Jako dítě jsem si nedopatřením zaškatulkoval Romy Schneider jen jako Sisi, protože na to často koukala babička. To je celkem chyba a hned v úvodu odbočím - před pár měsíci jsem ji viděl s Harvey Keitelem ve filmu „Smrt v přímém přenosu“. To se odehrává v roce 2021. V osmdesátkách byla tahle budoucnost malovaná růžově, všichni jsou spokojeni a televize nemá kde brát skandální náměty. Až někoho napadne sledovat na rakovinu umírající ženu coby reality show. Na to využijí právě Keitela, který si nechá do oka voperovat kameru, aby se jí vkradl do života a divákům tak servíroval reality show nejblíž, co to jen jde. Tak tady jsem taky nepoznal tu Sisi. Ale ...
... ale jasně, to si taky dejte, já chtěl přece mluvit o „Přízraku lásky“, též s Romy Schneider. Chlapík má relativně poklidný život, manželku, fajn práci - všechno se obrátí vzhůru nohama, když pomůže ženě v MHD. Jen jí půjčí peníze na lístek, ona mu pořád opakuje, že mu to musí vrátit a on to gentlemansky přechází. Pomohl cizí ženě, tečka. Pak přijde večer domů z práce a ta cizí žena mu volá. Teď otázka, je vážně cizí? A tady to utnu, byť i popisek na čsfd Vám toho poví víc a za mě je to škoda. Není to ryze horor, spíš mysteriózní drama, kdy budete spolu s hlavním hrdinou upadat do bloudění, co je vůbec pravda, co fikce a co je sen. Když se zpětně ohlédnu, jak to hraje ústřední duo Romy Schneider a Marcello Mastroianni a kolikrát si mě ten film povodil, byť je v celku komorní, a hrál na mě boudu, že se něco zdálo, že je takhle a ... ejhle, jako hlavní hrdina, vzápětí jsem dostal na čumák a bylo to zas jinak, odcházím od toho s nadšením za 4/5
Přízrak lásky (1981)
907734
Jako dítě jsem si nedopatřením zaškatulkoval Romy Schneider jen jako Sisi, protože na to často koukala babička. To je celkem chyba a hned v úvodu odbočím - před pár měsíci jsem ji viděl s Harvey Keitelem ve filmu „Smrt v přímém přenosu“. To se odehrává v roce 2021. V osmdesátkách byla tahle budoucnost malovaná růžově, všichni jsou spokojeni a televize nemá kde brát skandální náměty. Až někoho napadne sledovat na rakovinu umírající ženu coby reality show. Na to využijí právě Keitela, který si nechá do oka voperovat kameru, aby se jí vkradl do života a divákům tak servíroval reality show nejblíž, co to jen jde. Tak tady jsem taky nepoznal tu Sisi. Ale ...
... ale jasně, to si taky dejte, já chtěl přece mluvit o „Přízraku lásky“, též s Romy Schneider. Chlapík má relativně poklidný život, manželku, fajn práci - všechno se obrátí vzhůru nohama, když pomůže ženě v MHD. Jen jí půjčí peníze na lístek, ona mu pořád opakuje, že mu to musí vrátit a on to gentlemansky přechází. Pomohl cizí ženě, tečka. Pak přijde večer domů z práce a ta cizí žena mu volá. Teď otázka, je vážně cizí? A tady to utnu, byť i popisek na čsfd Vám toho poví víc a za mě je to škoda. Není to ryze horor, spíš mysteriózní drama, kdy budete spolu s hlavním hrdinou upadat do bloudění, co je vůbec pravda, co fikce a co je sen. Když se zpětně ohlédnu, jak to hraje ústřední duo Romy Schneider a Marcello Mastroianni a kolikrát si mě ten film povodil, byť je v celku komorní, a hrál na mě boudu, že se něco zdálo, že je takhle a ... ejhle, jako hlavní hrdina, vzápětí jsem dostal na čumák a bylo to zas jinak, odcházím od toho s nadšením za 4/5 *:+*
Přízrak lásky (1981)
reagovat
|