Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 10261 - 10280 Napsat příspěvek
reaguje na: Cinefil
?
830139
?
830138
3 -1
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Ten film vypadá min. na 2x tak víc než stál. Oproti filmům, které stojí 3x víc a vypadají tak na 50 mega.
830138
Ten film vypadá min. na 2x tak víc než stál. Oproti filmům, které stojí 3x víc a vypadají tak na 50 mega.
830134
3 -4
reagují: AndyKaufman, TedGeorge
reagovat
reaguje na: MarvinP
Souhlasím. Je to klasický Kubrick, takže pro mě tak minimálně na 2 zhlédnutí, abych to pořádně pochopil. Třeba u Ocelové vesty je ten cz název trochu zavádějící oproti originálu. Tady mi to přišlo docela výstižné, ačkoliv tím originál může myslet něco hlubšího. Každopádně to, co popisuješ Cruise zahrál skvěle. :+
830137
Souhlasím. Je to klasický Kubrick, takže pro mě tak minimálně na 2 zhlédnutí, abych to pořádně pochopil. Třeba u Ocelové vesty je ten cz název trochu zavádějící oproti originálu. Tady mi to přišlo docela výstižné, ačkoliv tím originál může myslet něco hlubšího. Každopádně to, co popisuješ Cruise zahrál skvěle. *:+*
830133
1 -1
reagovat
akorát to je asi na Cinefila a ne na mě...
830135
akorát to je asi na Cinefila a ne na mě...
830134
1 -1
reagovat

Reakce na Cinefila

jj nízkorozpočtak za 40 mega, Bay je hotovej kouzelník.
830134
jj nízkorozpočtak za 40 mega, Bay je hotovej kouzelník.
Reakce na Cinefila
3 -1
reagují: Cinefil, MarvinP
reagovat
"Film je totiž o hledání sexuální touhy, která spaluje Toma Cruise (český název je vyjímečně mnohem výstižnější než anglické "dokořán zavřené
oči")."

Právěže to je strašně zjednodušující. Originální název je otevřenější. Ten film je nejen o hledání sexuální touhy, je o žárlivosti, podezřívavosti, neupřímnosti... je to o napětí mezi intimitou a sexuální přitažlivostí, o celé dynamice manželskýho soužití + je tam samozřejmě širší sociálně politický přesah k "mocným mužům" atd. Ten obraz dvou lidí, kteří se objímají, ale místo aby měli zavřené oči a prožívali přítomnost druhého, tak mají oči do široka otevřené, spekulují, předstírají, promýšlejí, jsou duchem jinde (otevřené oči v tu chvíli znamenají uzavřenost) , to je dokonalé shrnutí toho filmu, který je plepší a vrstevnatější s každým dalším shlédnutím. Jako každej Kubrick.
830133
"Film je totiž o hledání sexuální touhy, která spaluje Toma Cruise (český název je vyjímečně mnohem výstižnější než anglické "dokořán zavřené oči")." Právěže to je strašně zjednodušující. Originální název je otevřenější. Ten film je nejen o hledání sexuální touhy, je o žárlivosti, podezřívavosti, neupřímnosti... je to o napětí mezi intimitou a sexuální přitažlivostí, o celé dynamice manželskýho soužití + je tam samozřejmě širší sociálně politický přesah k "mocným mužům" atd. Ten obraz dvou lidí, kteří se objímají, ale místo aby měli zavřené oči a prožívali přítomnost druhého, tak mají oči do široka otevřené, spekulují, předstírají, promýšlejí, jsou duchem jinde (otevřené oči v tu chvíli znamenají uzavřenost) , to je dokonalé shrnutí toho filmu, který je plepší a vrstevnatější s každým dalším shlédnutím. Jako každej Kubrick.
7 0
reagují: Cinefil
reagovat

Ambulance

Mohlo to být mnohem chytřejší, mohlo to být také mnohem hloupější a nudnější. Tak nějak se dá shrnout jakýkoliv Bayův film, kdy jednou z něj vypadnou Mizerové a jindy 6 Underground a Transformeři. Námět Ambulance je naprostý ideál na vyplachový akčňák ve stylu Nebezpečné rychlosti, který nehodlá zastavit ani jako dopravní prostředek a ani jako film. Výsledek je někde na půl cesty.

Kamenem úrazu je, tradičně u Baye, extrémně přepálená stopáž. Ambulance měla mít 90 minut i s titulky. Ne 136 minut, sakra! Není pak divu, že se scénáristické triky vyčerpají a film buď nudí, nebo začne vymýšlet kraviny. To už pak neuhraje ani celkem přehrávající, ale stále fajn Gyllenhaal.

