Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum KECÁRNA

příspěvky 20241 - 20260 Napsat příspěvek
reaguje na: The Joker
Hovoril som o Slovensku. Nepoznám nikoho kto by sa chcel dať očkovať AZ. Situáciu v ČR nesledujem.
788415
Hovoril som o Slovensku. Nepoznám nikoho kto by sa chcel dať očkovať AZ. Situáciu v ČR nesledujem.
788412
1 0
reagují: studo, The Joker
reagovat
Vakcín je stále velmi málo a na svou dávku pořád čeká i řada lidí nad 70.  Pořád počítám s první dávkou nejdřív v půlce léta, spíše v srpnu. A důležité je stejně plné očkování, aby se člověk konečně odprostil od všech těch omezení a mohl začít existovat. Nebo mají v plánu lidi pouštět do služeb a ubytování i s jednou dávkou?
788413
Vakcín je stále velmi málo a na svou dávku pořád čeká i řada lidí nad 70.  Pořád počítám s první dávkou nejdřív v půlce léta, spíše v srpnu. A důležité je stejně plné očkování, aby se člověk konečně odprostil od všech těch omezení a mohl začít existovat. Nebo mají v plánu lidi pouštět do služeb a ubytování i s jednou dávkou?
1 0
reagují: The Joker
reagovat
reaguje na: kyller
Pokud vim, tak AZ jede jen k praktikum (tam je tech temer 400K cekajicich) apod. a jinak se v CR ockuje predevsim Pfizerem. Zadny z mych pribuznych nedostal v centrech nic jineho nez Pfizer. A ockovani zrychlilo kvuli posunuti druhych davek z 3 tydnu na 6, takze ted berou v podstate uz jen nove zajemce. Podle reportu uz vcera bylo zjevny, ze na vetsine mist na Morave bude mit kazdy registrovany jiz prirazen termin a dnes "zahadne" cely den report nefunguje, takze pocitam, ze 60-64 budou zitra rezervace dostavat rychle po zaregistrovani. Jestli kazda petiletka cita kolem 600K lidi a ockovat se z nich nechat do 60-65% (s nizsim vekem patrne min a min), tak pri 50-70K naockovanych denne mne to pripada vlastne docela optimisticky.
788412
Pokud vim, tak AZ jede jen k praktikum (tam je tech temer 400K cekajicich) apod. a jinak se v CR ockuje predevsim Pfizerem. Zadny z mych pribuznych nedostal v centrech nic jineho nez Pfizer. A ockovani zrychlilo kvuli posunuti druhych davek z 3 tydnu na 6, takze ted berou v podstate uz jen nove zajemce. Podle reportu uz vcera bylo zjevny, ze na vetsine mist na Morave bude mit kazdy registrovany jiz prirazen termin a dnes "zahadne" cely den report nefunguje, takze pocitam, ze 60-64 budou zitra rezervace dostavat rychle po zaregistrovani. Jestli kazda petiletka cita kolem 600K lidi a ockovat se z nich nechat do 60-65% (s nizsim vekem patrne min a min), tak pri 50-70K naockovanych denne mne to pripada vlastne docela optimisticky.
788409
2 -3
reagují: kyller
reagovat
Očkovanie sa "zrýchlilo", lebo veľa ľudí sa očkovať nechce. Aspoň teda nie tými vakcínami, ktoré majú momentálne k dispozícii, čo je hlavne AstraZeneca, ktorá navyše nemá takmer žiadny efekt na mutácie, ktoré sú už aj u nás veľmi pekne rozšírené. Takže vlastne to súčasné očkovanie je tak trochu na dve veci, ale štát za to zaplatil hromadu prachov a nechcú to len tak vyhodiť. Koniec koncov tu ide hlavne o upokojenie verejnosti, že "aha, koľko ľudí už je zaočkovaných, šup ho sa bez zábran na letné dovolenky" a na jeseň si dáme repete.
