Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 31401 - 31420 Napsat příspěvek

Dračí srdce / Dragonhearth (1996) vs. Hobbit

Nedávno jsem znovu nakoukal všechny Jacksonovy Hobity a i jako nejhrdější ze všech hrdých lembasových hlav je mi z toho k pláči, u všech třech filmů jsem musel s odstupem čawsu snížit hodnocení, to je tak neopravdový, tak nepohádkový, tak nijaký. Proč o tom ale píšu tady, ono méně je ne někdy, ale často více.
Dračí srdce je film mého dětství. Zpětně jsem ho nikdy nepovažoval za kdovíjak kvalitní, jako spíš z ranku guilty pleasure. S jedinou výjimkou, soundtrack patří do absolutní podkresové topky vůbec, jen těsně pod Pouledourisovým Conanem, tam se Randy Edelman opravdu vytáhnul. :+
Po pár minutách filmu a ještě více letech jsem měl jasno Dračí srdce > Hobití trilogie, prakticky ve všech kategoriích. Dennis Quaid jeden z nej filmových rytířů a taaaaakhle jinde, než slaboučký Richard Armitage. Draco > Šmak, dělí je pomalu 20 a CGI urazila za tu dobu několik milníků, ale Draco je prostě hezčí, pohádkovější, opravdovější, je to postava, Šmak byl digitál s hlasem Cumberbatche, který byl imho ještě slabší jak Conneryho Draco. Ale hlavně se to odehrávalo v opravdických lesích! (na Slovensku) často jsem si říkal, sakra takhle komorního Hobita jsem vlastně taky chtěl, natočenýho normálně v přírodě, netrpícího CGI megalomanií. I vedlejší postavy - skvělý Thewlis, Isaacs, Pete Postlehwaite... i tohle jsem v Hobitovi hrozně postrádal a to točil prosím Rob Cohen a jak ukázal Jacksonovi do budoucnosti záda. Jasně, ten film se točil v uplně jiných intencích, ale to měl i Hobit. Za nějakých 10 let si zase radši pustím tohle, než Hobity, který mám pocit, že už v životě nechci vidět.
633730
Nedávno jsem znovu nakoukal všechny Jacksonovy Hobity a i jako nejhrdější ze všech hrdých lembasových hlav je mi z toho k pláči, u všech třech filmů jsem musel s odstupem čawsu snížit hodnocení, to je tak neopravdový, tak nepohádkový, tak nijaký. Proč o tom ale píšu tady, ono méně je ne někdy, ale často více. Dračí srdce je film mého dětství. Zpětně jsem ho nikdy nepovažoval za kdovíjak kvalitní, jako spíš z ranku guilty pleasure. S jedinou výjimkou, [link="https://www.youtube.com/watch?v=u8uCBgTmd84"]soundtrack[/link] patří do absolutní podkresové topky vůbec, jen těsně pod Pouledourisovým Conanem, tam se Randy Edelman opravdu vytáhnul. *:+* Po pár minutách filmu a ještě více letech jsem měl jasno Dračí srdce > Hobití trilogie, prakticky ve všech kategoriích. Dennis Quaid jeden z nej filmových rytířů a taaaaakhle jinde, než slaboučký Richard Armitage. Draco > Šmak, dělí je pomalu 20 a CGI urazila za tu dobu několik milníků, ale Draco je prostě hezčí, pohádkovější, opravdovější, je to postava, Šmak byl digitál s hlasem Cumberbatche, který byl imho ještě slabší jak Conneryho Draco. Ale hlavně se to odehrávalo v opravdických lesích! (na Slovensku) často jsem si říkal, sakra takhle komorního Hobita jsem vlastně taky chtěl, natočenýho normálně v přírodě, netrpícího CGI megalomanií. I vedlejší postavy - skvělý Thewlis, Isaacs, Pete Postlehwaite... i tohle jsem v Hobitovi hrozně postrádal a to točil prosím Rob Cohen a jak ukázal Jacksonovi do budoucnosti záda. Jasně, ten film se točil v uplně jiných intencích, ale to měl i Hobit. Za nějakých 10 let si zase radši pustím tohle, než Hobity, který mám pocit, že už v životě nechci vidět.
Dračí srdce / Dragonhearth (1996) vs. Hobbit
0 0
reagovat

