Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 2441 - 2460 Napsat příspěvek
Za me nejlepsi vyuziti redditu je prijit do skupiny k tematu o kterym nic nevim a nechat se “zaclenit”…
Rybari, jaky jsou nejlepsi pruty? Atp.

Jo a co je na redditu super jsou Ask me anything se znamyma lidma z oboru, kdyz se do toho vazne nekdo pusti s historkama z backstage a nevezme to jen jako promo novyho produktu.
912608
Za me nejlepsi vyuziti redditu je prijit do skupiny k tematu o kterym nic nevim a nechat se “zaclenit”… Rybari, jaky jsou nejlepsi pruty? Atp. Jo a co je na redditu super jsou Ask me anything se znamyma lidma z oboru, kdyz se do toho vazne nekdo pusti s historkama z backstage a nevezme to jen jako promo novyho produktu.
6 0
reagují: Cinefil
reagovat
reaguje na: Gonzi
Podle moji zkusenosti s Redditem tema “vadi mi ze Tarantino porad dela tohle” pravdepodobne dopadne bud tak, ze budes mit milion upvotu a hromadu komentaru “ano, mas pravdu, nikdo jeste nikdy takovou pravdu nemel” a nebo te rovnou downvotujou tak, ze ten post nikdo neuvidi, protoze se jim nelibi uz od nadpisu.
Cest vyjimkam, kdy ta diskuze skutecne vznikne.

Jak jsem rikal, na reddit chodim rad a nechci mu krivdit, ale ne nadarmo jsou “tell me your hot takes/unpopular opinions” posty na redditu dost meme. Vetsinou z toho stejne totiz vylezou popular opinions dane bubliny.
912607
Podle moji zkusenosti s Redditem tema “vadi mi ze Tarantino porad dela tohle” pravdepodobne dopadne bud tak, ze budes mit milion upvotu a hromadu komentaru “ano, mas pravdu, nikdo jeste nikdy takovou pravdu nemel” a nebo te rovnou downvotujou tak, ze ten post nikdo neuvidi, protoze se jim nelibi uz od nadpisu. Cest vyjimkam, kdy ta diskuze skutecne vznikne. Jak jsem rikal, na reddit chodim rad a nechci mu krivdit, ale ne nadarmo jsou “tell me your hot takes/unpopular opinions” posty na redditu dost meme. Vetsinou z toho stejne totiz vylezou popular opinions dane bubliny.
912605
2 0
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: earthworm
Ale to máš všude. Cyklistika, hodinky... u všech podobných koníčků se časem vytvoří nějaký konsenzus, co je lepší a co horší, a pak už je to pořád to samé dokola.

Právě filmy nebo třeba hudba jsou podle mě výjimka, protože nenajdeš dva lidi s úplně stejným filmovým/hudebním vkusem. Je to jako otisk prstu.

Nicméně ani na MZ se už asi nikdy nepřiblížíme legendárním diskuzím jako pod Avatarem nebo Man of Steel. 🥲
912606
Ale to máš všude. Cyklistika, hodinky... u všech podobných koníčků se časem vytvoří nějaký konsenzus, co je lepší a co horší, a pak už je to pořád to samé dokola. Právě filmy nebo třeba hudba jsou podle mě výjimka, protože nenajdeš dva lidi s úplně stejným filmovým/hudebním vkusem. Je to jako otisk prstu. Nicméně ani na MZ se už asi nikdy nepřiblížíme legendárním diskuzím jako pod Avatarem nebo Man of Steel. 🥲
912600
4 0
reagují: The Joker
reagovat
Bubliny to jsou, ale pořád se tam dá o daném topicu něco dozvědět a narážet na protinázory. Asi nemůžeš na filmovém redditu čekat úspěch s "filmy jsou na hovno". "Tarantino je na hovno" taky nic moc. Ale "Vadí mi, že Tarantino dělá to či ono pořád dokola" a máš solidní šanci na diskuzi.
912605
Bubliny to jsou, ale pořád se tam dá o daném topicu něco dozvědět a narážet na protinázory. Asi nemůžeš na filmovém redditu čekat úspěch s "filmy jsou na hovno". "Tarantino je na hovno" taky nic moc. Ale "Vadí mi, že Tarantino dělá to či ono pořád dokola" a máš solidní šanci na diskuzi.
912600
4 0
reagují: earthworm
reagovat
reaguje na: KARLOS
Může to být dáno i tím, že o tobě YT "nic neví" tím, jak jej používáš. A tak, když jednou klikneš na nějaké recommended video ti jej bude nabízet po zbytek života.

