Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 3801 - 3820 Napsat příspěvek
Tohle a především tohle by případným "Duna IMAX cestovatelům" mohlo pomoct.
896573
[url=https://www.reddit.com/r/imax/comments/145skn0/map_of_every_gt_laser_imax_theater_excluding_the/]Tohle[/url] a především [url=https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_IMAX_venues]tohle[/url] by případným "Duna IMAX cestovatelům" mohlo pomoct.
0 0
reagovat
reaguje na: connor
Je to původně analogový sál a víc nevím. Provozuje ho CC, tak bych nečekal zázraky. Imo pouze klasický xenox digitál (čti ne laser), stejně, jako Praha.
Někde sem zaznamenal skazky, že v Polsku Oppie v analogu byl, ale ve kterém IMAXu (mají jich myslím pět) a jestli je to vůbec pravda, netuším.
896572
Je to původně analogový sál a víc nevím. Provozuje ho CC, tak bych nečekal zázraky. Imo pouze klasický xenox digitál (čti ne laser), stejně, jako Praha. Někde sem zaznamenal skazky, že v Polsku Oppie v analogu byl, ale ve kterém IMAXu (mají jich myslím pět) a jestli je to vůbec pravda, netuším.
896568
0 0
reagují: connor
reagovat
reaguje na: KARLOS
A jak je na tom IMAX v Katowicích? 
896568
A jak je na tom IMAX v Katowicích? 
896565
0 0
reagují: KARLOS
reagovat
reaguje na: Snipsley
IMAX sám to řadu let nerad rozpitvává, vlastně celkem logicky :D.
Poznat se to dá dost lehce, většina IMAX sálů rozměry plátna uvádí. Pak není velký problém si ho vypočítat ;).
"Proč ne vysoký" je na dlouho a asi nikdo tu nechce číst mé dlouhé cancy :D. Řekněme ale, že 1.43:1 je přežitek z dob minulých a společnost ho zachovala právě a jen kvůli těm několika filmařům. Jinak by i ty původně postavené vysoké sály maskovali (jakože opravdu maskovali maskou) do 1.9:1, ostatně Praha ji měla přes rok taky.
Nové sály se vysoké už nestaví žádné. A ty nízké sály můžou, alespoň některé, 1.43:1 zahrát, byť zmenšeně. Potřebují na to ale dvě promítačky, skla na roztažení obrazu a specifickou kopii.
Většina nových laser sálů už se vybavuje jen promítačkou jednou, je to daleko ekonomičtější. Takže BFI Londýn má sice možnost zahrát analog na vysoko, ale byť už je laser také, má jen promítačku jednu a digitálně vysoko neodporomítá...
Ano, je v tom bordel :D
ps: Do toho Německa se i vyprav, to není proti ničemu. Ale Duna tam nebude "full", to je můj point.
896565
IMAX sám to řadu let nerad rozpitvává, vlastně celkem logicky :D. Poznat se to dá dost lehce, většina IMAX sálů rozměry plátna uvádí. Pak není velký problém si ho vypočítat ;). "Proč ne vysoký" je na dlouho a asi nikdo tu nechce číst mé dlouhé cancy :D. Řekněme ale, že 1.43:1 je přežitek z dob minulých a společnost ho zachovala právě a jen kvůli těm několika filmařům. Jinak by i ty původně postavené vysoké sály maskovali (jakože opravdu maskovali maskou) do 1.9:1, ostatně Praha ji měla přes rok taky. Nové sály se vysoké už nestaví žádné. A ty nízké sály můžou, alespoň některé, 1.43:1 zahrát, byť zmenšeně. Potřebují na to ale dvě promítačky, skla na roztažení obrazu a specifickou kopii. Většina nových laser sálů už se vybavuje jen promítačkou jednou, je to daleko ekonomičtější. Takže BFI Londýn má sice možnost zahrát analog na vysoko, ale byť už je laser také, má jen promítačku jednu a digitálně vysoko neodporomítá... Ano, je v tom bordel :D ps: Do toho Německa se i vyprav, to není proti ničemu. Ale Duna tam nebude "full", to je můj point.
