Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 6861 - 6880 Napsat příspěvek
reaguje na: pepo
Ja viem, ale fakt som trocha dúfal, že Pele už nebude chcieť mať na sebe nálepku Ficovho psíka, tak že sa najust spojí s PS a spol....
883249
Ja viem, ale fakt som trocha dúfal, že Pele už nebude chcieť mať na sebe nálepku Ficovho psíka, tak že sa najust spojí s PS a spol....
883246
1 -1
reagují: pepo
reagovat
RIP Slovensko. S velkým zármutkem přestanu jako akt sounáležitosti říkat vtip "Jak se řekne slovensky letadlo?" 
883248
RIP Slovensko. S velkým zármutkem přestanu jako akt sounáležitosti říkat vtip "Jak se řekne slovensky letadlo?" 
3 0
reagovat
Ok, pepuv hejt na serialy a Martas a jeho onanie nad Snyderem je na další 4 roky bez komentáře. 
883247
Ok, pepuv hejt na serialy a Martas a jeho onanie nad Snyderem je na další 4 roky bez komentáře. 
1 0
reagovat
reaguje na: SteKi
to je ale prekvapenie:D
883246
to je ale prekvapenie*:D*
883245
3 0
reagují: TedGeorge, SteKi
reagovat
A aby toho nebolo málo, tak Pellegrini sa nakoniec dohodol s Ficom a jebnutým Dankom na zostavení vlády s tým, že Fico bude samozrejme premiér. Nech sa za najbližšie 4 roky stane čokoľvek, majte zľutovanie s nami :-
883245
A aby toho nebolo málo, tak Pellegrini sa nakoniec dohodol s Ficom a jebnutým Dankom na zostavení vlády s tým, že Fico bude samozrejme premiér. Nech sa za najbližšie 4 roky stane čokoľvek, majte zľutovanie s nami *:-*
6 -3
reagovat
reaguje na: MarvinP
Věřící může být tolerantní, ale ta tolerance je "naučená". Pokud je má víra ta správná (což samozřejmě je, proto v ni věřím), tak to naprosto automaticky implikuje, že jsou "ti druzí" a že oni to chápou špatně.
Já pak buď toleruju jejich "hloupost", nebo se těm chudákům snažím pomoci najít tu správnou cestu (nebo to řeším agresivně, to ale není pointa). Není tam prostor pro "všichni jsme jen lidi", protože "všichni jsme jen lidi, ale já mám pravdu".
Proto je konflikt mezi vírou A a vírou B věčný, byť zrovna na pozadí a plný tolerance. Přijde jakákoli krize a hned se to řeší (např. Židi v Německu či Arabové po 11. Září). Narozdíl od státních hranic to není umělý rozdíl. Narozdíl od rasy to není rozdíl, který se může časem vytratit míšením (jako například vesměs nejsme rasisti na barvu vlasů). Narozdíl od kultury to není rozdíl, který umožňuje vzájemné obohacení (nemyslím jako "we've been sharing our cultures all morning" :D). Narozdíl od nějakých světonázorů si víru manželé nemohou "zprůměrovat" a asi těžko svému dítěti vysvětlí, že jen jeden bůh je ten pravý, ale že oba rodiče mají toho svého.
Je to rozdíl, který jen navždy čeká na svou chvíli, na své podmínky, aby zazářil.
IMHO:D
883244
Věřící může být tolerantní, ale ta tolerance je "naučená". Pokud je má víra ta správná (což samozřejmě je, proto v ni věřím), tak to naprosto automaticky implikuje, že jsou "ti druzí" a že oni to chápou špatně. Já pak buď toleruju jejich "hloupost", nebo se těm chudákům snažím pomoci najít tu správnou cestu[spoiler] (nebo to řeším agresivně, to ale není pointa)[/spoiler]. Není tam prostor pro "všichni jsme jen lidi", protože "všichni jsme jen lidi, ale já mám pravdu". Proto je konflikt mezi vírou A a vírou B věčný, byť zrovna na pozadí a plný tolerance. Přijde jakákoli krize a hned se to řeší (např. Židi v Německu či Arabové po 11. Září). Narozdíl od státních hranic to není umělý rozdíl. Narozdíl od rasy to není rozdíl, který se může časem vytratit míšením (jako například vesměs nejsme rasisti na barvu vlasů). Narozdíl od kultury to není rozdíl, který umožňuje vzájemné obohacení[spoiler] (nemyslím jako "we've been sharing our cultures all morning" *:D*)[/spoiler]. Narozdíl od nějakých světonázorů si víru manželé nemohou "zprůměrovat" a asi těžko svému dítěti vysvětlí, že jen jeden bůh je ten pravý, ale že oba rodiče mají toho svého. Je to rozdíl, který jen navždy čeká na svou chvíli, na své podmínky, aby zazářil. IMHO*:D*
883218
5 -2
reagují: MarvinP, MarvinP
reagovat

