Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 17721 - 17740 Napsat příspěvek
reaguje na: Cinefil
Díky, efekt Lumetri Color v Adobe Premiere
734478
Díky, efekt Lumetri Color v Adobe Premiere
734476
5 0
reagovat
reaguje na: Snipsley
Pecka! :+:+ Hned je to koukatelnější a přitom stačí tak málo. Myslím decentní úpravy, ne hodiny stráveného času. :D Co používáš za program?
734476
Pecka! *:+**:+* Hned je to koukatelnější a přitom stačí tak málo. Myslím decentní úpravy, ne hodiny stráveného času. *:D* Co používáš za program?
734454
1 -1
reagují: Snipsley
reagovat

Ad barvy

U videoher byla éra šedivek (hry před a po x360 generaci jsou podstatně barevnější) dána hlavně nedostatkem technologie - dynamická světla a stíny nefungovala v plném barevném rozsahu moc dobře. Proto má většina her z té doby výrazný tint v každé scéně (často hnědý). Viz např. link

U filmů mám často pocit, že jde o podobný problém, kdy snížení rozsahu palety obdobně usnadňuje namapování různé intenzity světel v nějakém slepovaném záběru, nedejbože při použití CGI. Samozřejmě, někdy je to tvůrčí záměr, často to ale působí jinak.
734465
U videoher byla éra šedivek (hry před a po x360 generaci jsou podstatně barevnější) dána hlavně nedostatkem technologie - dynamická světla a stíny nefungovala v plném barevném rozsahu moc dobře. Proto má většina her z té doby výrazný tint v každé scéně (často hnědý). Viz např. https://yokaze.files.wordpress.com/2008/11/94408-10-1.jpg U filmů mám často pocit, že jde o podobný problém, kdy snížení rozsahu palety obdobně usnadňuje namapování různé intenzity světel v nějakém slepovaném záběru, nedejbože při použití CGI. Samozřejmě, někdy je to tvůrčí záměr, často to ale působí jinak.
Ad barvy
4 0
reagovat
reaguje na: KARLOS
Nijak, sleduju to na levnem monitoru :))
734461
Nijak, sleduju to na levnem monitoru *:))*
734460
1 0
reagovat
A teď otázka za milión :D: jak zkalibrovanou, či ručně nastavenou máš TV na požadavky okolí, ve kterém sleduješ? O nějakých filmařských záměrech se už nemá cenu bavit, když se přistoupilo k takovému "editu" ?)...
734460
A teď otázka za milión *:D*: jak zkalibrovanou, či ručně nastavenou máš TV na požadavky okolí, ve kterém sleduješ? O nějakých filmařských záměrech se už nemá cenu bavit, když se přistoupilo k takovému "editu" *?)*...
0 -1
reagují: Snipsley
reagovat
reaguje na: Snipsley
Tyvole, jsem dostal chuť se na to podívat. Barvy, nebarvy. :+
Ale je to pravda, že je to takový vyblitý.
734456
Tyvole, jsem dostal chuť se na to podívat. Barvy, nebarvy. *:+* Ale je to pravda, že je to takový vyblitý.
734454
2 0
reagovat
reaguje na: Cinefil
Screeny: link

Exposure +1.0, Saturation 115, Vibrance 40. Toť vše. V některých záběrech se tak ztratila informace z přesvícené oblohy, takže kdyby se s tím někdo moc chtěl hrát, nějaké masky na konkrétních místech by to zachránily. (U rozpracované dvojky Crimes of Grindelwald se mi zatím líbí Exposure +1.0, Tint +10, Saturation 110 a Vibrance 40.)

