Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 31421 - 31440 Napsat příspěvek

kubqo

Nechces ke me do klubu Sunshine hateru, uz je to tolik let a ja mam stale pocit, ze jsem sam :D:D:D
633664
Nechces ke me do klubu Sunshine hateru, uz je to tolik let a ja mam stale pocit, ze jsem sam *:D**:D**:D*
kubqo
0 0
reagovat

The Others

právě se mi vymil mozek, z počátku jsem si říkal, že je to hoooodně slabé, pomalé dialogy, strašící scény, kidmanka přehrává, ale v posledních 15-ti minutách už jsem radši ani nedejchal :D Tenhle konec mají dle mojich dosavadních počtů jen 2 filmy na světě a ani u jednoho z nich jsem to fakt nečekal ?)
633663
právě se mi vymil mozek, z počátku jsem si říkal, že je to hoooodně slabé, pomalé dialogy, strašící scény, kidmanka přehrává, ale v posledních 15-ti minutách už jsem radši ani nedejchal *:D* Tenhle konec mají dle mojich dosavadních počtů jen 2 filmy na světě a ani u jednoho z nich jsem to fakt nečekal *?)*
The Others
0 0
reagovat

Warrior

Na páté shlédnutí a pořád jsem fandil jak při nejistém zápase, na který jsem měl navíc vsazené nemalé peníze. Jeden z top pěti nejlepších filmů, které jsem kdy viděl. V období největší životní krize jsem sáhl právě po něm, jako nakopnutí do lepších dnů. Nejvýkonější ždímačka na emoce na trhu. Hardy je bůh!
633661
Na páté shlédnutí a pořád jsem fandil jak při nejistém zápase, na který jsem měl navíc vsazené nemalé peníze. Jeden z top pěti nejlepších filmů, které jsem kdy viděl. V období největší životní krize jsem sáhl právě po něm, jako nakopnutí do lepších dnů. Nejvýkonější ždímačka na emoce na trhu. Hardy je bůh!
Warrior
0 0
reagovat

kubqo

Ak chceš film, kde len dve postavy sedia v jednej miestnosti a rozprávajú sa, tak ti odporúčam Sunset Limited. :)
633660
Ak chceš film, kde len dve postavy sedia v jednej miestnosti a rozprávajú sa, tak ti odporúčam [link="http://www.csfd.cz/film/268277-expres-na-zapad/"]Sunset Limited[/link]. *:)*
kubqo
0 0
reagovat

kubqo

damn, my bad.
633659
damn, my bad.
kubqo
0 0
reagovat
Gonzi
Flasha nekukám, s niekým si ma mýliš

zahron
Práveže v poslednej dobe ma čím ďalej tým viac páčia filmy kde len dvaja ľudia sedia v jednej miestnosti a majú dobre napísané dialógy. Viz Ex Machina, ktorú som videl včera druhýkrát a prišla mi ešte lepšia, keď som si všímal jak premyslené to je a užíval som si aj minimalistický ale výborný dizajn a vizuál.

633658
[b]Gonzi[/b] Flasha nekukám, s niekým si ma mýliš [b]zahron[/b] Práveže v poslednej dobe ma čím ďalej tým viac páčia filmy kde len dvaja ľudia sedia v jednej miestnosti a majú dobre napísané dialógy. Viz Ex Machina, ktorú som videl včera druhýkrát a prišla mi ešte lepšia, keď som si všímal jak premyslené to je a užíval som si aj minimalistický ale výborný dizajn a vizuál.
0 0
reagovat

kubqo

Sunshine má zbytečné triky, Flash je vrchol svého žánru... koukám že ses mě rozhodl tento týden vyloženě bavit :D
633656
Sunshine má zbytečné triky, Flash je vrchol svého žánru... koukám že ses mě rozhodl tento týden vyloženě bavit *:D*
kubqo
0 0
reagovat

kubqo

dle mého úsudku to je jeden z nejlepších sci-fi co kdy kdo vůbec natočil, každopádně každý má jiný názor - podle mě - a teď to neber osobně, tohle je klasický příklad toho jak zhýčkaný člověk může být moderním holywoodem.

