L (normálně myslím hodně dálnice a 130-140kmh), takže nic nedostupného. Gumy to má jako Prius, takže mě jejich pravidelná likvidace na okruhu extra netíží.
Čímž se dostáváme k tomu, že jet s autem na okruh není nijak nedostupné: Objel jsem s tím párkrát sever Evropy, byl jsem s tím na Nurburgringu, byl jsem s tím v alpách na celodenním driftování na sněhové trati, na škole driftu a hlavně několikkrát v Sosnové, na nějaké to pogumováníčko.
Mimo okruhy jezdím slušně btw a k závodníkům na silnici mám silný odpor.

> Sporťáky jsou v Česku k hovnu.
Ne
> Silnice zničené
Stačí si nekoupit Ferrari
> drahý benzín/nafta
Tak si nekupuj něco, co žere 16/100 i když brzdíš z kopce
> kokoti, který Ti škrábnou, ťuknou atd.
asi nevím, jak to vyřeší nesporťák, každopádně jsem to naštěstí nezažil, byť to auto stává v celku často na sídlišti v Ostravě.
> náhradní díly za raketu, velké povinné rušení.
Opět, nekupuj Ferrari

Jako já připouštím, že to auto je poměrně unikátní (většina trhu je za a nesporťák s větším motorem a brzdama nebo za b sporťák splňující ty velké náklady obecně), ale existuje a i kdyby ne, tak je tady pořád alespoň mx5.
865486
Ok, I'll bite: Mám GT86 - což je sporťák v ceně oktávky, v toyota kvalitě a s běžnou cenou náhradních dílů, servisek apod. Když s tím jedu na přemisťování se, tak je to auto. Nic co by stálo za řeč (tedy, pokud tě netěší sedět ve sporťáku - mě po těch x letech pořád jo). Když jedu normálně, tak to žere cca 8.6L (normálně myslím hodně dálnice a 130-140kmh), takže nic nedostupného. Gumy to má jako Prius, takže mě jejich pravidelná likvidace na okruhu extra netíží. Čímž se dostáváme k tomu, že jet s autem na okruh není nijak nedostupné: Objel jsem s tím párkrát sever Evropy, byl jsem s tím na Nurburgringu, byl jsem s tím v alpách na celodenním driftování na sněhové trati, na škole driftu a hlavně několikkrát v Sosnové, na nějaké to pogumováníčko. Mimo okruhy jezdím slušně btw a k závodníkům na silnici mám silný odpor. > Sporťáky jsou v Česku k hovnu. Ne > Silnice zničené Stačí si nekoupit Ferrari > drahý benzín/nafta Tak si nekupuj něco, co žere 16/100 i když brzdíš z kopce > kokoti, který Ti škrábnou, ťuknou atd. asi nevím, jak to vyřeší nesporťák, každopádně jsem to naštěstí nezažil, byť to auto stává v celku často na sídlišti v Ostravě. > náhradní díly za raketu, velké povinné rušení. Opět, nekupuj Ferrari Jako já připouštím, že to auto je poměrně unikátní (většina trhu je za a nesporťák s větším motorem a brzdama nebo za b sporťák splňující ty velké náklady obecně), ale existuje a i kdyby ne, tak je tady pořád alespoň mx5.
865462
7 0
reagují: hroubek, thomopulus
reagovat
reaguje na: departed
Tak to si to všechno hezky užij - dort, dárky, koncert - i to krásné mládí... 8):+
865480
Tak to si to všechno hezky užij - dort, dárky, koncert - i to krásné mládí... *8)**:+*
865453
3 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se