Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 6761 - 6780 Napsat příspěvek

Air: Zrození legendy (2023)

Fascinuje mne, jak prakticky nikdo nepochopil o čem ten film je (mimo Hlada) a teď nemyslím nepochopení kvality. I z těch, co to chválí pomalu víc než já nevidím popsání esence a hlavního tématu celého filmu. 
Není to o teniskách, není to primárně ani podnikatelská story a už vůbec to není o Jordanovi s jehož přítomností ve filmu si to hraje naprosto geniálně. Je to o partě průměrných vyhořelých ošklivých páprdů, kteří se díky jednomu impulsu přes své chyby dokáží vybičovat k úspěchu s historickým významem. V klíčových okamžicích je to maximálně citlivé a přitom dostatečně poutavě natočené. A já mám trochu pocit, že tam Affleck vtiaknul i část sebe jako trapného týpka na hranici průseru a slávy. 
Hrozně bych si přál, aby to frontálně zaútočilo na Oscary, ale reálně tam vidím akorát nominaci pro Violu Davis a možná scénář.

Phil Knight, kterého hraje Affleck byl žákem Billa Bowermana, to je pán co vymyslel Nike s waflovačem a montážní pěnou ve filmech s Letem a Crudupem, kteří oba hráli legendárního běžce Stevea Prefontainea, kterého Bowerman trénoval. 

9/10
867855
Fascinuje mne, jak prakticky nikdo nepochopil o čem ten film je (mimo Hlada) a teď nemyslím nepochopení kvality. I z těch, co to chválí pomalu víc než já nevidím popsání esence a hlavního tématu celého filmu.  Není to o teniskách, není to primárně ani podnikatelská story a už vůbec to není o Jordanovi s jehož přítomností ve filmu si to hraje naprosto geniálně. Je to o partě průměrných vyhořelých ošklivých páprdů, kteří se díky jednomu impulsu přes své chyby dokáží vybičovat k úspěchu s historickým významem. V klíčových okamžicích je to maximálně citlivé a přitom dostatečně poutavě natočené. A já mám trochu pocit, že tam Affleck vtiaknul i část sebe jako trapného týpka na hranici průseru a slávy.  Hrozně bych si přál, aby to frontálně zaútočilo na Oscary, ale reálně tam vidím akorát nominaci pro Violu Davis a možná scénář. Phil Knight, kterého hraje Affleck byl žákem Billa Bowermana, to je pán co vymyslel Nike s waflovačem a montážní pěnou ve filmech s Letem a Crudupem, kteří oba hráli legendárního běžce Stevea Prefontainea, kterého Bowerman trénoval.  9/10
Air: Zrození legendy (2023)
14 -2
reagují: duro, The Joker, Adventurer
reagovat

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Jeden z důvodů, proč film vypadal vizuálně tak dobře (a o třídu lépe než poslední Marvelovky) je, že bylo ve filmu použito přes 22,5 tisíc praktických umělých tělních náhražek a vylepšení, což je nový světový rekord. :D
867854
Jeden z důvodů, proč film vypadal vizuálně tak dobře (a o třídu lépe než poslední Marvelovky) je, že bylo ve filmu použito přes 22,5 tisíc praktických umělých tělních náhražek a vylepšení, což je nový světový rekord. *:D*
Guardians of the Galaxy Vol. 3
9 -1
reagovat

Zelená míle

Bože, několikrát sem to viděl a ten film je překrásný, od Toma Henkse až po všechny kolegy , vězně, tak perfektní casting, příběh a kouzlo, hrozně dojemný a Excelentní Ducan, dechberouci film a jeden z filmu, kterému neškodí délka, moc hezký, “sem unavenej jako pes”:+:+
867849
Bože, několikrát sem to viděl a ten film je překrásný, od Toma Henkse až po všechny kolegy , vězně, tak perfektní casting, příběh a kouzlo, hrozně dojemný a Excelentní Ducan, dechberouci film a jeden z filmu, kterému neškodí délka, moc hezký, “sem unavenej jako pes”*:+**:+*
Zelená míle
11 0
reagovat
Já bych chtěl aby zhubnul a ještě jednou si střihl menší roli v novém DCEU - ta část s ním v MoS byla nejlepší část celého Snyderverse.
867842
Já bych chtěl aby zhubnul a ještě jednou si střihl menší roli v novém DCEU - ta část s ním v MoS byla nejlepší část celého Snyderverse.
16 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Jo, na to bych sel 
867834
Jo, na to bych sel 
867833
3 0
reagovat
Další Whale ne pls.... Já bych se modlil za něco revenge od Strahelskiho, kde by Croweův pupkaty nasrany děda po ztrátě vnučky vykosil redneck gang kladivem a brokarnou. Mohlo by se to jmenovat Buldozer. :D
867833
Další Whale ne pls.... Já bych se modlil za něco revenge od Strahelskiho, kde by Croweův pupkaty nasrany děda po ztrátě vnučky vykosil redneck gang kladivem a brokarnou. Mohlo by se to jmenovat Buldozer. *:D*
9 -1
reagují: TedGeorge
reagovat
Poor Things teaser