Frank the Tank je zpět

link

Ig reel

Frank the Tank na párty svýho syna dělal DJ 
883243
https://www.instagram.com/reel/CyLnfU1KaaI/?igshid=MzRlODBiNWFlZA== Ig reel Frank the Tank na párty svýho syna dělal DJ 
Frank the Tank je zpět
0 0
reagovat
reaguje na: Adventurer
Nezajímalo by mě, proč tě to zajímá.
883242
Nezajímalo by mě, proč tě to zajímá.
883241
5 0
reagovat

Gal Gadot

Zajímalo by mě jestli taky dostane povolávací rozkaz... 8):+
883241
Zajímalo by mě jestli taky dostane povolávací rozkaz... *8)**:+*
Gal Gadot
0 0
reagují: TedGeorge
reagovat
“Beheaded babies”
reprotáž SFW
dneska ale bylo twitteru už dost …
link
883240
“Beheaded babies” reprotáž SFW dneska ale bylo twitteru už dost … https://x.com/AvivaKlompas/status/1711725161689276623?s=20
8 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Díky za reakci.
883239
Díky za reakci.
883237
1 0
reagovat
reaguje na: Vault_13
Čulík blbý je. Já ho vždycky bral za inteligentního akademika s trochu jinými názory a respektoval ho. 
Pak jsem se dozvěděl, že je to s jeho intelektuálním a akademickým působením hodně na vodě. 

Excelentního vola ze sebe dělá na Twitteru. Doporučuji, nebo spíš ne. 

Už mne to nebaví, dostalo se to do hodně nezábavné uličky.
883238
Čulík blbý je. Já ho vždycky bral za inteligentního akademika s trochu jinými názory a respektoval ho.  Pak jsem se dozvěděl, že je to s jeho intelektuálním a akademickým působením hodně na vodě.  Excelentního vola ze sebe dělá na Twitteru. Doporučuji, nebo spíš ne.  Už mne to nebaví, dostalo se to do hodně nezábavné uličky.
883235
0 0
reagovat
reaguje na: KARLOS
Nechci touto diskuzí dokázat vůbec nic. Neb jsem ji nezačal a mám v ní minimum příspěvků, tak se necítím jako její owner. Reagoval jsem na 2 konkrétní marginálie, se kterými jsem nesouhlasil.
883237
Nechci touto diskuzí dokázat vůbec nic. Neb jsem ji nezačal a mám v ní minimum příspěvků, tak se necítím jako její owner. Reagoval jsem na 2 konkrétní marginálie, se kterými jsem nesouhlasil.
883230
1 -3
reagují: KARLOS
reagovat
reaguje na: Barv666
To zas asi jo. Ale nad Blisty jsem zlomil hůl už dávno, po tom, co jsem viděl, jak ze sebe Čulík na facebooku v jedné diskuzi buď opakovaně schválně dělá blbého, nebo blbým opravdu je.
883235
To zas asi jo. Ale nad Blisty jsem zlomil hůl už dávno, po tom, co jsem viděl, jak ze sebe Čulík na facebooku v jedné diskuzi buď opakovaně schválně dělá blbého, nebo blbým opravdu je.
883234
1 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: Vault_13
Naopak, je potřeba vědět o takových mašíblech, jinak nevíš, ze se vynoří na nějaké kandidátce atp.
883234
Naopak, je potřeba vědět o takových mašíblech, jinak nevíš, ze se vynoří na nějaké kandidátce atp.
883231
2 0
reagují: Vault_13
reagovat
reaguje na: Milosh
Tos to hodně zjednodušil, začal tak nějak od prostředka a vypadly ti některé hlavní role, namátkou nějaký Husejní.
883232
Tos to hodně zjednodušil, začal tak nějak od prostředka a vypadly ti některé hlavní role, namátkou nějaký Husejní.
883199
2 0
reagovat
reaguje na: Barv666
"...na straně druhé hnutíjež bojuje za svá práva, za práva všech Palestinců a je
symbolem odporu proti izraelské okupaci a zločinnému režimu,
který nebojuje za nic jiného než za ideu úplného ovládnutí a
etnického vyčištění Palestiny od jejích původních obyvatel."