Kdo potřebuje vědět kolik ten film stál ? jak byly použity ty prachy ? moc informací strašně škodí, komornější atmosféra ? co může být komornější než 6 lidí sami ve vesmíru ?
a za druhé - "debilný scenáristický most" - pro někoho je to scénáristický most, někdo v tom vidí něco víc, vysvětlovat to asi nemá smysl, protože by pak zase někdo argumentoval s něčím jiným :D
633655
dle mého úsudku to je jeden z nejlepších sci-fi co kdy kdo vůbec natočil, každopádně každý má jiný názor - podle mě - a teď to neber osobně, tohle je klasický příklad toho jak zhýčkaný člověk může být moderním holywoodem. Kdo potřebuje vědět kolik ten film stál ? jak byly použity ty prachy ? moc informací strašně škodí, komornější atmosféra ? co může být komornější než 6 lidí sami ve vesmíru ? a za druhé - "debilný scenáristický most" - pro někoho je to scénáristický most, někdo v tom vidí něco víc, vysvětlovat to asi nemá smysl, protože by pak zase někdo argumentoval s něčím jiným *:D*
kubqo
0 0
reagovat
Po skvelej Ex Machine som dostal chuť na tieto minimalistické scifi a tak som si pustil:

Sunshine
Asi som si definitívne potvrdil, že Danny Boyle nie je moja šálka kávy a 127 hodín (ktorý pre mňa patrí k jedným z naj filmov vôbec) bola anomália. Trainspotting som vydržal do polky a Milionár je priemerný "oscar bait".
Každopádne Sunshine je podľa mňa typickým príkladom strašne použitého rozpočtu. Tie trikové prestrihy sú totálne zbytočné a ten film by s polovičným rozpočtom a komornejšou atmosférou bol podľa mňa i lepším. Takto sa človek nedozvie nič o tom svete, postavy sú totálna neznáma (i keď dobre obsadené) no a z tej dementnej štylizácie v poslednej polhodine ma rozbolela i hlava. A celý ten subplot s Ikarusom 1 keď sa vo výsledku o ňom absolútne nič nedozvieme a je len prostriedkom pre ten jeden debilný scenáristický most...
4/10

Autómata
Ten film je strašne divný. Tá neprívetivá atmosféra, i keď pre mňa nie príjemná na pozeranie, je aspoň dobre odvedenou tvorcovskou víziou. Banderas tiež skvelý. A prvá polovica ma i bavila a chápal som každý krok tej postavy. Jak to ale v polke prejde do púšte a zmení sa to na podvíživený thriller tak som totálne stratil záujem.
6/10
633650
Po skvelej Ex Machine som dostal chuť na tieto minimalistické scifi a tak som si pustil: [b]Sunshine[/b] Asi som si definitívne potvrdil, že Danny Boyle nie je moja šálka kávy a 127 hodín (ktorý pre mňa patrí k jedným z naj filmov vôbec) bola anomália. Trainspotting som vydržal do polky a Milionár je priemerný "oscar bait". Každopádne Sunshine je podľa mňa typickým príkladom strašne použitého rozpočtu. Tie trikové prestrihy sú totálne zbytočné a ten film by s polovičným rozpočtom a komornejšou atmosférou bol podľa mňa i lepším. Takto sa človek nedozvie nič o tom svete, postavy sú totálna neznáma (i keď dobre obsadené) no a z tej dementnej štylizácie v poslednej polhodine ma rozbolela i hlava. A celý ten subplot s Ikarusom 1 keď sa vo výsledku o ňom absolútne nič nedozvieme a je len prostriedkom pre ten jeden debilný scenáristický most... 4/10 [b]Autómata[/b] Ten film je strašne divný. Tá neprívetivá atmosféra, i keď pre mňa nie príjemná na pozeranie, je aspoň dobre odvedenou tvorcovskou víziou. Banderas tiež skvelý. A prvá polovica ma i bavila a chápal som každý krok tej postavy. Jak to ale v polke prejde do púšte a zmení sa to na podvíživený thriller tak som totálne stratil záujem. 6/10
0 0
reagovat

JohnyD

Musím psát, jak moc důrazně doporučuju to načíst? :D A když není čas, tak ty audioknihy s Čermákem jsou fakt super. :+
Snad to uspěje jak kvalitativně, tak komerčně a nějakou sérii, klidně v TV by to nakopnout mohlo... Hlavně ty knížky jsou tak dost i napsaný, že tam uplně vidím, jakými podzvraty by končily jednotlivé díly, řekněme 10 dílné série.
btw jak by Vyřešili ve Stockholmu skokanský můstek?
Villeneuve by byl super :+