Na konci jsou tři screeny z Vězně z Azkabanu pro porovnání. To byl současně krásně barevný i temný film.
734454
Screeny: https://imgur.com/a/qWHctZ3 Exposure +1.0, Saturation 115, Vibrance 40. Toť vše. V některých záběrech se tak ztratila informace z přesvícené oblohy, takže kdyby se s tím někdo moc chtěl hrát, nějaké masky na konkrétních místech by to zachránily. (U rozpracované dvojky Crimes of Grindelwald se mi zatím líbí Exposure +1.0, Tint +10, Saturation 110 a Vibrance 40.) Na konci jsou tři screeny z Vězně z Azkabanu pro porovnání. To byl současně krásně barevný i temný film.
734404
10 -1
reagují: Cinefil, verbst
reagovat
reaguje na: Memphis
Blockbustery a Bad Boys 3. Už jsem unavený... :D
734412
Blockbustery a Bad Boys 3. Už jsem unavený... *:D*
734411
1 -1
reagovat
reaguje na: Cinefil
Blocky? Bad Boys 4? Co jsem minul? :D
734411
Blocky? Bad Boys 4? Co jsem minul? *:D*
734401
2 -1
reagují: Cinefil
reagovat
the death of dick long (2019)
60% - i don't feel at home in this world anymore (55%). tohle melo vyhrat v sundance hlavni cenu :D

bilge to zabil:
the death of dick long becomes a symphony of stupidity. i say ''symphony'' because it's multivoiced and overpowering. that's part of the movie's charm, too: you can feel your brain melting away as you watch it, and that's not always a bad sensation.
734406
the death of dick long (2019) 60% - i don't feel at home in this world anymore (55%). tohle melo vyhrat v sundance hlavni cenu *:D*.  bilge to zabil: the death of dick long becomes a symphony of stupidity. i say ''symphony'' because it's multivoiced and overpowering. that's part of the movie's charm, too: you can feel your brain melting away as you watch it, and that's not always a bad sensation.
1 -2
reagovat
reaguje na: Snipsley
Pošli aspoň porovnávací screen. 8)
734404
Pošli aspoň porovnávací screen. *8)*
734403
0 -1
reagují: Snipsley
reagovat
reaguje na: verbst
Záběry jsem nepřesouval, šlo mi jen o ten soundtrack a barvy, takže si to neužiješ :D link si z legálních důvodů netroufnu poslat, nechám si to u sebe na hadru.
734403
Záběry jsem nepřesouval, šlo mi jen o ten soundtrack a barvy, takže si to neužiješ *:D* link si z legálních důvodů netroufnu poslat, nechám si to u sebe na hadru.
734402
0 -1
reagují: Cinefil
reagovat
reaguje na: Snipsley
Ten edit chcu vidět! :D:+
Ale na soundtrack nešahat! :)):)):D8)
734402
Ten edit chcu vidět! *:D**:+* Ale na soundtrack nešahat! *:))**:))**:D**8)*
734400
2 0
reagují: Snipsley
reagovat
reaguje na: Snipsley
Taky nechápu proč mají tendenci dělat všechny blocky v hnusných barvách. MCU, HP, DC (kromě Aquamana), Disneyovky (k*rva vždyť jsou to pohádky!) apod. Ať se mi nevymlouvaj na digitál. Člověk je pak rád za přestylizované Bad Boys 4 a jiné.
734401
Taky nechápu proč mají tendenci dělat všechny blocky v hnusných barvách. MCU, HP, DC (kromě Aquamana), Disneyovky (k*rva vždyť jsou to pohádky!) apod. Ať se mi nevymlouvaj na digitál. Člověk je pak rád za přestylizované Bad Boys 4 a jiné.
734400
3 -3
reagují: Memphis
reagovat

Fantastic Beasts 3

Warneři dali Fantastickým zvířatům ofiko zelenou, produkce začíná na jaře 2020 v Brazílii, premiéra listopad 2021.

Co mě trochu štve - vrací se komplet tvůrčí tým, jen Rowlingové aspoň pomáhá se scénářem Steve Kloves. Zase budu koukat od režiséra Yatese na tu tmavou šeď. Mají to být fantastická zvířata v kouzelném hravém světě, ffs, a je to šedé jak Schindlerův seznam - byť ten byl aspoň světlý.