896548
1 0
reagují: connor
reagovat
reaguje na: Disketa1
že by konečně vznikl ten článek?
896562
že by konečně vznikl ten článek?
896560
1 0
reagovat
Na Slovensko přijede velmi vzácná návštěva. link

:))
896560
Na Slovensko přijede velmi vzácná návštěva. https://www.idnes.cz/zpravy/revue/spolecnost/facundo-arana-porotce-let-s-dance-divoky-andel-markiza.A240227_101544_lidicky_zar  *:))*
2 -2
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: Snipsley
Dá se to tak říct, ale Show, don't tell není doslovné a jako takové pochází už z knih / příběhů obecně (místo "je naštvaný" řekneš "praštil pěstí do zdi"). Proto si to osobně víc interpretuju jako "Ukaž, co bys nemohl ukázat v knize".

reaguje na: SteKi
To určitě, já bych ten jeho výrok nebral tak doslova, jako spíš filosoficky. Jsou filmy jako Vlastníci, které, ač třeba super, vlastně vůbec nevyužívají médium a mohly by být klidně jako rozhlasová či divadelní hra (mrk mrk). Oceňuju pak filmaře, kteří se snaží svůj příběh prezentovat "filmově".
Ultimátní příklad: TEN otvírák Up!
896554
Dá se to tak říct, ale Show, don't tell není doslovné a jako takové pochází už z knih / příběhů obecně (místo "je naštvaný" řekneš "praštil pěstí do zdi"). Proto si to osobně víc interpretuju jako [i]"Ukaž, co bys nemohl ukázat v knize"[/i]. reaguje na: [url=https://www.moviezone.cz/komentar/896549]SteKi[/url] To určitě, já bych ten jeho výrok nebral tak doslova, jako spíš filosoficky. Jsou filmy jako Vlastníci, které, ač třeba super, vlastně vůbec nevyužívají médium a mohly by být klidně jako rozhlasová či divadelní hra (mrk mrk). Oceňuju pak filmaře, kteří se snaží svůj příběh prezentovat "filmově". Ultimátní příklad: TEN otvírák [url=https://www.youtube.com/watch?v=XO77YuyMOek]Up![/url]
896547
3 0
reagovat
reaguje na: SteKi
"Only a Sith deals in absolutes."
896553
"Only a Sith deals in absolutes."
896535
3 0
reagovat
reaguje na: Memphis
:D to asi nie, ale keby sa na seba na tej streche iba vážne pozerali, tiež by to bolo o hovne. 
896552
*:D* to asi nie, ale keby sa na seba na tej streche iba vážne pozerali, tiež by to bolo o hovne. 
896551
1 0
reagovat
reaguje na: SteKi
Ale kdyby to Hauer říkal Fordovi někde na baru u polívky, tak to jaksi nebude ono. :D
896551
Ale kdyby to Hauer říkal Fordovi někde na baru u polívky, tak to jaksi nebude ono. *:D*
896549
3 0
reagují: SteKi
reagovat
reaguje na: Gonzi
Áno, súhlasím, napríklad na jeho Blade runnera by som sa dokázal pozerať aj ďalšiu hodinu. Ale táto veta je až moc definitívna "I don’t remember movies because of a good line" a rozhodne to neplatí pre každý film. Niekedy si na film spomeniem práve kvôli nejakej hláške alebo dialógu. Paradoxne práve z prvého Blade runnera si nespomeniem na jedinú scénu, ale na "All those moments will be lost in time, like tears in rain" si budem pamätať na veky. 