Můžeš mi napsat klidně ve zkratce, co se z hlediska postavy oproti knížkám u Assada vynechalo? Díky :)
633643
Musím psát, jak moc důrazně doporučuju to načíst? *:D* A když není čas, tak ty audioknihy s Čermákem jsou fakt super. *:+* Snad to uspěje jak kvalitativně, tak komerčně a nějakou sérii, klidně v TV by to nakopnout mohlo... Hlavně ty knížky jsou tak dost i napsaný, že tam uplně vidím, jakými podzvraty by končily jednotlivé díly, řekněme 10 dílné série. btw jak by [spoiler]Vyřešili ve Stockholmu skokanský můstek? [/spoiler] Villeneuve by byl super *:+* Můžeš mi napsat klidně ve zkratce, co se z hlediska postavy oproti knížkám u Assada vynechalo? Díky *:)*
JohnyD
0 0
reagovat
Už som to načrtol v predchádzajúcom poste, že čistokrvné krimi filmy, to majú dnes ťažké oproti seriálovej konkurencii, ktorá má na všetko dosť času a podľa mňa tým trpí aj Odelenie Q a najmä Zabijáci, kedy sa dosť buduje atmosféra v prvej polovičke a klasické vyšetrovanie, ktoré ja rád, ale potom tvorcovia šliapnú na plyn a musia ísť na bránu a zrazu zistia, že majú ani nie len 30 minút na nejaký ten prekvapivý zvrat, finále, vývoj postáv a uzavretie a tak musia voliť skratky, ktoré nie vždy fungujú a zbytočne zrážajú celkový film.
Naozaj keď sa tak spätne pozerám na nejakú filmovo čistokrvnú krimi/detektívku, ktorá by obstála po boku Broenu alebo TD vybaví sa mi Zodiac alebo Zmiznutie, ktoré majú takmer obe po tri hodiny (možno som na niečo zabudol)

Harry Hole
Ja z Nesbovej série mám načítaného práve iba Snehuliaka a Pancierové Srdce, ktoré sa mi oboje veľmi páčili, ale toho násilia bolo už na mňa dosť a musel som si dať pauzu a doteraz som nemal čas vrátiť sa k Harrymu (asi si ho opäť rozčítam na jeseň) a ak by sa Snehuliak podaril tak Pancierové Srdce by bolo skvelým pokračovaním, pretože to na seba dosť nadväzuje a páči sa mi najmä tá osobná linka a rozhodnutie Harryho či má nechať trpieť vraha zo Snehuliaka zomrieť v ukrutných bolestiach vo väzení, alebo mu podať pomocnú ruku pri samovražde.

Čo sa týka vzťahu Rachel a Harryho nemyslím si, že by to na tom až tak stálo a malo by to ublížiť filmu, ide o klasickú premisu, kde Harry ju bude milovať a bude nablízku keď bude práve v Oslu, ale chápe, že pre svoj životný štýl s ňou nemôže byť. Dosť sa tu núka paralela s Carlom s Q, len Snehuliak bude dosť osobnejší keďže Rachel pôjde doslova o krk :D

A práve možno úspech Snehuliaka popostrší nejakú televíziu, aby sa do toho pustila a natočila nejakú minisériu resp. to dostane vyšší rozpočet a ešte zaujímavejšie meno za kamerou a pred kamerou. Pamätám si dodnes ako sa snažili preraziť s Larsonovým Milleniom v US, ale každé štúdio ich odmietlo a tak si Švédi natočili vlastnú verziu a stal sa s toho obrovský hit,, ktorý nakoniec skončil až u Finchera 8)
Osobne si Martyho neviem predstaviť pri tejto látke, takže som rád, že ostane iba pri produkovaní práve naopak to je Fincherova parketa alebo ešte by som sa tešil keby to dostal do rúk Denis Villeneuve.

Mojim favoritom na Harryho je v škandinávksej verzii je Søren Malling link síce už má po 50tke ale vôbec na to nevyzerá a je to skvelý herec, ktorý dokáže podobne ako Tom Hardy iba mimikou tváre zahrať čokoľvek.

Čo sa týka noviniek hľadajú sa lokácie, kde sa bude natáčať a dosť sa vyjednávalo s Oslom, kvôli knižnej predlohe, ale Nóri a Oslo sú proste drahí a tak sa bude asi natáčať v Štokholme, kde štáb dostane lacnejšie kulisy ako aj nejaké bonusy 8) Natáčať by sa malo začať v zime, takže rátam, že sa o nedlho dozvieme aj hlavný cast niekedy na jeseň. Ide to síce pomaly, ale nie je to u ľadu, alebo mŕtve.

