Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 7681 - 7700 Napsat příspěvek
reaguje na: SteKi
Bylo by moc pěkné, kdyby to tak bylo. :)
880208
Bylo by moc pěkné, kdyby to tak bylo. *:)*
880191
2 -1
reagovat
reaguje na: HAL
Přitom dva roky zpátky, nebo kdy, když si dával maraton, si tu hlasitě u každého dílu pomlaskával. :D
880204
Přitom dva roky zpátky, nebo kdy, když si dával maraton, si tu hlasitě u každého dílu pomlaskával. *:D*
880195
1 0
reagovat
ad Diskovo video...
Klikem ho nepodpořím, takže co by mělo a nemělo být špatně v jeho názorech a "odzdrojovanými argumenty" se nemůžu přít. Pokud jde ale o otroctví skřítků:
Hermionina iniciativa se setkává se širokým nepochopením, protože Rowlingová na tom demonstruje neochotu lidí řešit závažné problémy. Její cíl není skřítčí společenství posunout jinam, ale zpřístupnit jim základní práva.
Brumbál ke skřítkům přistupuje, že mají svobodu rozhodování. Do ničeho je nenutí a když DObby chce mzdu, přistupuje k němu jako k plnohodnotnému zaměstnanci. Je pravda, že zrovna Brumbál by v této věci měl mít hlasitější slovo, ale to je dáno i konceptem Brumbála, jako zcela nevýkonné moci v knížkách.
Hagrid se staví vysloveně proti Hermionině iniciativě, ale to protože Hagrid doslova nikdy právo neřešil, naopak šel často proti němu. Problém vnímá tak, aby na ně změny neměly jakýkoliv negativní dopad.
Harry proti Hermionině iniciativě nikdy nebyl. Spíš ho unavovalo, že se ho i Rona do ní snaží natáhnout. Viděl ale nesmyslnost toho, jak to Hermiona pojala. Dalo by se říct, že souhlasil s obsahem, ale měl výhrady k formě.
Ron reprezentuje všechny negativní postoje, ale zároveň možnost změnit názor a pochopit problém.
Sirius se hrozně choval k jedinému skřítkovi a figurovaly tam osobní antipatie. Není to tudíž modelový příklad.
Ten reprezentuje Malfoy a Skrk, zcela očividně a proto a díky tomu Hermiona iniciativu zakládala.

Pokud jde o to, že se Harry chová v druhé polovině knih hrozně... Ano chová. Jako každý pubertální fracek.

Proč se "nepodělil" o své bohatství - doslovně a několikrát je v knihách napsáno, že by to Weasleyovy urazilo, stejně tak že by mu nebylo proti mysli jim finančně pomoct.

Zbytek je důsledkem postupného psaní. James byl na začátku knih svatý, Snape zlý. V průběhu knih ale Rowlingová charaktery rozkreslila. Ano, je to problém, protože pokud někdo chce chytat za slovo, může argumentovat, že v první knize je postava glorifikována, aby se později ukázalo, že je glorifikována postava závadná.
Pokud ale někdo nedokáže rozlišit mezi chybou ideovou a chybou zcela jasně formální, pak by neměl dělat dvouhodinové literární rozbory na youtube. Toť můj názor...

Osobně ty knížky čtu pravidelně. Rozhodně nejsou dokonalé, chyb mají přehlšel, především a právě proto, že Rowlingová Potterem začínala. Stejně tak se lze vymezovat vůči jejím častým snahám prezentovat sérii jako promyšlenou do nejmenších detailů a fungujících za každé situace.
Nějak ale nevidím problém v tom, že si Viteály vymyslela až v šestí knížce. Proč by to proboha mělo vadit?
A pokud jde o obsah a zdělení, jak už někdo napsal - není v současné bestsellerové literatuře liberálnějšího přístupu.
