Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 6241 - 6260 Napsat příspěvek

Nástroj osudu vs Dobyvatelé ztracené archy

IJ5 nakonec nebyl tak špatný, jak se očekávalo. Vlastně to možná ze všech disneyho pseudopokusu vytěžit peníze dopadlo nejlíp (SW9 bylo o míle horší). Jenomže to bych nesměl v pátek přepnout na Primu, kde dávali Dobyvatele.

Stačilo mi vidět pouze kultovní honičku pouští s náklaďákem, která dala IJ5 totálně na prdel. Tolik tvůrčích nápadů, dechberoucí kaskadérské kousky, napětí (Indy na kapotě, Indy pod koly), vtipů (o minutu později nácek na kapotě, který, když dva dělají totéž, není to totéž :D). Navíc stála asi tolik, co jeden den na place pětky. A takhle by se dala rozebrat každá scéna včetně nejlepší akční scény ever: "Jdi do hajzlu". 

Jó to je tak, když se sejdou dva filmový kámoši a nadšenci do všeho možného, ožerou se na Havaji i se psem a vymyslí jednu z nejpamátnějších filmových rolí všech dob. K tomu spielbergova hravá režie, kamera často na úrovni Lawrence z Arábie a Williams skládající neskutečné pecky pro každou, i sebemenší scénu. V IJ5 nevymyslel nikdo nic. 
872927
IJ5 nakonec nebyl tak špatný, jak se očekávalo. Vlastně to možná ze všech disneyho pseudopokusu vytěžit peníze dopadlo nejlíp (SW9 bylo o míle horší). Jenomže to bych nesměl v pátek přepnout na Primu, kde dávali Dobyvatele. Stačilo mi vidět pouze kultovní honičku pouští s náklaďákem, která dala IJ5 totálně na prdel. Tolik tvůrčích nápadů, dechberoucí kaskadérské kousky, napětí (Indy na kapotě, Indy pod koly), vtipů (o minutu později nácek na kapotě, který, když dva dělají totéž, není to totéž *:D*). Navíc stála asi tolik, co jeden den na place pětky. A takhle by se dala rozebrat každá scéna včetně nejlepší akční scény ever: "Jdi do hajzlu".  Jó to je tak, když se sejdou dva filmový kámoši a nadšenci do všeho možného, ožerou se na Havaji i se psem a vymyslí jednu z nejpamátnějších filmových rolí všech dob. K tomu spielbergova hravá režie, kamera často na úrovni Lawrence z Arábie a Williams skládající neskutečné pecky pro každou, i sebemenší scénu. V IJ5 nevymyslel nikdo nic. 
Nástroj osudu vs Dobyvatelé ztracené archy
4 -5
reagovat
reaguje na: SteKi
Vanessa Kirby > Hayley Atwell ?)
872926
Vanessa Kirby > Hayley Atwell *?)*
872924
11 -4
reagují: verbst, SteKi
reagovat
Nedá mi to ešte, mám síce výhrady, ale čo sa podarilo na jednotku, je Hayley Atwell. To je taký ten kasting tipu ako Ana de Armas v Bondovi. Keby mi niekto dnes povedal, že Ana bude náhrada za Bonda a Hayley za Hunta, tak jediná moja otázka by bola, kedy to bude v kinách!?! No ale vážne je tam fakt skvelá a kradne si film pre seba :+  
872924
Nedá mi to ešte, mám síce výhrady, ale čo sa podarilo na jednotku, je Hayley Atwell. To je taký ten kasting tipu ako Ana de Armas v Bondovi. Keby mi niekto dnes povedal, že Ana bude náhrada za Bonda a Hayley za Hunta, tak jediná moja otázka by bola, kedy to bude v kinách!?! No ale vážne je tam fakt skvelá a kradne si film pre seba *:+*  
7 0
reagují: esmo
reagovat
Ja by som dodal, že aj napriek určitému sklamaniu je MI7 imho druhý najlepší blockbuster tento rok. Lepší boli len tretí Strážci. A zhruba na rovnakú úroveň by som dal D&D. Tam som sa bavil podobne. Zvyšok je na míle ďaleko.