"Harry Hole could move to Stockholm! Universal Studios and Working Title,the producers of the much anticipated Harry Hole movie, have been offered incentives to film in the Swedish capital including1.5 million Swedish kronor in cash,free parking,free office space and shutdown of the streets during recording.Time is now running out for Oslo to come-up with counter-incentives as filming may begin as early as this winter.Parts of The Snowman novel are also set in Bergen and location scouts have been assessing the area for potential filming.Tomas Alfredson,the director,stated that he would rather see that the central outdoor scenes are filmed in Oslo.Co-producer Peter Gustafsson says ''Harry Hole's universe is Oslo, and it is essential for us to show this in the film,but we cannot do it at any cost'' Jo Nesbø,author of the Harry Hole novels and ambassador for Oslo has said ''The films live their own lives,I'd like to see the movie about Harry Hole recorded in Oslo, but the film is not my project.A movie is a movie and is a story in itself.The film can live it's own life'' We all eagerly await more news and hope that Oslo can offer the filmmakers all that they need to stay as authentic to the books as possible"
633642
Už som to načrtol v predchádzajúcom poste, že čistokrvné krimi filmy, to majú dnes ťažké oproti seriálovej konkurencii, ktorá má na všetko dosť času a podľa mňa tým trpí aj Odelenie Q a najmä Zabijáci, kedy sa dosť buduje atmosféra v prvej polovičke a klasické vyšetrovanie, ktoré ja rád, ale potom tvorcovia šliapnú na plyn a musia ísť na bránu a zrazu zistia, že majú ani nie len 30 minút na nejaký ten prekvapivý zvrat, finále, vývoj postáv a uzavretie a tak musia voliť skratky, ktoré nie vždy fungujú a zbytočne zrážajú celkový film. Naozaj keď sa tak spätne pozerám na nejakú filmovo čistokrvnú krimi/detektívku, ktorá by obstála po boku Broenu alebo TD vybaví sa mi Zodiac alebo Zmiznutie, ktoré majú takmer obe po tri hodiny (možno som na niečo zabudol) [b]Harry Hole[/b] Ja z Nesbovej série mám načítaného práve iba Snehuliaka a Pancierové Srdce, ktoré sa mi oboje veľmi páčili, ale toho násilia bolo už na mňa dosť a musel som si dať pauzu a doteraz som nemal čas vrátiť sa k Harrymu (asi si ho opäť rozčítam na jeseň) a ak by sa Snehuliak podaril tak Pancierové Srdce by bolo skvelým pokračovaním, pretože to na seba dosť nadväzuje a páči sa [spoiler]mi najmä tá osobná linka a rozhodnutie Harryho či má nechať trpieť vraha zo Snehuliaka zomrieť v ukrutných bolestiach vo väzení, alebo mu podať pomocnú ruku pri samovražde.[/spoiler] Čo sa týka vzťahu Rachel a Harryho nemyslím si, že by to na tom až tak stálo a malo by to ublížiť filmu, ide o klasickú premisu, kde Harry ju bude milovať a bude nablízku keď bude práve v Oslu, ale chápe, že pre svoj životný štýl s ňou nemôže byť. Dosť sa tu núka paralela s Carlom s Q, len [spoiler]Snehuliak bude dosť osobnejší keďže Rachel pôjde doslova o krk *:D*[/spoiler] A práve možno úspech Snehuliaka popostrší nejakú televíziu, aby sa do toho pustila a natočila nejakú minisériu resp. to dostane vyšší rozpočet a ešte zaujímavejšie meno za kamerou a pred kamerou. Pamätám si dodnes ako sa snažili preraziť s Larsonovým Milleniom v US, ale každé štúdio ich odmietlo a tak si Švédi natočili vlastnú verziu a stal sa s toho obrovský hit,, ktorý nakoniec skončil až u Finchera *8)* Osobne si Martyho neviem predstaviť pri tejto látke, takže som rád, že ostane iba pri produkovaní práve naopak to je Fincherova parketa alebo ešte by som sa tešil keby to dostal do rúk Denis Villeneuve. Mojim favoritom na Harryho je v škandinávksej verzii je Søren Malling http://annetta.dk/wp-content/uploads/2013/09/13_DK_EUM_236_MONTAGE_LOESSALG_KOR-18.jpg síce už má po 50tke ale vôbec na to nevyzerá a je to skvelý herec, ktorý dokáže podobne ako Tom Hardy iba mimikou tváre zahrať čokoľvek. Čo sa týka noviniek hľadajú sa lokácie, kde sa bude natáčať a dosť sa vyjednávalo s Oslom, kvôli knižnej predlohe, ale Nóri a Oslo sú proste drahí a tak sa bude asi natáčať v Štokholme, kde štáb dostane lacnejšie kulisy ako aj nejaké bonusy *8)* Natáčať by sa malo začať v zime, takže rátam, že sa o nedlho dozvieme aj hlavný cast niekedy na jeseň. Ide to síce pomaly, ale nie je to u ľadu, alebo mŕtve. "Harry Hole could move to Stockholm! Universal Studios and Working Title,the producers of the much anticipated Harry Hole movie, have been offered incentives to film in the Swedish capital including1.5 million Swedish kronor in cash,free parking,free office space and shutdown of the streets during recording.Time is now running out for Oslo to come-up with counter-incentives as filming may begin as early as this winter.Parts of The Snowman novel are also set in Bergen and location scouts have been assessing the area for potential filming.Tomas Alfredson,the director,stated that he would rather see that the central outdoor scenes are filmed in Oslo.Co-producer Peter Gustafsson says ''Harry Hole's universe is Oslo, and it is essential for us to show this in the film,but we cannot do it at any cost'' Jo Nesbø,author of the Harry Hole novels and ambassador for Oslo has said ''The films live their own lives,I'd like to see the movie about Harry Hole recorded in Oslo, but the film is not my project.A movie is a movie and is a story in itself.The film can live it's own life'' We all eagerly await more news and hope that Oslo can offer the filmmakers all that they need to stay as authentic to the books as possible"
0 0
reagovat

