Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 2201 - 2220 Napsat příspěvek
reaguje na: Barv666
Potřebuji mezi palec:D
Souhlasím se vším, až na poslední větu. 
906631
Potřebuji mezi palec*:D* Souhlasím se vším, až na poslední větu. 
906630
1 0
reagují: Barv666
reagovat

Unbreakable (10/10)

Kdysi, po prvním shlédnutí, mi přišel trochu slabší, než The Sixth Sense, jenže ten vlastně do velké míry těží ze šokující pointy, a při dalších shlédnutích je to nakonec Unbreakable, který odolává lépe i po čtvrt století. Jaká škoda, že s tímto filmem Shyamalan jako by vyhasl...
906630
Kdysi, po prvním shlédnutí, mi přišel trochu slabší, než The Sixth Sense, jenže ten vlastně do velké míry těží ze šokující pointy, a při dalších shlédnutích je to nakonec Unbreakable, který odolává lépe i po čtvrt století. Jaká škoda, že s tímto filmem Shyamalan jako by vyhasl...
Unbreakable (10/10)
8 0
reagují: (=LIFTY=)
reagovat
reaguje na: hroubek
Ak sa niekedy bude adaptovať Cyberpunk 2077, tak Arjona musí byť prvá na zozname herečiek na rolu Panam. :+:+:+
906617
Ak sa niekedy bude adaptovať Cyberpunk 2077, tak Arjona musí byť prvá na zozname herečiek na rolu Panam. *:+**:+**:+*
906567
4 0
reagovat
Již brzy se vrátí jeden z nejlepších a nejchladnějších zaporaku všech dob.
906615
Již brzy se vrátí jeden z nejlepších a nejchladnějších [url=https://youtu.be/nmQzeipJVXI?si=Hc1YeHIokgO2VyZz]zaporaku[/url] všech dob.
7 0
reagovat
reaguje na: Memphis
Kdybych napsal Hit Man tak by si někdo mohl myslet že doporučuji ty dvě blbosti. 
906581
Kdybych napsal Hit Man tak by si někdo mohl myslet že doporučuji ty dvě blbosti. 
906570
1 0
reagovat
reaguje na: hroubek
:+

Podle herců jsem poznal, o jakém filmu mluvíš. :D
906570
*:+* Podle herců jsem poznal, o jakém filmu mluvíš. *:D*
906567
1 0
reagují: hroubek
reagovat

Vrah na oko

Je to parádní romantická komedie. Skvěle napsané, skvěle zahrané. A hlavně je to výborná zábava. Powell si to krade pro sebe Arjona je neuvěřitelně sexy - scéna kdy předvádí letušku mi zvedla neskutečně tepovou frekvenci. Hravé, zábavné, dobře natočené, a skvěle zahrané. Silných 8/10
906567
Je to parádní romantická komedie. Skvěle napsané, skvěle zahrané. A hlavně je to výborná zábava. Powell si to krade pro sebe Arjona je neuvěřitelně sexy - scéna kdy předvádí letušku mi zvedla neskutečně tepovou frekvenci. Hravé, zábavné, dobře natočené, a skvěle zahrané. Silných 8/10
Vrah na oko
9 0
reagují: RidleyCrowe, Memphis
reagovat
reaguje na: Ex-SOLDIER
A pro ty kteří by nechápali moc spojení, Kojima má Millera ve své nové hře v jedné vedlejší roli.
link
906564
A pro ty kteří by nechápali moc spojení, Kojima má Millera ve své nové hře v jedné vedlejší roli. https://www.youtube.com/watch?v=6cs-A1rNvEE&ab_channel=KOJIMAPRODUCTIONS
906561
3 0
reagovat
906561
[url=https://www.youtube.com/watch?v=B7yiJD-YIJ4]"Furiosa: A Mad Max Saga"George Miller × Hideo Kojima Special Interview [/url]
6 0
reagují: esmo
reagovat

