Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 22161 - 22180 Napsat příspěvek
reaguje na: do_Od
Špatného na tom není nic. Teda krom toho, že je to neprofesionální ale to je jen jeho job, žejo.
Mě to rozhodnutí nijak netrápí, spíš mám pocit, že kdyby to postavil na tom, že jako gay má k tomu co říct a chce využít vlastní zkušenosti jako inspiraci, absolutně nikdo by se nad tím nepozastavil, naopak by ho všichni kvitovali za další level odvahy.
Třeba Ian McKellen v podstatě v každém rozhovoru na otázku jeho hereckých kvalit přiznává, že na to soukromý život měl neuvěřitelný vliv a často z životních zkušeností profesně čerpá. Proč na něj to kamení nelítá? Jednoduše proto, že to nepoužívá jako "lacinou vábničku". Což je jedna z věcí, co mě u těchto témat s*re zdaleka nejvíc - daní si dělají popularitu na tom, co běžní lidi opravdu reálně řeší a místo toho, aby ukazovali, že prakticky "no big deal", "who cares" and "everybody is something" (což je ten zlatý finiš, jak by to mělo vypadat), tak ze sebe dělají oběť (a teď netvrdím, že jako oběť dané skupiny NEbyly a často stále jsou), jen aby nahrabaly kliky v bulváru...
770875
Špatného na tom není nic. Teda krom toho, že je to neprofesionální ale to je jen jeho job, žejo. Mě to rozhodnutí nijak netrápí, spíš mám pocit, že kdyby to postavil na tom, že jako gay má k tomu co říct a chce využít vlastní zkušenosti jako inspiraci, absolutně nikdo by se nad tím nepozastavil, naopak by ho všichni kvitovali za další level odvahy. Třeba Ian McKellen v podstatě v každém rozhovoru na otázku jeho hereckých kvalit přiznává, že na to soukromý život měl neuvěřitelný vliv a často z životních zkušeností profesně čerpá. Proč na něj to kamení nelítá? Jednoduše proto, že to nepoužívá jako "lacinou vábničku". Což je jedna z věcí, co mě u těchto témat s*re zdaleka nejvíc - daní si dělají popularitu na tom, co běžní lidi opravdu reálně řeší a místo toho, aby ukazovali, že prakticky "no big deal", "who cares" and "everybody is something" (což je ten zlatý finiš, jak by to mělo vypadat), tak ze sebe dělají oběť (a teď netvrdím, že jako oběť dané skupiny NEbyly a často stále jsou), jen aby nahrabaly kliky v bulváru...
770866
10 -1
reagují: do_Od
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Proč by neplatila? Nikdo nikomu nebrání vyhlásit do světa, že odmítá hrát gaye, protože už o nich vzniklo filmů dost. Akorát to nikdo neudělá, protože to je kravina. ;)Vytváříš úplně zbytečný konflikt tam kde žádný není...
770872
Proč by neplatila? Nikdo nikomu nebrání vyhlásit do světa, že odmítá hrát gaye, protože už o nich vzniklo filmů dost. Akorát to nikdo neudělá, protože to je kravina. *;)*Vytváříš úplně zbytečný konflikt tam kde žádný není...
770868
4 -4
reagují: AndyKaufman, KARLOS
reagovat
reaguje na: HAL
Ha, jak vtipné. Zkus to ještě s 18, taky dobrý frk.