JohnyD

:+

Oddělení Q

To máš pravdu, že Assadovi se tam věnuje dost málo času, přitom to je naprosto super postava. Možná je ten film celkově až moc krátký, o půl hoďku to delší být mohlo.

Harry Hole
O Nesbovkách jsem se x krát snažil rozjet diskuzi v Kecárně, nikdy se nikdo nepřidal. :D Těch 10 knížek jsem dal asi za 4 měsíce, pěkný čas to byl a ty co jsou už nahrané i jako audioknihy, s parádním přednesem Hynka Čermáka (Cirkus Bukowski), který se hlasem pro Harryho narodil. Sněhulák je pro mne jedna z top knížek vůbec. Velkou část jsem jí přečetl ve vlaku a větrat si hlavu k okénku jsem chodil nespočetněkrát. Asi 20x jsem ke konci na hlas prohlásil "Ty krávo" a několikrát si nalil panáka. :D A mohlo být ještě líp, když se okolo toho motal Marty Scorsese. :)
Péči jsem myslel tak, že se začne hezky od začátku s postupným rozvojem postav, motivací a vztahů. Přece jenom na tomhle Sněhulák děsivě stojí. Nedokážu si představit, jak by tam ve flashbacích naflákali všechno čím si Harry s Rachel prošel. :D Znám lidi, co začali číst Sněhulákem a nevadilo jim to, ale stejně... Jak už někdo psal, tohle je prostě materiál na miniserii od BBC nebo ještě lépe HBO, co knížka to sezona. Ten film i když bude mít 3 hodiny, tak bude děsně nahuštěný a bude se vypouštět, což už mne mrzí teď. :( Navíc si upřímně nedokážu představit, jak se bude pokračovat jestli Sněhulák uspěje. Nejdůležitější stejně bude výběr herce pro Harryho a předem mu to nezávidím, tohle bude potřebovat dávky charismatu v každém záběru. Hodně se skloňoval Paul Bettany nebo Mads Mikkelsen. Já si Harryho od prvních řádků Netopýra představoval jako Calluma Keitha Rennieho, škoda, že už má svoje léta. A kolem toho filmu je už přes rok podezřele ticho, tak snad se to někde neztratilo nadobro.
633639
*:+* [b] Oddělení Q[/b] To máš pravdu, že Assadovi se tam věnuje dost málo času, přitom to je naprosto super postava. Možná je ten film celkově až moc krátký, o půl hoďku to delší být mohlo. [b]Harry Hole[/b] O Nesbovkách jsem se x krát snažil rozjet diskuzi v Kecárně, nikdy se nikdo nepřidal. *:D* Těch 10 knížek jsem dal asi za 4 měsíce, pěkný čas to byl a ty co jsou už nahrané i jako audioknihy, s parádním přednesem Hynka Čermáka (Cirkus Bukowski), který se hlasem pro Harryho narodil. Sněhulák je pro mne jedna z top knížek vůbec. Velkou část jsem jí přečetl ve vlaku a větrat si hlavu k okénku jsem chodil nespočetněkrát. Asi 20x jsem ke konci na hlas prohlásil "Ty krávo" a několikrát si nalil panáka. *:D* A mohlo být ještě líp, když se okolo toho motal Marty Scorsese. *:)* Péči jsem myslel tak, že se začne hezky od začátku s postupným rozvojem postav, motivací a vztahů. Přece jenom na tomhle Sněhulák děsivě stojí. [spoiler]Nedokážu si představit, jak by tam ve flashbacích naflákali všechno čím si Harry s Rachel prošel. *:D*[/spoiler] Znám lidi, co začali číst Sněhulákem a nevadilo jim to, ale stejně... Jak už někdo psal, tohle je prostě materiál na miniserii od BBC nebo ještě lépe HBO, co knížka to sezona. Ten film i když bude mít 3 hodiny, tak bude děsně nahuštěný a bude se vypouštět, což už mne mrzí teď. *:(* Navíc si upřímně nedokážu představit, jak se bude pokračovat jestli Sněhulák uspěje. Nejdůležitější stejně bude výběr herce pro Harryho a předem mu to nezávidím, tohle bude potřebovat dávky charismatu v každém záběru. Hodně se skloňoval Paul Bettany nebo Mads Mikkelsen. Já si Harryho od prvních řádků Netopýra představoval jako [link="http://ic.pics.livejournal.com/c_regalis/7608905/1331000/1331000_original.jpg"]Calluma Keitha Rennieho[/link], škoda, že už má svoje léta. A kolem toho filmu je už přes rok podezřele ticho, tak snad se to někde neztratilo nadobro.
JohnyD
0 0
reagovat