788409
Očkovanie sa "zrýchlilo", lebo veľa ľudí sa očkovať nechce. Aspoň teda nie tými vakcínami, ktoré majú momentálne k dispozícii, čo je hlavne AstraZeneca, ktorá navyše nemá takmer žiadny efekt na mutácie, ktoré sú už aj u nás veľmi pekne rozšírené. Takže vlastne to súčasné očkovanie je tak trochu na dve veci, ale štát za to zaplatil hromadu prachov a nechcú to len tak vyhodiť. Koniec koncov tu ide hlavne o upokojenie verejnosti, že "aha, koľko ľudí už je zaočkovaných, šup ho sa bez zábran na letné dovolenky" a na jeseň si dáme repete.
5 -5
reagovat
reaguje na: KARLOS
Joo, to asi je. Nejdřív to může být ten poslední květnový týden, ale samozřejmě se nabízí, že v reálu později. Navíc snad z té tabulky, myslím, není jasné, jestli se to pak bude případně dělit i dle situací v jednotlivých krajích, takže i tam mohou být nějaké rozdíly... A jak píšeš, stejně tam toho moc není. Za sebe nepočítám, že do kina půjdu dřív jak v září (Venom).
788408
Joo, to asi je. Nejdřív to může být ten poslední květnový týden, ale samozřejmě se nabízí, že v reálu později. Navíc snad z té tabulky, myslím, není jasné, jestli se to pak bude případně dělit i dle situací v jednotlivých krajích, takže i tam mohou být nějaké rozdíly... A jak píšeš, stejně tam toho moc není. Za sebe nepočítám, že do kina půjdu dřív jak v září (Venom).
788405
1 -1
reagovat
Konec května je imo pořád velmi optimistická predikce. imo nejdřív začátek července.
A stejně - mimo Warnery a možná toho Marvelu stejně nic vetšího se moct hrát nebude a indie/filmáč to nevytrhne, jak ukázalo loňské léto...
788405
Konec května je imo pořád velmi optimistická predikce. imo nejdřív začátek července. A stejně - mimo Warnery a možná toho Marvelu stejně nic vetšího se moct hrát nebude a indie/filmáč to nevytrhne, jak ukázalo loňské léto...
788401
4 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
No, možný to je (i když při těch letošních rekordně nízkých teplotách...), ale očkování teď přeci jen dost zrychlilo, na konci května by už na řadě asi mohli být i lidé pod 40 (když skoro 400K čeká na vektorové vakcíny u praktika).
788403
No, možný to je (i když při těch letošních rekordně nízkých teplotách...), ale očkování teď přeci jen dost zrychlilo, na konci května by už na řadě asi mohli být i lidé pod 40 (když skoro 400K čeká na vektorové vakcíny u praktika).
788402
1 -1
reagovat
Teď je 177 v podstatě před rozvolněním, IMHO budou dřív letní kina než kina :)
788402
Teď je 177 v podstatě před rozvolněním, IMHO budou dřív letní kina než kina :)
788401
3 -1
reagovat
Tak v balíčcích pro rozvolňování jsou kina až v tom de facto posledním-pátém, s testem a omezeními a počet případů musí klesnout pod 50 na 100.000 obyvatel (teď je téměř 4krát tolik). Či-li dřív než koncem května kina určitě neotevřou.
788401
Tak v balíčcích pro rozvolňování jsou kina až v tom de facto posledním-pátém, s testem a omezeními a počet případů musí klesnout pod 50 na 100.000 obyvatel (teď je téměř 4krát tolik). Či-li dřív než koncem května kina určitě neotevřou.
2 -1
reagují: KARLOS, AndyKaufman
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Aspoň tam budou mít konečně možnost udělat metro, nebudou muset tolik razit tunely a taky jim to urychli výstavbu vlakového nádraží a stadionu na fotbal a hokej 8):D
788390
Aspoň tam budou mít konečně možnost udělat metro, nebudou muset tolik razit tunely a taky jim to urychli výstavbu vlakového nádraží a stadionu na fotbal a hokej *8)**:D*
788301
1 -1
reagovat
reaguje na: Cinefil
Jenže na Ukrajině se už pár let vraždí mezi sebou. To se u nás ani na Slovensku neděje. Tady se jen neškodně pošťuchujeme. 8) 
788352
Jenže na Ukrajině se už pár let vraždí mezi sebou. To se u nás ani na Slovensku neděje. Tady se jen neškodně pošťuchujeme. *8)* 
788339
1 0
reagovat
reaguje na: studo
Nezapomeň na nočního vlka Foldynu. Mimochodem tahle partička chce znovu projet Českem. Což je za současné situace ještě šílenější.
