Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 47101 - 47120 Napsat příspěvek

BookZone

Pullmana tady v tomhle kolečku nikdo nespomínal, takže trilogie Jeho temné esence je velmi fajn věc. Rozhodně ovela lepší, jak filmová adaptace...
Martel - Life of Pi je taky fajn věc, oproti filmu kapanek víc filozofičtější a taky rozvláčnější...
Jinak mě hodně štve, že už nemám na čtení takový čas, jako kdysi... V tomhle jsou skvělé audiobooky, které mužu poslouchat při cestě z/do práce, nebo při jakýchkoli jiných nudnějších činostech. A samozřejmě si tím nikterak oči nemrvím 8)...
623156
Pullmana tady v tomhle kolečku nikdo nespomínal, takže trilogie Jeho temné esence je velmi fajn věc. Rozhodně ovela lepší, jak filmová adaptace... Martel - Life of Pi je taky fajn věc, oproti filmu kapanek víc filozofičtější a taky rozvláčnější... Jinak mě hodně štve, že už nemám na čtení takový čas, jako kdysi... V tomhle jsou skvělé audiobooky, které mužu poslouchat při cestě z/do práce, nebo při jakýchkoli jiných nudnějších činostech. A samozřejmě si tím nikterak oči nemrvím *8)*...
BookZone
0 0
reagovat
až teraz som si spomenul, že už musel začať graham norton, tak som začal sťahovať tie dve epky a na youtube už bol rozhovor s capaldim kde spomínal česko a jediného fanúšika doctora who v tejto malebnej krajine :D
623155
až teraz som si spomenul, že už musel začať graham norton, tak som začal sťahovať tie dve epky a na youtube už bol rozhovor s capaldim kde spomínal česko a jediného fanúšika doctora who v tejto malebnej krajine *:D*
0 0
reagovat
Grahama Hancocka tu nikdo nacteneho nema?
623154
Grahama Hancocka tu nikdo nacteneho nema?
0 0
reagovat

Bagr007

pak pošlu foto jak to vypadá u mě.
623153
pak pošlu foto jak to vypadá u mě.
Bagr007
0 0
reagovat

popik

Lidé dobří, všeho věku i barev, jděte už s těma knížkama do píče! ?)
623152
Lidé dobří, všeho věku i barev, jděte už s těma knížkama do píče! *?)*
popik
0 0
reagovat

BookZone

Taky na svůj Kindle nedám dopustit. Navíc se synchronizuje poslední přečtená stránka, takže i když nemám Kindle zrovna u sebe a mám chvilku čas, tak můžu snadno navázat na mobilu. Navíc jsou knížky levnější a nezabírají místo. Ale chápu, že pokud potřebujete číst v češtině, tak ten výběr je asi pořád nic moc.

Nejradši čtu sci-fi (hard science, dystopie, post-apo, spekulativní, alternativní historie, first contact...) a sem tam nějakou autobiografii (doporučuju Asimova, Craiga Fergusona nebo Stevea Jobse).

Od takovejch těch klasiků mám rád:

Asimov - především povídky teda, z románů pak Nadace, Konec věčnosti nebo Nightfall

A. C. Clarke - Setkání s Rámou, Konec dětství, povídky

Stephen King - nemám rád horory, fantasy a nadpřirozeno, takže čtu spíš takový ty jeho sci-fi jako Pod kupolí, Dallas 63, Svědectví nebo pak věci se zajímavou premisou jako Dlouhý pochod a Nezbytné věci.

Doporučuju pak ale řadu málo známých věcí:

Robert J. Sawyer - skvělý, ale málo známý sci-fi autor. Doporučuju od něj FlashForward, trilogii Neandrtálská odchylka, trilogii WWW, ale od něj je dobrý skoro všechno. Většinou to jsou kratší záležitosti s dobrým nápadem a uvěřitelnou vědou. Stylem mi připomíná Asimova.

