Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 22701 - 22720 Napsat příspěvek
reaguje na: Clavius
Stačilo nerozvolnit tak moc (roušky uvnitř, zachovat omezení hromadných akcí uvnitř atp.) a doopravdy rozjet "chytrou karanténu", tj. masivní testování, trasování atd. I tak by jistě přišel nárůst, ale ne ta lavina, co teď máme. Vláda se na to totálně vysrala, od jara se neudělalo nic! Že se nemalá část lidí chová jak kreténi je jistě překvapující.
767857
Stačilo nerozvolnit tak moc (roušky uvnitř, zachovat omezení hromadných akcí uvnitř atp.) a doopravdy rozjet "chytrou karanténu", tj. masivní testování, trasování atd. I tak by jistě přišel nárůst, ale ne ta lavina, co teď máme. Vláda se na to totálně vysrala, od jara se neudělalo nic! Že se nemalá část lidí chová jak kreténi je jistě překvapující.
767853
8 -2
reagují: DarkSith
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Stačilo, nestačilo. Třeba by stačilo ponechat zavřené hranice. Možná by úplně stačilo, aby bylo méně testů. Můžeme polemizovat, ale prostě nikdo neví a prostě se pracuje nad matematickými modely, které prostě jen analyzují různé scénáře a dle toho se postupuje.
Ale je samozřejmostí, že každý týden se někdo ozve ve stylu "po válce je každý generál".

Mě hrozně baví, že se považujeme za vyspělou civilizaci a někteří by dokonce chtěli kolonizovat Mars, ale nejsme schopni za rok vyvinout vakcínu. Kdyby se teoreticky Musk otřel na Marsu o šutr a dostal tamní vyrážku, tak nevím, zda by to tam tu kolonii ze dne na den nezlikvidovalo.
767856
Stačilo, nestačilo. Třeba by stačilo ponechat zavřené hranice. Možná by úplně stačilo, aby bylo méně testů. Můžeme polemizovat, ale prostě nikdo neví a prostě se pracuje nad matematickými modely, které prostě jen analyzují různé scénáře a dle toho se postupuje. Ale je samozřejmostí, že každý týden se někdo ozve ve stylu "po válce je každý generál". Mě hrozně baví, že se považujeme za vyspělou civilizaci a někteří by dokonce chtěli kolonizovat Mars, ale nejsme schopni za rok vyvinout vakcínu. Kdyby se teoreticky Musk otřel na Marsu o šutr a dostal tamní vyrážku, tak nevím, zda by to tam tu kolonii ze dne na den nezlikvidovalo.
767854
2 -5
reagují: The Joker, okkac, Barv666
reagovat
Na pár měsíců by to rozhodně nebylo. Ty čísla jdou nahoru všude a bude hůř.
767855
Na pár měsíců by to rozhodně nebylo. Ty čísla jdou nahoru všude a bude hůř.
767854
1 -2
reagovat
Přitom stačilo se na těch pár měsíců omezit jenom trochu a nemuselo se zavírat vůbec nic . 
767854
Přitom stačilo se na těch pár měsíců omezit jenom trochu a nemuselo se zavírat vůbec nic . 
14 -2
reagují: Clavius, Fanous21
reagovat
reaguje na: Barv666
V čem by tedy měla být lepší? Člověk nad tím může kroutit hlavou, litovat všechny, kdo provozují služby apod., ale zatím se tu neobjevil nikdo, kdo by měl lepší nápad, nebo dokonce řešení.
Typická lidská vlastnost - být s cizím rozhodnutím vždy nespokojen a mít vůči němu averzi. Dnes večer jsem se prošel Prahou. Když jsem šel od Karlína směr centrum a bylo už skoro 9 hodin večer a před Lokálem bylo přes 100 lidí, kde pivo teklo proudem skrze okénko, tak se vážně není čemu divit...
Nikoho zde neobhajuji, ale za některé postupy si můžeme sami vlastní neomaleností a ignorací nastavených pravidel.

Co má teď asi říkat mladý člověk, který má třeba hypotéku a neví, zda zítra nedorazí do práce a šéf neoznámí insolvenci nebo snížení kapacit? Někteří jsou úplně v háji, ale člověk má obecně žít dle toho, na co dosáhne. Jestli někdo vydělá 20 hrubého, tak podle toho musí žít + do toho něco šetřit.
Já osobně si od doby, co jsem začal pracovat, držím trvale rezervu, abych bez jakéhokoliv příjmu vydržel 1/2 roku a na to nesahám. V tomto budu zřejmě výjimka, ale prostě jsem si to takhle nastavil, protože vím, že kdykoliv může dorazit krize.