Furiosa

Chtěl bych umět „stárnout“ jako Miller. A to i když k tomu přidám kacířsky, že kdyby mi dal někdo na výběr, jestli chci aby vznikl film o tom, kde se vzala Furiosa, nebo zkoumání Pustiny se stejným castem jako Furry Road, vybral bych si to druhé. U první ukázky mě celkem děsil Hemsworth, ve výsledku nevadí. Akorát tou slabinou možná je, že jsem ho díky klaunskému tajdrlíkování po celou dobu nebral jako respektu hodnou hrozbu (když je dáte vedle sebe, Immortal Joe je jinde). A v tomhle směru je trošku nešťastné finále, kdy v pustině mlátím do klauna a díky tomu, že se mezi závěrečnými titulky prostříhává na záběry z Furry Road, působí to víc epicky, než finále samotného filmu. ALE - ty ukázky to prodávaly jako „More of the same“, a já jsem rád, že se Miller vydal přeci jen jinudy. Ano, v jádru si myslím, že je to základní cesta o pomstě, kterou bych při nucené volbě obětoval za další film s Hardym a Theron. Přesto jsem z kina (a těch dalších bohužel jen pět lidí, dle hlasitého rozebírání scén po konci, co tam sedělo taky) odcházel spokojen. Zase jsem se přistihl u akční scény, že bych to rád stopl a přehrál znovu, protože i přes CGI koukám, co ten George zase vymyslel. A jak. Ke konci se mi z toho světa ještě nechtělo pryč, Anna je fajn a jak se v posledních letech poukazuje na to, že VOD služby dávají režisérům pytle dukátů, které se v žádném případě nevrátí, aby měli volnou ruku na své vysněné dílo ... v případě George Millera bych byl rád, byť se to nestane, aby se zjevil někdo z Applu nebo Netflixu, položil před něj 300 zlatých a pokynul, ať si jde odvyprávět ten Wasteland. Věřím, že by nám přinesl opět tak trochu jiný zážitek (původní sérii tak vidím, každý díl Mad Maxe je tak trochu jiný a totéž platí teď i u těchto dvou nových).

Ve výsledku jsem dostal chuť nainstalovat po pár letech tu hru a těším se, protože už ani u AAA titulů to není zaručeně úspěšná tipovačka, že to skutečně na blu vyjde - Furiosa už je v cz předobjednávkách a bude zajímavý si tyhle filmy dát chronologicky na jeden zátah. S vědomím, že zrovna Furry Road bylo nacpaný bonusy, tak zde doufám v to samé, protože občas si odnáším z filmu dojem, že bych tam pracoval jako i čistič bot pomocnýho štábu za stravu a nocleh jenom proto, abych mohl nakukovat, jak to vzniká. A platí to i u Furiosy. 8/10
906539
Chtěl bych umět „stárnout“ jako Miller. A to i když k tomu přidám kacířsky, že kdyby mi dal někdo na výběr, jestli chci aby vznikl film o tom, kde se vzala Furiosa, nebo zkoumání Pustiny se stejným castem jako Furry Road, vybral bych si to druhé. U první ukázky mě celkem děsil Hemsworth, ve výsledku nevadí. Akorát tou slabinou možná je, že jsem ho díky klaunskému tajdrlíkování po celou dobu nebral jako respektu hodnou hrozbu (když je dáte vedle sebe, Immortal Joe je jinde). A v tomhle směru je trošku nešťastné finále[spoiler], kdy v pustině mlátím do klauna a díky tomu, že se mezi závěrečnými titulky prostříhává na záběry z Furry Road, působí to víc epicky, než finále samotného filmu[/spoiler]. ALE - ty ukázky to prodávaly jako „More of the same“, a já jsem rád, že se Miller vydal přeci jen jinudy. Ano, v jádru si myslím, že je to základní cesta o pomstě, kterou bych při nucené volbě obětoval za další film s Hardym a Theron. Přesto jsem z kina (a těch dalších bohužel jen pět lidí, dle hlasitého rozebírání scén po konci, co tam sedělo taky) odcházel spokojen. Zase jsem se přistihl u akční scény, že bych to rád stopl a přehrál znovu, protože i přes CGI koukám, co ten George zase vymyslel. A jak. Ke konci se mi z toho světa ještě nechtělo pryč, Anna je fajn a jak se v posledních letech poukazuje na to, že VOD služby dávají režisérům pytle dukátů, které se v žádném případě nevrátí, aby měli volnou ruku na své vysněné dílo ... v případě George Millera bych byl rád, byť se to nestane, aby se zjevil někdo z Applu nebo Netflixu, položil před něj 300 zlatých a pokynul, ať si jde odvyprávět ten Wasteland. Věřím, že by nám přinesl opět tak trochu jiný zážitek (původní sérii tak vidím, každý díl Mad Maxe je tak trochu jiný a totéž platí teď i u těchto dvou nových). Ve výsledku jsem dostal chuť nainstalovat po pár letech tu hru a těším se, protože už ani u AAA titulů to není zaručeně úspěšná tipovačka, že to skutečně na blu vyjde - Furiosa už je v cz předobjednávkách a bude zajímavý si tyhle filmy dát chronologicky na jeden zátah. S vědomím, že zrovna Furry Road bylo nacpaný bonusy, tak zde doufám v to samé, protože občas si odnáším z filmu dojem, že bych tam pracoval jako i čistič bot pomocnýho štábu za stravu a nocleh jenom proto, abych mohl nakukovat, jak to vzniká. A platí to i u Furiosy. 8/10
Furiosa
8 0
reagovat