Já to mám podobně s google adv, kde obvykle vyhledávám zboží v anonymním okně, abych to pak nevídal furt dokola. Když ale pro jednou vyhledám něco normálně, nabízí mi jeden produkt pořád dokola, přestože toho musí o mě google vědět dost.
912604
Může to být dáno i tím, že o tobě YT "nic neví" tím, jak jej používáš. A tak, když jednou klikneš na nějaké recommended video ti jej bude nabízet po zbytek života. Já to mám podobně s google adv, kde obvykle vyhledávám zboží v anonymním okně, abych to pak nevídal furt dokola. Když ale pro jednou vyhledám něco normálně, nabízí mi jeden produkt pořád dokola, přestože toho musí o mě google vědět dost.
912588
2 0
reagovat
Mastodon :) Žádný algoritmy, žádný reklamy, kupodivu hodně zajímavých lidí (ano, bylo to víc hledání) a naprosté minimum trolů, mašíblů atp.
912603
Mastodon *:)* Žádný algoritmy, žádný reklamy, kupodivu hodně zajímavých lidí (ano, bylo to víc hledání) a naprosté minimum trolů, mašíblů atp.
2 0
reagovat
reaguje na: Ash_Black
Smazte si z prohlizece cookies toho webu a a trochou stesti to uz neuvidite.
A jestli jo, tak maji cileni reklamy nastaveny uplne nahodne a nezbavime se jich nikdo :D