A tiež mám pocit, že tomu filmu trochu škodí, že ide len o prvú časť, aj keď to nekončí žiadnym cliffhangerom, tak je tam cítiť, že to je len úvod k niečomu omnoho väčšiemu. Tuším teda, že dvojka by mohla byť o dosť lepšia. Už len podľa tých stuntov, ktoré by mali byť podľa dostupných info oveľa atraktívnejšie ako to, čo sme dostali tu.
872918
Ja by som dodal, že aj napriek určitému sklamaniu je MI7 imho druhý najlepší blockbuster tento rok. Lepší boli len tretí Strážci. A zhruba na rovnakú úroveň by som dal D&D. Tam som sa bavil podobne. Zvyšok je na míle ďaleko. A tiež mám pocit, že tomu filmu trochu škodí, že ide len o prvú časť, aj keď to nekončí žiadnym cliffhangerom, tak je tam cítiť, že to je len úvod k niečomu omnoho väčšiemu. Tuším teda, že dvojka by mohla byť o dosť lepšia. Už len podľa tých stuntov, ktoré by mali byť podľa dostupných info oveľa atraktívnejšie ako to, čo sme dostali tu.
3 -1
reagovat

MI7

Tiež som si pustil tento týždeň Rogue nation a Fallout a teda Fallout to určite neprekonalo, Rogue nation je o chlp lepšie. Tiež patrím k tým, ktorím sa moc zápletka s AI moc nepáči, ale ak v druhej časti sa to nejako lepšie vyvŕbi, tak som ochotní všetko prepáčiť, skôr ma mrzí, že nijako nepokračovali s Apoštolmi a celým Syndikátom, ktorých vo Falloute nijako neukončili keďže iba Cavill umrel a Harris išiel naspäť do basy, ale znovu, ak ich ešte vytiahnu v druhej časti, tak to bude ok. Každopádne ako viacerí vravia, je to poctivý akčný film s peknou kamerou, parádnou akciou, dobrými hereckými výkonmi, ten humor bol fajn, ale tiež som v kútiku duše dostal strach. Určite ale choďte na do kina, ľutovať nebudete. Za mňa 8/10.
872917
Tiež som si pustil tento týždeň Rogue nation a Fallout a teda Fallout to určite neprekonalo, Rogue nation je o chlp lepšie. Tiež patrím k tým, ktorím sa moc zápletka s AI moc nepáči, ale ak v druhej časti sa to nejako lepšie vyvŕbi, tak som ochotní všetko prepáčiť, skôr ma mrzí, že nijako nepokračovali s [spoiler]Apoštolmi a celým Syndikátom, ktorých vo Falloute nijako neukončili keďže iba Cavill umrel a Harris išiel naspäť do basy, ale znovu, ak ich ešte vytiahnu v druhej časti, tak to bude ok[/spoiler]. Každopádne ako viacerí vravia, je to poctivý akčný film s peknou kamerou, parádnou akciou, dobrými hereckými výkonmi, ten humor bol fajn, ale tiež som v kútiku duše dostal strach. Určite ale choďte na do kina, ľutovať nebudete. Za mňa[b] 8/10[/b].
MI7
3 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
Ke snídani pustím :)
872914
Ke snídani pustím *:)*
872913
1 0
reagovat
reaguje na: esmo
Slyšel jsi první MZ dojmy ? 
872913
Slyšel jsi první MZ dojmy ? 
872911
1 0
reagují: esmo
reagovat
Co to tu po ránu čtu … mě snad přestane mrzet, že nemůžu nikoho do kina na MI7 sehnat :D
872911
Co to tu po ránu čtu … mě snad přestane mrzet, že nemůžu nikoho do kina na MI7 sehnat *:D*
4 0
reagují: AndyKaufman
reagovat

MI7

Souhlas asi se vsim, co tu zaznelo. Porad je to pecka se skvelymi momenty, ale scenaristicky to na vice mistech skripe a tam, kde se maj dostavit zasadni emoce, je zvlastni duto. Uz Fallout oproti elegantni Petce nedokazal tak uplne skloubit tu vetsi osudovost a odlehceny momenty, ale tam je to spis mensi vada na porad velkolepy krase. Tady je to jeste o kus zretelnejsi a dal to kazi dojem z trochu polovicatyho zazitku. Takze radim mirne snizit ocekavani, jit si uzit skvely remeslo a Hayley, a pak se odebrat k modlitbe, aby Part II nedorazila za x let.
872910
Souhlas asi se vsim, co tu zaznelo. Porad je to pecka se skvelymi momenty, ale scenaristicky to na vice mistech skripe a tam, kde se maj dostavit zasadni emoce, je zvlastni duto. Uz Fallout oproti elegantni Petce nedokazal tak uplne skloubit tu vetsi osudovost a odlehceny momenty, ale tam je to spis mensi vada na porad velkolepy krase. Tady je to jeste o kus zretelnejsi a dal to kazi dojem z trochu polovicatyho zazitku. Takze radim mirne snizit ocekavani, jit si uzit skvely remeslo a Hayley, a pak se odebrat k modlitbe, aby Part II nedorazila za x let.
MI7
4 0
reagovat