880201
ad Diskovo video... Klikem ho nepodpořím, takže co by mělo a nemělo být špatně v jeho názorech a "odzdrojovanými argumenty" se nemůžu přít. Pokud jde ale o otroctví skřítků: Hermionina iniciativa se setkává se širokým nepochopením, protože Rowlingová na tom demonstruje neochotu lidí řešit závažné problémy. Její cíl není skřítčí společenství posunout jinam, ale zpřístupnit jim základní práva. Brumbál ke skřítkům přistupuje, že mají svobodu rozhodování. Do ničeho je nenutí a když DObby chce mzdu, přistupuje k němu jako k plnohodnotnému zaměstnanci. Je pravda, že zrovna Brumbál by v této věci měl mít hlasitější slovo, ale to je dáno i konceptem Brumbála, jako zcela nevýkonné moci v knížkách. Hagrid se staví vysloveně proti Hermionině iniciativě, ale to protože Hagrid doslova nikdy právo neřešil, naopak šel často proti němu. Problém vnímá tak, aby na ně změny neměly jakýkoliv negativní dopad. Harry proti Hermionině iniciativě nikdy nebyl. Spíš ho unavovalo, že se ho i Rona do ní snaží natáhnout. Viděl ale nesmyslnost toho, jak to Hermiona pojala. Dalo by se říct, že souhlasil s obsahem, ale měl výhrady k formě. Ron reprezentuje všechny negativní postoje, ale zároveň možnost změnit názor a pochopit problém. Sirius se hrozně choval k jedinému skřítkovi a figurovaly tam osobní antipatie. Není to tudíž modelový příklad. Ten reprezentuje Malfoy a Skrk, zcela očividně a proto a díky tomu Hermiona iniciativu zakládala. Pokud jde o to, že se Harry chová v druhé polovině knih hrozně... Ano chová. Jako každý pubertální fracek. Proč se "nepodělil" o své bohatství - doslovně a několikrát je v knihách napsáno, že by to Weasleyovy urazilo, stejně tak že by mu nebylo proti mysli jim finančně pomoct. Zbytek je důsledkem postupného psaní. James byl na začátku knih svatý, Snape zlý. V průběhu knih ale Rowlingová charaktery rozkreslila. Ano, je to problém, protože pokud někdo chce chytat za slovo, může argumentovat, že v první knize je postava glorifikována, aby se později ukázalo, že je glorifikována postava závadná. Pokud ale někdo nedokáže rozlišit mezi chybou ideovou a chybou zcela jasně formální, pak by neměl dělat dvouhodinové literární rozbory na youtube. Toť můj názor... Osobně ty knížky čtu pravidelně. Rozhodně nejsou dokonalé, chyb mají přehlšel, především a právě proto, že Rowlingová Potterem začínala. Stejně tak se lze vymezovat vůči jejím častým snahám prezentovat sérii jako promyšlenou do nejmenších detailů a fungujících za každé situace. Nějak ale nevidím problém v tom, že si Viteály vymyslela až v šestí knížce. Proč by to proboha mělo vadit? A pokud jde o obsah a zdělení, jak už někdo napsal - není v současné bestsellerové literatuře liberálnějšího přístupu.