Kromě něj stojí za zmínku ještě dronové záběry, které konečně někdo v Hollywoodu (a kdo jiný než Bay) povýšil na novou úroveň. Jasně, tradičně je až nadužívá, záběry nedávají logiku a hraje se primárně na wow efekt. Avšak nebýt jich a zběsilého střihu, divákovo oko by se rychle začalo nudit.

Co Bayovi nelze upřít je talent z i "nízkorozpočtového" filmu vykouzlit blockbuster, který vypadá na 2x víc peněz. Chce to jen vybroušenější scénář a nekompromisního producenta za zády vyžadující stopáž pod 100 minut. A klidně by tento režisér mohl nadále pravidelně nosit akční výplachy.

5/10
830117
Mohlo to být mnohem chytřejší, mohlo to být také mnohem hloupější a nudnější. Tak nějak se dá shrnout jakýkoliv Bayův film, kdy jednou z něj vypadnou [i]Mizerové [/i]a jindy [i]6 Underground[/i] a [i]Transformeři[/i]. Námět [i]Ambulance[/i] je naprostý ideál na vyplachový akčňák ve stylu [i]Nebezpečné rychlosti[/i], který nehodlá zastavit ani jako dopravní prostředek a ani jako film. Výsledek je někde na půl cesty. Kamenem úrazu je, tradičně u Baye, extrémně přepálená stopáž. [i]Ambulance [/i]měla mít 90 minut i s titulky. Ne 136 minut, sakra! Není pak divu, že se scénáristické triky vyčerpají a film buď nudí, nebo začne vymýšlet kraviny. To už pak neuhraje ani celkem přehrávající, ale stále fajn Gyllenhaal. Kromě něj stojí za zmínku ještě dronové záběry, které konečně někdo v Hollywoodu (a kdo jiný než Bay) povýšil na novou úroveň. Jasně, tradičně je až nadužívá, záběry nedávají logiku a hraje se primárně na wow efekt. Avšak nebýt jich a zběsilého střihu, divákovo oko by se rychle začalo nudit. Co Bayovi nelze upřít je talent z i "nízkorozpočtového" filmu vykouzlit blockbuster, který vypadá na 2x víc peněz. Chce to jen vybroušenější scénář a nekompromisního producenta za zády vyžadující stopáž pod 100 minut. A klidně by tento režisér mohl nadále pravidelně nosit akční výplachy. [b]5/10[/b]
Ambulance
2 -6
reagovat
830099
[url=https://youtu.be/lAkuJXGldrM]Link[/url]
830088
5 0
reagovat
Jenže Eyes Wide Shut je čistý Kubrick. Se vším, co k tomu patří. Lépe se rozloučit nemohl.
830097
Jenže Eyes Wide Shut je čistý Kubrick. Se vším, co k tomu patří. Lépe se rozloučit nemohl.
830034
4 -2
reagovat

Léto 85 (2020)

Mohlo by se na první pohled zdát, že jde o francouzskou variaci na Dej mi své jméno, ale to by v režijní kolonce nesmělo být jméno Francoise Ozona, který si prakticky vždy pohrával s diváckými očekáváními. Šestnáctiletý Alex nečekaně potkává velmi přitažlivého Davida a prožívá s ním svůj první a žel i poslední vztah. Hned na začátku se totiž dozvíme, že David zemře. Ozon opět používá nespolehlivého vypravěče a divák touží dozvědět se, co se vlastně stalo. Ozonův snímek může nápadně připomínat pozapomenutý film Guse Van Santa Paranoid Park, ale je divácky mnohem příznivější a - řekněme si to upřímně - přitažlivější. Casting obou hlavních postav je výborný, mezi oběma mladíky je výborná chemie a hezky se na ně dívá. Soundtrack je taktéž výborný a cením si perfektní osmdesátkové výpravy - divák má pocit, že nesleduje retro film, ale nějaký skutečný příběh z osmdesátek, který je ale nadčasový a bez problému osloví dnešního diváka. Vynikající snímek, který můžu bez obav doporučit nejen Ozonovým fanouškům.
830094
Mohlo by se na první pohled zdát, že jde o francouzskou variaci na [i]Dej mi své jméno[/i], ale to by v režijní kolonce nesmělo být jméno Francoise Ozona, který si prakticky vždy pohrával s diváckými očekáváními. Šestnáctiletý Alex nečekaně potkává velmi přitažlivého Davida a prožívá s ním svůj první a žel i poslední vztah. Hned na začátku se totiž dozvíme, že David zemře. Ozon opět používá nespolehlivého vypravěče a divák touží dozvědět se, co se vlastně stalo. Ozonův snímek může nápadně připomínat pozapomenutý film Guse Van Santa [i]Paranoid Park[/i], ale je divácky mnohem příznivější a - řekněme si to upřímně - přitažlivější. Casting obou hlavních postav je výborný, mezi oběma mladíky je výborná chemie a hezky se na ně dívá. Soundtrack je taktéž výborný a cením si perfektní osmdesátkové výpravy - divák má pocit, že nesleduje retro film, ale nějaký skutečný příběh z osmdesátek, který je ale nadčasový a bez problému osloví dnešního diváka. Vynikající snímek, který můžu bez obav doporučit nejen Ozonovým fanouškům.
Léto 85 (2020)
2 -2
reagovat
He must be fun at the parties:D
830090
He must be fun at the parties*:D*
830088
1 -1
reagovat
Gatesovy večírky lol :D
830088
Gatesovy večírky lol *:D*
1 -1
reagují: Ex-SOLDIER, Gorecki
reagovat
Jaké jsou Gatesovy a Clintonovy večírky? 
830086
Jaké jsou Gatesovy a Clintonovy večírky? 
830034
1 -1
reagovat

