Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 11601 - 11620 Napsat příspěvek

Fanny a Alexandr (1982)

Neviděl jsem to roky, přitom tahle Bergmanova pecka zraje jako nejlepší víno. To je tak nádhernej film, který se jen tak nevidí. Tři hodiny utekly jako voda. Boží kamera Svena Nykvista, fantastická atmosféra a životní výkony všech herců a hereček. Bertil Guve v roli Alexandra patří k nejlepším dětským hercům vůbec. Chtěl bych to vidět na plátně a návdavkem bych si dal tu pětihodinovou seriálovou verzi. Nejlepší film, co můžete vidět před Vánoci.
813250
Neviděl jsem to roky, přitom tahle Bergmanova pecka zraje jako nejlepší víno. To je tak nádhernej film, který se jen tak nevidí. Tři hodiny utekly jako voda. Boží kamera Svena Nykvista, fantastická atmosféra a životní výkony všech herců a hereček. Bertil Guve v roli Alexandra patří k nejlepším dětským hercům vůbec. Chtěl bych to vidět na plátně a návdavkem bych si dal tu pětihodinovou seriálovou verzi. Nejlepší film, co můžete vidět před Vánoci.
Fanny a Alexandr (1982)
4 -3
reagovat
reaguje na: Gonzi
Co znamená slovo meta?
813244
Co znamená slovo meta?
813232
4 -3
reagují: Gonzi, DarkSith
reagovat

Resurrections

Mno, Bavilo mě to solidně, ale mám celkem specifický přístup k látce. Nová filosofie apod. tam není. Akční scény jsou až tragické. Docela se skáče (kde se vzali, tu se vzali nepřátelé... a jak se objevili, tak zas za 5min zmizeli).
Vlastně bych celkově řekl, že je to při nejlepším průměrný film a funguje jen díky meta rovině, protože zvládá neustále připomínat, že divák má rád původní film (trilogii). Osobně jsem si strašně užíval romantickou linku, která mi tak nějak během projekce kompenzovala zbytek.
Suprově to vrací Matrix do dnešní populace a pokud to úplně nepohoří, tak se snad dočkáme pořádné Matrix hry, nebo třeba dalších filmů, ideálně ale režírovaných někým jiným.
Užil jsem si to, ale nemyslím si že objektivně to má na víc jak 6/10.
813232
Mno, Bavilo mě to solidně, ale mám celkem specifický přístup k látce. Nová filosofie apod. tam není. Akční scény jsou až tragické. Docela se skáče (kde se vzali, tu se vzali nepřátelé... a jak se objevili, tak zas za 5min zmizeli). Vlastně bych celkově řekl, že je to při nejlepším průměrný film a funguje jen díky meta rovině, protože zvládá neustále připomínat, že divák má rád původní film (trilogii). Osobně jsem si strašně užíval romantickou linku, která mi tak nějak během projekce kompenzovala zbytek. Suprově to vrací Matrix do dnešní populace a pokud to úplně nepohoří, tak se snad dočkáme pořádné Matrix hry, nebo třeba dalších filmů, ideálně ale režírovaných někým jiným. Užil jsem si to, ale nemyslím si že objektivně to má na víc jak 6/10.
Resurrections
6 -3
reagují: Cinefil
reagovat
reaguje na: Ne__Ty
Já si zas vzpomněl na Oldboye. 
813219
Já si zas vzpomněl na Oldboye. 
813154
1 -1
reagovat

The Matrix Resurrections

Nič som od toho nečakal a nakoniec to bolo celkom fajn. 7/10 A vlastne by mi ani nevadilo, ak by sa pustili aj do pokračovania s už plnohodnotným príbehom, ktorý by nemusel stále vysvetlovať a prepájať všetko s pôvodnou trilógiou.
813200
Nič som od toho nečakal a nakoniec to bolo celkom fajn. 7/10 A vlastne by mi ani nevadilo, ak by sa pustili aj do pokračovania s už plnohodnotným príbehom, ktorý by nemusel stále vysvetlovať a prepájať všetko s pôvodnou trilógiou.
The Matrix Resurrections
4 -4
reagovat
reaguje na: hroubek
Tak jsem si díky traileru na Seveřana vzpomněl ještě na jeden film: The Witch (2015). :+
813154
Tak jsem si díky traileru na Seveřana vzpomněl ještě na jeden film: The Witch (2015). *:+*
811905
4 -1
reagují: hroubek
reagovat

Tři oříšky pro Popelku (1973)

Je to pořád boží, i když tuhle pohádku znám od malička nazpaměť.
Pohádka po zrestaurování ještě více omládla stejně jako tanec Pavla Trávníčka s Vítězslavem Jandákem.
813086
Je to pořád boží, i když tuhle pohádku znám od malička nazpaměť. Pohádka po zrestaurování ještě více omládla stejně jako tanec Pavla Trávníčka s Vítězslavem Jandákem.
Tři oříšky pro Popelku (1973)
4 -6
reagovat

