Jak teď skoro nic nechodí ven, tak jsem nucenej nakoukávat zahraniční a bohužel i český věci a zrovna ty český z toho vychází hůř a hůř a poslední roky už tu nejsme schopní natočit ani blbou žánrovku. Všechno přisprostlý komedie nebo filmy tragických kvalit o nevyrovnání se Sudetskými Němci nebo komunismem. Jakože prostě už čtvrt století v kuse snad. Člověk si až říká, že tu není co natočit a s kým což ale nemusí být pravda. Pak už si užiju i takovou průměrnou Pěstírnu jenom protože je to jiný.
Takže je tu vůbec co natočit? Podle mne jo.
Napadl mne třeba film / seriál od Netflixu, HBO o JZD ve Slušovicích. Kde za hlubokého komunismu vznikla mega korporace s miliardovými obraty s vlastní výrobou počítačů, leteckou společností, dveře si ta podávaly největší zahraniční magnáti, měli třeba partnerství s Audi, který tu testovalo auta, přijel tam Trump. I za komunismu to tam bylo otevřeně inspirovaný třídním nepřítelem. Baťou. A co jsem o tom četl, tak byla docela drsná hra s hodnýma a zlýma komunistama. No a František Čuba skončil docela neslavně nebo možná i trapně v politice před pár lety
Představoval bych si to jako kombinaci Vlka z Wallstreetu s Narcos se špičkovým audiovizuálem a špetkou Sorrentina a Solimových děl (Suburra, Gamorra).
Zadáním je námět, který by kriticky i divácky prorazil u nás a v zahraničí, což si myslím že tohle jo. :)
Návrh na film
reagovat
|