896549
Áno, súhlasím, napríklad na jeho Blade runnera by som sa dokázal pozerať aj ďalšiu hodinu. Ale táto veta je až moc definitívna "I don’t remember movies because of a good line" a rozhodne to neplatí pre každý film. Niekedy si na film spomeniem práve kvôli nejakej hláške alebo dialógu. Paradoxne práve z prvého Blade runnera si nespomeniem na jedinú scénu, ale na "All those moments will be lost in time, like tears in rain" si budem pamätať na veky. 
896538
1 -1
reagují: Memphis
reagovat
reaguje na: KARLOS
Pockej, ja zcela vazne zvazoval vylet do toho Leonbergu, protoze maji laser a je to nejvetsi platno na svete. Proc teda sakra ani tam neukazuji cely vysoky format? Jak se to da do prdele presvedcive zjistit?! :D
896548
Pockej, ja zcela vazne zvazoval vylet do toho Leonbergu, protoze maji laser a je to nejvetsi platno na svete. Proc teda sakra ani tam neukazuji cely vysoky format? Jak se to da do prdele presvedcive zjistit?! *:D*
896546
2 0
reagují: KARLOS
reagovat
Hadam ze proste myslel "show, don't tell"
896547
Hadam ze proste myslel "show, don't tell"
1 0
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: Exactly
Z vyšší dívčí... Byť Duna se netočila na analogový IMAX, k filmu přitupuje alespoň co do obsahu stejně. Stranou všechny Káčka světa - jednička i dvojka se komponovaly do 1.43:1 (plátna originálních IMAXů) a 2.4:1 je sekundární kompozice. Byť jde samozřejmě o ořez, není to ten "zlý" ořez. Je to další varianta filmu, kterou tvořili sami filmaři.
A teď k tomu výletu na Floru, Blavy, Vídně, popřípadě v německém Leonbergu. Tam všude mají IMAX. A ten IMAX zahraje film blíž původní umělecké vizi. Ale to slovo blíž je podstatné.
1.43:1 kopie zahraje jen analog a laser. Praha má sice možnost analogu, ale daná kopie se pro ni nyní neplánuje. Bratislava je čistě digitál. A Vídeň (minimálně jeden sál) a Leonberg je laser, ale oboje pouze 1.9:1. Nejbližší analog je v Londýně, laser 1.43:1 pak myslím Paříš.
Suma sumárum - ano, IMAX je fajn a super. I v tom "obyčejném" IMAXu bude přidaná hodnota a zážitek lepší. Ale nakolik, těžko říct.
Osobně jsem se nedostal do IMAXu ani na Oppenheimera, ale v běžném dobrém kině jsem si ho také po vizuálu velmi užil. Ale snad jsem alespoň předal rozumy z té vyšší dívčí :D
896546
Z vyšší dívčí... Byť Duna se netočila na analogový IMAX, k filmu přitupuje alespoň co do obsahu stejně. Stranou všechny Káčka světa - jednička i dvojka se komponovaly do 1.43:1 (plátna originálních IMAXů) a 2.4:1 je sekundární kompozice. Byť jde samozřejmě o ořez, není to ten "zlý" ořez. Je to další varianta filmu, kterou tvořili sami filmaři. A teď k tomu výletu na Floru, Blavy, Vídně, popřípadě v německém Leonbergu. Tam všude mají IMAX. A ten IMAX zahraje film blíž původní umělecké vizi. Ale to slovo blíž je podstatné. 1.43:1 kopie zahraje jen analog a laser. Praha má sice možnost analogu, ale daná kopie se pro ni nyní neplánuje. Bratislava je čistě digitál. A Vídeň (minimálně jeden sál) a Leonberg je laser, ale oboje pouze 1.9:1. Nejbližší analog je v Londýně, laser 1.43:1 pak myslím Paříš. Suma sumárum - ano, IMAX je fajn a super. I v tom "obyčejném" IMAXu bude přidaná hodnota a zážitek lepší. Ale nakolik, těžko říct. Osobně jsem se nedostal do IMAXu ani na Oppenheimera, ale v běžném dobrém kině jsem si ho také po vizuálu velmi užil. Ale snad jsem alespoň předal rozumy z té vyšší dívčí :D
896531
4 0
reagují: Snipsley
reagovat
Villeneuve asi nebude velkej fanda Kevina Smithe 
896539
Villeneuve asi nebude velkej fanda Kevina Smithe 
8 0
reagovat
reaguje na: SteKi
Ale on má pravdu, když to nevezmeš doslova.
