Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 12961 - 12980 Napsat příspěvek
reaguje na: TedGeorge
Mě se hodně líbilo jak Forster střihově propojil dění na podiu s akcí v zákulisí a pojal ji celou trochu impresivnějším způsobem  - v MI:5 slouží ta opera k akci akorát jako hudební kulisa, a jediné co mi z ní opravdu utkvělo v paměti je záběr na nohy Rebeccy Ferguson :D
785267
Mě se hodně líbilo jak Forster střihově propojil dění na podiu s akcí v zákulisí a pojal ji celou trochu impresivnějším způsobem  - v MI:5 slouží ta opera k akci akorát jako hudební kulisa, a jediné co mi z ní opravdu utkvělo v paměti je záběr na nohy Rebeccy Ferguson *:D*
785265
13 -2
reagují: MarvinP
reagovat
reaguje na: HAL
Ani ta scéna z opery není dobrá. Když scéna z opery, tak Mission: Impossible 5...
785265
Ani ta scéna z opery není dobrá. Když scéna z opery, tak Mission: Impossible 5...
785264
14 -2
reagují: Milosh, HAL
reagovat
Quantum je dost srágora, jen dovětek ke Casinu bez kterého by nefungovalo už vůbec, samostatně by to byla snad nejhorší Bondovka vůbec. A z Bonda tam dělají prostoduchou gumu. Jediná opravdu dobrá věc na tom filmu je scéna z opery.
785264
Quantum je dost srágora, jen dovětek ke Casinu bez kterého by nefungovalo už vůbec, samostatně by to byla snad nejhorší Bondovka vůbec. A z Bonda tam dělají prostoduchou gumu. Jediná opravdu dobrá věc na tom filmu je scéna z opery.
1 -4
reagují: TedGeorge
reagovat
reaguje na: Memphis
To je vlastně pravda. :D
785253
To je vlastně pravda. *:D*
785250
6 -4
reagovat
reaguje na: Disketa1
Ono jaksi nemáme jinou možnost. :D
785250
Ono jaksi nemáme jinou možnost. *:D*
785248
13 -1
reagují: Disketa1
reagovat
Osobně bych Quantum of Solace taky nehejtil. Dokonce i Another Way to Die se mi postupem času začala dost líbit. Jenom je to kolem a kolem celkem průměrná bondovka, což po Casinu prostě muselo působit jako obrovský zklamání.

Samozřejmě nepomohlo ani to, že se příliš snažili kopírovat Bournea.
785249
Osobně bych [i]Quantum of Solace[/i] taky nehejtil. Dokonce i [i]Another Way to Die[/i] se mi postupem času začala dost líbit. Jenom je to kolem a kolem celkem průměrná bondovka, což po Casinu prostě muselo působit jako obrovský zklamání. Samozřejmě nepomohlo ani to, že se příliš snažili kopírovat Bournea.
4 -1
reagovat
Skyfall si dám zítra, ale musím říct, že je úžasné vidět všechny oficiální bondovky a sledovat průlet časem a filmovým vkusem. Zbývají mi ještě dvě a tenhle jedinečný měsíční maraton mi bude za několik dnů chybět. Ale je to paráda. A já moc děkuju, že všechny oficiální bondovky se mnou poctivě sledujete. ;)
785248
Skyfall si dám zítra, ale musím říct, že je úžasné vidět všechny oficiální bondovky a sledovat průlet časem a filmovým vkusem. Zbývají mi ještě dvě a tenhle jedinečný měsíční maraton mi bude za několik dnů chybět. Ale je to paráda. A já moc děkuju, že všechny oficiální bondovky se mnou poctivě sledujete. *;)*
5 -6
reagují: Memphis
reagovat
reaguje na: Kostěj
Skyfall ne 8)
785243
Skyfall ne *8)*
785236
2 -5
reagovat
Ještě si taky přiznejme, že po Casinu by každá Bondovka působila jako kozí prdel... 8)
785236
Ještě si taky přiznejme, že po Casinu by [b]každá [/b]Bondovka působila jako kozí prdel... *8)*
10 -3
reagují: Cinefil
reagovat
Jako při vší úctě k White/Keys se dá na ten Bond song zvyknout a dokonce jsem ho jednu dobu aktivně poslouchal. Jen se vůbec nehodí do Bondovky:D
A z Quantum si pamatuju akci s čluny, kdy se něco stalo a já si to musel několikrát vracet, abych pochopil, co to vůbec bylo... A doteď to nevím. Ale má to fajn odpraveni hlavniho zaporaka...
785232
Jako při vší úctě k White/Keys se dá na ten Bond song zvyknout a dokonce jsem ho jednu dobu aktivně poslouchal. Jen se vůbec nehodí do Bondovky*:D* A z Quantum si pamatuju akci s čluny, kdy se něco stalo a já si to musel několikrát vracet, abych pochopil, co to vůbec bylo... A doteď to nevím. Ale má to fajn odpraveni hlavniho zaporaka...
3 -1
reagovat
reaguje na: Muf
No a ne? Minimálně za posledních několik let.
785230
No a ne? Minimálně za posledních několik let.
785228
1 -3
reagovat
reaguje na: Cinefil
největší film všech dob?
785228
největší film všech dob?
785226
2 -1
reagují: Cinefil
reagovat