Robert Charles Wilson - taky dobrej a málo známej. Doporučuju Spin, Blind Lake a The Harvest

Daniel Suarez - suprový technothrillery Daemon a Freedom

Hugh Howey - trilogie Silo

Dál pak profláklejší věci:

Max Brooks - World War Z
Ernest Cline - Ready Player One
Andy Weir - The Martian
Cormac McCarthy - Cesta
Richard Dawkins - Boží blud
Fahrenheit 451
1984
Já, legenda
Den Trifidů

Pro víc informací pak můj Goodreads profil.
623151
Taky na svůj Kindle nedám dopustit. Navíc se synchronizuje poslední přečtená stránka, takže i když nemám Kindle zrovna u sebe a mám chvilku čas, tak můžu snadno navázat na mobilu. Navíc jsou knížky levnější a nezabírají místo. Ale chápu, že pokud potřebujete číst v češtině, tak ten výběr je asi pořád nic moc. Nejradši čtu sci-fi (hard science, dystopie, post-apo, spekulativní, alternativní historie, first contact...) a sem tam nějakou autobiografii (doporučuju Asimova, Craiga Fergusona nebo Stevea Jobse). Od takovejch těch klasiků mám rád: Asimov - především povídky teda, z románů pak Nadace, Konec věčnosti nebo Nightfall A. C. Clarke - Setkání s Rámou, Konec dětství, povídky Stephen King - nemám rád horory, fantasy a nadpřirozeno, takže čtu spíš takový ty jeho sci-fi jako Pod kupolí, Dallas 63, Svědectví nebo pak věci se zajímavou premisou jako Dlouhý pochod a Nezbytné věci. Doporučuju pak ale řadu málo známých věcí: [b]Robert J. Sawyer [/b]- skvělý, ale málo známý sci-fi autor. Doporučuju od něj FlashForward, trilogii Neandrtálská odchylka, trilogii WWW, ale od něj je dobrý skoro všechno. Většinou to jsou kratší záležitosti s dobrým nápadem a uvěřitelnou vědou. Stylem mi připomíná Asimova. [b]Robert Charles Wilson[/b] - taky dobrej a málo známej. Doporučuju Spin, Blind Lake a The Harvest [b]Daniel Suarez[/b] - suprový technothrillery Daemon a Freedom [b]Hugh Howey[/b] - trilogie Silo Dál pak profláklejší věci: Max Brooks - World War Z Ernest Cline - Ready Player One Andy Weir - The Martian Cormac McCarthy - Cesta Richard Dawkins - Boží blud Fahrenheit 451 1984 Já, legenda Den Trifidů Pro víc informací pak můj [link="https://www.goodreads.com/user/show/12911921-petr"]Goodreads profil[/link].
BookZone
0 0
reagovat
Právě ty bílý písmenka s černým pozadím jsou snad úplně to nejhorší, co pro oči můžete udělat, ne...

Jinak já jedu jenom elektronický. Papír je špinavej a blbě se meje.
623150
Právě ty bílý písmenka s černým pozadím jsou snad úplně to nejhorší, co pro oči můžete udělat, ne... Jinak já jedu jenom elektronický. Papír je špinavej a blbě se meje.
0 0
reagovat
BookZone #boring #letsmoveon
623149
BookZone #boring #letsmoveon
0 0
reagovat

speta.jr

:D:+
623148
*:D**:+*
speta.jr
0 0
reagovat
"Tištěné slovo je mrtvé." (dr. Egon Spengler, 1984)
623147
"Tištěné slovo je mrtvé." (dr. Egon Spengler, 1984)
0 0
reagovat
kubqo: Nechci tě ponoukat, ale ta knížka zraje každou kapitolou do uplně jiných rozměrů. Ono to možná v některých pasážích připomíná dnes už tuctovou postapo scifi, ale to si myslím, že jsou ty poslední dojmy, co jsou po dočtení. Ale souhlasím, že je to neskutečně depresivní a depresivita se spíš navyšuje, než naopak. :-D Minimálně koukni na ten film s Hurtem. :)
623146
kubqo: Nechci tě ponoukat, ale ta knížka zraje každou kapitolou do uplně jiných rozměrů. Ono to možná v některých pasážích připomíná dnes už tuctovou postapo scifi, ale to si myslím, že jsou ty poslední dojmy, co jsou po dočtení. Ale souhlasím, že je to neskutečně depresivní a depresivita se spíš navyšuje, než naopak. :-D Minimálně koukni na ten film s Hurtem. :)
0 0
reagovat