18 0
reagují: DarkSith
reagovat
880198
https://obserr.gulas.sme.sk/190294/helma.html
3 0
reagovat
reaguje na: HAL
Já nevím, jestli to nebylo trollení. U Tonyho nevím nikdy :D
880197
Já nevím, jestli to nebylo trollení. U Tonyho nevím nikdy :D
880195
3 0
reagovat
reaguje na: SteKi
No já nevím, celá tahle diskuze začala jeho coming outem jak strašně nenávidí Harry Pottera... :D
880195
No já nevím, celá tahle diskuze začala jeho coming outem jak strašně nenávidí Harry Pottera... *:D*
880191
2 0
reagují: Cinefil, TedGeorge
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
V poslednej dobe si až neznesiteľne pozitívny :D Tebe sa niečo podarilo, prinaj sa! Svadba, alebo babätko na ceste? :))
880191
V poslednej dobe si až neznesiteľne pozitívny *:D* Tebe sa niečo podarilo, prinaj sa! Svadba, alebo babätko na ceste? *:))*
880188
4 0
reagují: AndyKaufman, HAL
reagovat
Naprosto souhlasím s Marvinem a děkuji Diskovi za shrnutí podcastu. :+

Překvapivě kvalitní diskuze. :)
880188
Naprosto souhlasím s Marvinem a děkuji Diskovi za shrnutí podcastu. *:+* Překvapivě kvalitní diskuze. :)
4 -4
reagují: SteKi
reagovat
50 nových příspěvků a tady se řeší Harry Potter, wow, MovieZone vždycky něčím překvapí :D
880186
50 nových příspěvků a tady se řeší Harry Potter, wow, MovieZone vždycky něčím překvapí *:D*
4 -1
reagovat
reaguje na: MarvinP
Rowlingová napsala tehdy samozřejmě pravdu a ti aktivisté, kteří ji od té doby šikanují jsou jen obyčejní idioti. 8) 
880184
Rowlingová napsala tehdy samozřejmě pravdu a ti aktivisté, kteří ji od té doby šikanují jsou jen obyčejní idioti. *8)* 
880180
16 -4
reagovat
To ještě pořád řešite Pottera?
880181
To ještě pořád řešite Pottera?
1 -2
reagovat
Tohle je strašně srandovní fenomén. Už je to pár let, kdy Rawlingová napsala něco o tom, že ženy menstruují a na Twittru se tehdá zrovna nudilo pár transsexuálů, tak uspořádali hunt. Ok, od toho Twitter tenkrát byl, proto jsem tam taky nebyl. Ale díky tomu časem vznikl nový sport "hledání politicky nekorektních much na Harry Potterovi" a ten dospěl k takovému levelu bizzáru, že je to fakt super zábava. Gringottovi jsou Židi, domácí skřítci černí otroci,  Ron je toxický násilník a Hermiona má Stockholmský syndrom. Rawlingová dětem naservírovala oslavu nacismu a domácího násilí a my si toho tehdy nevšimli, ale teď to vidíme jasně!

Je to zvláštní kombinace neschopnosti číst a ochoty překrucovat kvůli ideologickým postojům, která z těch lidí dělá totální debily.
880180
Tohle je strašně srandovní fenomén. Už je to pár let, kdy Rawlingová napsala něco o tom, že ženy menstruují a na Twittru se tehdá zrovna nudilo pár transsexuálů, tak uspořádali hunt. Ok, od toho Twitter tenkrát byl, proto jsem tam taky nebyl. Ale díky tomu časem vznikl nový sport "hledání politicky nekorektních much na Harry Potterovi" a ten dospěl k takovému levelu bizzáru, že je to fakt super zábava. Gringottovi jsou Židi, domácí skřítci černí otroci,  Ron je toxický násilník a Hermiona má Stockholmský syndrom. Rawlingová dětem naservírovala oslavu nacismu a domácího násilí a my si toho tehdy nevšimli, ale teď to vidíme jasně! Je to zvláštní kombinace neschopnosti číst a ochoty překrucovat kvůli ideologickým postojům, která z těch lidí dělá totální debily.
31 -2
reagují: DarkSith
reagovat
reaguje na: hroubek
V pohodě. Nemám žádnou potřebu nikoho přemlouvat a nutit. Každý z nás to vnímá jinak. Jinak jsme to vnímali v dětství, jinak to můžeme vnímat jako dospělí. O tom, že je Harry Potter součástí dětské literatury, je prostě fakt, který vyvracet nebudu. Ale potom vyvstává otázka, jak ty knížky vnímáme jako dospělí lidé, kteří už mají něco za sebou a se znalostmi života. Jak jako dospělí vnímáme např. knižního Hobita, pohádky Karla Jaromíra Erbena, Honzíkovu cestu a další knížky, které jsme četli v dětství. V dospělosti nás může potkat tenhle šok. Takhle jsem si jednou četl Honzíkovu cestu a je to více než úsměvné čtení. :D A přesně takhle může na dospělého čtenáře působit Harry Potter, kterého jsme všichni četli v dětství a pubertě. Proto to video neberu jako kritiku pro kritiku, ale jako zamyšlení. 
