Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 4181 - 4200 Napsat příspěvek
reaguje na: verbst
to zní, jako by Because the Internet a Awaken, My Love nebyly výborný alba
903698
to zní, jako by Because the Internet a Awaken, My Love nebyly výborný alba
903688
1 -1
reagují: verbst
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Se starejma mixtape věcma, co za něco stály? 8)
903688
Se starejma mixtape věcma, co za něco stály? *8)*
903669
0 0
reagují: holub109
reagovat

Tom Holland jako Romeo s Julii

903672
https://www.instagram.com/p/C66yN-ANSC_/?igsh=MWx2NTM4aHB0a3N0MA==
Tom Holland jako Romeo s Julii
0 -1
reagovat
Childish Gambino vystoupí 12. Listopadu v Praze.
903669
Childish Gambino vystoupí 12. Listopadu v Praze.
6 -1
reagují: RingMan, verbst
reagovat
reaguje na: earthworm
K čertu s vámi se všemi - Dark Matter je navíc momentálně na Amazonu za £0.99 - to je pak těžký...;) Když já teď další must-read položku na seznam vážně nepotřeboval! :D

K doporučením přihodím třeba The Rosie Project - proti ostatním zmiňovaným jde sice o žánrový úkrok de facto až někam do romcomových vod, ale díky velmi specifickému hlavnímu hrdinovi/vypravěči je celkový tón podobně "nerdy" jako třeba právě knihy od Weira a index zábavnosti taktéž na výši (kdysi to mimochodem měli točit Lord s Millerem) :+
903627
K čertu s vámi se všemi - Dark Matter je navíc momentálně na Amazonu za £0.99 - to je pak těžký...*;)* Když já teď další must-read položku na seznam vážně nepotřeboval! *:D* K doporučením přihodím třeba The Rosie Project - proti ostatním zmiňovaným jde sice o žánrový úkrok de facto až někam do romcomových vod, ale díky velmi specifickému hlavnímu hrdinovi/vypravěči je celkový tón podobně "nerdy" jako třeba právě knihy od Weira a index zábavnosti taktéž na výši (kdysi to mimochodem měli točit Lord s Millerem) *:+*
903593
2 0
reagovat
reaguje na: fabec
To, že by se po x knihách nějak rozpadalo předchozí dění a objevovaly se díry, je jedna z věcí která týhle sérii rozhodně nehrozí. Všechno hezky zapadá, “random” věci z prvních knih jsou ve skutečnosti foreshadowing nebo se jen čekalo na jejich moment atd.

Problémů je za mě hromada - šnečí tempo je understatement, postavy se k sobě 99 % času chovají úplně hovadsky, všechno se popisuje do nejmenšího detailu a pořád se přidávají nový jména a věci. Kdokoliv kdo se pohybuje online a zjišťoval něco o Kole Času nejspíš narazil i na “Slog”, což je označení pro knihy 7/8-10, jejichž dění se dá shrnout do pár vět.
Pro mě osobně byl problém i vůbec se zaháčkovat, klasická situace “počkej 2000 stran a až pak to bude dobrý”.

Proč to teda čtu, když mě to sere? :D
Nejdřív to bylo FOMO, protože v žebříccích se WoT často umisťuje na nejvyšších pozicích + po Jordanově smrti sérii dopsal Brandon Sanderson a od něj jsem jinak četl vesměs všechno.
První kniha trpí tím, že vydavatel chtěl další LotR; takže je to jen takový horší Společenstvo, druhá už se tohohle problému trochu zbavila a až potom se imo Jordan pořádně usadil ve svým konceptu a má to svou specifickou tvář a bezkonkurenční worldbuilding.
Podle mě je to originální pohled na klasický příběh o Vyvoleném v rámci boje dobra proti zlu s tím, že klade zajímavé otázky a zaměřuje se na jiné překážky než je v rámci tohohle setupu standard. Když někdo přijde s tím, že je Vyvolený, nebude si o něm část lidí myslet, že je to spíš magor? Když má někdo takovou moc, nebylo by lepší se ho zbavit? Sjednotit svět proti zlu, ale jak, když je rozdělen na hromadu menších států s různou politikou?

