Po pár letech jsem si to znovu pustil, chtěje si hlavně ověřit, zda moje tehdejší nadšená minirecenze
Wau! Krutěpřísný Stevens hraje klaďase s ksichtem zfetovaného šílence - a je v tom velmi
přesvědčivý! Atmosféra je od začátku krásně nepříjemná, jo, na tohle je
radost koukat.
pořád platí. A platí naprosto! Evans, který se proslavil především dvojicí Raidů, pro které já nebyl moc cílovka, si zkusil horor už ve V/H/S/2 - a jeho Safe Heaven se tam kvalitativně hodně vymyká. A pak dostal možnost natočit další coby film Netflixu v době, kdy toto označení ještě nemělo onen ironický nádech - a tu možnost využil naplno. A co považuji za velmi podstatné, natočil film naprosto jiný, než se dle předchozích mohlo čekat. Krásně pomalý film bez lekaček a podobných trapáren, prodchnutý velmi nepříjemnou a zlou atmosférou, se záporáky opravdu zrůdnými a přitom nikoli paradoxně stále lidskými... ach jo, naprostá většina hororových patlalů by se měla na tomhle poučit, jak natočit opravdu hrůzně působící příběh.
Mimochodem, tuhle se tu u traileru na MaXXXine probíralo, že herci v hororech jsou krutě diskvalifikováni při oceněních - a Stevens v tomto filmu by si nějaké velké sakra zasloužil!
Apostle (10/10)
reagovat
|