Spiderteen: NWH

Takový potenciál to mělo. Těch cool momentu co to mohlo a mělo nabídnout s takovou sestavou. To by ale musel mít režisér větší představivost. O nesmyslnosti zápletky a hlouposti postav asi nemá smysl se rozepisovat. Většině lidí to evidentně stačí ke spokojenosti a já jim vlastně trochu závidím. :- 
Ještě dám šanci Strangeovi, protože Raimi a jinak to bude asi moje poslední Marvelovka v kině. Jak by řekl klasik "I am too old for this shit". 5/10
813082
Takový potenciál to mělo. Těch cool momentu co to mohlo a mělo nabídnout s takovou sestavou. To by ale musel mít režisér větší představivost. O nesmyslnosti zápletky a hlouposti postav asi nemá smysl se rozepisovat. Většině lidí to evidentně stačí ke spokojenosti a já jim vlastně trochu závidím. *:-*  Ještě dám šanci Strangeovi, protože Raimi a jinak to bude asi moje poslední Marvelovka v kině. Jak by řekl klasik "I am too old for this shit". [b]5/10[/b]
Spiderteen: NWH
6 -5
reagovat

Matrix trilogie

Dal jsem si opáčko trilogie před čtvrtým dílem. Samotné filmy jsem viděl asi po 10-13 letech a znovu překvapily.

Matrix

Kultovní film, jenž redefinoval akční a sci-fi žánr. Film, který má i po letech obrovskou hloubku, přesah a nabízí inteligentní akční sci-fi film s myšlenkami. Nádherná podívaná, která šlape jako švýcarské hodinky a nezestárla ani o den. V tomhle filmu si všechno sedlo - od režisérské dvojice, herců, vizuálu, hudby, kamery, triky až k vynikající choreografii. Výborná práce. Bylo to pro mě naprostá radost koukat na tento film po letech. 9,5/10

Matrix Reloaded

Kdyby takhle vypadalo každé pokračování, tak je svět hned krásnější. Druhý díl mi hodně sedl. Tempo je svižné a šlape to od první minuty až do konce. Režisérská dvojice velmi efektivně rozšiřuje mytologie kolem Matrixu a rozpracovává zápletky kolem jednotlivých postav. Navíc nám dá pár odpovědí, ke kterým se přidají další otázky a nové myšlenky. A je to znovu hodně moc dobré. Režiséři odvádí výbornou práci a místy se překonávají. Velmi jsem ocenil práci s postavami. Staré charaktery mají stále, co nabídnout, a nové jsou natolik zajímavé, že i na minimu prostoru dokáží zaujmout, tedy až na jednoho ukecaného Francouze. Triková a akční stránka je fantastická, a současné filmy by se z tohoto filmu mohly učit jak se točí inteligentní blockbustery. Scéna na dálnici je jedna z nejlepších akčních honiček, které jsem ve filmech viděl. Souboj Nea se stovkou agentů je kulervoucí a má spoustu nádherných momentů. Sedly mi dialogy, rozhovory mezi postavami a i linka se Sionem. Z mé strany jediná výraznější vada na kráse je ta, že je tady místy zbytečně moc myšlenkových odboček, které by měly rozšířit svět Matrixu, ale zbytečně ho zamotávají. Velice dobrý druhý díl. 8,5/10