D-Day: The Unheard Tapes

V den 80. výročí bych rád upozornil na aktuální výjimečný počin (3x cca 1 h) BBC, asi nejlépe (ale nedostatečně) popsaný jako hraný dokument: jde o to, že vzali autentické audionahrávky výpovědí přímých účastníků bojů v Normandii (z obou stran) natočené někdy nedlouho poté a dotočili k nim obrázky - trochu rekonstrukcí popisovaných událostí, ale hlavně herců předstírajících, že to vyprávějí oni (de facto tedy skoro přesný opak toho, co udělal Peter Jackson v They Shall Not Grow Old).

Z popisu to zní značně uměle a falešně, ale je to tak strašně dobře udělané, že i když víte, jak to vzniklo, po chvíli se jen těžko bráníte dojmu, že to ti lidé, na které se díváte, skutečně sami povídají - a to říkám prosím pěkně jako někdo, koho obvykle nedokonalé postsynchrony (o dabingu vůbec nemluvě) velmi ruší - tady to vážně vypadá přirozeně a autenticky, tak dobré to je... :+ Moc doporučuji! 

P.S. Pro představu je pár klipů tady - bohužel netuším, jestli poběží i mimo UK...
906458
V den 80. výročí bych rád upozornil na aktuální výjimečný počin (3x cca 1 h) BBC, asi nejlépe (ale nedostatečně) popsaný jako hraný dokument: jde o to, že vzali autentické audionahrávky výpovědí přímých účastníků bojů v Normandii (z obou stran) natočené někdy nedlouho poté a dotočili k nim obrázky - trochu rekonstrukcí popisovaných událostí, ale hlavně herců předstírajících, že to vyprávějí oni (de facto tedy skoro přesný opak toho, co udělal Peter Jackson v They Shall Not Grow Old). Z popisu to zní značně uměle a falešně, ale je to tak strašně dobře udělané, že i když víte, jak to vzniklo, po chvíli se jen těžko bráníte dojmu, že to ti lidé, na které se díváte, skutečně sami povídají - a to říkám prosím pěkně jako někdo, koho obvykle nedokonalé postsynchrony (o dabingu vůbec nemluvě) velmi ruší - tady to vážně vypadá přirozeně a autenticky, tak dobré to je... *:+* Moc doporučuji!  P.S. Pro představu je pár klipů [url=https://www.bbc.co.uk/programmes/p0j00xs0]tady[/url] - bohužel netuším, jestli poběží i mimo UK...
D-Day: The Unheard Tapes
5 0
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
... všechno? :D 

Minimálně ještě Tokyo Sonata a možná Serpent's Path (původní). Společně s níže zmíněnejma je to taková první vrstva hodně hluboký králičí nory. Pak už je to trochu obskurnější, ale záleží, jestli ti sedne jeho styl. Jestli jo, neváhal bych s Retribution, Loftem, To The Ends of the World, Charisma apod. 
906396
... všechno? *:D*  Minimálně ještě Tokyo Sonata a možná Serpent's Path (původní). Společně s níže zmíněnejma je to taková první vrstva hodně hluboký králičí nory. Pak už je to trochu obskurnější, ale záleží, jestli ti sedne jeho styl. Jestli jo, neváhal bych s Retribution, Loftem, To The Ends of the World, Charisma apod. 
906336
5 0
reagovat
reaguje na: speta.jr
Souhlas.
Nedávno jsem slyšel od známé, která mi doporučovala Matku s J. Lo, že je to nuda a po patnácti minutách to vypla...
Přitom scenaristicky by to bez problemu obstála ve světové tvorbě. Kéž by tohle poslali na Oscary místo Bratrů.
906388
Souhlas. Nedávno jsem slyšel od známé, která mi doporučovala Matku s J. Lo, že je to nuda a po patnácti minutách to vypla... Přitom scenaristicky by to bez problemu obstála ve světové tvorbě. Kéž by tohle poslali na Oscary místo Bratrů.
906385
3 0
reagovat