Cherry

Bratři Russoové se pokusili po Avengerech natočit další "marvelovku". Jejich pokus o přestylizovanou podívanou se míjí účinkem a sráží celý film, respektive zadupává jeho myšlenku. Nevím, jestli to byl jejich záměr nebo někoho z vedení Applu, aby byl film víc cool, ale rozhodně se nemají čím chlubit. Přišlo mi jako by si jen odškrtávali všechny možné vypravěčské a obrozové formy a mysleli si, že jejich kočkopes bude fungovat. Voiceover? Check! Mluvení do kamery? Check! Obraz 4:3? Check! Montáž? Check! Kapitoly? Check! Do toho Russoovi vypráví několik filmů v jednom.

Nejprve je tu teenage drama, pak válečný, pak drogový a nakonec heist movie. Všechny jejich marvelovky ukázaly, že to jde a že to i zvládnou, jenomže to by nad sebou museli mít zkušenější dohled. A ten asi chyběl, když se Apple chlubí, že dává tvůrcům plnou svobodu, což už Netflix dávno zatrhl, protože by zkrachoval. Holland sice umí hrát víc, než si někteří myslí, ale taky líp. Jeho tranformace z kluka na válečného veterána s PTST je vcelku věruhodná a dají se s ním ty 2,5h vydržet.

Ostatní obsazení je úplně zbytečné, páč je tu jen na pár scén a Ciara Bravo neumí vůbec hrát a jakýkoliv pokus o silné emoce byl spíš k smíchu (nebo na facku). Měli mu přihrát Zendayu. Alespoň, že si Newton Seigel pohlídal kameru, ačkoliv asi taky netušil proč každou scénu točí úplně jinak. Dobrá je i Jackmanova hudba, která hlavně v Epilogu vykouzlí nějaké emoce a příběh důstojně uzavře.