Jde se hodně do detailu a to je největší síla i slabina… přijde moment, kdy už toho stavení světa bylo dost a chtělo by to šlápnout na plyn místo přimíchání další frakce.
Už jsem ale napsal tak 5x delší sloh než jsem chtěl, takže končím vtipným videem, co to dobře shrnuje: Jak lidi doporučují WoT
903609
To, že by se po x knihách nějak rozpadalo předchozí dění a objevovaly se díry, je jedna z věcí která týhle sérii rozhodně nehrozí. Všechno hezky zapadá, “random” věci z prvních knih jsou ve skutečnosti foreshadowing nebo se jen čekalo na jejich moment atd. Problémů je za mě hromada - šnečí tempo je understatement, postavy se k sobě 99 % času chovají úplně hovadsky, všechno se popisuje do nejmenšího detailu a pořád se přidávají nový jména a věci. Kdokoliv kdo se pohybuje online a zjišťoval něco o Kole Času nejspíš narazil i na “Slog”, což je označení pro knihy 7/8-10, jejichž dění se dá shrnout do pár vět. Pro mě osobně byl problém i vůbec se zaháčkovat, klasická situace “počkej 2000 stran a až pak to bude dobrý”. Proč to teda čtu, když mě to sere? *:D* Nejdřív to bylo FOMO, protože v žebříccích se WoT často umisťuje na nejvyšších pozicích + po Jordanově smrti sérii dopsal Brandon Sanderson a od něj jsem jinak četl vesměs všechno. První kniha trpí tím, že vydavatel chtěl další LotR; takže je to jen takový horší Společenstvo, druhá už se tohohle problému trochu zbavila a až potom se imo Jordan pořádně usadil ve svým konceptu a má to svou specifickou tvář a bezkonkurenční worldbuilding. Podle mě je to originální pohled na klasický příběh o Vyvoleném v rámci boje dobra proti zlu s tím, že klade zajímavé otázky a zaměřuje se na jiné překážky než je v rámci tohohle setupu standard. Když někdo přijde s tím, že je Vyvolený, nebude si o něm část lidí myslet, že je to spíš magor? Když má někdo takovou moc, nebylo by lepší se ho zbavit? Sjednotit svět proti zlu, ale jak, když je rozdělen na hromadu menších států s různou politikou? Jde se hodně do detailu a to je největší síla i slabina… přijde moment, kdy už toho stavení světa bylo dost a chtělo by to šlápnout na plyn místo přimíchání další frakce. Už jsem ale napsal tak 5x delší sloh než jsem chtěl, takže končím vtipným videem, co to dobře shrnuje: [url=https://youtu.be/xWNXqwMtPbk]Jak lidi doporučují WoT[/url]
903606
2 0
reagovat
reaguje na: earthworm
Na Kolo času se taky chystám. Druhá řada mě docela navnadila. Co je tam za problém?
Ten počet knih mi příjde dost zarážející. U takového množství mi příjde, že zákonitě musí být časem dost repetitivní, potažmo rozbourávající to, co se v předchozích knihách dějově vystavělo.
903606
Na Kolo času se taky chystám. Druhá řada mě docela navnadila. Co je tam za problém? Ten počet knih mi příjde dost zarážející. U takového množství mi příjde, že zákonitě musí být časem dost repetitivní, potažmo rozbourávající to, co se v předchozích knihách dějově vystavělo.
903603
0 0
reagují: earthworm
reagovat
reaguje na: SteKi
Knížka je o poznání jiná. Především podrobnější v technických věcech, není zkratkovitá (to není výtka vůči filmu, je OK, že film musí kondenzovat), ale hlavně - nic proti Mattu Damonovi, ale Mark v knížce je mnohem sympatičtější.
Já bych to fakt zkusil :)
903605
Knížka je o poznání jiná. Především podrobnější v technických věcech, není zkratkovitá (to není výtka vůči filmu, je OK, že film musí kondenzovat), ale hlavně - nic proti Mattu Damonovi, ale Mark v knížce je mnohem sympatičtější. Já bych to fakt zkusil :)
903585
3 0
reagovat
Expanzi jsem zminovat nechtel ciste z duvodu ze to je zavazek na dlouho, ale je to rozhodne top volba :+

Jinak ja jsem uprostred Kola Casu (9. kniha) a tahle serie me asi zabije.
Vsechny napady atp. super, ale Jordan podle me mel byt jen myslitel a ne spisovatel. Tesim se, jak si s poslednimi knihami poradi Sanderson.
903603
Expanzi jsem zminovat nechtel ciste z duvodu ze to je zavazek na dlouho, ale je to rozhodne top volba *:+* Jinak ja jsem uprostred Kola Casu (9. kniha) a tahle serie me asi zabije. Vsechny napady atp. super, ale Jordan podle me mel byt jen myslitel a ne spisovatel. Tesim se, jak si s poslednimi knihami poradi Sanderson.
1 0
reagují: fabec
reagovat
Chlapi diky moc, všetko si to screenshotujem. Akurát teraz si zas neviem vybrať čo skôr :D  som ani nevedel, že expanse je podľa kníh....