edit: Koukam, ze tu Slepicare mam taky a nikdy jsem na nej neklikal, tzn. to neni personalizovana reklama ale jenom nahodny bombardovani, takze buh s nami
912601
Smazte si z prohlizece cookies toho webu a a trochou stesti to uz neuvidite. A jestli jo, tak maji cileni reklamy nastaveny uplne nahodne a nezbavime se jich nikdo *:D* edit: Koukam, ze tu Slepicare mam taky a nikdy jsem na nej neklikal, tzn. to neni personalizovana reklama ale jenom nahodny bombardovani, takze buh s nami
912593
4 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Ten mi prave na diskuzi prijde jako ta bublina, kde se toci v kruhu porad stejny nazory a po chvili navstevovani nejakyho subredditu predem dokazes odhadnout, jak vypada vetsina komentaru pod libovolnym prispevkem…
Ale jo, je to asi porad jedna z nejprijemnejsich variant, kdyz uz nic jinyho.
912600
Ten mi prave na diskuzi prijde jako ta bublina, kde se toci v kruhu porad stejny nazory a po chvili navstevovani nejakyho subredditu predem dokazes odhadnout, jak vypada vetsina komentaru pod libovolnym prispevkem… Ale jo, je to asi porad jedna z nejprijemnejsich variant, kdyz uz nic jinyho.
912592
5 0
reagují: Memphis, Gonzi
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Jo, to jsem taky jednou ze zvědavosti kouknul a vlastně je to snad jedinej banner za poslední měsíce na kterej jsem fakt klikl ... od tý doby jsem se už Slepičáře nezbavil.
912593
Jo, to jsem taky jednou ze zvědavosti kouknul a vlastně je to snad jedinej banner za poslední měsíce na kterej jsem fakt klikl ... od tý doby jsem se už Slepičáře nezbavil.
912591
1 0
reagovat
Reddit
912592
Reddit
5 0
reagovat
Ja jednou nekde kliknul omylem na Slepicare a nekecam - uz mesice (!!!) me to tady na MovieZone furt vábí na hnědé kuřice a švédské květinové slepice.
912591
Ja jednou nekde kliknul omylem na Slepicare a nekecam - uz mesice (!!!) me to tady na MovieZone furt vábí na hnědé kuřice a švédské květinové slepice.
912590
8 0
reagují: Ash_Black
reagovat
Jinými slovy - chci kliknout na veselé kotě, ale nepotřebuju ho pak vídat další týden :D8)
912590
Jinými slovy - chci kliknout na veselé kotě, ale nepotřebuju ho pak vídat další týden *:D**8)*
0 0
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: Gonzi
Částečně to bylo psáno hodně nadneseně a částečně jde o to, že u YT jsem se setkal s tím, že kliknu na jedno zajímavé video a okamžitě mi to začne doporučovat povodeň dalších. dont reccomanded znám právě až moc dobře, protože při takové příležitosti ho používám pak dost často ;)
Mě nevadí, když na mě vyskočí zajímavé věci, ale že si YT myslí, že to téma mě zajímá dalšího "půl roku"...
Ale YT bych mimo ty Shorts do Socials imo moc nezahrnoval, to je mikrosvět se svými problémy a radostmi sám o sobě :D
912588
Částečně to bylo psáno hodně nadneseně a částečně jde o to, že u YT jsem se setkal s tím, že kliknu na jedno zajímavé video a okamžitě mi to začne doporučovat povodeň dalších. dont reccomanded znám právě až moc dobře, protože při takové příležitosti ho používám pak dost často ;) Mě nevadí, když na mě vyskočí zajímavé věci, ale že si YT myslí, že to téma mě zajímá dalšího "půl roku"... Ale YT bych mimo ty Shorts do Socials imo moc nezahrnoval, to je mikrosvět se svými problémy a radostmi sám o sobě :D
912581
3 0
reagují: Cinefil
reagovat
reaguje na: Memphis
Imo tyhle diskuze uplne miji dnes mladsi rocniky, az na vyjimky se vsude zacina vekove v early 30s. Ale mozna se pletu... Anglictina je urcite dulezita. Z ceskych diskuzaku mne po vsech tech letech kvalitou prijde nejkonzistentnejsi jeden trochu kontroverzni, u zbytku je to bud mrtvy nebo tam tech par zbylych nejde diskutovat ale sami sebe pochvalit jak maji pravdu (i kdyby ji meli 17krat pretoci). U tech v english... Jeden filmovy, co jsem prilezitostne procital, je ko a druhy celkem funguje, ale zajimavych nazoru je tam mene a mene... Cili uz docela ztrata casu. A fotbalovy podobny pripad - lidi, co meli znalosti z vetsiny pryc, a zustali ti kteri tam chteji blabolit, lhat a vyvolavat hadky, a v ruku v ruce s tim jde jejich urazlivost jak u petileteho. Nevim, no. Je to dost plosny, tak nejak "vsude stejny", bez ohledu na tema nebo narodnost zucastnenych a silene to zrychlilo po covidu. :/