Cherry není tak špatný film a popravdě mě jeho stylizace lákala ke zhlédnutí. Ovšem málo je někdy (vždycky) víc. Tohle dílo bych trpěl začínajícímu filmaři, který dosud dělal videoklipy a chtěl předvést, co vše umí. Ne Russoovi, kteří za sebou mají největší film všech dob.
5/10
785226
Bratři Russoové se pokusili po Avengerech natočit další "marvelovku". Jejich pokus o přestylizovanou podívanou se míjí účinkem a sráží celý film, respektive zadupává jeho myšlenku. Nevím, jestli to byl jejich záměr nebo někoho z vedení Applu, aby byl film víc cool, ale rozhodně se nemají čím chlubit. Přišlo mi jako by si jen odškrtávali všechny možné vypravěčské a obrozové formy a mysleli si, že jejich kočkopes bude fungovat. Voiceover? Check! Mluvení do kamery? Check! Obraz 4:3? Check! Montáž? Check! Kapitoly? Check! Do toho Russoovi vypráví několik filmů v jednom. Nejprve je tu teenage drama, pak válečný, pak drogový a nakonec heist movie. Všechny jejich marvelovky ukázaly, že to jde a že to i zvládnou, jenomže to by nad sebou museli mít zkušenější dohled. A ten asi chyběl, když se Apple chlubí, že dává tvůrcům plnou svobodu, což už Netflix dávno zatrhl, protože by zkrachoval. Holland sice umí hrát víc, než si někteří myslí, ale taky líp. Jeho tranformace z kluka na válečného veterána s PTST je vcelku věruhodná a dají se s ním ty 2,5h vydržet. Ostatní obsazení je úplně zbytečné, páč je tu jen na pár scén a Ciara Bravo neumí vůbec hrát a jakýkoliv pokus o silné emoce byl spíš k smíchu (nebo na facku). Měli mu přihrát Zendayu. Alespoň, že si Newton Seigel pohlídal kameru, ačkoliv asi taky netušil proč každou scénu točí úplně jinak. Dobrá je i Jackmanova hudba, která hlavně v Epilogu vykouzlí nějaké emoce a příběh důstojně uzavře. Cherry není tak špatný film a popravdě mě jeho stylizace lákala ke zhlédnutí. Ovšem málo je někdy (vždycky) víc. Tohle dílo bych trpěl začínajícímu filmaři, který dosud dělal videoklipy a chtěl předvést, co vše umí. Ne Russoovi, kteří za sebou mají největší film všech dob. [b]5/10[/b]
Cherry
4 -4
reagují: Muf
reagovat
Celkově se to fakt moc nedá a ten bond song je opravdu strašlivej, ale tu a tam jsou tam k nalezení úplně epický scény. Celej Bregenz například. Nebo akce na člunech. A Mathieu Amalric nebyl nejhorší záporák, i právě pro ten poněkud awkward výkon v závěrečný bitce. Skvělej slizoun. 

A ještě rolička Davida Harboura, malá rozsahem, ale obří, co do obludnosti toho kníru. 
785225
Celkově se to fakt moc nedá a ten bond song je opravdu strašlivej, ale tu a tam jsou tam k nalezení úplně epický scény. Celej Bregenz například. Nebo akce na člunech. A Mathieu Amalric nebyl nejhorší záporák, i právě pro ten poněkud awkward výkon v závěrečný bitce. Skvělej slizoun.  A ještě rolička Davida Harboura, malá rozsahem, ale obří, co do obludnosti toho kníru. 
6 -1
reagovat
Úvodní jízda v tunelu je střihem snad dodnes horší než přeskočení plotu v Taken 3. :D
785224
Úvodní jízda v tunelu je střihem snad dodnes horší než přeskočení plotu v Taken 3. *:D*
5 -6
reagovat
reaguje na: Disketa1

Kvantum stolic

Jojo, tvůrci byli strašně odvážní a hrdinní, když natočili úvodní jízdu v tunelu na milión střihů :+. Skoro tak odvážní, jako když do úvodního songu dali něco co přechází mezi falešným zpěvem a zvukem kočky, když ji taháš za ocas :+. Zbytek jejich odvážnosti jsem radši vytěsnil. Jen si pamatuji, že trefnější název ten film nikdy nemohl dostat :+.
785223
Jojo, tvůrci byli strašně odvážní a hrdinní, když natočili úvodní jízdu v tunelu na milión střihů *:+*. Skoro tak odvážní, jako když do úvodního songu dali něco co přechází mezi falešným zpěvem a zvukem kočky, když ji taháš za ocas *:+*. Zbytek jejich odvážnosti jsem radši vytěsnil. Jen si pamatuji, že trefnější název ten film nikdy nemohl dostat *:+*.
Kvantum stolic
785208
7 -6
reagovat