Clavius

a) barevná věrnost na čtení knihy? opravdu?
b) amoled má lepší barvy a větší rozsah barev a to že to pak "někdo" kalibrací trochu rozbíjí je druhá věc.
c) pointa je že amoled není podsvícený
Každopádně pointa byla, že když ležím v noci v posteli, tak je mi příjemnější svítící display (kde lehce svítí jen ty znaky a ne celý display) oproti něčemu, co má souvislé podsvícení, nebo oproti lampičce.
623145
a) barevná věrnost na čtení knihy? opravdu? b) amoled má lepší barvy a větší rozsah barev a to že to pak "někdo" kalibrací trochu rozbíjí je druhá věc. c) pointa je že amoled není podsvícený Každopádně pointa byla, že když ležím v noci v posteli, tak je mi příjemnější svítící display (kde lehce svítí jen ty znaky a ne celý display) oproti něčemu, co má souvislé podsvícení, nebo oproti lampičce.
Clavius
0 0
reagovat

Gonzi, TonyClifton

Asi jsem se nevyjádřil správně, právě takhle většinu knížek čtu cca od roku 2010, nejdřív na upraveným 3DSku a teď na S2. Přesně jak píše Gonzi: minimální jas, černé pozadí a jediné co je vidět jsou písmenka. A žádný z negativních projevů co se tu problralo jsem prozatím nezaznamenal. BTW taky vám hodně pomůžou brýle s pořádnými čočkami (antireflex eliminuje většinu odlesků, oči nemůsi přeostřovat nebo mrkat - míň Vás bolí hlava a míň oči unavíte, fakt to tak je vyzkoušeno)
A výběr knih je v podstatě vše na co má člověk chuť.
623144
Asi jsem se nevyjádřil správně, právě takhle většinu knížek čtu cca od roku 2010, nejdřív na upraveným 3DSku a teď na S2. Přesně jak píše Gonzi: minimální jas, černé pozadí a jediné co je vidět jsou písmenka. A žádný z negativních projevů co se tu problralo jsem prozatím nezaznamenal. BTW taky vám hodně pomůžou brýle s pořádnými čočkami (antireflex eliminuje většinu odlesků, oči nemůsi přeostřovat nebo mrkat - míň Vás bolí hlava a míň oči unavíte, fakt to tak je vyzkoušeno) A výběr knih je v podstatě vše na co má člověk chuť.
Gonzi, TonyClifton
0 0
reagovat

ad books

Ja dobieham teraz scifi resty. Dal som Stopára Galaxiou a začal som 1984. Ale po nejakých 5 kapitolách to asi zabalím. Odhliadnuc od toho, že dnes už to je omlená látka (i keď v čase vzniku megainvenčné superdielo), príde mi to až neskutočne depresívne. ťažko sa musím nútiť do čítania.
623143
Ja dobieham teraz scifi resty. Dal som Stopára Galaxiou a začal som 1984. Ale po nejakých 5 kapitolách to asi zabalím. Odhliadnuc od toho, že dnes už to je omlená látka (i keď v čase vzniku megainvenčné superdielo), príde mi to až neskutočne depresívne. ťažko sa musím nútiť do čítania.
ad books
0 0
reagovat
Jako pro člověka, co má 99% času u sebe mobil a noťas mi ty funkce čteček přijdou z velký části zbytečný. Při těch úložných kapacitách, co to má a výdrži by mi stačil akorát kabel k PC a nabídka na výběr knih a úpravu textu. :))
623141
Jako pro člověka, co má 99% času u sebe mobil a noťas mi ty funkce čteček přijdou z velký části zbytečný. Při těch úložných kapacitách, co to má a výdrži by mi stačil akorát kabel k PC a nabídka na výběr knih a úpravu textu. *:))*
0 0
reagovat