To mě mimochodem zabavilo na jeden z minulých víkendů; udělal jsem si vlastní edit. Namixoval jsem si do prvního dílu songy z Harry Potterů 3 a 6 a udělal si barvitější color grading. Baví mě to teď mnohem víc :))
734400
Warneři dali Fantastickým zvířatům ofiko zelenou, produkce začíná na jaře 2020 v Brazílii, premiéra listopad 2021. Co mě trochu štve - vrací se komplet tvůrčí tým, jen Rowlingové aspoň pomáhá se scénářem Steve Kloves. Zase budu koukat od režiséra Yatese na tu tmavou šeď. Mají to být [i]fantastická [/i]zvířata v kouzelném [i]hravém [/i]světě, ffs, a je to šedé jak Schindlerův seznam - byť ten byl aspoň světlý. To mě mimochodem zabavilo na jeden z minulých víkendů; udělal jsem si vlastní edit. Namixoval jsem si do prvního dílu songy z Harry Potterů 3 a 6 a udělal si barvitější color grading. Baví mě to teď mnohem víc *:))*
Fantastic Beasts 3
9 0
reagují: verbst, Cinefil
reagovat

Official Secrets

Velmi dobry, chvilema to pripominalo Spotlight... 8 / 10 a pokud mate radi politicka dramata z (tentokrat nejenom) novinarskyho prostredi, dejte o pul bodiku vic.
734394
Velmi dobry, chvilema to pripominalo Spotlight... 8 / 10 a pokud mate radi politicka dramata z (tentokrat nejenom) novinarskyho prostredi, dejte o pul bodiku vic.
Official Secrets
3 0
reagovat

Zombieland 2

Pred pol rokom som mal v Prahe najlepsi burger v zivote. Perfektne vyvazeny, ochuteny, adekvatna porcia a nebol som od neho cely zaspineny. Bol to wagyu burger v Kantyne.

Pred nejakym casom som bol opat na skok v Prahe a skusil som si ho dat znova. Uz to samozrejme nebolo take ako po prvy krat, ale opat skvelo urobeny, ochuteny a maximalne som si ho vychutnal. A ta babenka u kasy bola krajsia a pri odchode sa na mna nadherne usmiala.:+
734359
Pred pol rokom som mal v Prahe najlepsi burger v zivote. Perfektne vyvazeny, ochuteny, adekvatna porcia a nebol som od neho cely zaspineny. Bol to [spoiler]wagyu burger v Kantyne.[/spoiler] Pred nejakym casom som bol opat na skok v Prahe a skusil som si ho dat znova. Uz to samozrejme nebolo take ako po prvy krat, ale opat skvelo urobeny, ochuteny a maximalne som si ho vychutnal. A ta babenka u kasy bola krajsia a pri odchode sa na mna nadherne usmiala.*:+*
Zombieland 2
6 -5
reagovat

The Art of Racing in the Rain (2019)

Výbornej psí doják, škoda, že tak zapadnul. Naprosto perfektní vykon předvedl Milo Ventimiglia a Kevin Costner coby dabér. 8/10

Sledování filmu mi občas narušovalo krájení cibule. :)
734353
Výbornej psí doják, škoda, že tak zapadnul. Naprosto perfektní vykon předvedl Milo Ventimiglia a Kevin Costner coby dabér. 8/10 Sledování filmu mi občas narušovalo krájení cibule. *:)*
The Art of Racing in the Rain (2019)
7 0
reagovat
reaguje na: Spazz
pisu si ;)
734348
pisu si *;)*
734328
3 0
reagovat

Peanut Butter Falcon

Pustil jsem si to vicemene jen proto, ze nic jineho jsem po ruce nemel, ale ten film me svoji neskutecne pohodovou atmosferou strhl hned behem prvnich nekolika minut. Skvele napsana, vtipna feel-good pecka se super postavami; a brzo si to asi pustim znovu. :+
734328
Pustil jsem si to vicemene jen proto, ze nic jineho jsem po ruce nemel, ale ten film me svoji neskutecne pohodovou atmosferou strhl hned behem prvnich nekolika minut. Skvele napsana, vtipna feel-good [b]pecka [/b]se super postavami; a brzo si to asi pustim znovu. *:+*
Peanut Butter Falcon
8 0
reagují: TedGeorge
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se