Žena v kleci

Super. Na konci sem se úplně zpotil. Není to Fincher, ale je to napínavý, akorát tak dlouhý, a už hned kupuju Zabijáky. Doporučení pro všechny co ještě neviděli.
633728
Super. Na konci sem se úplně zpotil. Není to Fincher, ale je to napínavý, akorát tak dlouhý, a už hned kupuju Zabijáky. Doporučení pro všechny co ještě neviděli.
Žena v kleci
0 0
reagovat

GuidoA.

:+ dokonalý film
633729
*:+* dokonalý film
GuidoA.
0 0
reagovat
uz se tesim na recenze od scotta tobiase na the dissolve. pekne essential pro heaven knows what a jeden a pul hvezdicky pro tu sracku s dlouhym jmenem, kterou ani mike d'angelo nedokoukal.
633727
uz se tesim na recenze od [link="http://letterboxd.com/scotttobias/films/diary/"]scotta tobiase[/link] na the dissolve. pekne essential pro heaven knows what a jeden a pul hvezdicky pro tu sracku s dlouhym jmenem, kterou ani mike d'angelo nedokoukal.
0 0
reagovat

popik

ja se na to dival uz 3krat, ani jednou jsem to nedokoukal :D #greatescape
633726
ja se na to dival uz 3krat, ani jednou jsem to nedokoukal *:D* #greatescape
popik
0 0
reagovat
the great escape
100% - to byl skvelej vikend a to i z kulturniho hlediska. peslechnul sem si top album a podival se na top film. asi pul hodiny pred koncem sem prodelal krizi, ale vynalozil sem vsechny sily, abych ten kolos dokoukal. pak sem jeste do dvou delal vselijaky picoviny, protoze se mi uz spat nechtelo. nejvic me bavil james coburn. taky sem cumel kolik znamejch ksichtu se tam objevilo. ze zacatku je to strasna psina, ale s postupem casu je to cim dal tim vic a vic depresivni. nema to zadnej slabej moment. je to proste vyjimecnej film.
633725
the great escape 100% - to byl skvelej vikend a to i z kulturniho hlediska. peslechnul sem si top album a podival se na top film. asi pul hodiny pred koncem sem prodelal krizi, ale vynalozil sem vsechny sily, abych ten kolos dokoukal. pak sem jeste do dvou delal vselijaky picoviny, protoze se mi uz spat nechtelo. nejvic me bavil james coburn. taky sem cumel kolik znamejch ksichtu se tam objevilo. ze zacatku je to strasna psina, ale s postupem casu je to cim dal tim vic a vic depresivni. nema to zadnej slabej moment. je to proste vyjimecnej film.
0 0
reagovat
Já to kdysi vypnul asi po deseti minutách. Toho fracka bych musel zabít...

Ale co, vždycky mi zůstane trailer, kterej mě dovedl k Arcade Fire...
633705
Já to kdysi vypnul asi po deseti minutách. Toho fracka bych musel zabít... Ale co, vždycky mi zůstane trailer, kterej mě dovedl k Arcade Fire...
0 0
reagovat
Mne pobavila skutečnost, že autor předlohy to původně chtěl psát o koních, ale neuměl je nakraslit, tak vznikly Maxipříšerky. :)
633704
Mne pobavila skutečnost, že autor předlohy to původně chtěl psát o koních, ale neuměl je nakraslit, tak vznikly Maxipříšerky. *:)*
0 0
reagovat
decká nemám, to čo píšeš som mi neušlo, ale neprišlo mi to dostatočne nosné. A ten film je oproti ďalším Jonzovm filmom fail. Rovnako ako u Spielberga Always, Hitchocka Sabotage alebo Greengrasa Green Zone. Keby to robil hocikto iný, som k tomu pravdepodobne zhovievavejší.
633706
decká nemám, to čo píšeš som mi neušlo, ale neprišlo mi to dostatočne nosné. A ten film je oproti ďalším Jonzovm filmom fail. Rovnako ako u Spielberga Always, Hitchocka Sabotage alebo Greengrasa Green Zone. Keby to robil hocikto iný, som k tomu pravdepodobne zhovievavejší.
0 0
reagovat

pepo

Where the Wild Things Are (2009)