Karlos: Tak ja ten algoritmus ocenuji v tom, ze mi nadhazuje vzdy videa s kockama, co maji jen par stovek shlednuti. Pokazde si 3-4 pustim k cisteni zubu, pochvalim v komentech, olajkuji a treba tim ty lidi potesim. Nektery jsou zjevne i mladsi a takhle. Ne ze bych tim zachranil svet, ale taky si rikam, ze je to vic pozitivniho, nez co udela pro ciziho vetsina lidi. :) Na druhou stranu, AI jako ze Oasis songu jsem uz slysel az moc... ?)?)
912587
Imo tyhle diskuze uplne miji dnes mladsi rocniky, az na vyjimky se vsude zacina vekove v early 30s. Ale mozna se pletu... Anglictina je urcite dulezita. Z ceskych diskuzaku mne po vsech tech letech kvalitou prijde nejkonzistentnejsi jeden trochu kontroverzni, u zbytku je to bud mrtvy nebo tam tech par zbylych nejde diskutovat ale sami sebe pochvalit jak maji pravdu (i kdyby ji meli 17krat pretoci). U tech v english... Jeden filmovy, co jsem prilezitostne procital, je ko a druhy celkem funguje, ale zajimavych nazoru je tam mene a mene... Cili uz docela ztrata casu. A fotbalovy podobny pripad - lidi, co meli znalosti z vetsiny pryc, a zustali ti kteri tam chteji blabolit, lhat a vyvolavat hadky, a v ruku v ruce s tim jde jejich urazlivost jak u petileteho. Nevim, no. Je to dost plosny, tak nejak "vsude stejny", bez ohledu na tema nebo narodnost zucastnenych a silene to zrychlilo po covidu. :/ Karlos: Tak ja ten algoritmus ocenuji v tom, ze mi nadhazuje vzdy videa s kockama, co maji jen par stovek shlednuti. Pokazde si 3-4 pustim k cisteni zubu, pochvalim v komentech, olajkuji a treba tim ty lidi potesim. Nektery jsou zjevne i mladsi a takhle. Ne ze bych tim zachranil svet, ale taky si rikam, ze je to vic pozitivniho, nez co udela pro ciziho vetsina lidi. :) Na druhou stranu, AI jako ze Oasis songu jsem uz slysel az moc... *?)**?)*
912579
3 0
reagovat
reaguje na: Memphis
úpadek fór je jedna z největších tragédií "dnešního" internetu, imho.
912582
úpadek fór je jedna z největších tragédií "dnešního" internetu, imho.
912579
7 0
reagovat
Youtube mi nech, ten imho pořád funguje velmi dobře. MJ na tohle má "don't recommend channel" a "not interested" tlačítka.
A jinak je to asi jediná platforma, která mi doporučí 3 minutové, rok staré videjko, co má 2.6k shlédnutí a jmenuje se An implementation of a RealTime RayTracing and Occlusion Audio System. V podstatě má jediná výtka (krom diskuzí) je, že mi to doporučuje věci, co chci vidět a tak tím trávím čas, i když jsem jsem zrovna nehledal "An implementation of a RealTime RayTracing and Occlusion Audio System" (ano, viděl jsem to :D).
912581
Youtube mi nech, ten imho pořád funguje velmi dobře. MJ na tohle má "don't recommend channel" a "not interested" tlačítka. A jinak je to asi jediná platforma, která mi doporučí 3 minutové, rok staré videjko, co má 2.6k shlédnutí a jmenuje se [url=https://www.youtube.com/watch?v=kfWtCtE0mJI]An implementation of a RealTime RayTracing and Occlusion Audio System[/url]. V podstatě má jediná výtka (krom diskuzí) je, že mi to [b]doporučuje věci, co chci vidět[/b] a tak tím trávím čas, i když jsem jsem zrovna nehledal [i]"An implementation of a RealTime RayTracing and Occlusion Audio System"[/i] (ano, viděl jsem to *:D*).
912576
4 0
reagují: KARLOS
reagovat
Kam si dneska jít normálně k tématu pokecat? Ještě takhle fungují některé Fb skupiny a zcela výjimečně fóra, pokud má člověk velké štěstí. Nezřídka je ovšem nutná slušná angličtina.

Je to hodně zajímavé téma – jak se změnily zvyky a preference uživatelů, a nakolik je k tomu donutily samotné sociální sítě svými algoritmy. 