880177
V pohodě. Nemám žádnou potřebu nikoho přemlouvat a nutit. Každý z nás to vnímá jinak. Jinak jsme to vnímali v dětství, jinak to můžeme vnímat jako dospělí. O tom, že je Harry Potter součástí dětské literatury, je prostě fakt, který vyvracet nebudu. Ale potom vyvstává otázka, jak ty knížky vnímáme jako dospělí lidé, kteří už mají něco za sebou a se znalostmi života. Jak jako dospělí vnímáme např. knižního Hobita, pohádky Karla Jaromíra Erbena, Honzíkovu cestu a další knížky, které jsme četli v dětství. V dospělosti nás může potkat tenhle šok. Takhle jsem si jednou četl Honzíkovu cestu a je to více než úsměvné čtení. *:D* A přesně takhle může na dospělého čtenáře působit Harry Potter, kterého jsme všichni četli v dětství a pubertě. Proto to video neberu jako kritiku pro kritiku, ale jako zamyšlení. 
880172
3 -10
reagovat
reaguje na: Gonzi
To je strašný, to je nekoukatelný, proč jsem na to kliknul ... :o
880176
To je strašný, to je nekoukatelný, proč jsem na to kliknul ... *:o*
880170
4 -1
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Jak jsem už někde jinde (s armádou disliků) psal, jedu youtube podstatně rychleji než většina lidí.
40 min / 2.3x = 17 minut... což mi stojí stojí za to, abych se mohl hádat na internetu objektivně. :D:D:D
880173
Jak jsem už někde jinde (s armádou disliků) psal, jedu youtube podstatně rychleji než většina lidí. 40 min / 2.3x = 17 minut... což mi stojí stojí za to, abych se mohl hádat na internetu objektivně. *:D**:D**:D*
880171
8 -2
reagovat
reaguje na: Disketa1
Zvládl jsem 26 minut a stačilo. Já nemám potřebu ztrácet čas nad videem, kde se fanoušek HP rozhodl, že knihy vystaví jisté racionální úvaze dospělého geeka, který nemá nic lepšího na práci, než si spočítat kolik slov v knize měl Cedric Diggory. Na tomhle argumentu Ti reálně ukazuji jakým přístupem k tomu Meon přistoupil. To, že má v některých ohledech pravdu nemění nic na tom, že chová jako všichni "pravý fanoušci Star Wars" po Epizodě I a VIII a možná IX, ale na tu se zapomnělo.

Pro mě byl HP formující v dětství. Začal jsem kvůli němu číst. Byl jsem na něm v kině a ten zážitek pro mě znamenal, že jsem chtěl do kina chodit častěji, ale hlavně vybírat si na to co chci já a ne rodiče - bylo mi 10 let. Jednou si ty knihy přečtu znovu, a kouknu na něj svou optikou a uvidím jestli se mi budou znovu líbit - odpustím logické argumenty, nebo mě nebudou bavit a budu dělat to, co Meon - hledat chyby ve fikčním světě.
880172
Zvládl jsem 26 minut a stačilo. Já nemám potřebu ztrácet čas nad videem, kde se fanoušek HP rozhodl, že knihy vystaví jisté racionální úvaze dospělého geeka, který nemá nic lepšího na práci, než si spočítat kolik slov v knize měl Cedric Diggory. Na tomhle argumentu Ti reálně ukazuji jakým přístupem k tomu Meon přistoupil. To, že má v některých ohledech pravdu nemění nic na tom, že chová jako všichni "pravý fanoušci Star Wars" po Epizodě I a VIII a možná IX, ale na tu se zapomnělo. Pro mě byl HP formující v dětství. Začal jsem kvůli němu číst. Byl jsem na něm v kině a ten zážitek pro mě znamenal, že jsem chtěl do kina chodit častěji, ale hlavně vybírat si na to co chci já a ne rodiče - bylo mi 10 let. Jednou si ty knihy přečtu znovu, a kouknu na něj svou optikou a uvidím jestli se mi budou znovu líbit - odpustím logické argumenty, nebo mě nebudou bavit a budu dělat to, co Meon - hledat chyby ve fikčním světě.