788351
Nezapomeň na nočního vlka Foldynu. Mimochodem tahle partička chce znovu projet Českem. Což je za současné situace ještě šílenější.
788342
1 -1
reagovat
ATony Okamura a Milos Zeman bohato supluju nasu dvojku 8)
788342
ATony Okamura a Milos Zeman bohato supluju nasu dvojku *8)*
5 0
reagují: Disketa1
reagovat
reaguje na: Cinefil
S tím rozdílem, že v Česku nemáme Blahu a Danka. Naštěstí.
788340
S tím rozdílem, že v Česku nemáme Blahu a Danka. Naštěstí.
788339
1 -1
reagovat
reaguje na: DarkSith
Vždyť na Slovensku je to se západem a východem stejně a v Česku téměř taky. :D
788339
Vždyť na Slovensku je to se západem a východem stejně a v Česku téměř taky. *:D*
788323
1 0
reagují: DarkSith, Disketa1
reagovat
reaguje na: okkac
Znám dvě mladé Ukrajinky a obě tady žijí od dětství. Jedna pochází z východní a druhá ze západní Ukrajiny. Ta ze západní Ukrajiny Rusy naprosto nenávidí. Ale ta druhá je naopak silně proruská a o lidech se západní Ukrajiny říká, že jsou to všechno fašisti a pro změnu nenávidí vlastní spoluobčany. Obávám se, že kdyby se setkali, asi by se vzájemně pobili. Lidé z východní Evropy jsou podle mě svou mentalitou dost zvláštní. Ta temná historie plná násilí je v nich asi dost zakořeněná. 
788323
Znám dvě mladé Ukrajinky a obě tady žijí od dětství. Jedna pochází z východní a druhá ze západní Ukrajiny. Ta ze západní Ukrajiny Rusy naprosto nenávidí. Ale ta druhá je naopak silně proruská a o lidech se západní Ukrajiny říká, že jsou to všechno fašisti a pro změnu nenávidí vlastní spoluobčany. Obávám se, že kdyby se setkali, asi by se vzájemně pobili. Lidé z východní Evropy jsou podle mě svou mentalitou dost zvláštní. Ta temná historie plná násilí je v nich asi dost zakořeněná. 
788314
5 0
reagují: Cinefil
reagovat
reaguje na: Snipsley
Bohužel země je reprezentována vládou. Rusko se počítá do Evropy, i když vetsina Ruska leží v Asii, ale hlavní Ruska města Moskva a Petrohrad případně Volgograd leží v evropské části. Plně rozumím, že většině obyvatel na východ od Uralu je nějaka politika ukradená. Moskva je pro ně stejně vzdálená jako ostatní evropská města a hlavně je zajímá jak přežít další zimu a co se děje na mezinárodní scéně je jim u prdele. Byl jsem v Petrohradu je to hodně zajímavé město a chtěl bych vidět i další a projet se transsibiřskou magistrálou, ale sere mne jejich vizový process. Podobně Čína (aneb Západní Taiwan ;-) . Přírodní krásy má hodně, ale co provádí jejich vláda v čele s Medvídkem Pú mne od návštěvy totálně odrazuje. Byl jsem v Hong Kongu před několika lety a sere mne,co se tam děje poslední dobu a jako to Čína tam rozmrdavá. Doufám že ještě stihnu i Taiwan, než to tam zesere podobně :(
788319
Bohužel země je reprezentována vládou. Rusko se počítá do Evropy, i když vetsina Ruska leží v Asii, ale hlavní Ruska města Moskva a Petrohrad případně Volgograd leží v evropské části. Plně rozumím, že většině obyvatel na východ od Uralu je nějaka politika ukradená. Moskva je pro ně stejně vzdálená jako ostatní evropská města a hlavně je zajímá jak přežít další zimu a co se děje na mezinárodní scéně je jim u prdele. Byl jsem v Petrohradu je to hodně zajímavé město a chtěl bych vidět i další a projet se transsibiřskou magistrálou, ale sere mne jejich vizový process. Podobně Čína (aneb Západní Taiwan ;-) . Přírodní krásy má hodně, ale co provádí jejich vláda v čele s Medvídkem Pú mne od návštěvy totálně odrazuje. Byl jsem v Hong Kongu před několika lety a sere mne,co se tam děje poslední dobu a jako to Čína tam rozmrdavá. Doufám že ještě stihnu i Taiwan, než to tam zesere podobně *:(*
788317
8 0
reagovat
Chápu, že v podobných debatách jde čistě o politiku, ale zemi ovšem netvoří jen vládní zřízení, ale i příroda, kultura či běžný člověk. V tomhle umí být Rusko stejně krásné jako jiné země. Je fakt obří.