P.S.: Sorry za bullshit post, ale potřeboval jsem si ulevit. 
767853
V čem by tedy měla být lepší? Člověk nad tím může kroutit hlavou, litovat všechny, kdo provozují služby apod., ale zatím se tu neobjevil nikdo, kdo by měl lepší nápad, nebo dokonce řešení. Typická lidská vlastnost - být s cizím rozhodnutím vždy nespokojen a mít vůči němu averzi. Dnes večer jsem se prošel Prahou. Když jsem šel od Karlína směr centrum a bylo už skoro 9 hodin večer a před Lokálem bylo přes 100 lidí, kde pivo teklo proudem skrze okénko, tak se vážně není čemu divit... Nikoho zde neobhajuji, ale za některé postupy si můžeme sami vlastní neomaleností a ignorací nastavených pravidel. Co má teď asi říkat mladý člověk, který má třeba hypotéku a neví, zda zítra nedorazí do práce a šéf neoznámí insolvenci nebo snížení kapacit? Někteří jsou úplně v háji, ale člověk má obecně žít dle toho, na co dosáhne. Jestli někdo vydělá 20 hrubého, tak podle toho musí žít + do toho něco šetřit. Já osobně si od doby, co jsem začal pracovat, držím trvale rezervu, abych bez jakéhokoliv příjmu vydržel 1/2 roku a na to nesahám. V tomto budu zřejmě výjimka, ale prostě jsem si to takhle nastavil, protože vím, že kdykoliv může dorazit krize. P.S.: Sorry za bullshit post, ale potřeboval jsem si ulevit. 
767851
14 -1
reagují: Barv666
reagovat
Protože vláda opět totálně selhává, je zde něco, o co bych rád požádal. Evidentně tu není málo lidí, kteří dokáží pomoci druhým. Pro samoživitele bylo už jaro hrozné, teď už je to pro mnohé až likvidační. Kdyby někdo chtěl pomoci, mohu odpovědně prohlásit, že zde se peníze využívají velmi účelně a skutečně pro nejpotřebnější (a nebojte se, ač jsem též samoživitel, nic mi nepřijde, naštěstí se s Attilou držíme): link
767851
Protože vláda opět totálně selhává, je zde něco, o co bych rád požádal. Evidentně tu není málo lidí, kteří dokáží pomoci druhým. Pro samoživitele bylo už jaro hrozné, teď už je to pro mnohé až likvidační. Kdyby někdo chtěl pomoci, mohu odpovědně prohlásit, že zde se peníze využívají velmi účelně a skutečně pro nejpotřebnější (a nebojte se, ač jsem též samoživitel, nic mi nepřijde, naštěstí se s Attilou držíme): https://www.klubsvobodnychmatek.cz/
5 -2
reagují: CAPS_LOCK, Clavius
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
To bychom museli hodne pritlacit, aby si toho nekdo vsiml :D
767835
To bychom museli hodne pritlacit, aby si toho nekdo vsiml *:D*
767834
1 -1
reagovat
Nechal bych to rak, třeba o nás napíšou na iDNES článek:D
767834
Nechal bych to rak, třeba o nás napíšou na iDNES článek*:D*
2 -1
reagují: TedGeorge
reagovat
To, jak to vzniklo, je uz ted imho uplne jedno

Pokud by to slo verejne (jako ze nevim), tak by tam o genezi nebylo asi nic. Respektive bylo by to "zamluveno"...
767820
To, jak to vzniklo, je uz ted imho uplne jedno Pokud by to slo verejne (jako ze nevim), tak by tam o genezi nebylo asi nic. Respektive bylo by to "zamluveno"...
767817
3 -1
reagovat
reaguje na: TedGeorge
No hlavně bych se asi styděl tohle sdílet veřejně, protože to v podstatě vzniklo z naštvání. U nějakýho dortíku nebo co to bylo jsem se rozmýšlel jestli to už není šikana někomu nepřímo platit za mínusy :D
767817
No hlavně bych se asi styděl tohle sdílet veřejně, protože to v podstatě vzniklo z naštvání. U nějakýho dortíku nebo co to bylo jsem se rozmýšlel jestli to už není šikana někomu nepřímo platit za mínusy *:D*
767814
2 0
reagovat
Právě. Měl jsem z toho stejnej pocit, tak jsem se radši zeptal. :+

Někde si to uložím a až to půjde, dohodím.
767815
Právě. Měl jsem z toho stejnej pocit, tak jsem se radši zeptal. *:+* Někde si to uložím a až to půjde, dohodím.
767814
1 0
reagovat
Ahoj, v poho :)

Hele se sdílením na FB asi ještě počkej. Sám přemejšlím, jak to jednoduše do pár vět formulovat a zasdílet, ale tohle je přece jenom taková vcelku inside "komunitní" MZ věc, že to jen tak prdnout na FB je teď imho blbost.