Fakt tam tohle píšu positivní? Fakt to tam vidíš? Když tedy pominu, že tam píši o abolicionismu.
770871
Ha, jak vtipné. Zkus to ještě s 18, taky dobrý frk. Fakt tam tohle píšu positivní? Fakt to tam vidíš? Když tedy pominu, že tam píši o abolicionismu.
770865
3 -2
reagovat
Protože tady prostě neplatí svoboda slova ? Ok ať si nehraje heterosexuální postavy. Ostatně jeden britský herec už to dělá. A to že to řekl a jak to řekl je prostě špatně když tohle stejný.
770868
Protože tady prostě neplatí svoboda slova ? Ok ať si nehraje heterosexuální postavy. Ostatně jeden britský herec už to dělá. A to že to řekl a jak to řekl je prostě špatně když tohle stejný.
770866
3 -2
reagovat
reaguje na: Kostěj
Tvůj dlouhodobý problém se mnou už stačili všichni registrovat, neboj.
770867
Tvůj dlouhodobý problém se mnou už stačili všichni registrovat, neboj.
770862
2 -5
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Nikde nepíšu, že to bude nebo má být nahnutý jedním směrem. On už nechce hrát heterosexuální postavy, a já nechápu, co na tom je špatného, včetně toho, jak si to ospravedlnil. Je to to samé, jako když DiCaprio využije svoji platformu k propagaci enviromentální politiky - jenže to se tolik lidí neozve, protože to z nějakého důvodu není tak kontroverzní, jako když se jiný herec nechá slyšet, že svoji práci zasvětí tomu, aby byla minoritní skupina více reprezentována. Navíc ani nejde o nějaký bourání statusu quo, bílí hetero týpci nikam nezmizí, pořád to bude většina. Tak proč to vůbec máš potřebu řešit?
770866
Nikde nepíšu, že to bude nebo má být nahnutý jedním směrem. On už nechce hrát heterosexuální postavy, a já nechápu, co na tom je špatného, včetně toho, jak si to ospravedlnil. Je to to samé, jako když DiCaprio využije svoji platformu k propagaci enviromentální politiky - jenže to se tolik lidí neozve, protože to z nějakého důvodu není tak kontroverzní, jako když se jiný herec nechá slyšet, že svoji práci zasvětí tomu, aby byla minoritní skupina více reprezentována. Navíc ani nejde o nějaký bourání statusu quo, bílí hetero týpci nikam nezmizí, pořád to bude většina. Tak proč to vůbec máš potřebu řešit?
770852
4 -5
reagují: KARLOS, AndyKaufman
reagovat
reaguje na: Barv666
Krásný post, 88 hvězdiček z deseti, a líbí se mi hlavně jak tady jako o pozitivním příkladu mluvíš o nátlaku na "křesťanství" lidí, přičemž právě křesťanství bylo hlavním důvodem proč v západní kultuře gayové přestali být mainstream :)
770865
Krásný post, 88 hvězdiček z deseti, a líbí se mi hlavně jak tady jako o pozitivním příkladu mluvíš o nátlaku na "křesťanství" lidí, přičemž právě křesťanství bylo hlavním důvodem proč v západní kultuře gayové přestali být mainstream *:)*
770858
7 -3
reagují: Barv666
reagovat
Docela překvapení co tu je tupců, jak dojde na barvu, sexualitu atp. Celkem k zblití.
770864
Docela překvapení co tu je tupců, jak dojde na barvu, sexualitu atp. Celkem k zblití.
3 -4
reagovat
Stačila, žel ale máme takový svět, jaký máme. 
770863
Stačila, žel ale máme takový svět, jaký máme. 
770861
2 -2
reagovat
ololol, tak to je vtipný zrovna od dooda :D:+
770862
ololol, tak to je vtipný zrovna od dooda *:D**:+*
12 -3
reagovat
Stačila by tolerance a schopnost dívat se na svět i z pohledu ostatních a ne jen sama sebe...
770861
Stačila by tolerance a schopnost dívat se na svět i z pohledu ostatních a ne jen sama sebe...
770858
4 -4
reagovat
reaguje na: MarvinP
LOL, já jsem tedy dost sluníčkový, ale tenhle level je mimo mé možnosti. Ne, kamaráde, vhodně užitého násilí je třeba - jakkoli to zní ošklivě, tak je to tato cesta, co vede k zlepšení světa.

Vem si takový abolicionism v USA. Došlo snad ke gradualismu? Naprosto ne! Nebylo to loutkové divadlo (sorry jako ;)), kdo přinesl změnu, bylo třeba celé řady různých způsobů násilí, aby se to povedlo. Ano, ona i taková osvětová činnost kvakerů a jejich následovníků byla svým způsobem násilí - je to snaha o změnu myšlení jiných různou formou nátlaku na jejich lidství (osvícenství), křesťanství atp. Politický lobbying, napomáhíání k útěku, no a nakonec občanská válka, ač zde samozřejmě šlo o celé spektrum důvodů :)

V Británii byl abolicionism z velké části dán bojem soudním a politickým v kombinaci s ekonomickým tlakem, což je přenesení násilí do civilisovanější polohy. Ale mimo metropoli nakonec Británie sáhla i po tvrdě násilném postupu, kdy byl obchod s otroky postaven na roveň s pirátstvím. A různými formami tlačila i na jiné země, díky své síle začasté úspěšně - hle, opět násilí.