Tony - Odelenie Q

Žena v klietke - slúži ako dobrá predstavovačka hlavných postáv (aj keď Carl použil asi iba 10% svojho cynizmu a sarkazmu) a zápletka síce nie je nič sofistikované, ale slúži dobre na prepojenie postáv s divákom a zo psychcického deptania obete mi bolo niekedy zle (najmä tie zuby). Škoda, že oba filmy sa nevenovali Asadovi a jeho pohnútkam viac prečo robí, to čo robí a prečo kryje Carlovi chrbát a naozaj jedna veta vo filme mi nestačí.

Zabijáci - už stavajú na zápletke, ktorá je surovejšia a ako písal Rimsy vo svojej recenzii, severania neuhýbajú kamerou pred násilím, sexom a brutalitou (naviac príbeh mi dal troška spomenúť na poslednú sérku The Killing - problémy internátov a ich obyvateľov, ktorí tam žijú). Vzťah medzi Carlom a Asadom sa nikde nepohol a Asad je iba verným Dr. Watsonom, ktorý nasleduje svojho Sherlocka, ktorý sa ale správa ako idiot a človek by neveril, že je to policajt. Ale so zabijákmi mám iný problém a to ten, že som "obeť" nedokázal ľutovať pre jej minulosť nakoľko to bola "skoro taká istá" psychopatka ako páchatelia a tým pádom som si hovoril karma je ale kurva čo + od polky som musel vypnúť mozog, lebo kebyže premýšlam nad určitými rozhodnutiami hlavných hrdinov tak mi asi pukne hlava :D.

Pri oboch filmoch som strávil príjemné dve hoďky v kine a pekný večer, pretože filmových krimi sa už vážne dnes moc netočí a skôr tu kvalitu človek nájde v seriáloch, kde tvorcovia majú omnoho viac času na všetky aspekty krimi (príbeh, motív, vzťahy a vývoj postáv), ktoré hľadám.
K obom filmom sa už nemám dôvod vracať ale už čakám na tretie pokračovanie (ktoré sa začalo natáčať pred pár týždňami), pretože Carl (Nikolaj Lie Kaas včera oslávil 42) je postava, ktoré ja rád (samotár utápajúci sa v alkohole so sklonmi k sebevražde :D) a pretože Škandinávia moja srdcovka.