Link
867831
Poor Things teaser [url=https://m.youtube.com/watch?v=ZFu7ZH4y6J4]Link[/url]
3 -1
reagovat
reaguje na: duro
O tom bych uz celkem pochyboval. Uz je v takove te fazi kariery De Niro pred 20 lety. Vsechno co chtel dokazal, dava si mensi filmy s lidma co jej bavi nebo zajimaji a proste si to uziva. Nicmene za rok bude mit 60 a ty top role uz u nej koncit nebudou. Jestli ale hodla delat tyhle zabavne male veci a nechodit do sragor jako Gibson, tak je to vlastne super podzim kariery
867823
O tom bych uz celkem pochyboval. Uz je v takove te fazi kariery De Niro pred 20 lety. Vsechno co chtel dokazal, dava si mensi filmy s lidma co jej bavi nebo zajimaji a proste si to uziva. Nicmene za rok bude mit 60 a ty top role uz u nej koncit nebudou. Jestli ale hodla delat tyhle zabavne male veci a nechodit do sragor jako Gibson, tak je to vlastne super podzim kariery
867807
4 -1
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
On už sa hodil do pohody, nepotrebuje sa snažiť byť zase svetovou áčkovou hviezdou, len si hrať v menších filmoch a zatiaľ to robí s chuťou.

Jedného dňa mu niekto prihodí niečo ako The Whale a bude zase na výslní a zoberie všetky ceny.
867807
On už sa hodil do pohody, nepotrebuje sa snažiť byť zase svetovou áčkovou hviezdou, len si hrať v menších filmoch a zatiaľ to robí s chuťou. Jedného dňa mu niekto prihodí niečo ako The Whale a bude zase na výslní a zoberie všetky ceny.
867804
6 0
reagují: MeaCulpa
reagovat
reaguje na: duro
To už je třetí film v krátké době, kde si to Crowe užívá, odehraje super žánrovou postavu v shit filmu,  Mluvím o Prizefighter a Vyšinutém. 
867804
To už je třetí film v krátké době, kde si to Crowe užívá, odehraje super žánrovou postavu v shit filmu,  Mluvím o Prizefighter a Vyšinutém. 
867803
4 0
reagují: duro
reagovat

z hororových lúhov a hákov

Zvrtol som teraz pár aktuálnych kusov, tak krátko o nich:

Scream VI.
Taký ten diel série, pri ktorom si vravíte "toto sa ešte ako-tak dalo, ale už to ide prudko dole a nabudúce to bude zaručene čistá sračka". Zmena prostredia tomu prospela, vrážd je veľa a poriadne krvavých, ale rozuzlenie už je (aj keď vlastne v súlade so žánrovými pravidlami nastavenými jednou z postáv) šialene pritiahnuté za vlasy a celá vysvetľovačka nechcene (alebo chcene?) smiešna. 6/10

Evil Dead Rise
Som veľký fanúšik Evil Dead, takže som sa bál. Výsledku. Asi do polovice podľa očakávania pomerne meh, žiadne ľakačky a žiadne napätie, ale postupne začne prituhovať a ku koncu je to fajnovo intenzívne, s ultrabrutálnou záverečnou štvrťhodinkou, ktorá z toho robí jeden z najkrvavejších hororov posledných rokov. Celkovo spokojnosť, je tam brokovnica aj motorovka, aj klasické hlášky, aj Bruce zahosťuje ako jeden z hlasov na platni. 7/10, nech nežeriem

Pope´s Exorcist
Čisto béčkový výplach so stokrát prevarenými klišé vyháňačských filmov, ALE (!!!) Russell Crowe je tam absolútne boží a jeho postava výborne napísaná a nekonečne sympatická (čo na tom, že s reálnou osobou nemá nič spoločné?). Vďaka nemu ma to celé obstojne bavilo, aj keď teda finále je poriadne over the top a nechcene smiešne. 6/10