No a dál nemá cenu ty Blisty dřisty číst.
883231
[i]"...na straně druhé hnutíjež bojuje za svá práva, za práva všech Palestinců a je symbolem odporu proti izraelské okupaci a zločinnému režimu, který nebojuje za nic jiného než za ideu úplného ovládnutí a etnického vyčištění Palestiny od jejích původních obyvatel." [/i] No a dál nemá cenu ty [s]Blisty[/s] dřisty číst.
883178
4 -1
reagují: Barv666
reagovat
Andy, je fajn, že máš povědomí i o tomto tématu. Moje otázka ale zní: co přesně chceš touto diskuzí dokázat?
Marvin neříká, že se náboženství nezneužívá k jiným účelům, než k čemuž by se využívat mělo, což byla původní podstata vaší "diskuze". Naopak to otevřeně připouští.
Pokud si můžu dovolit, pak si opravdu vygoogli (nemyslím to v žádném případě ofenzivně), jak s písmem sekty pracují. Ve zkratce - přesně tak, jak si to užil v příkladu ty. Proto některé církevní sekty čekají konec světa. Nemůžeš vytrhávat věty z kontextu, biblický text, kde Starý zákon křesťané, muslimové i židé sdílejí, ve staletích se vyvíjí a k jeho výkladu je nutné vždy přistupovat s nějakým cílem, je ucelený text. A křesťanství není nic jiného, než reforma v jeho vnímání. A stejně i Nový zákon se dodnes vyvíjí a  katolická interpretace "konce světa" vysvětluje, že nejde o konec světa jako takového, ale o ten konec pro daného jednotlivce.
Tohle je ale nad rámec diskuze. Předem se omlouvám, ale o tomhle tady diskutovat nehodlám. Vlastní otázka mě ale natolik zajímá, že jsem byl nucen ten koment napsat.
...
Jestli můžu ostatní poprosit, aby na můj komentář nereagovali, moc bych to ocenil. Důvody proč bych to ocenil jsou asi irelevantní, ale rád bych dál tohle vlákno sledoval a neignoroval ho. Díky.
883230
[b]Andy[/b], je fajn, že máš povědomí i o tomto tématu. Moje otázka ale zní: [b]co přesně chceš touto diskuzí dokázat?[/b] Marvin neříká, že se náboženství nezneužívá k jiným účelům, než k čemuž by se využívat mělo, což byla původní podstata vaší "diskuze". Naopak to otevřeně připouští. Pokud si můžu dovolit, pak si opravdu vygoogli (nemyslím to v žádném případě ofenzivně), jak s písmem sekty pracují. Ve zkratce - přesně tak, jak si to užil v příkladu ty. Proto některé církevní sekty čekají konec světa. Nemůžeš vytrhávat věty z kontextu, biblický text, kde Starý zákon křesťané, muslimové i židé sdílejí, ve staletích se vyvíjí a k jeho výkladu je nutné vždy přistupovat s nějakým cílem, je ucelený text. A křesťanství není nic jiného, než reforma v jeho vnímání. A stejně i Nový zákon se dodnes vyvíjí a  katolická interpretace "konce světa" vysvětluje, že nejde o konec světa jako takového, ale o ten konec pro daného jednotlivce. Tohle je ale nad rámec diskuze. Předem se omlouvám, ale o tomhle tady diskutovat nehodlám. Vlastní otázka mě ale natolik zajímá, že jsem byl nucen ten koment napsat. ... [i]Jestli můžu ostatní poprosit, aby na můj komentář nereagovali, moc bych to ocenil. Důvody proč bych to ocenil jsou asi irelevantní, ale rád bych dál tohle vlákno sledoval a neignoroval ho. Díky.[/i]
7 -2
reagují: AndyKaufman
reagovat
:+ Gratuluju, asi po třetí za dobu, co se tu potkáváme, jsi napsal normální argument!

A ano, souhlasím, že ideologické kořeny jsou hlubší a původ je na konci 19 stol., ale ty formy, o kterých se tu bavíme se významně politicky prosadily zejména po druhé světové válce. Tak se omlouvám za nepřesné zestručnění :-)
883227
*:+* Gratuluju, asi po třetí za dobu, co se tu potkáváme, jsi napsal normální argument! A ano, souhlasím, že ideologické kořeny jsou hlubší a původ je na konci 19 stol., ale ty formy, o kterých se tu bavíme se významně politicky prosadily zejména po druhé světové válce. Tak se omlouvám za nepřesné zestručnění :-)
5 -3
reagovat
reaguje na: MarvinP
Spletl ses minimálně o 50 let, ale jinak je to zhruba pravda. 

Islámsky fundamentalismus byl na přelomu století reakcí na moderní západní svět, se kterým muslimské země nemohly soupeřit. Zhruba o sto let to zažilo z obdobných pohnutek renezanci. 
883226
Spletl ses minimálně o 50 let, ale jinak je to zhruba pravda.  Islámsky fundamentalismus byl na přelomu století reakcí na moderní západní svět, se kterým muslimské země nemohly soupeřit. Zhruba o sto let to zažilo z obdobných pohnutek renezanci. 
883225
3 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se