Belfast
Přál jsem si, aby se mi to líbilo mnohem víc. Tím samozřejmě neříkám, že je film špatný, protože špatný není. Film sám osobě je velmi kvalitní. Jen jsem od něho čekal mnohem více, a to jsem bohužel nedostal. Režisér Kenneth Branagh odvádí dobrou práci a jeho film má krásnou vizuální stránku, pečlivě budovanou atmosféru a krásně zobrazené prostředí dělnické ulice. Je vidět, že pro Branagha jde o osobní projekt a snaží se, aby byl co nejlepší. Můj největší problém je ten, že jsem si nenašel cestu k samotným postavám. Branagh mi jejich osud moc hezky ukazuje, ale mě osobně to nezasáhlo. Zamrzí to o to více, jelikož zde herci předvádí kvalitní výkony. Bohužel po dějové stránce je to trochu nuda, jelikož Branagh se rozhodl nic nevysvětlovat. Díky tomu nechápeme některé konflikty a ani proč se postavy chovají, tak jak se chovají. Zamrzí to, protože vím, že by to šlo vyřešit krátkým dialogem nebo nějakou scénáristickou vložkou, jenž by tomu dala tvar. Belfast je moc hezky natočený film, který je točený od srdce, ale mě osobně nesedl, tak jak jsem si přál. 6,5-7/10
reagovat
|