V neděli jsem byl v Aero na maratonu původních Star Wars a byl to skvělý zážitek. Nova naděje je stále super a dost jsem si jí užil. Nicméně teprve až teď jsem pořádně vnímal, jak moc mě nebaví scény s droidy a těšil jsem až se objeví na scéně Ben, Han a Chewii. Impérium vrací úder je nejlepší film ze série a překvapilo mě jak je to hezky vyvážené. Hodně vtipů a zároveň je to místy temné. Navíc si to Harrison Ford krade celé pro sebe a jeho chemii s Fisher úžasná. Skvěle po letech vypadá Yoda, výcvik na Dagobathu je parádní, totéž mohu napsat i o finálním souboji. Prostě nejlepší Star Wars film. Návrat Jediho to u mě měl vždycky těžké kvůli ewokům, a dalším divným a trapným scénám. Kdyby byl film temnější, tak je to boží. Takhle tady má diskotéku u Jabby, scény na Endoru atd. Ještě, že je tady finální souboj ve kterém Luke řekne tu úžasnou větu, ze který se mi postavili všechny chlupy na těle. Znovu napíšu, že Harrison Ford si to herci krade pro sebe, jeho hlášky, pohledy a jistá mrzutost jsou parádní.
Vidět původní Star Wars v kině je zážitek. Sice jsme dostali remastrovanou verzi s upravenými scény a záběry, ale to ničemu nevadilo. Pokud máte v sobotu čas, tak to v Aero znovu dávají. Vyplatí se to.
Star Wars IV-VI
reagují:
speta.jr
|
reagovat
|