Spalující touha

Mistrův poslední film, jehož premiéry se ani nedožil, není ani přes zdánlivě pokleslé žánrové pojetí žádná ostuda v jeho filmové knihovně. Asi nebudu jediný, kdo bude tvrdit, že to není 100% Kubrick. Na druhou stranu proč by ne?

Spalující touha
mě dlouho míjela (jako většina Kubricka) a po celou tu dobu mi přišlo zvláštní, že si Kubrick vybral zrovna Cruise s Kidman jako sice tehdejší skutečný manželský pár, ale za to stále populární celebrity. Teď už vím, že to volba byla skvělá. Tedy hlavně u Toma. Kidmanka tu moc prostoru nemá a vlastně mi to ani nevadilo, páč mi její postava nepřišla příliš zajímavá, spíš jen jako spouštěč a důvod Cruisova špatného svědomí. Plus pár těch záběrů na poprsí a zadeček. Nahota tu opět může zdánlivě působit samoúčelně, ale není to tak. Vlastně je, ale nijak explicitní (tedy dle generace diváka).

Film je totiž o hledání sexuální touhy, která spaluje Toma Cruise (český název je vyjímečně mnohem výstižnější než anglické "dokořán zavřené oči"). Ten je tu totiž tahounem a k mému překvapení nelační jen po Kidmance, ale jiných dívčinách od prostitutek po nezletilé, které ho dovedou až k anonymním sexuálním orgiím boháčů (už chápu, proč jsou Gatesovy a Clintonovy večírky tak vyhlášené). Je tu hodně mluvení, hodně bloudění, ale až v půlce dostane film pořádnou šťávu. Opravdu. Scéna na sexuálním večírku je vizuální žrádlo po všech stránkách. Jednak očekávaná nahota, ale taky fantastická kamera a znepokojivý hudební podkres, který se divákovi vryje pod kůži. Pakliže na film časem zapomenu, tohle si pamatovat budu. Navíc se nám tu žárn ala Manželské historie změní na lehkou paranoidní detektivku ala 8mm, což je za mě plus.

Scény Cruise-Kidman příliš šťávy neměly, zbytek už ano. Je to dáno hlavně tím, že zbožňuju Cruise v dramatické herecké poloze před objevením té akční. S každým takovým, u mě později nalezeným, filmem jen dokazuje, že je Pan herec a víc než skutečný akční superhrdina, ačkoliv mu obě polohy neskutečně padnou. Až jednou skončí s Top Gunem a Mission: Impossible, rád bych ho zase viděl v něčem přízemnějším.

Spalující touha mohla mít o pár minut víc (hlavně v úvodu) a trochu jasnější premisu (vím, je to Kubrick), ale jinak to není něčo, čemu by se měli fanoušci legendárníh režiséra vyhábat a proč by tento snímek měl zůstávat ve stínu jeho větších pecek. Paradoxně je mnohem diváčtější než většina jeho tvorby.