Popřemejšlím, ještě to pojede 18 dnů než ten variabilní symbol sečtou, možná na něco přijdu :)
767814
Ahoj, v poho :) Hele se sdílením na FB asi ještě počkej. Sám přemejšlím, jak to jednoduše do pár vět formulovat a zasdílet, ale tohle je přece jenom taková vcelku inside "komunitní" MZ věc, že to jen tak prdnout na FB je teď imho blbost. Popřemejšlím, ještě to pojede 18 dnů než ten variabilní symbol sečtou, možná na něco přijdu :)
3 -1
reagují: AndyKaufman, verbst
reagovat
Já bych jenom chtěl říct, že to je strašně krásný. Jako fakt mám z vás husinu.

Bohužel si shodou blbejch náhod nemůžu dovolit přispět (#whocares, já vím) - ale chtěl bych se zeptat - vím, že je to uživatelská záležitost, ale budete to třeba sdílet na fcb? Že bych přeposlal tenhle skvělej nápad dál.
767813
Já bych jenom chtěl říct, že to je strašně krásný. Jako fakt mám z vás husinu. Bohužel si shodou blbejch náhod nemůžu dovolit přispět (#whocares, já vím) - ale chtěl bych se zeptat - vím, že je to uživatelská záležitost, ale budete to třeba sdílet na fcb? Že bych přeposlal tenhle skvělej nápad dál.
2 -1
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Snazim se vam dekovat jednotlive v PM, kazdopadne za velikost castky se neomlouvejte!

Casy jsou slozite, kazdej to ma jinak, vsechno se pocita :)

A predem se omlouvam, kdyz s tim v nasledujicich tejdnech budu asi otravovat i mimo tuto diskuzi a pripominat - tady to strasne rychle zapadne :)
767795
Snazim se vam dekovat jednotlive v PM, kazdopadne za velikost castky se neomlouvejte! Casy jsou slozite, kazdej to ma jinak, vsechno se pocita :) A predem se omlouvam, kdyz s tim v nasledujicich tejdnech budu asi otravovat i mimo tuto diskuzi a pripominat - tady to strasne rychle zapadne :)
767772
4 -1
reagovat
Rád pošlu, ale vzhledem k tomu, že mi omezují povolání (obsluha) a hrozí nám i zavření, tak pošlu symbolických 500,- Třeba až všechno tohle skončí, tak znovu něco provedeme. :+
767772
Rád pošlu, ale vzhledem k tomu, že mi omezují povolání (obsluha) a hrozí nám i zavření, tak pošlu symbolických 500,- Třeba až všechno tohle skončí, tak znovu něco provedeme. *:+*
767723
18 0
reagovat
Díky za ten skvělý nápad a organizací. :+
767756
Díky za ten skvělý nápad a organizací. *:+*
767723
8 -1
reagovat
reaguje na: Milosh
Já si to o takových jednu dobu taky myslel, ale většinou se nedá nic zjistit, jen jsou "jiní". Ostatně "opačný tábor" (eh... tyhle černobílé zkratky nemám rád) je tak zase často viděn jimi. Divná doba...
767744
Já si to o takových jednu dobu taky myslel, ale většinou se nedá nic zjistit, jen jsou "jiní". Ostatně "opačný tábor" (eh... tyhle černobílé zkratky nemám rád) je tak zase často viděn jimi. Divná doba...
767742
2 -1
reagovat
reaguje na: Barv666
Bohužel v tom nejspíš bude hrát roli nějaká duševní porucha.
767742
Bohužel v tom nejspíš bude hrát roli nějaká duševní porucha.
767737
2 -1
reagují: Barv666
reagovat
Výborne :+ Niečo málo som tam poslal. 
767741
Výborne *:+* Niečo málo som tam poslal. 
767723
5 -1
reagovat
Poslal jsem tu slíbenou dvojku, těch mínusů bylo překvapivě málo. Skvělej nápad, vážně :+
767740
Poslal jsem tu slíbenou dvojku, těch mínusů bylo překvapivě málo. Skvělej nápad, vážně *:+*
767723
7 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se