880169
9 -1
reagují: Disketa1
reagovat
Nechce a ses trochu divnej, ze si tomu venoval tolik času. Doufam, že sem se nikoho nedotknul :D
880171
Nechce a ses trochu divnej, ze si tomu venoval tolik času. Doufam, že sem se nikoho nedotknul *:D*
880170
5 -1
reagují: Gonzi
reagovat
Pro zájemce:
link tady začíná kritika Snapeova oblouku (končí někdy kolem 32. minuty) a asi jediné, s čím bych měl v těch pěti minutách problém, je že Harry tak pojmenoval syna (což je samozřejmě zásadní dějový oblouk :D:D:D). Na všem ostatním neshledávám nic objektivně špatného. Borec o tom mele 5 minut. Mno...
Tahle scénka je reprezentativní pro prvních 40 minut, takže pokud tomu někdo chce věnovat víc než 10 sekund, tak např. tento úryvek doporučuju. Já si jdu dát dislike a řešit něco produktivnějšího :D
880170
Pro zájemce: https://youtu.be/_ZPVmMf1Pdw?t=1617 tady začíná kritika Snapeova oblouku (končí někdy kolem 32. minuty) a asi jediné, s čím bych měl v těch pěti minutách problém, je že Harry tak pojmenoval syna [spoiler](což je samozřejmě zásadní dějový oblouk *:D**:D**:D*)[/spoiler]. Na všem ostatním neshledávám nic objektivně špatného. Borec o tom mele 5 minut. Mno... Tahle scénka je reprezentativní pro prvních 40 minut, takže pokud tomu někdo chce věnovat víc než 10 sekund, tak např. tento úryvek doporučuju. Já si jdu dát dislike a řešit něco produktivnějšího *:D*
880168
4 -1
reagují: esmo, TedGeorge
reagovat
Upřímně ti děkuju za tenhle příspěvek. Někde se shodneme, někde ne. Ale určitě se shodneme na tom, že fanoušci a hlavně fanboyové dokážou lidem udělat ze života peklo. Máš pravdu v tom, že pokud hledáš nějaké chyby za každou cenu, tak zákonitě působíš jako nějaký hnidopich, který nesnáší autora/dílo/whatever. Zažil to George Lucas, zažil to Rian Johnson a dalo by se pokračovat. S Meonem máme společné to, že jsme na Harrym Potterovi a celém jeho kouzelnickém světě vyrůstali, je to součástí našich tehdejších životů. Jak vysvětluje Meon na začátku, nebylo cílem hledat chyby za každou cenu. Meon si zkrátka přečetl pečlivě všech sedm dílů včetně Prokletého dítěte a jenom postupně zaznamenával věci, které mu neseděly nebo nedávaly žádný smysl. Nadpis je samozřejmě křiklavý, aby přilákal sledující diváky, ale který youtuber to nedělá... Tím, jak všechno dokládá čtením problematických pasáží, tak to video používá z absolutně velké části objektivní kritiku. Nikoli "kritiku", kterou tady na Moviezone používá např. rush. 

Zkus to prosím nakoukat dál, klidně po částech. Jsi zatím jediný, kdo se mnou na tohle téma pořádně baví. 