788317
Chápu, že v podobných debatách jde čistě o politiku, ale zemi ovšem netvoří jen vládní zřízení, ale i příroda, kultura či běžný člověk. V tomhle umí být Rusko stejně krásné jako jiné země. Je fakt [url=https://youtu.be/HBlZlmXyR5M?t=9]obří[/url].
1 0
reagují: okkac
reagovat
Jako globální americká firma máme kancl i v Moskvě, ale tam jde vidět že ti lidé berou tu práci jako možnost se pak dostat do USA. Za těch několik let co tu dělám tak 6 lidí se z Ruska přestěhovalo do USA a dále pracují pro firmu. Ostatní co jsem s nima v kontaktu jsou fajn, ale to jsou vzdělání lidí s angličtinou,kteří si dokáží najít zdroje mimo kremlovske. Bohužel většina rusů je krmena jen vládní Rossija 1 a ti stále žijí v doménu že jim máme být do smrti vděční za osvobození od nacistů 
, ale roky 1939-1941 a pakt Molotov-Ribbentrop je pro ně tabu. Byl jsem 2x v Litvě na festivalu a mluvil s Litevci a Lotyši a ti nemůžou Rusko absolutně vystát za to, co vše v Pobaltí provedli a nedivím se, že vítali Wehrmacht když Němci dorazili až po rudé armádě, která v podstatě taky prováděla etnickou likvidaci pobaltských národů. 

A rusky přístup, že se diví proč je nikdo nemá rád potom, co napadnou v průběhu 20. Století Finsko, Estonsko, Litvu, Lotyšsko, Ukrajinu, ČSSR, Maďarsko, Polsko, Moldavsko, Gruzii je fakt směšný. Je to jen směšná stepní benzinka hrající si na velmoc, která má pro mne nepochopitelne obdiv mnoha kriplů v ČR. Howgh.
788314
Jako globální americká firma máme kancl i v Moskvě, ale tam jde vidět že ti lidé berou tu práci jako možnost se pak dostat do USA. Za těch několik let co tu dělám tak 6 lidí se z Ruska přestěhovalo do USA a dále pracují pro firmu. Ostatní co jsem s nima v kontaktu jsou fajn, ale to jsou vzdělání lidí s angličtinou,kteří si dokáží najít zdroje mimo kremlovske. Bohužel většina rusů je krmena jen vládní Rossija 1 a ti stále žijí v doménu že jim máme být do smrti vděční za osvobození od nacistů  , ale roky 1939-1941 a pakt Molotov-Ribbentrop je pro ně tabu. Byl jsem 2x v Litvě na festivalu a mluvil s Litevci a Lotyši a ti nemůžou Rusko absolutně vystát za to, co vše v Pobaltí provedli a nedivím se, že vítali Wehrmacht když Němci dorazili až po rudé armádě, která v podstatě taky prováděla etnickou likvidaci pobaltských národů.  A rusky přístup, že se diví proč je nikdo nemá rád potom, co napadnou v průběhu 20. Století Finsko, Estonsko, Litvu, Lotyšsko, Ukrajinu, ČSSR, Maďarsko, Polsko, Moldavsko, Gruzii je fakt směšný. Je to jen směšná stepní benzinka hrající si na velmoc, která má pro mne nepochopitelne obdiv mnoha kriplů v ČR. Howgh.
22 0
reagují: DarkSith
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Neřekl bych. Do Číny bych nevlezl z jakékoli strany.
788311
Neřekl bych. Do Číny bych nevlezl z jakékoli strany.
788308
2 -3
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se