Renfield
Toto mohlo byť fakt dobré. Super rámovanie zápletkou s "toxickým vzťahom", Renfield ako akčný hrdina, Dracula v podaní skvelého Cagea (tu sa ten jeho afekt dokonale hodí a ohromne ma bavil), totálne prepálená brutalita s obrovskými gejzírmi krvi a poletujúcimi kusmi tiel. Ale neviem, Hoult je dosť od veci, hentá Awkwardina (či ako sa volá) dupľom a miestami to celkom hapruje. Stále obstojná zábava, ale malo to na viac. 5/10
867803
Zvrtol som teraz pár aktuálnych kusov, tak krátko o nich: [b]Scream VI.[/b] Taký ten diel série, pri ktorom si vravíte "toto sa ešte ako-tak dalo, ale už to ide prudko dole a nabudúce to bude zaručene čistá sračka". Zmena prostredia tomu prospela, vrážd je veľa a poriadne krvavých, ale rozuzlenie už je (aj keď vlastne v súlade so žánrovými pravidlami nastavenými jednou z postáv) šialene pritiahnuté za vlasy a celá vysvetľovačka nechcene (alebo chcene?) smiešna. 6/10 [b]Evil Dead Rise[/b] Som veľký fanúšik Evil Dead, takže som sa bál. Výsledku. Asi do polovice podľa očakávania pomerne meh, žiadne ľakačky a žiadne napätie, ale postupne začne prituhovať a ku koncu je to fajnovo intenzívne, s ultrabrutálnou záverečnou štvrťhodinkou, ktorá z toho robí jeden z najkrvavejších hororov posledných rokov. Celkovo spokojnosť, je tam brokovnica aj motorovka, aj klasické hlášky, aj Bruce zahosťuje ako jeden z hlasov na platni. 7/10, nech nežeriem [b]Pope´s Exorcist[/b] Čisto béčkový výplach so stokrát prevarenými klišé vyháňačských filmov, ALE (!!!) Russell Crowe je tam absolútne boží a jeho postava výborne napísaná a nekonečne sympatická (čo na tom, že s reálnou osobou nemá nič spoločné?). Vďaka nemu ma to celé obstojne bavilo, aj keď teda finále je poriadne over the top a nechcene smiešne. 6/10 [b]Renfield[/b] Toto mohlo byť fakt dobré. Super rámovanie zápletkou s "toxickým vzťahom", Renfield ako akčný hrdina, Dracula v podaní skvelého Cagea (tu sa ten jeho afekt dokonale hodí a ohromne ma bavil), totálne prepálená brutalita s obrovskými gejzírmi krvi a poletujúcimi kusmi tiel. Ale neviem, Hoult je dosť od veci, hentá Awkwardina (či ako sa volá) dupľom a miestami to celkom hapruje. Stále obstojná zábava, ale malo to na viac. 5/10
z hororových lúhov a hákov
7 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
reaguje na: connor
Za mňa Wrath of Man je vážne parádny a (síce sme na začiatku) budem ho mať asi na konci dekády v topke. Tá atmosféra, ten soundtrack, tie kapitoly... Labužnícka záležitosť aj keď sa jedná o remake.:+
867784
Za mňa Wrath of Man je vážne parádny a (síce sme na začiatku) budem ho mať asi na konci dekády v topke. Tá atmosféra, ten soundtrack, tie kapitoly... Labužnícka záležitosť aj keď sa jedná o remake.*:+*
867672
8 0
reagovat
reaguje na: rollman69
A jedničku mám podobný názor, a tohle zní jako nejzbytečnější pokračování ever. 
867769
A jedničku mám podobný názor, a tohle zní jako nejzbytečnější pokračování ever. 
867763
1 0
reagovat

Platform 2

Věděli jste někdo, že se chystá 2. díl tohohle? Mě se první díl dost líbil, až na ten konec, ale tyhle věci mám hodně rád. Dvojka sice nebyla nutná, ale od stejného člověka si to klidně nechám líbít. 
867763
Věděli jste někdo, že se chystá 2. díl [url=https://www.csfd.cz/film/764306-dira/prehled/]tohohle[/url]? Mě se první díl dost líbil, až na ten konec, ale tyhle věci mám hodně rád. Dvojka sice nebyla nutná, ale od stejného člověka si to klidně nechám líbít. 
Platform 2
1 0
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: Adventurer
Prej je to oficiální, psal to dO_od :+tak budeme věřit :D
867675
Prej je to oficiální, psal to dO_od *:+*tak budeme věřit *:D*
867663
2 -1
reagovat