Nedávno jsem četl povzdech, že úplně zmizely blogy a zejména Blogspot. To byla místa, kde se člověk často dočetl informace, které nikde jinde zkrátka nebyly, a mohl zapříst do následné diskuze. Další věcí bylo, že je Google nabízel při vyhledávání...
912579
Kam si dneska jít normálně k tématu pokecat? Ještě takhle fungují některé Fb skupiny a zcela výjimečně fóra, pokud má člověk velké štěstí. Nezřídka je ovšem nutná slušná angličtina. Je to hodně zajímavé téma – jak se změnily zvyky a preference uživatelů, a nakolik je k tomu donutily samotné sociální sítě svými algoritmy.  Nedávno jsem četl povzdech, že úplně zmizely blogy a zejména Blogspot. To byla místa, kde se člověk často dočetl informace, které nikde jinde zkrátka nebyly, a mohl zapříst do následné diskuze. Další věcí bylo, že je Google nabízel při vyhledávání...
6 0
reagují: RingMan, The Joker, Gonzi
reagovat
Podepisuji zeměčerva :+
Čím sem starší, tím sem větší bačkora. Mě už s*rou i algoritmy na YT, člověk jednou (dobře, třikrát) klikne na "dort za pět minut" a pak má půl roku na titulce polovinu obrazovky jenom jídlo...
Socials sem nikdy pořádně nepoužíval a Ptáček mě minul úplně. Ale v dnešní době se fakt nedivím, že je to tak, jak je. Normální průměrný názorový střed neexistuje, je to jeden, nebo druhý extrém. A problém to není tedy jen Socials, imo...
912576
Podepisuji zeměčerva *:+* Čím sem starší, tím sem větší bačkora. Mě už s*rou i algoritmy na YT, člověk jednou (dobře, třikrát) klikne na "dort za pět minut" a pak má půl roku na titulce polovinu obrazovky jenom jídlo... Socials sem nikdy pořádně nepoužíval a Ptáček mě minul úplně. Ale v dnešní době se fakt nedivím, že je to tak, jak je. Normální průměrný názorový střed neexistuje, je to jeden, nebo druhý extrém. A problém to není tedy jen Socials, imo...
6 0
reagují: Gonzi
reagovat
Líbí se mi výraz circlejerk :+
912575
Líbí se mi výraz circlejerk *:+*
912574
1 0
reagovat
reaguje na: The Joker
Podle me at lidi pusobi na jakykoliv socialni siti, tak driv nebo pozdeji bud skonci v nejaky svoji bubline, kde se spamuje stejnej nazor porad dokolecka (a v ty jsou spokojeny) nebo na ne vyskakuje prave uplne nerelevantni content. Proto se pak jako reseni jevi se na sockach neangazovat vubec… a najit nejaky kloudny diskuzni forum je imo v tyhle dobe dost tezky.

Ale mozna si do toho jen projektuju svou situaci, kdy uz socky vseho druhu uplne ignoruju, protoze mi prijdou z kazdy strany depresivni. Cist neci nazory uz chodim poradne jenom sem a pak pouzivam Reddit podobnym zpusobem jako tu par lidi popisovalo Twitter, tzn kouknu na par nadpisu a novinek, ale s nikym se radsi nebavit, protoze to nikam nevede.

Nektery lidi by o diskuze mozna i zajem meli, ale rekl bych ze v tyhle dobe uz jsou vsichni nauceny ze je nenajdou na anonymizovanym internetu, kde je jednoduchy po sobe hazet hovna nebo se chytit v circlejerku. A zbytek jsou presne ti, ktery tohle bavi, je to jednoduchy si timhle zpusobem udelat dobre, negativne (pohadat se) ci pozitivne (poplacat se navzajem po ramenou).
912574
Podle me at lidi pusobi na jakykoliv socialni siti, tak driv nebo pozdeji bud skonci v nejaky svoji bubline, kde se spamuje stejnej nazor porad dokolecka (a v ty jsou spokojeny) nebo na ne vyskakuje prave uplne nerelevantni content. Proto se pak jako reseni jevi se na sockach neangazovat vubec… a najit nejaky kloudny diskuzni forum je imo v tyhle dobe dost tezky. Ale mozna si do toho jen projektuju svou situaci, kdy uz socky vseho druhu uplne ignoruju, protoze mi prijdou z kazdy strany depresivni. Cist neci nazory uz chodim poradne jenom sem a pak pouzivam Reddit podobnym zpusobem jako tu par lidi popisovalo Twitter, tzn kouknu na par nadpisu a novinek, ale s nikym se radsi nebavit, protoze to nikam nevede. Nektery lidi by o diskuze mozna i zajem meli, ale rekl bych ze v tyhle dobe uz jsou vsichni nauceny ze je nenajdou na anonymizovanym internetu, kde je jednoduchy po sobe hazet hovna nebo se chytit v circlejerku. A zbytek jsou presne ti, ktery tohle bavi, je to jednoduchy si timhle zpusobem udelat dobre, negativne (pohadat se) ci pozitivne (poplacat se navzajem po ramenou).
912560
5 0
reagují: esmo
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se