8/10
830034
Mistrův poslední film, jehož premiéry se ani nedožil, není ani přes zdánlivě pokleslé žánrové pojetí žádná ostuda v jeho filmové knihovně. Asi nebudu jediný, kdo bude tvrdit, že to není 100% Kubrick. Na druhou stranu proč by ne? [i] Spalující touha[/i] mě dlouho míjela (jako většina Kubricka) a po celou tu dobu mi přišlo zvláštní, že si Kubrick vybral zrovna Cruise s Kidman jako sice tehdejší skutečný manželský pár, ale za to stále populární celebrity. Teď už vím, že to volba byla skvělá. Tedy hlavně u Toma. Kidmanka tu moc prostoru nemá a vlastně mi to ani nevadilo, páč mi její postava nepřišla příliš zajímavá, spíš jen jako spouštěč a důvod Cruisova špatného svědomí. Plus pár těch záběrů na poprsí a zadeček. Nahota tu opět může zdánlivě působit samoúčelně, ale není to tak. Vlastně je, ale nijak explicitní (tedy dle generace diváka). Film je totiž o hledání sexuální touhy, která spaluje Toma Cruise (český název je vyjímečně mnohem výstižnější než anglické "dokořán zavřené oči"). Ten je tu totiž tahounem a k mému překvapení nelační jen po Kidmance, ale jiných dívčinách od prostitutek po nezletilé, které ho dovedou až k anonymním sexuálním orgiím boháčů (už chápu, proč jsou Gatesovy a Clintonovy večírky tak vyhlášené). Je tu hodně mluvení, hodně bloudění, ale až v půlce dostane film pořádnou šťávu. Opravdu. Scéna na sexuálním večírku je vizuální žrádlo po všech stránkách. Jednak očekávaná nahota, ale taky fantastická kamera a znepokojivý hudební podkres, který se divákovi vryje pod kůži. Pakliže na film časem zapomenu, tohle si pamatovat budu. Navíc se nám tu žárn ala [i]Manželské historie[/i] změní na lehkou paranoidní detektivku ala [i]8mm[/i], což je za mě plus. Scény Cruise-Kidman příliš šťávy neměly, zbytek už ano. Je to dáno hlavně tím, že zbožňuju Cruise v dramatické herecké poloze před objevením té akční. S každým takovým, u mě později nalezeným, filmem jen dokazuje, že je Pan herec a víc než skutečný akční superhrdina, ačkoliv mu obě polohy neskutečně padnou. Až jednou skončí s [i]Top Gunem[/i] a [i]Mission: Impossible[/i], rád bych ho zase viděl v něčem přízemnějším. [i]Spalující touha[/i] mohla mít o pár minut víc (hlavně v úvodu) a trochu jasnější premisu (vím, je to Kubrick), ale jinak to není něčo, čemu by se měli fanoušci legendárníh režiséra vyhábat a proč by tento snímek měl zůstávat ve stínu jeho větších pecek. Paradoxně je mnohem diváčtější než většina jeho tvorby. [b]8/10[/b]
Spalující touha
4 -5
reagují: Disketa1, HAL
reagovat
reaguje na: verbst
Určitě ne, vzpomínám si že jsem to měl rád jako dítě - a určitě by nečekali devět let od premiéry než to dají v televizi, tohle u nás bylo hrozně populární.
829892
Určitě ne, vzpomínám si že jsem to měl rád jako dítě - a určitě by nečekali devět let od premiéry než to dají v televizi, tohle u nás bylo hrozně populární.
829890
1 -1
reagovat
reaguje na: verbst
Podle mě ne. Vyrůstal jsem na tom a na videu jsem si to fakt dobrovolně nepůjčoval. Chodilo to spolu s Bethovenem, Policejni akademii nebo Neuvěřitelnou cestou v 90. letech.
Navíc i pochybuju podle té databáze, že by to dali jednou 2001 a pak až za tři roky podruhé.:D
829891
Podle mě ne. Vyrůstal jsem na tom a na videu jsem si to fakt dobrovolně nepůjčoval. Chodilo to spolu s Bethovenem, Policejni akademii nebo Neuvěřitelnou cestou v 90. letech. Navíc i pochybuju podle té databáze, že by to dali jednou 2001 a pak až za tři roky podruhé.*:D*
829890
3 0
reagovat

Sestra v akci

Hele, máme manželskou rozepři :D
Opravdu to u nás mělo televizní premiéru v roce 2000? link
Já měl za to, že jsem to viděl dřív tyjo, ale pochybuju, že naši měli origo kazetu :D
829890
Hele, máme manželskou rozepři *:D* Opravdu to u nás mělo televizní premiéru [i]AŽ [/i]v roce 2000? https://www.fdb.cz/film/sestra-v-akci-sister-act/televize/18668 Já měl za to, že jsem to viděl dřív tyjo, ale pochybuju, že naši měli origo kazetu *:D*
Sestra v akci
1 0
reagují: HAL, (=LIFTY=)
reagovat
Crimes of the Future je dalsi horor, ktory u nas nebude v kinach? 
829864
[b][i]Crimes of the Future [/i][/b]je dalsi horor, ktory u nas nebude v kinach? 
2 0
reagovat

Furiosa

Klapka padla 
link
829787
Klapka padla  https://www.instagram.com/p/CeRq6QGhDJp/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Furiosa
5 0
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
The Innocents ma ovela horsiu scenu s mackou
829766
The Innocents ma ovela horsiu scenu s [spoiler]mackou [/spoiler]
829741
1 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se