Veľa ľuďom sa viac páčili Zabijáci, ja však vyššie radím Ženu 8)

@Nesbo - Hary Hole
Akú väčšiu péči by si chcel viac. Režíruje to Tomas Alfredson (Tinker, Tailor, Solider, Spy) bude sa točiť jedna s najlepších Nesboviek (Snehuliak) a na celé z pozadia dohliada sám Nesbo 8)
633637
Žena v klietke - slúži ako dobrá predstavovačka hlavných postáv (aj keď Carl použil asi iba 10% svojho cynizmu a sarkazmu) a zápletka síce nie je nič sofistikované, ale slúži dobre na prepojenie postáv s divákom a zo psychcického deptania obete mi bolo niekedy zle (najmä tie zuby). Škoda, že oba filmy sa nevenovali Asadovi a jeho pohnútkam viac prečo robí, to čo robí a prečo kryje Carlovi chrbát a naozaj jedna veta vo filme mi nestačí. Zabijáci - už stavajú na zápletke, ktorá je surovejšia a ako písal Rimsy vo svojej recenzii, severania neuhýbajú kamerou pred násilím, sexom a brutalitou (naviac príbeh mi dal troška spomenúť na poslednú sérku The Killing - problémy internátov a ich obyvateľov, ktorí tam žijú). Vzťah medzi Carlom a Asadom sa nikde nepohol a Asad je iba verným Dr. Watsonom, ktorý nasleduje svojho Sherlocka, ktorý sa ale správa ako idiot a človek by neveril, že je to policajt. Ale so zabijákmi mám iný problém a to ten, že som "obeť" nedokázal ľutovať pre jej minulosť nakoľko to bola "skoro taká istá" psychopatka ako páchatelia a tým pádom som si hovoril karma je ale kurva čo + od polky som musel vypnúť mozog, lebo kebyže premýšlam nad určitými rozhodnutiami hlavných hrdinov tak mi asi pukne hlava *:D*. Pri oboch filmoch som strávil príjemné dve hoďky v kine a pekný večer, pretože filmových krimi sa už vážne dnes moc netočí a skôr tu kvalitu človek nájde v seriáloch, kde tvorcovia majú omnoho viac času na všetky aspekty krimi (príbeh, motív, vzťahy a vývoj postáv), ktoré hľadám. K obom filmom sa už nemám dôvod vracať ale už čakám na tretie pokračovanie (ktoré sa začalo natáčať pred pár týždňami), pretože Carl (Nikolaj Lie Kaas včera oslávil 42) je postava, ktoré ja rád (samotár utápajúci sa v alkohole so sklonmi k sebevražde *:D*) a pretože Škandinávia moja srdcovka. Veľa ľuďom sa viac páčili Zabijáci, ja však vyššie radím Ženu *8)* @Nesbo - Hary Hole Akú väčšiu péči by si chcel viac. Režíruje to Tomas Alfredson (Tinker, Tailor, Solider, Spy) bude sa točiť jedna s najlepších Nesboviek (Snehuliak) a na celé z pozadia dohliada sám Nesbo *8)*
Tony - Odelenie Q
0 0
reagovat

verbst

Pravda, blbě koukám, omlouvám se. :) A to ještě hádám, že přiletí na konci jedničky v potitulcích a naplno budou až ve dvojce, pořád je to ale hrozně málo a hrozně za dlouho. :-D Na to, jak jim poměrně haprují nové postavy, tak bych je tam šoupnul klidně hned.
Jestli jsem to dobře pochopil, tak má Pratt smlouvu na GOTG 2 a 3 + další 3 filmy. Tj. Infinity Wars a pak třeba Planet Hulk? :)

btw hele co jsem našel :-D link
633635
Pravda, blbě koukám, omlouvám se. :) A to ještě hádám, že přiletí na konci jedničky v potitulcích a naplno budou až ve dvojce, pořád je to ale hrozně málo a hrozně za dlouho. :-D Na to, jak jim poměrně haprují nové postavy, tak bych je tam šoupnul klidně hned. Jestli jsem to dobře pochopil, tak má Pratt smlouvu na GOTG 2 a 3 + další 3 filmy. Tj. Infinity Wars a pak třeba Planet Hulk? :) btw hele co jsem našel :-D http://www.racebending.com/v4/wp-content/uploads/2012/07/eponis.jpg
verbst
0 0
reagovat

Žena v kleci / Kunden i bidet (2013)

