Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 24341 - 24360 Napsat příspěvek
reaguje na: speedy.mail
Nemyslím si, že by logika rychlého promoření kvůli menším ekonomickým škodám byla nějak prokázána, jak epidemiologicky, tak ekonomicky. 

Pokud vím, tak první výsledky promoření ze severu Itálie dopadly blbě a nejsem si jist, že zrovna Itálii by ten rychlý nástup ekonomicky nějak pomohl. 

U nás už se pomaličku začíná křivka nárůstu nakažených překlápět k poklesu. Prakticky ve většině zemí kde se pustili stavidla se ani nezpomalil nárůst. 
751034
Nemyslím si, že by logika rychlého promoření kvůli menším ekonomickým škodám byla nějak prokázána, jak epidemiologicky, tak ekonomicky.  Pokud vím, tak první výsledky promoření ze severu Itálie dopadly blbě a nejsem si jist, že zrovna Itálii by ten rychlý nástup ekonomicky nějak pomohl.  U nás už se pomaličku začíná křivka nárůstu nakažených překlápět k poklesu. Prakticky ve většině zemí kde se pustili stavidla se ani nezpomalil nárůst. 
751029
2 -4
reagují: speedy.mail
reagovat
reaguje na: Memphis
Ty výsledky remdesiviru z Číny by měly být teď v dubnu a z USA v květnu, podle toho,co se píše na netu. Já jsem optimista, takže věřím, že budou dobré. Kromě tohoto přípravku existuje i japonský Favipiravir (výsledky z Číny dobré) a jako účinné se ukázaly taky léky na malárii a pod. Ohledně suchého a horkého léta si myslím to co ty. Nedávno dělali němečtí vědci testy u nakažených v několika domácnostech a ukázalo se, že ten virus se na površích v teple a suchu dlouho nedrží. Léto by tedy mohlo šiření omezit. Samozřejmě je možnost, že koncem roku může dorazit druhá vlna.
751032
Ty výsledky remdesiviru z Číny by měly být teď v dubnu a z USA v květnu, podle toho,co se píše na netu. Já jsem optimista, takže věřím, že budou dobré. Kromě tohoto přípravku existuje i japonský Favipiravir (výsledky z Číny dobré) a jako účinné se ukázaly taky léky na malárii a pod. Ohledně suchého a horkého léta si myslím to co ty. Nedávno dělali němečtí vědci testy u nakažených v několika domácnostech a ukázalo se, že ten virus se na površích v teple a suchu dlouho nedrží. Léto by tedy mohlo šiření omezit. Samozřejmě je možnost, že koncem roku může dorazit druhá vlna.
751026
3 -1
reagovat
reaguje na: kyller
Je to samozřejmě strašný, ale čím větší promořenost, tím rychleji virus projde populací a tím dřív budou mít vrchol pandemie za sebou. U nás to bude trvat dlouho a dost možná to cestou zničí ekonomiku. Každopádně netřeba panikařit, že bude apokalypsa.
751029
Je to samozřejmě strašný, ale čím větší promořenost, tím rychleji virus projde populací a tím dřív budou mít vrchol pandemie za sebou. U nás to bude trvat dlouho a dost možná to cestou zničí ekonomiku. Každopádně netřeba panikařit, že bude apokalypsa.
751023
2 -6
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: kyller
U vakcíny se pořád uvádí těch cca 18-24 měsíců, čili půlka 2021 nejdřív. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by to mělo být jinak. A následně proočkovat všechny rizikový skupiny — senioři, zdravotníci, imunitně oslabený jedince... Anebo najít zázračnej lék. Mluvilo se o tom, že výsledky prvních studií by měly být na začátku dubna. Zatím nic. Začínám se bát, že nás žádný zázrak nečeká.

Takže oplošťovat, chytře karanténovat, rouškovat a místně uzavírat, pokud bude potřeba, je asi jediná současná možná volba.