Matrix Revolutions

Ještě teď si pamatují to zklamaní z filmu, když jsem ho poprvé viděl v kině. Trvalo to 18 let, než jsem film dokázal zpětně alespoň trochu docenit. Za to, že se mi dnes film líbil více, než při premiéře může několik faktorů. Za prvé, očekávání - už moc dobře vím do čeho jdu a co mám taky čekat. Za druhé, dlouhou jsem film neviděl a dal jsem si poprvé všechny díly naráz. Za třetí, za ty roky jsem viděl spoustu velkých filmu, které nesahají Revolutions ani po kotníky. Ten film má spoustu chyb (nejvíce je to znát na scénáři).  Třeba celý úvod v metru, nelogické chování postav nebo absenci snahy to nějak celé vysvětlit, aby to dávalo smysl. Nicméně pak přijdou scény a momenty, které jsou neskutečně cool a je radost na ně koukat. Bitva o Sion je správně epická a dobře natočená. Finální souboj dvou "bohů v Matrixu" je skvěle natočený a funguje na výbornou. Technická stránka je super, vizuálně je to působivé a soundtrack je velkolepý. Jen mi prostě přijde, že celému filmu podráží nohy slabší scénář a řada motivů, které jsou zbytečné. Zakončení trilogie, které není nejlepší, ale pořád má kupu výborných momentů. 7/10
813064
Dal jsem si opáčko trilogie před čtvrtým dílem. Samotné filmy jsem viděl asi po 10-13 letech a znovu překvapily. [b]Matrix [/b]Kultovní film, jenž redefinoval akční a sci-fi žánr. Film, který má i po letech obrovskou hloubku, přesah a nabízí inteligentní akční sci-fi film s myšlenkami. Nádherná podívaná, která šlape jako švýcarské hodinky a nezestárla ani o den. V tomhle filmu si všechno sedlo - od režisérské dvojice, herců, vizuálu, hudby, kamery, triky až k vynikající choreografii. Výborná práce. Bylo to pro mě naprostá radost koukat na tento film po letech. [b]9,5/10[/b] [b]Matrix Reloaded[/b] Kdyby takhle vypadalo každé pokračování, tak je svět hned krásnější. Druhý díl mi hodně sedl. Tempo je svižné a šlape to od první minuty až do konce. Režisérská dvojice velmi efektivně rozšiřuje mytologie kolem Matrixu a rozpracovává zápletky kolem jednotlivých postav. Navíc nám dá pár odpovědí, ke kterým se přidají další otázky a nové myšlenky. A je to znovu hodně moc dobré. Režiséři odvádí výbornou práci a místy se překonávají. Velmi jsem ocenil práci s postavami. Staré charaktery mají stále, co nabídnout, a nové jsou natolik zajímavé, že i na minimu prostoru dokáží zaujmout, tedy až na jednoho ukecaného Francouze. Triková a akční stránka je fantastická, a současné filmy by se z tohoto filmu mohly učit jak se točí inteligentní blockbustery. Scéna na dálnici je jedna z nejlepších akčních honiček, které jsem ve filmech viděl. Souboj Nea se stovkou agentů je kulervoucí a má spoustu nádherných momentů. Sedly mi dialogy, rozhovory mezi postavami a i linka se Sionem. Z mé strany jediná výraznější vada na kráse je ta, že je tady místy zbytečně moc myšlenkových odboček, které by měly rozšířit svět Matrixu, ale zbytečně ho zamotávají. Velice dobrý druhý díl. [b]8,5/10 Matrix Revolutions [/b]Ještě teď si pamatují to zklamaní z filmu, když jsem ho poprvé viděl v kině. Trvalo to 18 let, než jsem film dokázal zpětně alespoň trochu docenit. Za to, že se mi dnes film líbil více, než při premiéře může několik faktorů. Za prvé, očekávání - už moc dobře vím do čeho jdu a co mám taky čekat. Za druhé, dlouhou jsem film neviděl a dal jsem si poprvé všechny díly naráz. Za třetí, za ty roky jsem viděl spoustu velkých filmu, které nesahají Revolutions ani po kotníky. Ten film má spoustu chyb (nejvíce je to znát na scénáři).  Třeba celý úvod v metru, nelogické chování postav nebo absenci snahy to nějak celé vysvětlit, aby to dávalo smysl. Nicméně pak přijdou scény a momenty, které jsou neskutečně cool a je radost na ně koukat. Bitva o Sion je správně epická a dobře natočená. Finální souboj dvou "bohů v Matrixu" je skvěle natočený a funguje na výbornou. Technická stránka je super, vizuálně je to působivé a soundtrack je velkolepý. Jen mi prostě přijde, že celému filmu podráží nohy slabší scénář a řada motivů, které jsou zbytečné. Zakončení trilogie, které není nejlepší, ale pořád má kupu výborných momentů. [b]7/10[/b]
Matrix trilogie
2 -2
reagovat
kokoti :D
813061
kokoti *:D*
6 0
reagovat
reaguje na: RainMakeR
Já myslel, že už je potvrzená tahle link
813059
Já myslel, že už je potvrzená tahle https://youtu.be/dQw4w9WgXcQ
813056
2 -1
reagovat

link

Tahle skladba by měla být v připravovaným traileru na Avatar 2 .. fckng epic!!!!
813056
https://youtu.be/EHkgTWLBpgg Tahle skladba by měla být v připravovaným traileru na Avatar 2 .. fckng epic!!!!
4 -2
reagují: verbst
reagovat
reaguje na: pepo
To mi připomíná, že musím kouknout do konce roku, na ten Tvůj první film. :+
813045
To mi připomíná, že musím kouknout do konce roku, na ten Tvůj první film. *:+*
813005
3 0
reagovat
reaguje na: studo
dakujem. ešte týždeň točenia....ale 80 minút postrihaných:D:D:D
813030
dakujem. ešte týždeň točenia....ale 80 minút postrihaných*:D**:D**:D*
813026
3 0
reagovat
reaguje na: pepo
Drzim palce! :+
813026
Drzim palce! *:+*
813005
3 0
reagují: pepo
reagovat
Točím ďalší film. Tentoraz hraný dokument. Viac info tu :)

link
813005
Točím ďalší film. Tentoraz hraný dokument. Viac info tu :) https://www.facebook.com/OUCA-107803768433453
12 0
reagují: hroubek, studo
reagovat
Spida dal nakoniec OW az 260mil a porazil teda aj Avengers: IW :+
812958
Spida dal nakoniec OW az 260mil a porazil teda aj Avengers: IW *:+*
4 -2
reagovat