MI7

No....jedným slovom sklamanie a nemyslím, že je to len očakávaním. Tiež som si dal pred tým Rogue nation a Fallout a náramne som si ich užil, pretože tie filmy krásne fungujú samostatne a pustil by som si ich hocikedy a bavil by som sa. No hovorím vám, že sedmičku si nebudete mať takto dôvod pustiť snáď už po kine nikdy. Nechápte ma zle, stále je to fajn a pekne natočené, ale je to skrátka tak nejak nezaujímavo naťahované, doslova cítite celý čas, že je to prvý diel z dvoch. Je tam nejak divno vložených veľa nezaujimavých vedľajších postáv a hlavne bolo divné, že vy ako divák celý čas viete,.čo sa Hunt snaží celú stopáž zistiť. Pretože vám to film ukáže.... A ešte hlavnejsie je, tento diel doslova neobsahuje tú konkrétnu jednu nemožnú misiu! Aspoň ja som to nepostrehol :D 
A teraz vás možno vystraším a možno som to tak vnímal len ja, ale pri niektorých "vtipných" scénach som si skoro pripadal ako keby som pozeral nejakú marvelovku...?) nehovorím, že som sa nezasmial, alebo že pred tým vtipné scény neboli, ale tu mi to tam nejak nesedelo.
Je mi ľúto  to napísať, ale úprimne som mal chuť tomu dať 3/5, ale pripadalo mi to moc prísne a tie 4 si to zaslúži. No len tak tak. 
872908
No....jedným slovom sklamanie a nemyslím, že je to len očakávaním. Tiež som si dal pred tým Rogue nation a Fallout a náramne som si ich užil, pretože tie filmy krásne fungujú samostatne a pustil by som si ich hocikedy a bavil by som sa. No hovorím vám, že sedmičku si nebudete mať takto dôvod pustiť snáď už po kine nikdy. Nechápte ma zle, stále je to fajn a pekne natočené, ale je to skrátka tak nejak nezaujímavo naťahované, doslova cítite celý čas, že je to prvý diel z dvoch. Je tam nejak divno vložených veľa nezaujimavých vedľajších postáv a hlavne bolo divné, že vy ako divák celý čas viete,.čo sa Hunt snaží celú stopáž zistiť. Pretože vám to film ukáže.... A ešte hlavnejsie je, tento diel doslova neobsahuje tú konkrétnu jednu nemožnú misiu! Aspoň ja som to nepostrehol *:D*  A teraz vás možno vystraším a možno som to tak vnímal len ja, ale pri niektorých "vtipných" scénach som si skoro pripadal ako keby som pozeral nejakú marvelovku...*?)* nehovorím, že som sa nezasmial, alebo že pred tým vtipné scény neboli, ale tu mi to tam nejak nesedelo. Je mi ľúto  to napísať, ale úprimne som mal chuť tomu dať 3/5, ale pripadalo mi to moc prísne a tie 4 si to zaslúži. No len tak tak. 
MI7
5 -3
reagovat

MI7

Uff... no... produkcne nadherne, realne lokacie FTW, nahanacka v Rime originalna a fakt zabavna, casting dokonaly, ale za ten scenar by sa hanbila aj priemerna Seagalovka. Na tomto si Pitch Meeting/Honest Trailer zgustnu a nemam z toho radost.
Som tak sklamany, ze vacsi rozpis tomu nedam a som zvedavy na recenzie/nazory ostatnych (mozno tiez po krutom vytriezveni z ocakavani, ktore asi ani nesli naplnit).
Hodnotenie tak za 7/10 s odretymi usami, lebo bolo vidiet, ze sa vsetci fakt snazili a dali do toho srdiecko. Topky su zatial u mna 3. a 6.
872904
Uff... no... produkcne nadherne, realne lokacie FTW, nahanacka v Rime originalna a fakt zabavna, casting dokonaly, ale za ten scenar by sa hanbila aj priemerna Seagalovka. Na tomto si Pitch Meeting/Honest Trailer zgustnu a nemam z toho radost. Som tak sklamany, ze vacsi rozpis tomu nedam a som zvedavy na recenzie/nazory ostatnych (mozno tiez po krutom vytriezveni z ocakavani, ktore asi ani nesli naplnit). Hodnotenie tak za 7/10 s odretymi usami, lebo bolo vidiet, ze sa vsetci fakt snazili a dali do toho srdiecko. Topky su zatial u mna 3. a 6.
MI7
9 -4
reagovat