E-Ink čtečky

Jinak k tomu nasvícení E-Ink čteček. Není se čeho bát, je to stejný efekt jako v případě čtečky bez nasvícení a externího světla. Spíše každá čtečka to nasvícení má značně odlišné. Kindle Paperwhite 2 nebo teď nový Voyage jsou asi top, co se týče kvality nasvícení. Voyage má nyní nejvyšší dostupnou jemnost, takže i v případě ilustrací to bude naprosto dostačující.
Konkurence (Pocketbook, Nook,...) nabízí funkce navíc. Např. napojení na DropBox (stahování knih z cloudu), poslední Pocketbook má kameru a OCR software (ale co jsem četl, tak to moc dobře nefunguje), nějaký model Nooku je voděodolný atd.

Ale obecně, pokud je někdo silný čtenář, tak má v dnešní době čtečku, protože při představě, že bych pořizoval každým rokem přes 30 knih a pak je případně prodával/skladoval, tak za nižší cenu pořídím elektronickou podobu a mám vystárano.
Mám přes dva roky Kindle 4 a já bych se osobně už nevracel. Výborně se mi na něm čtou eng verze knih, protože po nahrání slovníku si mohu některé neznámé výrazy rovnou přeložit. To mi tištěná verze knihy neposkytne.
623140
Jinak k tomu nasvícení E-Ink čteček. Není se čeho bát, je to stejný efekt jako v případě čtečky bez nasvícení a externího světla. Spíše každá čtečka to nasvícení má značně odlišné. Kindle Paperwhite 2 nebo teď nový Voyage jsou asi top, co se týče kvality nasvícení. Voyage má nyní nejvyšší dostupnou jemnost, takže i v případě ilustrací to bude naprosto dostačující. Konkurence (Pocketbook, Nook,...) nabízí funkce navíc. Např. napojení na DropBox (stahování knih z cloudu), poslední Pocketbook má kameru a OCR software (ale co jsem četl, tak to moc dobře nefunguje), nějaký model Nooku je voděodolný atd. Ale obecně, pokud je někdo silný čtenář, tak má v dnešní době čtečku, protože při představě, že bych pořizoval každým rokem přes 30 knih a pak je případně prodával/skladoval, tak za nižší cenu pořídím elektronickou podobu a mám vystárano. Mám přes dva roky Kindle 4 a já bych se osobně už nevracel. Výborně se mi na něm čtou eng verze knih, protože po nahrání slovníku si mohu některé neznámé výrazy rovnou přeložit. To mi tištěná verze knihy neposkytne.
E-Ink čtečky
0 0
reagovat

Gonzi

Jelikož značná lidí denně sedí za PC v práci, tak je kravina doporučovat klasický podsvícený displej ještě pro čtení. Navíc, když tablet vydrží pár desítek hodin a čtečka několik týdnů.

Jinak amoled je hodně subjektivní typ displeje, takže s tím "velmi, VELMI" bych byl opatrný, protože já bych ten displej kvůli jeho nevěrohodným barvám (vynikající černá to nezachrání) nechtěl ani zadarmo.
623139
Jelikož značná lidí denně sedí za PC v práci, tak je kravina doporučovat klasický podsvícený displej ještě pro čtení. Navíc, když tablet vydrží pár desítek hodin a čtečka několik týdnů. Jinak amoled je hodně subjektivní typ displeje, takže s tím "velmi, VELMI" bych byl opatrný, protože já bych ten displej kvůli jeho nevěrohodným barvám (vynikající černá to nezachrání) nechtěl ani zadarmo.
Gonzi
0 0
reagovat
Ja som prečítal cca 5 knižiek na Kindli, ale pekne krásne som sa vrátil k papieru, presne kvôli tomu čo popisuje okkac :)
623138
Ja som prečítal cca 5 knižiek na Kindli, ale pekne krásne som sa vrátil k papieru, presne kvôli tomu čo popisuje okkac :)
0 0
reagovat

