Děkuji za nominované filmy. Dal jsem si to v průběhu 24 hodin, a byl to slušný žánrový mix. Nicméně to nic nemění na tom, že jsem dostal zajímavé filmy.
Frankensteinka
Popravdě neholduji tomuto žánru a jeho větvení. A přiznám se, že jsem o tomto filmu v životě neslyšel. Na film jsem se kouknul v rámci filmové výzvy a byla to pro mě menší výzva. Film je jasně přiznané béčko, ale o to více jsem byl překvapený, jak je řemeslně dobře natočený. Má to působivé pasáže, černý humor co skvěle funguje a fakt nechutný konec, za který by se nestyděl ani Carpenter ve Věci. Místy jsem se dost dobře bavil, ale pak tam taky jsou momenty, u kterých jsem si říkal, že ani zkratka WTF nedokáže výstižně popsat, co jsem zrovna viděl. Frankensteinka je zábavné, přepálené, lehce nechutné béčko, které je dobře natočené. 5-6/10
Život je krásný (1997)
Moc krásný a silný film. Roberto Benigni natočil film, jenž umí rozesmát a pobavit, ale taky mu velmi dobře jde vyvolat strach, znechucení, odpor a další nepříjemné pocity. Benigni výborně kombinuje humor a nepříjemnou realitu koncentračního tábora. Díky tomuto pojetí, je z filmu cítit jistá naděje, hlavně v druhé půlce filmu. Naděje, že i v pekle můžeme najít lásku, dobro, radost a i samotnou naději. Rozdělení filmu na dvě odlišné půlky funguje velmi dobře, a krásně vynikne rozdílnost obou půlek, a to ať už jde o žánrové pojetí nebo stylizační. Benigni je jako režisér velmi sebejistý a ve filmu je spoustu nádherný a silných scén, které parádně fungují. Osobně jsem si hodně užil romantickou a komediální první polovinu. A to více, mě mrazilo z druhé části, o které jsem věděl, že musí přijít. Roberto Benigni předvádí herecký koncert a krade si mnoho scén pro sebe, ale je pravda, že občas toho pitvoření bylo na mě trochu moc a v některých momentech to bylo na škodu. Nicoletta Braschi předvedla moc krásný herecký výkon a má dobrou chemii s Benignim. Hodně jsem si film užil, ale něco málo mi zde chybí, aby to bylo za plnou palbu. Život je krásný je moc povedený a hezký film. 8-8,5/10
Filmová výzva druhé kolo
885193
Děkuji za nominované filmy. Dal jsem si to v průběhu 24 hodin, a byl to slušný žánrový mix. Nicméně to nic nemění na tom, že jsem dostal zajímavé filmy.
[b]Frankensteinka[/b]
Popravdě neholduji tomuto žánru a jeho větvení. A přiznám se, že jsem o tomto filmu v životě neslyšel. Na film jsem se kouknul v rámci filmové výzvy a byla to pro mě menší výzva. Film je jasně přiznané béčko, ale o to více jsem byl překvapený, jak je řemeslně dobře natočený. Má to působivé pasáže, černý humor co skvěle funguje a fakt nechutný konec, za který by se nestyděl ani Carpenter ve Věci. Místy jsem se dost dobře bavil, ale pak tam taky jsou momenty, u kterých jsem si říkal, že ani zkratka WTF nedokáže výstižně popsat, co jsem zrovna viděl. Frankensteinka je zábavné, přepálené, lehce nechutné béčko, které je dobře natočené. [b]5-6/10
[/b][b]Život je krásný (1997)[/b]
Moc krásný a silný film. Roberto Benigni natočil film, jenž umí rozesmát a pobavit, ale taky mu velmi dobře jde vyvolat strach, znechucení, odpor a další nepříjemné pocity. Benigni výborně kombinuje humor a nepříjemnou realitu koncentračního tábora. Díky tomuto pojetí, je z filmu cítit jistá naděje, hlavně v druhé půlce filmu. Naděje, že i v pekle můžeme najít lásku, dobro, radost a i samotnou naději. Rozdělení filmu na dvě odlišné půlky funguje velmi dobře, a krásně vynikne rozdílnost obou půlek, a to ať už jde o žánrové pojetí nebo stylizační. Benigni je jako režisér velmi sebejistý a ve filmu je spoustu nádherný a silných scén, které parádně fungují. Osobně jsem si hodně užil romantickou a komediální první polovinu. A to více, mě mrazilo z druhé části, o které jsem věděl, že musí přijít. Roberto Benigni předvádí herecký koncert a krade si mnoho scén pro sebe, ale je pravda, že občas toho pitvoření bylo na mě trochu moc a v některých momentech to bylo na škodu. Nicoletta Braschi předvedla moc krásný herecký výkon a má dobrou chemii s Benignim. Hodně jsem si film užil, ale něco málo mi zde chybí, aby to bylo za plnou palbu. Život je krásný je moc povedený a hezký film. [b]8-8,5/10[/b]
Filmová výzva druhé kolo
reagovat
|