Začátek slabý, scénaristických WTF momentů je tam celkem kupa a Shredder je až moc brnění - není to záporák s charisma, je to jen silný robot. Akční scény jsou často o ničem. Želv tam není vyloženě málo, ale rozhodně by tam mohly být delší dobu. Tříska vypadá jak bych to CGI dělal já.
Na druhou stranu želvy vypadají drtivou většinu stopáže hodně luxusně. Jejich hláškování je naprosto super. Charisma a vzájemná chemie z nich teče proudem. Podle mě by v pohodě roznesli i Guardians (kdyby byla v podobně dobrém filmu/měla podobné množství prostoru). Jak film odsýpá, tak nezáživná akce plná polocelků a detailů přechází na přehledné záběry z dálky, případně rotuje kolem duelů apod - nevím proč taková není celou dobu, ale když se jí zrovna chce, tak je super. Celý film není nějak úžasný, ale je tam tuna věcí, za které jsem byl rád a bavily mě a hlavně vidím obrovský potenciál do dvojky: Pokud by tato byla ve stejném duchu, trochu více by přitlačila na želvy, měla trochu míň failů ve scénáři a kvalitu akce si udržela napříč celým filmem, tak se bavíme o 10* záležitosti (v rámci popcornových blockbusterů).
Aktuálně dávám 7* a ač jsem byl nadšený, tak to bylo spíše protože jsem si užíval dobré věci a snažil se ignorovat ty špatné... kdybych je ignorovat nemusel, tak jdu na 8*, zatímco takhle bohužel budu chápat, proč to někdo může hodnotit podstatně hůř.
Mutant Ninja Turtles Teenage (modří vědí)
reagovat
|