A.I.: Umělá inteligence (2001)

Pustil jsem si tenhle film k nedávným Spielbergovým 75. narozeninám. Jeho A.I.: Umělou inteligenci jsem poprvé viděl ve svých pubertálních letech a už tenkrát se mi zapsala hluboko pod kůži. Ani po dvaceti letech tahle pohádka o robotu Davidovi a jeho putování za vílou Modrovláskou nezestárla. Naopak, Spielbergův film je po dvaceti letech snad ještě aktuálnější a naléhavější než před dvaceti lety. Klade náročné etické otázky, na něž není snadné odpovědět. Snímek je esencí ryzí spielbergovské filmařiny v tom nejlepším slova smyslu, nepostrádá emotivní scény, napětí a hlavně dojetí, které je zásluhou geniálního soundtracku Johna Williamse. Mistrovsky vizionářský počin, který snad ocení nová mladá generace.
812945
Pustil jsem si tenhle film k nedávným Spielbergovým 75. narozeninám. Jeho A.I.: Umělou inteligenci jsem poprvé viděl ve svých pubertálních letech a už tenkrát se mi zapsala hluboko pod kůži. Ani po dvaceti letech tahle pohádka o robotu Davidovi a jeho putování za vílou Modrovláskou nezestárla. Naopak, Spielbergův film je po dvaceti letech snad ještě aktuálnější a naléhavější než před dvaceti lety. Klade náročné etické otázky, na něž není snadné odpovědět. Snímek je esencí ryzí spielbergovské filmařiny v tom nejlepším slova smyslu, nepostrádá emotivní scény, napětí a hlavně dojetí, které je zásluhou geniálního soundtracku Johna Williamse. Mistrovsky vizionářský počin, který snad ocení nová mladá generace.
A.I.: Umělá inteligence (2001)
5 -5
reagovat

The Game (1997)

Díky pánové z MZ, díky vašemu livku o Davidu Fincherovi mě nepadlo si zopáknout Hru. A pane, to byla jízda. Paradoxně, když už člověk zná pointu, tak si to strašně užívá. Ale strašně. Většinu času jsem se pousmíval, jak ten arogantní pracháč nemá ani šajnu co se děje a dostává strašně zabrat. Teda ne že bych se mu vysmíval, spíš jsem se bavil nad tím, co všechno CRS potažmo scénáristé dokázali vymyslet.
Douglas je skvělej, když se pohybuje mezi arogancí, zoufalstvím a závěrečným nasráním. Penn je rovněž výborný, i na malém prostoru. No a to celé v bravurní režii mistra Finchera, kdy dvě hodiny utečou jak voda. Výborný film, kdysi nedoceněný ( taky po Sedmi byla ta očekávání asi neúnosná, tohle je úplně něco jiného, ale o nic horšího ), ale teď už právem ve Fincherově topce. 
812927
Díky pánové z MZ, díky vašemu livku o Davidu Fincherovi mě nepadlo si zopáknout Hru. A pane, to byla jízda. Paradoxně, když už člověk zná pointu, tak si to strašně užívá. Ale strašně. Většinu času jsem se pousmíval, jak ten arogantní pracháč nemá ani šajnu co se děje a dostává strašně zabrat. Teda ne že bych se mu vysmíval, spíš jsem se bavil nad tím, co všechno CRS potažmo scénáristé dokázali vymyslet. Douglas je skvělej, když se pohybuje mezi arogancí, zoufalstvím a závěrečným nasráním. Penn je rovněž výborný, i na malém prostoru. No a to celé v bravurní režii mistra Finchera, kdy dvě hodiny utečou jak voda. Výborný film, kdysi nedoceněný ( taky po Sedmi byla ta očekávání asi neúnosná, tohle je úplně něco jiného, ale o nic horšího ), ale teď už právem ve Fincherově topce. 
The Game (1997)
7 0
reagovat

Gremlins

Je to jeden z mých pěti Vánočních filmů a až letos jsem si všiml, že tam policistu hraje Mike z Breaking Bad.
To bude asi tím, že jsem si letos zopakoval Policajta v Beverly Hills, kde hraje taky ještě jako mladý.
812832
Je to jeden z mých pěti Vánočních filmů a až letos jsem si všiml, že tam policistu hraje Mike z Breaking Bad. To bude asi tím, že jsem si letos zopakoval Policajta v Beverly Hills, kde hraje taky ještě jako mladý.
Gremlins
7 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se