Quantum of Solace (2008)

Patrně nejdrsnější bondovka vůbec. Je to ostrá jízda plná mrtvol a neskutečně dynamických akčních scén. Obrovsky mi to sedlo a vlastně ani netuším, proč Quantum of Solace sklidila před třinácti lety velmi kontroverzní reakce. Za to, že je Bond emotivní člověk? Za to, že je zde znát inspirace Jasonem Bournem? Rozhodně to není bondovka pro každého, ale za sebe jsem nadšením bez sebe. Marc Forster uchopil agenta 007 jedinečným způsobem, který by se takovému Terenci Youngovi či Guyi Hamiltonovi rozhodně nelíbil, ale přesně tohle je James Bond 21. století, kterého filmový svět potřeboval. Drsný a zároveň velmi citlivý. Velké díky za tuhle odvahu, protože tvůrci museli dobře vědět, že si to slíznou.
785208
Patrně nejdrsnější bondovka vůbec. Je to ostrá jízda plná mrtvol a neskutečně dynamických akčních scén. Obrovsky mi to sedlo a vlastně ani netuším, proč Quantum of Solace sklidila před třinácti lety velmi kontroverzní reakce. Za to, že je Bond emotivní člověk? Za to, že je zde znát inspirace Jasonem Bournem? Rozhodně to není bondovka pro každého, ale za sebe jsem nadšením bez sebe. Marc Forster uchopil agenta 007 jedinečným způsobem, který by se takovému Terenci Youngovi či Guyi Hamiltonovi rozhodně nelíbil, ale přesně tohle je James Bond 21. století, kterého filmový svět potřeboval. Drsný a zároveň velmi citlivý. Velké díky za tuhle odvahu, protože tvůrci museli dobře vědět, že si to slíznou.
Quantum of Solace (2008)
9 -10
reagují: Gonzi
reagovat
Při všech těch řečech okolo Justice League, jak Snyder to s hranými filmy posral a naopak animáky jsou strašně super v čele s JL: Flashpoint Paradox, jsem mu konečně taky dal šanci - a tvl fakt ne, z toho bych mohl být opravdu nadšený jedině kdyby mi bylo dvanáct.
Je to sice lepší než třeba taky dost chválené Batman: Mask of the Phantasm, ale ne proto že by tu byl třeba lepší příběh nebo propracovanější charaktery, nebo to byl celkově dospělejší film, ale protože tohle je čistokrevný slash, ve kterém se mohli scénáristi urvat ze řetězu.
Prostě fanfikce ve které si hrají se situacemi "co by byly nejvíc cool", dokonce včetně hrátek s románky mezi nepravděpodobnými postavami a jejich sexuální orientací. Přesně jako když si fanynky píší knihy o tom že Severus Snape je gay, a Ron začne chodit s Hermionou a Pottera to nasere a chce mu dát přes hubu (teď vyloženě parafrázuji zápletku Flashpointu). Jako samostatný příběh bez návaznosti na zbytek toho komiksového světa to ani omylem nefunguje.

Ale když to beru jako slash, tak to zábava je, ne že ne. Nihilista Batman, Aquaman vyhlazuje lidstvo, Superman je posera, Joker je Batmanova máma, hromada superhrdinů umře, k tomu pár záběrů z velkolepých bitev ve zdevastované Evropě. Prostě jo, je to docela cool sranda. Samozřejmě bez jakýchkoli následků, pointa je přesně taková jak snad každý čekal od začátku.