Nic geniálního a jednoduchoučký příběh, ale parádní řemeslná atmosférická prácička. Seveřani a je jedno jací, umí! Budu se opakovat, ale tohle zase není nic, co by nemohlo vzniknout u nás.... :-( Je fakt v háji, že v "detektivním" žánru ukazuje televizní tvorba (Cirkus Bukowski, Případy 1. oddělení) záda libovolným filmům za čtvrtstoletí dozadu... No, možná ještě Ve stínu? a hodně vzhlížím k Rudému kapitánovi. Ze severských kriminálek mám načteného akorát Nesba a dost mne mrzí, že prozatím nedostal podobnou péči. Olsen zdá se bude přímočařejší a nebude si tolikrát dělat ze čtenáře-diváka dobrý den. Večer budu hned žhavit drát na další - Zabijáky a jestli budeme dostávat z oddělení Q něco podobného každým rokem? Zlobit se vážně nebudu. :) 8/10
633634
Nic geniálního a jednoduchoučký příběh, ale parádní řemeslná atmosférická prácička. Seveřani a je jedno jací, umí! Budu se opakovat, ale tohle zase není nic, co by nemohlo vzniknout u nás.... :-( Je fakt v háji, že v "detektivním" žánru ukazuje televizní tvorba (Cirkus Bukowski, Případy 1. oddělení) záda libovolným filmům za čtvrtstoletí dozadu... No, možná ještě Ve stínu? a hodně vzhlížím k Rudému kapitánovi. Ze severských kriminálek mám načteného akorát Nesba a dost mne mrzí, že prozatím nedostal podobnou péči. Olsen zdá se bude přímočařejší a nebude si tolikrát dělat ze čtenáře-diváka dobrý den. Večer budu hned žhavit drát na další - Zabijáky a jestli budeme dostávat z oddělení Q něco podobného každým rokem? Zlobit se vážně nebudu. :) 8/10
Žena v kleci / Kunden i bidet (2013)
0 0
reagovat
On myslel Infinity War... ;)
633633
On myslel Infinity War... *;)*
0 0
reagovat

Sněhurka a sedm trpaslíků (1937)

Co dodat... Pořád je to nestárnoucí a nesmrtelná klasika. Viděl jsem ji v dětství, potom po dvaceti letech loni o Vánocích na slovenské Markíze a včera konečně na Blu-rayi v původním znění. Na tohle se dá dívat prakticky pořád bez ohledu na věk diváka. Písničky jsou na tom podobně, ty melodie si broukám ještě teď. A ta animace! To je pořád kouzlo. Dokonce i těch pár hororových momentů stojí zato. Jo a Šmudla je pořád nejroztomilejší trpaslík. :))
633631
Co dodat... Pořád je to nestárnoucí a nesmrtelná klasika. Viděl jsem ji v dětství, potom po dvaceti letech loni o Vánocích na slovenské Markíze a včera konečně na Blu-rayi v původním znění. Na tohle se dá dívat prakticky pořád bez ohledu na věk diváka. Písničky jsou na tom podobně, ty melodie si broukám ještě teď. A ta animace! To je pořád kouzlo. Dokonce i těch pár hororových momentů stojí zato. Jo a Šmudla je pořád nejroztomilejší trpaslík. *:))*
Sněhurka a sedm trpaslíků (1937)
0 0
reagovat
V Civil War? To se někde psalo? Popravdě mi nepřijdou v universu 2 rozdílnější filmy, než GOTG a Civil War. :)
633630
V Civil War? To se někde psalo? Popravdě mi nepřijdou v universu 2 rozdílnější filmy, než GOTG a Civil War. :)
0 0
reagovat

TonyClifton

Strážci Galaxie se určitě objeví i v Avengers IW1 a 2 v boji proto Thanosovi a možnáá i v Thorovi 3 (Ragnarok). Tam by se už mohli objevit i zbývající kameny.

a po IW dostanou další solovku tzn v roce 2020 ?
633629
Strážci Galaxie se určitě objeví i v Avengers IW1 a 2 v boji proto Thanosovi a možnáá i v Thorovi 3 (Ragnarok). Tam by se už mohli objevit i zbývající kameny. a po IW dostanou další solovku tzn v roce 2020 ?
TonyClifton
0 0
reagovat
20.5. 9:58 Chris Pratt by se prý měl objevit nejen ve Strážcích Galaxie, ale i v jiných marvelovkách

No už aby to bylo. Nejsympatičtější marvelovská parta je momentálně až trestuhodně odstrčená. :-/ Nějaký cameo už v Ant-manovi asi hádám nehrozí, škoda, že je uvidíme asi až za 2 roky v solovce...:-(
633619
20.5. 9:58 Chris Pratt by se prý měl objevit nejen ve Strážcích Galaxie, ale i v jiných marvelovkách No už aby to bylo. Nejsympatičtější marvelovská parta je momentálně až trestuhodně odstrčená. :-/ Nějaký cameo už v Ant-manovi asi hádám nehrozí, škoda, že je uvidíme asi až za 2 roky v solovce...:-(
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se