MI7

vZeč mal pravdu a nakoniec nejaké to vytriezvenie/sklamanie sa dostavilo. Možno to bolo prehnanými očakávaniami, keďže dva dni dozadu som videl Rogue Nation a Fallout, ktoré mám celkovo v mojom rebríčku strašne vysoko a v rámci série to považujem za absolútny top... dosť možno neprekonateľný. Aj vďaka Rebecce, ktorá tu už bohužiaľ dostala stopku a ešte takým imho divným spôsobom... Za mňa im toto moc nevyšlo a mňa to akurát nasralo, aj keď som to v podstate čakal. Prvá tretina filmu sa na môj vkus trochu moc ťahala. Bolo tam imho až príliš veľa kecov a vysvetľovania. Potom sa to rozbehlo, len aby o chvíľu prišlo to, čo spomínam v spoileri. No a posledná tretina filmu konečne poriadny nášup aký som očakával od celého filmu. Číselne by som to videl asi tak na 75% a na čsfd si to 4 hviezdičky určite zaslúži. Takže stále je to veľmi dobrý film, len som proste čakal viac.

Ak by sa tento diel mal nakoniec fakt brať ako akýsi origin Grace v IMF, ktorá by údajne mohla prebrať sériu po osmičke, tak je to vlastne dosť super. Ale ako Huntova ďalšia misia je to v rámci série skôr priemer. A nemôžem sa vlastne ubrániť pocitu, že tomu krivdím, keď vidím ako konkurencia v žánri blockbusterov prichádza v poslednej dobe stále so samými hovnami. Česť výnimkam.

Proste... choďte na to do kina! Nudiť sa nebudete. Má to takmer tri hodiny a utieklo to rýchlejšie ako akákoľvek epizóda z marvel seriálov :)
872903
vZeč mal pravdu a nakoniec nejaké to vytriezvenie/sklamanie sa dostavilo. Možno to bolo prehnanými očakávaniami, keďže dva dni dozadu som videl Rogue Nation a Fallout, ktoré mám celkovo v mojom rebríčku strašne vysoko a v rámci série to považujem za absolútny top... dosť možno neprekonateľný. Aj vďaka [spoiler]Rebecce, ktorá tu už bohužiaľ dostala stopku a ešte takým imho divným spôsobom... Za mňa im toto moc nevyšlo a mňa to akurát nasralo, aj keď som to v podstate čakal. [/spoiler]Prvá tretina filmu sa na môj vkus trochu moc ťahala. Bolo tam imho až príliš veľa kecov a vysvetľovania. Potom sa to rozbehlo, len aby o chvíľu prišlo to, čo spomínam v spoileri. No a posledná tretina filmu konečne poriadny nášup aký som očakával od celého filmu. Číselne by som to videl asi tak na 75% a na čsfd si to 4 hviezdičky určite zaslúži. Takže stále je to veľmi dobrý film, len som proste čakal viac. Ak by sa tento diel mal nakoniec fakt brať ako akýsi [spoiler]origin Grace v IMF, ktorá by údajne mohla prebrať sériu po osmičke[/spoiler], tak je to vlastne dosť super. Ale ako Huntova ďalšia misia je to v rámci série skôr priemer. A nemôžem sa vlastne ubrániť pocitu, že tomu krivdím, keď vidím ako konkurencia v žánri blockbusterov prichádza v poslednej dobe stále so samými hovnami. Česť výnimkam. Proste... choďte na to do kina! Nudiť sa nebudete. Má to takmer tri hodiny a utieklo to rýchlejšie ako akákoľvek epizóda z marvel seriálov *:)*
MI7
4 0
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Tak samozřejmě. I ta jeho dcera je nezapomenutelná. 
872897
Tak samozřejmě. I ta jeho dcera je nezapomenutelná. 
872896
2 0
reagovat
reaguje na: Cinefil
A nezapomeň na nejdůležitější roli.
872896
A nezapomeň na [url=https://youtu.be/usIJYbv_gXw]nejdůležitější[/url] roli.
872893
8 0
reagují: Cinefil
reagovat

Spider-Man 2

Tak si po milióntém zhlédnutí uvědomuju, co to skutečně znamená "Není malých rolí". Tady opravdu každá malá role nezapomenutelně vyniká.