Němá tajemství 10/10

Nejlepší český film poslední dekády? :o
906385
Nejlepší český film poslední dekády? *:o*
Němá tajemství 10/10
5 0
reagují: esmo, (=LIFTY=)
reagovat

The Abyss (extended) (9/10)

Tak jsem ani do víkendu nevydržel. Tenhle DC fakt už tak dobrý film dějově i vyzněním dost povýšil. Ale viděl jsem to v nějaké remasterované verzi a tedy někdy je lepší méně než více - často divné barvy, voskové obličeje atd. Navíc tedy origo scény dabované (dabing protože jsem koukal s klukem, ale nedal to celé) a nové s titulky. Pro mě je už původní Propast nejlepší Cameron, tohle bych musel vidět znovu v ne-remasteru a komplet s titulky, abych to plně docenil. Takže možná stejně víkend :D
906382
Tak jsem ani do víkendu nevydržel. Tenhle DC fakt už tak dobrý film dějově i vyzněním dost povýšil. Ale viděl jsem to v nějaké remasterované verzi a tedy někdy je lepší méně než více - často divné barvy, voskové obličeje atd. Navíc tedy origo scény dabované (dabing protože jsem koukal s klukem, ale nedal to celé) a nové s titulky. Pro mě je už původní Propast nejlepší Cameron, tohle bych musel vidět znovu v ne-remasteru a komplet s titulky, abych to plně docenil. Takže možná stejně víkend *:D*
The Abyss (extended) (9/10)
3 0
reagovat

Festivalové filmy

Výběr jsem měl docela dobrý, ikdyž jsem si o těch filmech moc nezjišťoval :). Seřazeno je to podle toho, jak se mi daný film líbil a hodil jsem tam i hodnocení. 

Jak v nebi, tak na zemi
9/10 - povedený film o hledání své sestry v novém zcela neznámém světě, který není ovlivněn sektou, ale zase jinými věcmi. Dost mě to pobavily a holky podaly super výkon. 

Nový začátek
9/10 - film o historických událostech z pohledu jedné uprchlické rodiny z Vietnamu. S parádními prostřihy do minulosti a s úžasnou kamerou, která ukazuje fakt mrazivé i vtipné záběry. 

Mé místo
8/10 - spíš až dokument z Indie a o tom, že tady láska nekvete, ale je třeba za každou cenu domluvit svatbu. Nedaří se a když už to vypadá nadějně, tak zase.... no jo holt ty jejich kasty. Dobrý náhled do jejich společnosti a hodně věcí jsem chápal, protože jsem v Indii chvíli byl. 

Šaman
8/10 - v sále bylo asi 20 lidí z Mongolska, kteří žijí v ČR a šli se podívat na výjimečný film z jejich hlavního města o mladém šamanovi, kterému do duchovního světa předků vpálí láska a docela dost ho rozhodí. 

Světlo světlo světlo
7/10 - hezká lesbická romantika zasazená do období po Černobylské havárii. Líbil se mi i povedený soundtrack a taková jiná zvláštní atmosféra. 

Hlas srdce
6/10 - od tohohle filmu jsem čekal víc, ale stále to byl dobrý příběh ze školního prostředí z období dospívání s rasovou nenávistí a jiných nepochopení. 

Když v domě pršelo
5/10 - další film dospívání mladé dívky a jejího mladšícho bráchy, kteří žijí v domě po babičce a prakticky žijí sami, neustále hulí. Ona má tendenci něco udělat se svým životem a on v něm doslova plave a neví. Ono stačí se podívat na jejich matku, která se tam jen "mihne".