ad elektronické čtení

Velmi, VELMI příjemné je čtení na amoled displayi v noci - minimální jas, černé pozadí a jediné co je vidět jsou písmenka. IMHO je to pro čtení před spaním ultimátní záležitost.
623136
Velmi, VELMI příjemné je čtení na amoled displayi v noci - minimální jas, černé pozadí a jediné co je vidět jsou písmenka. IMHO je to pro čtení před spaním ultimátní záležitost.
ad elektronické čtení
0 0
reagovat
Kindle nezatracuju, jeste jsem ho ani nezkousel, ale v podstate na papir taky nedam dopusit. Jde spise o ten pocit prevraceni stranek, clovek pri pohledu na zalozku hned vidi, kolik mu zbyva a pak ten ritual, kdy knihu doctete a zalozite na policku. Navic je to neco co pri spravnem zachazeni vydrizi a pokud je kniha i nadherne zpracovana, co se tyce obalu a dejme tomu ilustraci vevnitr (treba Tolkien od nakladatelstvi ARGO, osobne mam ty od Mlade Fronty, ktere se uz nevydavaji. A propo posledni kus co shanim jsou Pribehy z Carovne Rise link ktera je skoro nesehnatelna. Pokud nekdo ma jsem ochoten odkoupit). Nebo starsi knihy. Ve sve knihovne mam stare Verneovky s perokresobovymi ilustracemi, Stare povesti ceske, Ceske pohadky atd.

Dale shanim i nektere kultovni knihy a zajimave knihy. Z Finska jsem si privezl Kalevalu v originale, sehnat ceskou je nadlidsky ukol. Pristi rok se chystam do Gruzie a Armenie. Obe zeme maji vlastni abecedu, takzee jako zajimavost bych si chtel privest nejake knihy v jejich jazyce, ciste jako kuriozitu. mam tu i Satanskou bibli. Deda vlastnil Mein Kampf, ale po jeho smrti tu knihu uz bohuzel nemuzu najit a shanet ji po internetu by implikovalo u nekterech blbcu, ze musim byt nacek :-D
623135
Kindle nezatracuju, jeste jsem ho ani nezkousel, ale v podstate na papir taky nedam dopusit. Jde spise o ten pocit prevraceni stranek, clovek pri pohledu na zalozku hned vidi, kolik mu zbyva a pak ten ritual, kdy knihu doctete a zalozite na policku. Navic je to neco co pri spravnem zachazeni vydrizi a pokud je kniha i nadherne zpracovana, co se tyce obalu a dejme tomu ilustraci vevnitr (treba Tolkien od nakladatelstvi ARGO, osobne mam ty od Mlade Fronty, ktere se uz nevydavaji. A propo posledni kus co shanim jsou Pribehy z Carovne Rise http://www.databazeknih.cz/knihy/pribehy-z-carovne-rise-42429, ktera je skoro nesehnatelna. Pokud nekdo ma jsem ochoten odkoupit). Nebo starsi knihy. Ve sve knihovne mam stare Verneovky s perokresobovymi ilustracemi, Stare povesti ceske, Ceske pohadky atd. Dale shanim i nektere kultovni knihy a zajimave knihy. Z Finska jsem si privezl Kalevalu v originale, sehnat ceskou je nadlidsky ukol. Pristi rok se chystam do Gruzie a Armenie. Obe zeme maji vlastni abecedu, takzee jako zajimavost bych si chtel privest nejake knihy v jejich jazyce, ciste jako kuriozitu. mam tu i Satanskou bibli. Deda vlastnil Mein Kampf, ale po jeho smrti tu knihu uz bohuzel nemuzu najit a shanet ji po internetu by implikovalo u nekterech blbcu, ze musim byt nacek :-D
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se