Představ si vyprávění jako základní prezentaci příběhu. Síla každého dalšího média je v tom, co předchozí médium neumí. Pokud se díváš na film, ale bude tam jen dialog, tak se na něj nemusíš dívat, stačí jej poslouchat. A touhle optikou se dá dívat na to, jak moc daný výtvor dané médium využívá. Má pravdu, že film je obrazové médium, resp. audiovizuální zážitek.
Souboj z Johna Wicka si prostě nepřečteš, musíš to vidět.
Stejně tak zážitek z Outer Wilds nedostaneš, pokud si pustíš Lets Play. Musíš to hrát sám.
896538
Ale on má pravdu, když to nevezmeš doslova. Představ si vyprávění jako základní prezentaci příběhu. Síla každého dalšího média je v tom, co předchozí médium neumí. Pokud se díváš na film, ale bude tam jen dialog, tak se na něj nemusíš dívat, stačí jej poslouchat. A touhle optikou se dá dívat na to, jak moc daný výtvor dané médium využívá. Má pravdu, že film je obrazové médium, resp. audiovizuální zážitek. Souboj z Johna Wicka si prostě nepřečteš, musíš to vidět. Stejně tak zážitek z Outer Wilds nedostaneš, pokud si pustíš Lets Play. Musíš to hrát sám.
896535
7 0
reagují: SteKi
reagovat
reaguje na: Exactly
IMAX bude IMAX, ale opravdu v Ově a okolí nic lepšího, než Theatre Deluxe v Cinestaru nenajdeš.
896536
IMAX bude IMAX, ale opravdu v Ově a okolí nic lepšího, než Theatre Deluxe v Cinestaru nenajdeš.
896531
0 0
reagovat
Dune director Denis Villeneuve says "movies have been corrupted by television".“Frankly, I hate dialogue. Dialogue is for theatre and television. I don’t remember movies because of a good line, I remember movies because of a strong image. I’m not interested in dialogue at all. Pure image and sound, that is the power of cinema,"
:o ja teda zásadne nesúhlasím! 
896535
Dune director Denis Villeneuve says "movies have been corrupted by television".“Frankly, I hate dialogue. Dialogue is for theatre and television. I don’t remember movies because of a good line, I remember movies because of a strong image. I’m not interested in dialogue at all. Pure image and sound, that is the power of cinema," *:o* ja teda zásadne nesúhlasím! 
3 -2
reagují: RingMan, Gonzi
reagovat
reaguje na: Exactly
Ak je možnosť imax, tak imax aj keby to znamenalo cestovať. Koniec debaty ;)
896534
Ak je možnosť imax, tak imax aj keby to znamenalo cestovať. Koniec debaty *;)*
896531
0 0
reagovat

Duna, kam tedy?

Zdar, jen dotaz z okolí Ostravy.
Někdo se tu rozepisoval s formátem nový Duny.
To je na mě vyšší dívčí, tak jen jestli můžete poradit, jestli trip do IMAXu nebo bude lepší např. TDL sál v Owě? Jde v prvé řadě o nejlepší A/V zážitek.

Díky!;)
896531
Zdar, jen dotaz z okolí Ostravy. Někdo se tu rozepisoval s formátem nový Duny. To je na mě vyšší dívčí, tak jen jestli můžete poradit, jestli trip do IMAXu nebo bude lepší např. TDL sál v Owě? Jde v prvé řadě o nejlepší A/V zážitek. Díky!*;)*
Duna, kam tedy?
0 0
reagují: KARLOS, okkac, SteKi
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se