Gonzi ok :D
903602
Chlapi diky moc, všetko si to screenshotujem. Akurát teraz si zas neviem vybrať čo skôr *:D*  som ani nevedel, že expanse je podľa kníh.... Gonzi [spoiler]ok *:D*[/spoiler]
0 0
reagovat
Z tohodle typu sci-fi je i dost povedeny to prvni knizni Halo - Zkaza cile. Je fakt ostuda, ze se tenhle brand nedockal ackove filmove nebo serialove verze. :/
903601
Z tohodle typu sci-fi je i dost povedeny to prvni knizni Halo - Zkaza cile. Je fakt ostuda, ze se tenhle brand nedockal ackove filmove nebo serialove verze. :/
2 0
reagovat
Ja viacmenej len podpisem Gonziho. Vzhladom na malo casu knihy viac ako jeden krat necitam, ale Expanzi mam velku chut si dat znova.
Children of Time je tak ine od toho co som doteraz cital ze mi chvilu trvalo sa do toho dostat, ale nakoniec to bolo skvele.
Za mna mozno pridam este Reynoldsa a seriu Odhaleny vesmir.
903600
Ja viacmenej len podpisem Gonziho. Vzhladom na malo casu knihy viac ako jeden krat necitam, ale Expanzi mam velku chut si dat znova. Children of Time je tak ine od toho co som doteraz cital ze mi chvilu trvalo sa do toho dostat, ale nakoniec to bolo skvele. Za mna mozno pridam este Reynoldsa a seriu [url=https://www.goodreads.com/series/56392-revelation-space]Odhaleny vesmir[/url].
2 0
reagovat
Jestli neznáš, tak bych řekl že je velmi podobná série Bobiverse, samozřejmě Martian (a žes viděl film x let nazpět nikoho nezajímá, pamatuješ si tak 5 hlavních story beats, což nijak nesouvisí s čtením celé knihy :D plus je to tak na jedno odpoledne) a jinak velmi silně doporučuju Expanzi. Těch 9 knížek jsem si dal už dvakrát a určitě dám i potřetí.

Co doporučuju snad úplně všem je Children of Time. Četl jsem to už dvakrát, je to naprosto parádní scifi záležitost, jen nedoporučuji si k tomu nic hledat a jít do toho naslepo.:+
903599
Jestli neznáš, tak bych řekl že je velmi podobná série [url=https://www.goodreads.com/series/192752-bobiverse]Bobiverse[/url], samozřejmě [url=https://www.goodreads.com/book/show/18007564-the-martian]Martian [/url]([spoiler]a žes viděl film x let nazpět nikoho nezajímá, pamatuješ si tak 5 hlavních story beats, což nijak nesouvisí s čtením celé knihy *:D* plus je to tak na jedno odpoledne[/spoiler]) a jinak velmi silně doporučuju [url=https://www.goodreads.com/series/56399-the-expanse]Expanzi[/url]. Těch 9 knížek jsem si dal už dvakrát a určitě dám i potřetí. Co doporučuju snad úplně všem je [url=https://www.goodreads.com/book/show/25499718-children-of-time]Children of Time[/url]. Četl jsem to už dvakrát, je to naprosto parádní scifi záležitost, jen nedoporučuji si k tomu nic hledat a jít do toho naslepo.*:+*
903580
6 0
reagovat
The Expanse :D
903598
The Expanse *:D*
903580
4 0
reagovat
Jak říkali ostatní - když se mě někdo ptá obecně na knihy, tak nejdřív doporučuju Spasitele a hned po něm Blakea Crouche :D

Jinak mě v poslední době velmi příjemně překvapila Smrtka od Neala Shustermana. Skvěle to šlape a svět je postaven úplně skvěle.
Anotace a YA marketing imo zavádějící.

