Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 6581 - 6600 Napsat příspěvek
reaguje na: AndyKaufman
:D
(ale nemám problém věřit - každopádně je to pecka a lidé by ji měli vidět! :+)
884759
*:D* (ale nemám problém věřit - každopádně je to pecka a lidé by ji měli vidět! *:+*)
884747
1 0
reagovat
Kdo je připraven není překvapen... tedy pokud mi moje nabídky nominovaní neodmítnou :D... tak snad ne, pánové SHUTTER a DarkSith, snažil jsem se vybrat poctivě co si za mě zaslouží shlédnutí.
884677
Kdo je připraven není překvapen... tedy pokud mi moje nabídky nominovaní neodmítnou *:D*... tak snad ne, pánové SHUTTER a DarkSith, snažil jsem se vybrat poctivě co si za mě zaslouží shlédnutí.
1 0
reagovat
reaguje na: verbst
:D:D:D No, že jí pozdravuju :D
884669
*:D**:D**:D* No, že jí pozdravuju *:D*
884667
0 0
reagovat
reaguje na: mkubalikova
Avatara už máme za sebou. A znovu bych to nepokoušel :D
Jinak Ti samozřejmě bezmezně věřím :D
884643
Avatara už máme za sebou. A znovu bych to nepokoušel *:D* Jinak Ti samozřejmě bezmezně věřím *:D*
884629
0 -1
reagovat
reaguje na: KARLOS
Jak psychicky pripravovat, to je prece radost!
884641
Jak psychicky pripravovat, to je prece radost!
884635
0 0
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: MarvinP
:D:+
884569
*:D**:+*
884566
1 0
reagovat

Bufy/mufy

Jen, čistě z lingvistického hlediska, rodiny hlásek dle způsobu vyslovování (zubní, retné, zadopatrové...) mají tendenci v krajových nářečích variovat  aspirace, znělosti, raženost atd. Takže "s" se mění v "z" a to zas v "dz" a "d" atd. Podobně je to u "p", "b", "pf", "f". "M" jde v tomto kontextu s trochou snahy vnímat jako přízvučnou, neraženou variantu b. Obojí je retná souhláska. Takže výskyt krajové varianty "mufy", při potvrzené variantě "bufy" je celkem věrohodný. 
884566
Jen, čistě z lingvistického hlediska, rodiny hlásek dle způsobu vyslovování (zubní, retné, zadopatrové...) mají tendenci v krajových nářečích variovat  aspirace, znělosti, raženost atd. Takže "s" se mění v "z" a to zas v "dz" a "d" atd. Podobně je to u "p", "b", "pf", "f". "M" jde v tomto kontextu s trochou snahy vnímat jako přízvučnou, neraženou variantu b. Obojí je retná souhláska. Takže výskyt krajové varianty "mufy", při potvrzené variantě "bufy" je celkem věrohodný. 
Bufy/mufy
9 -1
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: rollman69
Děkuji :).

Trošku jsem na ten pátek 13. taky myslel (termín jsme měli 14.) a ještě jsme měli odhad na velké dítě...a doopravdy vylezl skoro 4,7 kg macek :D.
884553
Děkuji *:)*. Trošku jsem na ten pátek 13. taky myslel (termín jsme měli 14.) a ještě jsme měli odhad na velké dítě...a doopravdy vylezl skoro 4,7 kg macek *:D*.
884539
2 0
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Bufy i bufáče znám odmala i tady, Střední Čechy. Ale mufy vůbec :)
884552
Bufy i bufáče znám odmala i tady, Střední Čechy. Ale mufy vůbec :)
884541
1 0
reagovat
reaguje na: KARLOS
Fakt tomu tam prej říkají "mufy" :D
Ale nechodil bych tak daleko, že je to nějaké ultra special místní nářečí. Spíš se tak těm botám říká v jedné rodině, které je tak rozvětvená, že to probouzí dojem, že tak tomu říkají úplně všichni místní :)
884541
Fakt tomu tam prej říkají "mufy" :D Ale nechodil bych tak daleko, že je to nějaké ultra special místní nářečí. Spíš se tak těm botám říká v jedné rodině, které je tak rozvětvená, že to probouzí dojem, že tak tomu říkají úplně všichni místní :)
884537
3 0
reagují: Ash_Black
reagovat
reaguje na: Vardant
Je to klidně možný. Já jsem potřeboval, aby tady všichni řekli, že to v životě neslyšeli a já mu to mohl omlátit o hlavu. To se stalo, takže děkuju, že jsem vás mohl využít :D
884540
Je to klidně možný. Já jsem potřeboval, aby tady všichni řekli, že to v životě neslyšeli a já mu to mohl omlátit o hlavu. To se stalo, takže děkuju, že jsem vás mohl využít :D
884533
1 0
reagovat
reaguje na: Clavius
Velká gratulace. Můj syn se narodil v Pátek 13. a ne nejmenuje se Jason :D:D:D
884539
Velká gratulace. Můj syn se narodil v Pátek 13. a ne nejmenuje se Jason *:D**:D**:D*
884455
4 0
reagují: Clavius
reagovat
reaguje na: hroubek
Já jsem měl fakt na ho*no týden.. z 8 dní jsem měl sedm dvanáctek a neviděl jsem vůbec nic... dneska se na to vrhnu :)
884538
Já jsem měl fakt na ho*no týden.. z 8 dní jsem měl sedm dvanáctek a neviděl jsem vůbec nic... dneska se na to vrhnu :)
884437
0 0
reagovat
Bufy, ale spíš bufáče u nás na valašsku...
884537
Bufy, ale spíš bufáče u nás na valašsku...
0 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: Vardant
Potvrzuji, že bufy se říkalo botám i u nás na Vysočině :)
884536
Potvrzuji, že bufy se říkalo botám i u nás na Vysočině *:)*
884533
1 0
reagovat
Nemají to být spíš bufy a je to nějaká místní zkomolenina? 
884533
Nemají to být spíš bufy a je to nějaká místní zkomolenina? 
884409
0 0
reagují: TedGeorge, pytlik
reagovat
Jihomoravský kraj skoro u hranic s Olomouckým a taky teda jsme nikdy neslyšel.;)
884529
Jihomoravský kraj skoro u hranic s Olomouckým a taky teda jsme nikdy neslyšel.*;)*
884409
0 0
reagovat

Blade Runner

884528
[url=https://www.reddit.com/r/dalle2/comments/17dwp0s/soviet_blade_runner/]Soviet edition[/url]
Blade Runner
2 0
reagovat
Taky gratuluji :+
884471
Taky gratuluji *:+*
2 0
reagovat
reaguje na: Clavius
Paráda, gratuluji :)

Ted: Ňuf, ňufat, muf jsou pro mě "roztomilé názvy", ale mufy slyším prvně. (Slezsko)
884469
Paráda, gratuluji :) Ted: Ňuf, ňufat, muf jsou pro mě "roztomilé názvy", ale mufy slyším prvně. (Slezsko)
884455
3 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se