evil dead

ten povedenej otevírák u jezera mě vlastně bavil nejvíc.. fungovalo tam napětí, mělo to atmošku a mělo to gore co si člověk řekl auvajs..
No ale ten zbytek.. sračka to sice není ale sou to spíš takový dobře natočený poslepovaný scenky, kdy se čeká na kečup a kromě polykání sklenice to není ani nějak moc "hnusný"
Lekačky to nemá, nějaký delší šponování napětí, že by člověk byl napnutej jako struna, taky ne. Příběh nula, čekal sem nějaké vymýšlení jak porazit zlo, třeba návrat do té kobky(poslechnutí desky je fakt málo) prostě nakej cíl co můžu s postavou sledovat..Takhle se tam fakt jenom čeká na další attack a nic víc
takže spíš zklamání, že z toho šlo vytřískat víc.. třeba takovej evil dead:origin/begining ve středověku bych uvítal raději
867674
ten povedenej otevírák u [spoiler]jezera [/spoiler]mě vlastně bavil nejvíc.. fungovalo tam napětí, mělo to atmošku a mělo to gore co si člověk řekl auvajs.. No ale ten zbytek.. sračka to sice není ale sou to spíš takový dobře natočený poslepovaný scenky, kdy se čeká na kečup a kromě [spoiler]polykání sklenice [/spoiler]to není ani nějak moc "hnusný" Lekačky to nemá, nějaký delší šponování napětí, že by člověk byl napnutej jako struna, taky ne. Příběh nula, [spoiler]čekal sem nějaké vymýšlení jak porazit zlo, třeba návrat do té kobky(poslechnutí desky je fakt málo) prostě nakej cíl co můžu s postavou sledovat..Takhle se tam fakt jenom čeká na další attack a nic víc[/spoiler] takže spíš zklamání, že z toho šlo vytřískat víc.. třeba takovej evil dead:origin/begining ve středověku bych uvítal raději
evil dead
2 -2
reagovat
Wrath of Man byl mnohem lepší. ;)
867672
Wrath of Man byl mnohem lepší. *;)*
6 -2
reagují: SHUTTER
reagovat

Covenant

Výborný, i když vlastně hrozně minimalistický. Pár přestřelek s Talibánci, poeticky odvyprávěné utužení vztahu dvou hlavních postav, pár dalších přestřelek s Talibánci, a to je vlastně všechno - ale funguje to parádně.
Takhle přímočaré filmy jsou potřeba, a přitom ten příběh, prokreslení postav a obecně i poukázání na marnost Amerického počínání v Afgánistánu tu dostanou dost prostoru aby to nebylo ploché jak i ty lepší z akčních filmů s Butlerem (ne že bych proti nim něco zásadního měl).
Ty dvě hodiny utečou jak nic, a i když to stylem záměrně je dost daleko od zběsilých klipových jízd jak jiné Ritchieho filmy, v těch přestřelkách se nezapře (místy připomnělo Black Hawk Down). 
Od Krále Artuše jeho nejlepší film.
867671
Výborný, i když vlastně hrozně minimalistický. Pár přestřelek s Talibánci, poeticky odvyprávěné utužení vztahu dvou hlavních postav, pár dalších přestřelek s Talibánci, a to je vlastně všechno - ale funguje to parádně. Takhle přímočaré filmy jsou potřeba, a přitom ten příběh, prokreslení postav a obecně i poukázání na marnost Amerického počínání v Afgánistánu tu dostanou dost prostoru aby to nebylo ploché jak i ty lepší z akčních filmů s Butlerem (ne že bych proti nim něco zásadního měl). Ty dvě hodiny utečou jak nic, a i když to stylem záměrně je dost daleko od zběsilých klipových jízd jak jiné Ritchieho filmy, v těch přestřelkách se nezapře (místy připomnělo Black Hawk Down).  Od Krále Artuše jeho nejlepší film.
Covenant
10 0
reagovat

Evil Dead Rise

Jo, dobrý, ale asi jsem na takové hnusy tak zvyklý, že mě vlastně nejvíc znepokojilo to, že někdo skladuje vajíčka v teple:D
867669
Jo, dobrý, ale asi jsem na takové hnusy tak zvyklý, že mě vlastně nejvíc znepokojilo to, že někdo skladuje vajíčka v teple*:D*
Evil Dead Rise
7 0
reagovat
reaguje na: Gacy
no mluvilo se /psalo se o tom..
a asi si ten první díl budu muset připomenout. viděl jsem to snad jednou před milion lety .. 

jen teda jestli se to fakt bude odehrávat na Hawaii .. :D:D:D
867663
no mluvilo se /psalo se o tom.. a asi si ten první díl budu muset připomenout. viděl jsem to snad jednou před milion lety ..  jen teda jestli se to fakt bude odehrávat na Hawaii .. *:D**:D**:D*
867655
2 0
reagují: Gacy
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se