Tuhle 90tkovou klasiku už jsem nemohl dál přehlížet. Zálusk jsem na ni měl už dlouho a po zhlédnutí si můžu akorát tak nařezat, že jsem se na ni nepodíval daleko dřív. Je to prostě boží nářez! Pro někoho možná hloupučký příběh s typicky mladicky naivními hrdiny, ale pro mě je to jasná definice 90tkových výplachových akčňáků, na které se dá dívat pořád dokola, protože mají své kouzlo.
Reeves a Swayze naprosto pasují do svých rolí a nebýt Bodu zlomu, možná bychom se nedočkali Reevese v ještě lepším filmu - Nebezpečné rychlosti. Tu největší zásluhu na kvalitě filmu má však nasvědomí Bigelow, u níž se po každém jejím filmu vždycky musím jít přesvědčit, že je žena. Obrovský klobouk dolů před jejími schopnosti v žánru akčního filmu, protože sám (její tehdejší manžel) Cameron by to nesvedl se stejný rozpočtem líp. Navíc díky stejnému roku jako T2 mi Bod zlomu ve spoustě scén připomněl takový terminátoří spin-off. Ať si ostatní slintají nad surfařskými scénami, pro mě jsou top obě scény se skokem z letadla. Takhle dobře, a reálně natočený seskok nemají ani xkrát dražší filmy (viz remake). Třešničku tomu nasadil sám Swayze, který je zkušeným parašutistou.
Co se týče samotného příběhu a netradičního vztahu mezi poldou a lupičem, možná nejde o žádný zázrak (kolik ale jiných filmů funguje líp?), ale ani tomu není vlastně co vytknout. Spousta dojemných momentů, nečekané zvraty, prostě funkční scénář, jak má být. Na stará kolena (v 25) jsem rád, že jsem našel další akční klasiku, kterou si můžu pouštět pořád dokola až dokonce života.
9/10
Bod zlomu (1991)
838519
Tuhle 90tkovou klasiku už jsem nemohl dál přehlížet. Zálusk jsem na ni měl už dlouho a po zhlédnutí si můžu akorát tak nařezat, že jsem se na ni nepodíval daleko dřív. Je to prostě boží nářez! Pro někoho možná hloupučký příběh s typicky mladicky naivními hrdiny, ale pro mě je to jasná definice 90tkových výplachových akčňáků, na které se dá dívat pořád dokola, protože mají své kouzlo.
Reeves a Swayze naprosto pasují do svých rolí a nebýt [i]Bodu zlomu[/i], možná bychom se nedočkali Reevese v ještě lepším filmu - [i]Nebezpečné rychlosti[/i]. Tu největší zásluhu na kvalitě filmu má však nasvědomí Bigelow, u níž se po každém jejím filmu vždycky musím jít přesvědčit, že je žena. Obrovský klobouk dolů před jejími schopnosti v žánru akčního filmu, protože sám (její tehdejší manžel) Cameron by to nesvedl se stejný rozpočtem líp. Navíc díky stejnému roku jako T2 mi [i]Bod zlomu[/i] ve spoustě scén připomněl takový terminátoří spin-off. Ať si ostatní slintají nad surfařskými scénami, pro mě jsou top obě scény se skokem z letadla. Takhle dobře, a reálně natočený seskok nemají ani xkrát dražší filmy (viz remake). Třešničku tomu nasadil sám Swayze, který je zkušeným parašutistou.
Co se týče samotného příběhu a netradičního vztahu mezi poldou a lupičem, možná nejde o žádný zázrak (kolik ale jiných filmů funguje líp?), ale ani tomu není vlastně co vytknout. Spousta dojemných momentů, nečekané zvraty, prostě funkční scénář, jak má být. Na stará kolena (v 25) jsem rád, že jsem našel další akční klasiku, kterou si můžu pouštět pořád dokola až dokonce života.
[b]9/10[/b]
Bod zlomu (1991)
reagovat
|