A rovnou jsem si pak dal i repete Ayerova Suicide Squad (poprvé Directors Cut verzi) - a jsem až překvapený jak moc jsem se bavil v jeho první polovině. Dávání týmu jakože zlých hrdinů dohromady tu funguje hodně dobře a je to správná komedie.
No a pak se vydají na misi a film jde do prdele, extrémně nudné probíjení se anonymními šediváky ze kterého se najednou vytratí jakýkoli nadhled, příběh nedává žádný smysl, a zachraňuje to trochu už jen Harley Quinn, kterou se tehdy naštěstí ještě nebáli prodávat přes její tělo.
Každých pět minut jsem koukal na čas do konce, subjektivně ta poslední hodina byla delší než celé ZSJL.
785140
Při všech těch řečech okolo Justice League, jak Snyder to s hranými filmy posral a naopak animáky jsou strašně super v čele s [b]JL: Flashpoint Paradox[/b], jsem mu konečně taky dal šanci - a tvl fakt ne, z toho bych mohl být opravdu nadšený jedině kdyby mi bylo dvanáct. Je to sice lepší než třeba taky dost chválené Batman: Mask of the Phantasm, ale ne proto že by tu byl třeba lepší příběh nebo propracovanější charaktery, nebo to byl celkově dospělejší film, ale protože tohle je čistokrevný slash, ve kterém se mohli scénáristi urvat ze řetězu. Prostě fanfikce ve které si hrají se situacemi "co by byly nejvíc cool", dokonce včetně hrátek s románky mezi nepravděpodobnými postavami a jejich sexuální orientací. Přesně jako když si fanynky píší knihy o tom že Severus Snape je gay, a Ron začne chodit s Hermionou a Pottera to nasere a chce mu dát přes hubu (teď vyloženě parafrázuji zápletku Flashpointu). Jako samostatný příběh bez návaznosti na zbytek toho komiksového světa to ani omylem nefunguje. Ale když to beru jako slash, tak to zábava je, ne že ne. Nihilista Batman, Aquaman vyhlazuje lidstvo, Superman je posera, Joker je [spoiler]Batmanova máma[/spoiler], hromada superhrdinů umře, k tomu pár záběrů z velkolepých bitev ve zdevastované Evropě. Prostě jo, je to docela cool sranda. Samozřejmě bez jakýchkoli následků, pointa je přesně taková jak snad každý čekal od začátku. A rovnou jsem si pak dal i repete Ayerova [b]Suicide Squad[/b] (poprvé Directors Cut verzi) - a jsem až překvapený jak moc jsem se bavil v jeho první polovině. Dávání týmu jakože zlých hrdinů dohromady tu funguje hodně dobře a je to správná komedie. No a pak se vydají na misi a film jde do prdele, extrémně nudné probíjení se anonymními šediváky ze kterého se najednou vytratí jakýkoli nadhled, příběh nedává žádný smysl, a zachraňuje to trochu už jen Harley Quinn, kterou se tehdy naštěstí ještě nebáli prodávat přes její tělo. Každých pět minut jsem koukal na čas do konce, subjektivně ta poslední hodina byla delší než celé ZSJL.
2 -5
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Ten film jsem viděl před dvěma lety na velkém plátně na LFŠ a regulérně jsem u toho brečel. Nestydím se za to, protože kdo u tohohle filmu nebrečí, nemá srdce.
785108
Ten film jsem viděl před dvěma lety na velkém plátně na LFŠ a regulérně jsem u toho brečel. Nestydím se za to, protože kdo u tohohle filmu nebrečí, nemá srdce.
785106
5 -2
reagovat

Stand By Me

Ten film neomrzí. Je to takový prequel To, akorát bez těch nadpřirozených věci. Lepší film o děckém přátelství neznám. A je mi u toho vždy podobne smutno, jako u Temného rytíře, protože River Phoenix byl neskutečný talent, už jako dítě. 
Potěší i mladý Sutherland a Cusack. Jen toho Wila Wheatona nikdy nepoznám.
785106
Ten film neomrzí. Je to takový prequel To, akorát bez těch nadpřirozených věci. Lepší film o děckém přátelství neznám. A je mi u toho vždy podobne smutno, jako u Temného rytíře, protože River Phoenix byl neskutečný talent, už jako dítě.  Potěší i mladý Sutherland a Cusack. Jen toho Wila Wheatona nikdy nepoznám.
Stand By Me
11 -1
reagují: Disketa1
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se