Typuju, že nemáš děti, co? Stane se toho tam strašně moc. Nejdokonalejší dětskej scénář ever. Až někdy budeš mít to štěstí a uslyšíš v parku přibližně tak starýho člověka jak si hraje a mluví za jednotlivý imaginární postavy, třeba ti dojde, jak geniálně je tam tahle "logika" dodržená.Chápu, že se ti to nemuselo trefit, ale označit to za fail je celkem fail.
633703
Where the Wild Things Are (2009) Typuju, že nemáš děti, co? Stane se toho tam strašně moc. Nejdokonalejší dětskej scénář ever. Až někdy budeš mít to štěstí a uslyšíš v parku přibližně tak starýho člověka jak si hraje a mluví za jednotlivý imaginární postavy, třeba ti dojde, jak geniálně je tam tahle "logika" dodržená.Chápu, že se ti to nemuselo trefit, ale označit to za fail je celkem fail.
pepo
0 0
reagovat

ad Kingsman cenzura

Nakonec jsem rad, ze u nas v kinech bezela necenzurovana verze, jelikoz uz jsem videl tusim 3 cenzurovane verze. Ano, hlavni je scena v kostele a pak svedska princezna pro ty co vedi ;)

V jedne verzi je Firthuv proslov, ze je Catholic whore a Hail Satan temer vystrizen, ale masakr je cely a finalni zaber misto aby sjel na zadek tak uhne do strany.

V dalsi verzi co jsem si proklikal v letadle je proslov cely, ale masakr skoro cely vystrizen, takze to pusobilo velmi divne. To mne tak nastvalo ,ze jsem to pak vypnul.

No a ted vysel brrip, kde je kostel kompletni, ale zminka o analu je vystrizena a zaber na zadek taky sjede bokem.
Coz prave, ze se jednalo o blu-ray rip mne dost prekvapilo. Snad u nas to vyjde opravdu uncensored, na takovou verzi jim fakt kaslu, jelikoz si to chci pak koupit. :(:-
633701
Nakonec jsem rad, ze u nas v kinech bezela necenzurovana verze, jelikoz uz jsem videl tusim 3 cenzurovane verze. Ano, hlavni je scena v kostele a pak svedska princezna pro ty co vedi *;)* V jedne verzi je Firthuv proslov, ze je Catholic whore a Hail Satan temer vystrizen, ale masakr je cely a finalni zaber misto aby sjel na zadek tak uhne do strany. V dalsi verzi co jsem si proklikal v letadle je proslov cely, ale masakr skoro cely vystrizen, takze to pusobilo velmi divne. To mne tak nastvalo ,ze jsem to pak vypnul. No a ted vysel brrip, kde je kostel kompletni, ale zminka o analu je vystrizena a zaber na zadek taky sjede bokem. Coz prave, ze se jednalo o blu-ray rip mne dost prekvapilo. Snad u nas to vyjde opravdu uncensored, na takovou verzi jim fakt kaslu, jelikoz si to chci pak koupit. *:(**:-*
ad Kingsman cenzura
0 0
reagovat

Kingsman

Stylová špionážní řacha, která si v rámci akce nebere servítky a je natočená tak kulervoucně, jak by si každý fanda akčních filmů přál. Navíc je to celý okořeněný příjemně sednoucím soundtrackem a vkusnými licencovanými songy, které do každé akční scény přidávají intenzivní vibrace do celého těla (nejlepším příkladem budiž část v kostele za doprovodu Free Bird od Lynyrd Skynyrd).

Dobře obsazený casting (Firth ftw) se záporákem s vadou řeči, jenž nesnáší pohled na krev, jinak okamžitě zvrací, který je neurážejícím výsměchem všem těm klišoidním zlopánům s otřepanými frázemi podle stejné šablony z jiných, podobně laděných filmů. Jackson si to naprosto vychutnával.