Na druhou stranu. Letní měsíce a minimum vlhkosti, který nás pravděpodobně opět letos čeká, by šíření snad mohlo trochu pozitivně ovlivnit...
751026
U vakcíny se pořád uvádí těch cca 18-24 měsíců, čili půlka 2021 nejdřív. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by to mělo být jinak. A následně proočkovat všechny rizikový skupiny — senioři, zdravotníci, imunitně oslabený jedince... Anebo najít zázračnej lék. Mluvilo se o tom, že výsledky prvních studií by měly být na začátku dubna. Zatím nic. Začínám se bát, že nás žádný zázrak nečeká. Takže oplošťovat, chytře karanténovat, rouškovat a místně uzavírat, pokud bude potřeba, je asi jediná současná možná volba. Na druhou stranu. Letní měsíce a minimum vlhkosti, který nás pravděpodobně opět letos čeká, by šíření snad mohlo trochu pozitivně ovlivnit...
751023
1 -2
reagují: speedy.mail
reagovat
US už cez 400 000 nakazených a v počte mŕtvych budú za pár dní tiež na prvom mieste. Ak si niekto fakt myslí, že za pár mesiacov sa všetko vráti do normálu a ľudia budú môcť opäť začať chodiť vo veľkom do kín, tak je to čistý šialenec. Osobne tipujem stopku minimálne do konca roka. A to ako optimistický scenár. Kým totiž nebude na trhu riadne otestovaná vakcína, čo potrvá nejaký ten rok-dva, tak tam vždy bude hrozba druhej vlny, aj keby sa súčasná situácia dostala ako tak pod kontrolu vďaka karanténe. Ale dúfam, že sa mýlim a stane sa zázrak :+
751023
US už cez 400 000 nakazených a v počte mŕtvych budú za pár dní tiež na prvom mieste. Ak si niekto fakt myslí, že za pár mesiacov sa všetko vráti do normálu a ľudia budú môcť opäť začať chodiť vo veľkom do kín, tak je to čistý šialenec. Osobne tipujem stopku minimálne do konca roka. A to ako optimistický scenár. Kým totiž nebude na trhu riadne otestovaná vakcína, čo potrvá nejaký ten rok-dva, tak tam vždy bude hrozba druhej vlny, aj keby sa súčasná situácia dostala ako tak pod kontrolu vďaka karanténe. Ale dúfam, že sa mýlim a stane sa zázrak *:+*
2 -4
reagují: speedy.mail, Memphis
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Pobavilo
751021
Pobavilo
751015
0 -1
reagovat
Já na to přišel - tady se na to musí jak na tchýni, nebo našeho malýho - žádný publikum = žádnej důvod exhibovat.

Ale popojedem. Na spotify na mě vyskočil u Hanse jeho playlist Work from Home with Hans Zimmer. A za mě teda jako jo, průřez pěknej. :+ Od něj je ale stejně nejlepší na práci The Holiday ;)
751018
Já na to přišel - tady se na to musí jak na tchýni, nebo našeho malýho - žádný publikum = žádnej důvod exhibovat. Ale popojedem. Na spotify na mě vyskočil u Hanse jeho playlist [url=https://open.spotify.com/album/7JgasD300qOpypBQOYYD0b]Work from Home with Hans Zimmer[/url]. A za mě teda jako jo, průřez pěknej. *:+* Od něj je ale stejně nejlepší na práci The Holiday *;)*
2 -2
reagovat
Steki, kubqo: Jeste ze sem chodí pepo, jinak bych si myslel ze vam na Slovensku misto coronaviru radi nejaka zmutovana toxoplazmóza.
751015
Steki, kubqo: Jeste ze sem chodí pepo, jinak bych si myslel ze vam na Slovensku misto coronaviru radi nejaka zmutovana toxoplazmóza.
0 -4
reagují: SteKi
reagovat
Ja som to pochopil ako mentálne zrútenie spôsobené aktuálnou situáciou. Treba asi len počkať kým sa to nezlepší :)
751012
Ja som to pochopil ako mentálne zrútenie spôsobené aktuálnou situáciou. Treba asi len počkať kým sa to nezlepší *:)*
5 -2
reagovat
reaguje na: kubqo
guidoA? AndyK mi přijde snesitelnější. A to tu ani nejsem tak často.
751007
guidoA? AndyK mi přijde snesitelnější. A to tu ani nejsem tak často.
751006
6 -7
reagovat
Admini by si mali položiť zásadnú otázku. Nezvýši to niekoľkonásobne kvalitu, a hlavne používateľnosť diskusií banán jednému istému členovi?
751006
Admini by si mali položiť zásadnú otázku. Nezvýši to niekoľkonásobne kvalitu, a hlavne používateľnosť diskusií banán jednému istému členovi?
16 -3
reagují: departed
reagovat