Čili já volám: Více násilí je třeba!
770858
LOL, já jsem tedy dost sluníčkový, ale tenhle level je mimo mé možnosti. Ne, kamaráde, vhodně užitého násilí je třeba - jakkoli to zní ošklivě, tak je to tato cesta, co vede k zlepšení světa. Vem si takový abolicionism v USA. Došlo snad ke gradualismu? Naprosto ne! Nebylo to loutkové divadlo (sorry jako *;)*), kdo přinesl změnu, bylo třeba celé řady různých způsobů násilí, aby se to povedlo. Ano, ona i taková osvětová činnost kvakerů a jejich následovníků byla svým způsobem násilí - je to snaha o změnu myšlení jiných různou formou nátlaku na jejich lidství (osvícenství), křesťanství atp. Politický lobbying, napomáhíání k útěku, no a nakonec občanská válka, ač zde samozřejmě šlo o celé spektrum důvodů *:)* V Británii byl abolicionism z velké části dán bojem soudním a politickým v kombinaci s ekonomickým tlakem, což je přenesení násilí do civilisovanější polohy. Ale mimo metropoli nakonec Británie sáhla i po tvrdě násilném postupu, kdy byl obchod s otroky postaven na roveň s pirátstvím. A různými formami tlačila i na jiné země, díky své síle začasté úspěšně - hle, opět násilí. Čili já volám: Více násilí je třeba!
770855
2 -10
reagují: HAL, do_Od
reagovat
" Globálně ovšem stále je homosexualita trestný čin ve velké části světa, leckde pod trestem smrti. Být potichu, aby se to nepřevážilo? Cha cha!"

Ne. Správná reakce evidentně je, natočit spoustu teplejch seriálů :D To je to řešení, které hledáš... rozhodně je ekonomicky šetrnější, než třeba nějak politicky prosazovat dodržování lidských práv a většinou se na to i líp kouká.
770855
" Globálně ovšem stále je homosexualita trestný čin ve velké části světa, leckde pod trestem smrti. Být potichu, aby se to nepřevážilo? Cha cha!" Ne. Správná reakce evidentně je, natočit spoustu teplejch seriálů *:D* To je to řešení, které hledáš... rozhodně je ekonomicky šetrnější, než třeba nějak politicky prosazovat dodržování lidských práv a většinou se na to i líp kouká.
770851
10 -1
reagovat
reaguje na: Disketa1
A jak ho nalepkuju já ?
770854
A jak ho nalepkuju já ?
770841
3 -1
reagovat
Já někde zpochybňoval jeho volbu ? Psal jsem o tom co řek a jak to řek a tvůj argument že do teď to bylo nahnutý jedním směrem, tak teď bude druhým , je naprosto neskutečný. Četl jsi Farmu zvířat ?
770852
Já někde zpochybňoval jeho volbu ? Psal jsem o tom co řek a jak to řek a tvůj argument že do teď to bylo nahnutý jedním směrem, tak teď bude druhým , je naprosto neskutečný. Četl jsi Farmu zvířat ?
770829
6 -1
reagovat
Přesvědč nejprve ty, co je na pokoji nenechávají. Co je po tisíciletí zavírali, vraždili, "léčili" - ano, dnes jich je u nás méně a toto nemůžou, ale tak moc by chtěli... Globálně ovšem stále je homosexualita trestný čin ve velké části světa, leckde pod trestem smrti. Být potichu, aby se to nepřevážilo? Cha cha!

Myslíš snad, že se jiné změny děly postupem "nechte je na pokoji"? Postoj k židům, "barevným", feminismu etc. etc., to vše se měnilo různými formami násilí.
770851
Přesvědč nejprve ty, co je na pokoji nenechávají. Co je po tisíciletí zavírali, vraždili, "léčili" - ano, dnes jich je u nás méně a toto nemůžou, ale tak moc by chtěli... Globálně ovšem stále je homosexualita trestný čin ve velké části světa, leckde pod trestem smrti. Být potichu, aby se to nepřevážilo? Cha cha! Myslíš snad, že se jiné změny děly postupem "nechte je na pokoji"? Postoj k židům, "barevným", feminismu etc. etc., to vše se měnilo různými formami násilí.
770850
3 -4
reagují: MarvinP
reagovat
Pořád se asi nechápeme. Zkusím příklad: pachatel zločinu se snaží utajit co spáchal a tak si horlivě zajistí několikery aliby, jde na stanici a vysvětluje jim, že nic nespáchal a vnucuje jim složku se svými pečlivě vybudovanými alibi. Naplní tak svůj cíl?