Mimo sci-fi doporučuju výbornou krimi Asfaltová Pustina - S.A.Cosby
Drsná gangsterka typu “one final job”. I když měřítko menší, tak atmosférou bych to přirovnal k Rozhněvanému Muži od Ritchieho.
903593
Jak říkali ostatní - když se mě někdo ptá obecně na knihy, tak nejdřív doporučuju Spasitele a hned po něm Blakea Crouche *:D* Jinak mě v poslední době velmi příjemně překvapila Smrtka od Neala Shustermana. Skvěle to šlape a svět je postaven úplně skvěle. Anotace a YA marketing imo zavádějící. Mimo sci-fi doporučuju výbornou krimi Asfaltová Pustina - S.A.Cosby Drsná gangsterka typu “one final job”. I když měřítko menší, tak atmosférou bych to přirovnal k Rozhněvanému Muži od Ritchieho.
2 0
reagují: SeldomSeen
reagovat
Zkus to, mě se film líbil, ale kniha je opravdu povedená, přijde mi i zábavnější a zajímavější, než ten Project Hail Mary
903592
Zkus to, mě se film líbil, ale kniha je opravdu povedená, přijde mi i zábavnější a zajímavější, než ten [i]Project Hail Mary[/i]
903585
2 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Doporucuji Hru o pizzu od Grishama. Z nejakyho duvodu to ma na databazi knih jen 69%, ale je to mix Dobreho rocniku a Hry snu. Akorat Italie misto Francie a americky fotbal misto baseballu. Sice jsem to cetl uz nekolik let nazpet, ale melo by to pretrvat. Takovy hezky feel-good. :)

SteKi: Podepisuji Tonyho tipy a za sebe klasicky dodam Reachera, Syna od Nesba, Valku stareho muze, Uzasna dobrodruzstvi Kavaliera a Claye, trilogii Ruda volavka a treba Mesto zlodeju. :)
903590
Doporucuji Hru o pizzu od Grishama. Z nejakyho duvodu to ma na databazi knih jen 69%, ale je to mix Dobreho rocniku a Hry snu. Akorat Italie misto Francie a americky fotbal misto baseballu. Sice jsem to cetl uz nekolik let nazpet, ale melo by to pretrvat. Takovy hezky feel-good. :) SteKi: Podepisuji Tonyho tipy a za sebe klasicky dodam Reachera, Syna od Nesba, Valku stareho muze, Uzasna dobrodruzstvi Kavaliera a Claye, trilogii Ruda volavka a treba Mesto zlodeju. :)
903583
3 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Sakra, tú Temnú hmotu som začal zrovna včera pozerať na apple+ a vyzerá to strašne super! Skúsim toho poutníka, dík :+

Ja viem...to je proste najhorší pocit 
903587
Sakra, tú Temnú hmotu som začal zrovna včera pozerať na apple+ a vyzerá to strašne super! Skúsim toho poutníka, dík *:+* Ja viem...to je proste najhorší pocit 
903583
1 0
reagovat
reaguje na: Leefko
Martana som videl v kine a aj keď to všade chvália ako je to omnoho lepšie ako film, tak sa mi do toho moc nechce, lebo skrátka už viem o čom to je. Ale uvidím :+
903585
Martana som videl v kine a aj keď to všade chvália ako je to omnoho lepšie ako film, tak sa mi do toho moc nechce, lebo skrátka už viem o čom to je. Ale uvidím *:+*
903582
2 0
reagují: KARLOS, Leefko
reagovat
Podobně čtivé jsou knihy od Blakea Crouche. Temná hmota a Ztracený čas. A ještě Já, poutník od Hayese.

Jinak já mám teď ze čtení hroznou depku. Dočetl jsem pár dobrých a oblíbených věcí a od té doby se několik týdnů do ničeho ne a ne začíst. Mám seznam četby dlouhý jak týden před výplatou a do ničeho se mi nechce...
903583
Podobně čtivé jsou knihy od Blakea Crouche. Temná hmota a Ztracený čas. A ještě Já, poutník od Hayese. Jinak já mám teď ze čtení hroznou depku. Dočetl jsem pár dobrých a oblíbených věcí a od té doby se několik týdnů do ničeho ne a ne začíst. Mám seznam četby dlouhý jak týden před výplatou a do ničeho se mi nechce...
7 0
reagují: The Joker, SteKi
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se