WHO

Trump oznamil pravdebodne zastaveni financování WHO. Trochu se vylilo s vanickou dite, ale muzou si za to sami kokoti.
751002
Trump oznamil pravdebodne zastaveni financování WHO. Trochu se vylilo s vanickou dite, ale muzou si za to sami kokoti.
WHO
2 -7
reagovat
750973
[url=https://youtu.be/jVpcAadDVEw]Gandalf, ze prej mame zustat doma[/url]
2 -1
reagovat
reaguje na: CAPS_LOCK
Ani jsem nemusel klikat a bylo mi jasné, že to bude nějakej komoušskej výblitek.
750935
Ani jsem nemusel klikat a bylo mi jasné, že to bude nějakej komoušskej výblitek.
750918
5 -1
reagovat
Seth je velky pan.:+

Pri sledovani som sa permanentne tvaril takto, to je proste uzasna krajina.:o
750920
[url=https://www.youtube.com/watch?v=2TX4fW1dD4E]Seth je velky pan.[/url]*:+* Pri sledovani som sa permanentne tvaril [url=https://i.imgur.com/pix9EzY.gif]takto[/url], to je proste uzasna krajina.*:o*
4 -1
reagovat
reaguje na: CAPS_LOCK
To seš dobrej jasnovidec, když tu knížku napsal jenom jednu :+:o
750919
To seš dobrej jasnovidec, když tu knížku napsal jenom jednu *:+**:o*
750918
0 -1
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Ani jsem nemusel klikat a bylo mi jasné, co tam bude za knihu. Takže to zkusím podobně- pro všechny, kdo sdílí sociální bublinu tady s Kathleen, ať mrknou na tohle link , kde nad hlavním hrdinou Borisova fikčního láskyplného románu vynášejí drtivý a nemilosrdný verdikt
750918
Ani jsem nemusel klikat a bylo mi jasné, co tam bude za knihu. Takže to zkusím podobně- pro všechny, kdo sdílí sociální bublinu tady s Kathleen, ať mrknou na tohle https://medium.com/@write_12958/the-crimes-of-winston-churchill-c5e3ecb229b3 , kde nad hlavním hrdinou Borisova fikčního láskyplného románu vynášejí drtivý a nemilosrdný verdikt
750885
0 -4
reagují: Kostěj, AndyKaufman
reagovat
Kdyby chtěl někdo vykouknout ze své sociální bubliny plné nenávisti, mrkněte na tuhle knížku. Možná pak na Borise Johnsona budete koukat trochu jinak, leccos tam odhalí i o sobě. Z hlediska biografie jsem četl jen málo lepších děl. :+
750885
Kdyby chtěl někdo vykouknout ze své sociální bubliny plné nenávisti, mrkněte na [url=https://www.databazeknih.cz/knihy/faktor-churchill-299002]tuhle knížku. [/url]Možná pak na Borise Johnsona budete koukat trochu jinak, leccos tam odhalí i o sobě. Z hlediska biografie jsem četl jen málo lepších děl. *:+*
0 -8
reagují: CAPS_LOCK
reagovat
reaguje na: do_Od
Ty jeho humorné argumenty jsou sice zábavné, ale přesto Johnson dokázal s přehledem vyhrát volby a ten brexit také zvládl docela v pohodě. 

AndyKaufman
: Jen pro informaci Covid-19 má i jeho těhotná přítelkyně. :-
750871
Ty jeho humorné argumenty jsou sice zábavné, ale přesto Johnson dokázal s přehledem vyhrát volby a ten brexit také zvládl docela v pohodě.  [url=https://profil.moviezone.cz/AndyKaufman] AndyKaufman[/url]: Jen pro informaci Covid-19 má i jeho těhotná přítelkyně. *:-*
750861
0 -1
reagovat
reaguje na: do_Od
Ano, a použil k tomu skvělé argumenty. :+ 

link

V podstatě dík za potvrzení toho, co jsem o argumentací Oliverem psal níže, neskutečný prostě s jakou definitivností používáta komediální skeče :D
750863
Ano, a použil k tomu skvělé argumenty. *:+*  https://i.imgur.com/oiKOItr.png V podstatě dík za potvrzení toho, co jsem o argumentací Oliverem psal níže, neskutečný prostě s jakou definitivností používáta komediální skeče *:D*
750861
0 -21
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se