880169
Upřímně ti děkuju za tenhle příspěvek. Někde se shodneme, někde ne. Ale určitě se shodneme na tom, že fanoušci a hlavně fanboyové dokážou lidem udělat ze života peklo. Máš pravdu v tom, že pokud hledáš nějaké chyby za každou cenu, tak zákonitě působíš jako nějaký hnidopich, který nesnáší autora/dílo/whatever. Zažil to George Lucas, zažil to Rian Johnson a dalo by se pokračovat. S Meonem máme společné to, že jsme na Harrym Potterovi a celém jeho kouzelnickém světě vyrůstali, je to součástí našich tehdejších životů. Jak vysvětluje Meon na začátku, nebylo cílem hledat chyby za každou cenu. Meon si zkrátka přečetl pečlivě všech sedm dílů včetně Prokletého dítěte a jenom postupně zaznamenával věci, které mu neseděly nebo nedávaly žádný smysl. Nadpis je samozřejmě křiklavý, aby přilákal sledující diváky, ale který youtuber to nedělá... Tím, jak všechno dokládá čtením problematických pasáží, tak to video používá z absolutně velké části objektivní kritiku. Nikoli "kritiku", kterou tady na Moviezone používá např. rush.  Zkus to prosím nakoukat dál, klidně po částech. Jsi zatím jediný, kdo se mnou na tohle téma pořádně baví. 
880158
1 -10
reagují: hroubek
reagovat
To se naprosto nedá. On vyloženě překrucuje, co se v knihách děje. Např. vyčítá Hagridovi, že přičaroval Dudleymu prasečí ocásek, protože... Hagrid v tu chvíli nevěděl, co Dudley dělal nebo nedělal do té doby Harrymu. Což je pravda. Ale my, čtenáři, to věděli. My, čtenáři, chápali, že jej defacto trestal, jakkoli by to čistě z Hagridova pohledu nedávalo smysl.
A borec to neprezentuje jako nějaký přešlap řešitelný jedním "Dudley mě šikanoval" apod., ale jako zásadní příklad dvojího metru pro hrdiny a záporáky. :D:D:D

V tomhle duchu je prvních 40 minut a dál tomu odmítám věnovat víc času... Když už, tak je to krásná ukázka rčení "pro stromy nevidí les". Já Harryho jako filmy nijak nežral a jako knížky poslouchal v angličtině asi 6 let zpět. Podle mě to není žádný zázrak z pohledu světa, ale příběhy (během čtení) vesměs fungují napříč knihami, napříč knihou, napříč kapitolou a napříč odstavcem. Je to zábavné, čtivé, a rozhodně nemám pocit, že by to prezentovalo špatný morální kompas.

Kritizovat to tímhle stylem mi přijde vyloženě smutné a považovat to za kvalitní analýzu může tak akorát Disk, protože to víc než cokoli připomíná lhaní pomocí statistik.
880168
To se naprosto nedá. On vyloženě překrucuje, co se v knihách děje. Např. vyčítá Hagridovi, že přičaroval Dudleymu prasečí ocásek, protože... Hagrid v tu chvíli nevěděl, co Dudley dělal nebo nedělal do té doby Harrymu. Což je pravda. Ale my, čtenáři, to věděli. My, čtenáři, chápali, že jej defacto trestal, jakkoli by to čistě z Hagridova pohledu nedávalo smysl. A borec to neprezentuje jako nějaký přešlap řešitelný jedním "Dudley mě šikanoval" apod., ale jako zásadní příklad dvojího metru pro hrdiny a záporáky. *:D**:D**:D* V tomhle duchu je prvních 40 minut a dál tomu odmítám věnovat víc času... Když už, tak je to krásná ukázka rčení "pro stromy nevidí les". Já Harryho jako filmy nijak nežral a jako knížky poslouchal v angličtině asi 6 let zpět. Podle mě to není žádný zázrak z pohledu světa, ale příběhy (během čtení) vesměs fungují napříč knihami, napříč knihou, napříč kapitolou a napříč odstavcem. Je to zábavné, čtivé, a rozhodně nemám pocit, že by to prezentovalo špatný morální kompas. Kritizovat to tímhle stylem mi přijde vyloženě smutné a považovat to za kvalitní analýzu může tak akorát Disk, protože to víc než cokoli připomíná lhaní pomocí statistik.
880158
10 -1
reagují: Gonzi
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se