Od Bruce Campbella přes JJ Jamesonův tým novinářů (společně s Raimiho bratrem nebo Banks v účtárně) včetně samotného JJJ, který má v trilogii daleko méně prostoru než si lidi myslí. Vždyť i bez té Číňanky s houslema by to nebylo kompletní. Zkrátka každá malá role v SM2 něco znamená a má svůj smysl. :+

Co je to v porovnání s uprděným Reynoldsem v trapném cameu v Ghosted.
872893
Tak si po milióntém zhlédnutí uvědomuju, co to skutečně znamená "Není malých rolí". Tady opravdu každá malá role nezapomenutelně vyniká. Od Bruce Campbella přes JJ Jamesonův tým novinářů (společně s Raimiho bratrem nebo Banks v účtárně) včetně samotného JJJ, který má v trilogii daleko méně prostoru než si lidi myslí. Vždyť i bez té Číňanky s houslema by to nebylo kompletní. Zkrátka každá malá role v SM2 něco znamená a má svůj smysl. *:+* Co je to v porovnání s uprděným Reynoldsem v trapném cameu v Ghosted.
Spider-Man 2
12 0
reagují: (=LIFTY=)
reagovat
Nie si sám. Ja som si dal cez týždeň MI maratónik a videl snáď všetky rozhovory s hercami na youtube. Rebecca a Simon ftw! Od rána už čakám na večer ako decko na štedrý deň :D 
872885
Nie si sám. Ja som si dal cez týždeň MI maratónik a videl snáď všetky rozhovory s hercami na youtube. Rebecca a Simon ftw! Od rána už čakám na večer ako decko na štedrý deň *:D* 
872879
5 0
reagovat
Co tak koukám, tak v kině vás (nás až později :( ) bohužel asi moc nebude....
872883
Co tak koukám, tak v kině vás (nás až později :( ) bohužel asi moc nebude....
872879
3 0
reagovat
Tak dej pak vědět, jak velké bylo vystřízlivění :D
872881
Tak dej pak vědět, jak velké bylo vystřízlivění *:D*
872879
7 0
reagovat
Už iba dve hodiny a uvidím najlepší film tohoto roku! :D prepáčte, ale takto nahajpovaný na film som bol snáď iba na top gun a pred tým dlho dlho nič, tak to musím niekde ventilovať :)
872879
Už iba dve hodiny a uvidím najlepší film tohoto roku! *:D* prepáčte, ale takto nahajpovaný na film som bol snáď iba na top gun a pred tým dlho dlho nič, tak to musím niekde ventilovať *:)*
13 -1
reagují: kyller, TedGeorge, vZeč
reagovat

Guy Ritchie's The Covenant (2023)

Příjemné překvapení.
Nečekal jsem moc, ohlasy se mi nezdály zrovna extatické a trailer zaujal, ale nenadchnul. O to lepší podívaná to byla.
Guy Ritchie se opět vytáhnul, má to neskutečně v ruce, akce promakaná a příběh správně emocionální, dejte mu pořádný rozpočet a pár pořádných herců ať nemusí pořád točit ty blbiny se Stathamem :D
Tempo se logicky střídalo, jak děj plynul, nejlepší byl suveréně prostředek filmu, kdy dva přeživší utíkají a bojují proti přesile a přitom kloužou ze skály, že by Lone Survivor mohl závidět, to jsem se kochal a lapal po dechu.
Nelze opominout skvělou hudbu.
Silných 8/10 a nutkání pustit si znovu Artuše :+
872876
Příjemné překvapení. Nečekal jsem moc, ohlasy se mi nezdály zrovna extatické a trailer zaujal, ale nenadchnul. O to lepší podívaná to byla. Guy Ritchie se opět vytáhnul, má to neskutečně v ruce, akce promakaná a příběh správně emocionální, dejte mu pořádný rozpočet a pár pořádných herců ať nemusí pořád točit ty blbiny se Stathamem *:D* Tempo se logicky střídalo, jak děj plynul, nejlepší byl suveréně prostředek filmu, kdy dva přeživší utíkají a bojují proti přesile a přitom kloužou ze skály, že by Lone Survivor mohl závidět, to jsem se kochal a lapal po dechu. Nelze opominout skvělou hudbu. Silných 8/10 a nutkání pustit si znovu Artuše *:+*
Guy Ritchie's The Covenant (2023)
6 -1
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se