Chápeš kam tím mířím? Cíl je: nechte gaye na pokoji. A dělá se to tak, že nikdo nesmí nechat gaye na pokoji.
770850
Pořád se asi nechápeme. Zkusím příklad: pachatel zločinu se snaží utajit co spáchal a tak si horlivě zajistí několikery aliby, jde na stanici a vysvětluje jim, že nic nespáchal a vnucuje jim složku se svými pečlivě vybudovanými alibi. Naplní tak svůj cíl? Chápeš kam tím mířím? Cíl je: nechte gaye na pokoji. A dělá se to tak, že nikdo nesmí nechat gaye na pokoji.
770848
8 -1
reagovat
No to samozřejmě není pravda, přesně to se násilím řešit dá a řeší doslova odjakživa. Dnes by se tedy asi řeklo, že se elita spikla vůči lidu :D Protože jistě velmi hezky znějící představa, že by (pokusím se o rychlou zkratku, snad vystihne co píšeš) "lidi měli mít rozum a neřešit kraviny", se velmi těžko prosazuje i násilím ;)
770848
No to samozřejmě není pravda, přesně to se násilím řešit dá a řeší doslova odjakživa. Dnes by se tedy asi řeklo, že se elita spikla vůči lidu *:D* Protože jistě velmi hezky znějící představa, že by (pokusím se o rychlou zkratku, snad vystihne co píšeš) "lidi měli mít rozum a neřešit kraviny", se velmi těžko prosazuje i násilím *;)*
770844
2 -3
reagují: MarvinP
reagovat
Při každém vymezení, ať už je to "pro vyšší dobro", se ta rovnost vytrácí. Takže ta snaha o změnu sto let trvajících pořádků se maří.
Dood mluví o krásné utopii, ale ten jím popsaný a aktuálně silně probíhající trend, kde se "násilně" normuje a škatulkuje, aby se zmazaly rozdíly, je úplně stejným dílem taktéž utopický - protože dřív, nebo později se ti špatulky a normy změní. A bohužel ne na základě přirozeného a racionálního vývoje, ale protože o tom rozhodně nejhlasitější skupina lidí, třeba.
Že existují d*bilové, kteří se vymezují proti "černému ženskému Bondovi" je samozřejmně pravda, ale bojovat proti nim tím, že něco "uděláš ze zákona" dává ty karty opět do rukou nejhlasitější a té d*bilní skupině, imo...
Já (protože nechci mluvit za Marvina) bych jednoduše chtěl, aby se ta černá Bond, nebo třeba prezentace gayú ala Supernova s Tuccim a Farrelem brala jednoduše samozřejmně a ne "z donucení". Ano, chápu, že to v tuhle chvíli utopie je, ale snaha o to, aby to tak bylo, je imo jediná, která má šanci tu změnu natrvalo uskutečnit...
770847
Při každém vymezení, ať už je to "pro vyšší dobro", se ta rovnost vytrácí. Takže ta snaha o změnu sto let trvajících pořádků se maří. Dood mluví o krásné utopii, ale ten jím popsaný a aktuálně silně probíhající trend, kde se "násilně" normuje a škatulkuje, aby se zmazaly rozdíly, je úplně stejným dílem taktéž utopický - protože dřív, nebo později se ti špatulky a normy změní. A bohužel ne na základě přirozeného a racionálního vývoje, ale protože o tom rozhodně nejhlasitější skupina lidí, třeba. Že existují d*bilové, kteří se vymezují proti "černému ženskému Bondovi" je samozřejmně pravda, ale bojovat proti nim tím, že něco "uděláš ze zákona" dává ty karty opět do rukou nejhlasitější a té d*bilní skupině, imo... Já (protože nechci mluvit za Marvina) bych jednoduše chtěl, aby se ta černá Bond, nebo třeba prezentace gayú ala Supernova s Tuccim a Farrelem brala jednoduše samozřejmně a ne "z donucení". Ano, chápu, že to v tuhle chvíli utopie je, ale snaha o to, aby to tak bylo, je imo jediná, která má šanci tu změnu natrvalo uskutečnit...
8 -1
reagovat
reaguje na: okkac
...a přijede na bílém koni, když je toho 11. 11?
770846
...a přijede na bílém koni, když je toho 11. 11?
770845
5 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se