Audiovizuální pecka s citem pro akci a elegantnost, za mě nejlepší Vaughn. :+
633696
Stylová špionážní řacha, která si v rámci akce nebere servítky a je natočená tak kulervoucně, jak by si každý fanda akčních filmů přál. Navíc je to celý okořeněný příjemně sednoucím soundtrackem a vkusnými licencovanými songy, které do každé akční scény přidávají intenzivní vibrace do celého těla (nejlepším příkladem budiž část v kostele za doprovodu Free Bird od Lynyrd Skynyrd). Dobře obsazený casting (Firth ftw) se záporákem s vadou řeči, jenž nesnáší pohled na krev, jinak okamžitě zvrací, který je neurážejícím výsměchem všem těm klišoidním zlopánům s otřepanými frázemi podle stejné šablony z jiných, podobně laděných filmů. Jackson si to naprosto vychutnával. Audiovizuální pecka s citem pro akci a elegantnost, za mě nejlepší Vaughn. *:+*
Kingsman
0 0
reagovat
Where the Wild Things Are (2009)
20 minútový kraťas natiahnutý na celovečernú stopáž. Nádherná forma, super herci, parádne natočené ale celý čas som čakal kedy sa konečne niečo stane. A ono nič. Další kandidát do článku v štýle Faily veľkých režisérov. 6/10

The Bird with the Crystal Plumage (1970)
Klasický Argento. Občas úplne fantastické, vyrovnávajúce sa najväčším žánrovým klasikám a občas totálne nezvládnuté ako keby to točil najhorší štáb štúdia Košice. Body hore za funčnú pointu 7/10
633694
Where the Wild Things Are (2009) 20 minútový kraťas natiahnutý na celovečernú stopáž. Nádherná forma, super herci, parádne natočené ale celý čas som čakal kedy sa konečne niečo stane. A ono nič. Další kandidát do článku v štýle Faily veľkých režisérov. 6/10 The Bird with the Crystal Plumage (1970) Klasický Argento. Občas úplne fantastické, vyrovnávajúce sa najväčším žánrovým klasikám a občas totálne nezvládnuté ako keby to točil najhorší štáb štúdia Košice. Body hore za funčnú pointu 7/10
0 0
reagovat

Zabijáci / Fasandræberne (2014)

Neznám předlohu, ale tipnul bych si, že u druhého připadu byla daleko slabší, než u Ženy v kleci. Zoufale mne nezajímal osud postav a mimo Assada s Carlem mi byl každý opravdu volný, což je u vyšetřování spletitého (zdánlivě) případu docela problém. Ty knížky opravdu neznám a je možné, že tvůrci hodně vyškrtával, ale osobně si nemyslím, že by předloha byla tak super, jako u jiných seveřanů. Ale natočeno je to o to ještě možná lépe, jak Žena v kleci a dost možná i závěrečný díl Millenia. Špičková kamera, nádherná hudba! Skládal ji Uno Helmersson, který pracoval i na prvním dílu a Broenu, kde jsem si toho tolik nevšiml, ale evidentně umí. Ale hlavně ta atmosféra, ta atmosféra to neskutečně tahá. Tohle mimo seveřanů umí kdo? True Detectvie a s přivřením obou očí možná Killing a to je ještě remake seveřanů. :-D Koukám, že letos půjde do kin ještě Flakenpost, který triviou zní náramně, těším se moc! 7/10
633690
Neznám předlohu, ale tipnul bych si, že u druhého připadu byla daleko slabší, než u Ženy v kleci. Zoufale mne nezajímal osud postav a mimo Assada s Carlem mi byl každý opravdu volný, což je u vyšetřování spletitého (zdánlivě) případu docela problém. Ty knížky opravdu neznám a je možné, že tvůrci hodně vyškrtával, ale osobně si nemyslím, že by předloha byla tak super, jako u jiných seveřanů. Ale natočeno je to o to ještě možná lépe, jak Žena v kleci a dost možná i závěrečný díl Millenia. Špičková kamera, nádherná hudba! Skládal ji Uno Helmersson, který pracoval i na prvním dílu a Broenu, kde jsem si toho tolik nevšiml, ale evidentně umí. Ale hlavně ta atmosféra, ta atmosféra to neskutečně tahá. Tohle mimo seveřanů umí kdo? True Detectvie a s přivřením obou očí možná Killing a to je ještě remake seveřanů. :-D Koukám, že letos půjde do kin ještě Flakenpost, který triviou zní náramně, těším se moc! 7/10
Zabijáci / Fasandræberne (2014)
0 0
reagovat
:-)
633682
:-)
0 0
reagovat

