Pozeráme teraz s dcérou všetkých Spider-Manov zaradom a zvláštna zmena moja postoja k nim:
Kedysi som dosť neznášal filmy s Garfieldom, zdali sa mi zbytočné a matné. Teraz som musel prvého Amazing SM hrozne doceniť, najmä po skutočne hroznej Raimiho trojke, kde už sa z Tobeyho stala neznesiteľná figúrka. Celkovo sa mi teraz Garfield zdá OMNOHO lepší Spidey ako Tobey, herecky i celkovo ako postava. Plus teda čo sa týka vzťahov a prirodzenosti postáv, sú "garfieldovky" vysoko nad Raimiho filmami, hlavne Gwen v podaní Emmy Stone je asi 1000x sympatickejšia postava ako Mary Jane v dnes už dosť otravnom podaní Kirsten Dunst, tá v tých filmoch už iba emocionálne vydiera Parkera a s príšerným vreskotom sa necháva zachraňovať.
Raimiho filmy majú tú milú komiksovú farebnosť, sú hravé, s lepšími akčnými scénami a omnoho lepšími záporákmi a dvojka je asi stále naj Spidey vôbec (ešte som nevidel toho najnovšieho), ale som v pokušení teraz zaradiť prvého Amazing S-M na druhé miesto.
Aj dcéra včera skonštatovala, že sa jej Garfieldov Spidey páčil omnoho viac ako ten "s rybacími očami a vlhkou spodnou perou".
Spider-Mani
reagovat
|