Na rovinu musím říct, že jsem si ten film užil. Jedná se o zábavný dobrodružný film se zajímavým dějem a hlavně se skvělými herci. Zápletka je sice trochu nedotažená, ale může za to evidentní snaha o ponechání si otevřených vrátek pro pokračování, kde asi linka kolem matky hlavní hrdinky bude hrát významnější roli než zde. To se týká i v závěru nakousnuté milostné linky mezi Enolou a mladým lordem Tewkesburym. Moje obava, že film bude přehnaně tlačit na pilu v otázkách feminizmu, se naštěstí nenaplnila. Enola je sice emancipovaná mladá žena, ale v tom dobrém smyslu. Děj se odehrává v době, kdy volební právo neměli ani všichni muži natož pak ženy, takže naprosto rozumím snaze to změnit. V dalším díle by to chtělo více Sherlocka (Henry Cavill má charizmatu na rozdávání) a na scénu by také mohl dorazit Watson. Důležité ale je, že Millie potvrdila, že v pohodě zvládne utáhnout celý film a pokaždé když se usmála na diváky nebo prohodila nějakou vtipnou poznámku, působila doslova okouzlujícím dojmem.
Moje hodnocení: 8/10
Enola Holmes
reagovat
|