Sunshine

Mám stejnej názor jako tady Hawkeye.
633677
Mám stejnej názor jako tady Hawkeye.
Sunshine
0 0
reagovat

speta.jr

nehejtujem to, len mi to príde na mnoho frontoch nezvládnutý a až príliš ambiciózny film
633674
nehejtujem to, len mi to príde na mnoho frontoch nezvládnutý a až príliš ambiciózny film
speta.jr
0 0
reagovat

Chitty Chitty Bang Bang (1968)

Jako malý kluk jsem tenhle muzikál sjížděl v jednom kuse. Teď jsem ho viděl po dvaceti letech na Blu-rayi a pořád je to pecka, i když bohužel zapomenutá. Písničky nezestárly, herci jsou boží a vůbec... Celé je to správně ulítlé. Mimochodem autorem předlohy byl Ian Fleming, scénář napsal Roald Dahl, produkoval Albert Broccoli, před kamerou kromě Dicka Van Dykea se objevili mj. Desmond Llewelyn, roli záporáka si střihl Gert Fröbe (nesmrtelný Auric Goldfinger) a dokonce tu hraje i budoucí komik Benny Hill; v titulcích objevíte také Petera Hunta a Richarda Maibauma... Zkrátka tvůrci bondovek si odskočili zfilmovat jinou Flemingovu knížku a vyklubal se z toho nesmrtelný hit, který v Anglii patří ke klasikám dětských muzikálů. Navíc děti jsou tu úplně v pohodě a... Vrátil jsem se zpátky do dětských let. Strašná pecka. 10/10
633673
Jako malý kluk jsem tenhle muzikál sjížděl v jednom kuse. Teď jsem ho viděl po dvaceti letech na Blu-rayi a pořád je to pecka, i když bohužel zapomenutá. Písničky nezestárly, herci jsou boží a vůbec... Celé je to správně ulítlé. Mimochodem autorem předlohy byl Ian Fleming, scénář napsal Roald Dahl, produkoval Albert Broccoli, před kamerou kromě Dicka Van Dykea se objevili mj. Desmond Llewelyn, roli záporáka si střihl Gert Fröbe (nesmrtelný Auric Goldfinger) a dokonce tu hraje i budoucí komik Benny Hill; v titulcích objevíte také Petera Hunta a Richarda Maibauma... Zkrátka tvůrci bondovek si odskočili zfilmovat jinou Flemingovu knížku a vyklubal se z toho nesmrtelný hit, který v Anglii patří ke klasikám dětských muzikálů. Navíc děti jsou tu úplně v pohodě a... Vrátil jsem se zpátky do dětských let. Strašná pecka. 10/10
Chitty Chitty Bang Bang (1968)
0 0
reagovat

(=LIFTY=)

Snad vyjma hokeje mě sledování sportů nikdy nebralo, neprožíval jsem to tak jako nadšení fanoušci. U Warriora jsem ale seděl na okraji sedačky a málem ani nedýchal.
633665
Snad vyjma hokeje mě sledování sportů nikdy nebralo, neprožíval jsem to tak jako nadšení fanoušci. U Warriora jsem ale seděl na okraji sedačky a málem ani nedýchal.
(=LIFTY=)
0 0
reagovat

San Andreas Quake

link

Tohle ještě pořád není na žalobu? Ale jedno se musí nechat. I když mají pořád špatný triky, za 10 let ušli neskutečnou cestu, když koukám na ejich 10 let starý věci.
633667
http://www.youtube.com/watch?v=w-fSiFJcw9k Tohle ještě pořád není na žalobu? Ale jedno se musí nechat. I když mají pořád špatný triky, za 10 let ušli neskutečnou cestu, když koukám na ejich 10 let starý věci.
San Andreas Quake
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se