Šťastný den
4/10 - tenhle film se mi nějak netrefil do mého vkusu. Dost podivný humor, zvláštní poezie a fantastkní snění, ani jedno z toho mi nesedělo. Jedinné, co bylo dobré, bylo to zasněžené norské prostředí s dětma, které čekají až dospějí, aby byli odesláni dopryč. 
906357
Výběr jsem měl docela dobrý, ikdyž jsem si o těch filmech moc nezjišťoval :). Seřazeno je to podle toho, jak se mi daný film líbil a hodil jsem tam i hodnocení.  [url=https://www.csfd.cz/film/1441987-jak-v-nebi-tak-na-zemi/recenze/]Jak v nebi, tak na zemi[/url] 9/10 - povedený film o hledání své sestry v novém zcela neznámém světě, který není ovlivněn sektou, ale zase jinými věcmi. Dost mě to pobavily a holky podaly super výkon.  [url=https://www.csfd.cz/film/1413810-novy-zacatek/recenze/]Nový začátek[/url] 9/10 - film o historických událostech z pohledu jedné uprchlické rodiny z Vietnamu. S parádními prostřihy do minulosti a s úžasnou kamerou, která ukazuje fakt mrazivé i vtipné záběry.  [url=https://www.csfd.cz/film/1414134-me-misto/recenze/]Mé místo[/url] 8/10 - spíš až dokument z Indie a o tom, že tady láska nekvete, ale je třeba za každou cenu domluvit svatbu. Nedaří se a když už to vypadá nadějně, tak zase.... no jo holt ty jejich kasty. Dobrý náhled do jejich společnosti a hodně věcí jsem chápal, protože jsem v Indii chvíli byl.  [url=https://www.csfd.cz/film/1410647-saman/recenze/]Šaman[/url] 8/10 - v sále bylo asi 20 lidí z Mongolska, kteří žijí v ČR a šli se podívat na výjimečný film z jejich hlavního města o mladém šamanovi, kterému do duchovního světa předků vpálí láska a docela dost ho rozhodí.  [url=https://www.csfd.cz/film/1339790-svetlo-svetlo-svetlo/recenze/]Světlo světlo světlo[/url] 7/10 - hezká lesbická romantika zasazená do období po Černobylské havárii. Líbil se mi i povedený soundtrack a taková jiná zvláštní atmosféra.  [url=https://www.csfd.cz/film/1405409-hlas-srdce/recenze/]Hlas srdce[/url] 6/10 - od tohohle filmu jsem čekal víc, ale stále to byl dobrý příběh ze školního prostředí z období dospívání s rasovou nenávistí a jiných nepochopení.  [url=https://www.csfd.cz/film/1360645-kdyz-v-dome-prselo/recenze/]Když v domě pršelo[/url] 5/10 - další film dospívání mladé dívky a jejího mladšícho bráchy, kteří žijí v domě po babičce a prakticky žijí sami, neustále hulí. Ona má tendenci něco udělat se svým životem a on v něm doslova plave a neví. Ono stačí se podívat na jejich matku, která se tam jen "mihne". [url=https://www.csfd.cz/film/1268337-stastny-den/recenze/]Šťastný den[/url] 4/10 - tenhle film se mi nějak netrefil do mého vkusu. Dost podivný humor, zvláštní poezie a fantastkní snění, ani jedno z toho mi nesedělo. Jedinné, co bylo dobré, bylo to zasněžené norské prostředí s dětma, které čekají až dospějí, aby byli odesláni dopryč. 
Festivalové filmy
3 0
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Osobně rozhodně nedoporučuji Creepy, který všichni vychvalovali a přišel mi naprosto debilní. :))
Na druhou stranu, jsem v tomhle docela osamocenej, takže...
906338
Osobně rozhodně nedoporučuji Creepy, který všichni vychvalovali a přišel mi naprosto debilní. *:))* Na druhou stranu, jsem v tomhle docela osamocenej, takže...
906336
1 0
reagovat
Takže Kairo, Cure a Chime. 

Ještě něco od Kurosawy stojí za to vidět?

A díky moc za nový objev:+
906336
Takže Kairo, Cure a Chime.  Ještě něco od Kurosawy stojí za to vidět? A díky moc za nový objev*:+*
2 0
reagují: esmo, Phil cze, connor
reagovat
Emma Stone will star in and produce Nathan Fielder’s feature directorial debut ‘CHECKMATE’ for A24.

:+:+
906326
[i]Emma Stone will star in and produce Nathan Fielder’s feature directorial debut ‘CHECKMATE’ for A24. [/i] *:+**:+*
6 0
reagovat
reaguje na: HAL
Yes, písal som to nižšie, v angličtine Pulse. Dlho si nepamätám, že by ma nejaký horor svojou atmosférou takto vystrašil. Neuveriteľná vec.
906278
Yes, písal som to nižšie, v angličtine Pulse. Dlho si nepamätám, že by ma nejaký horor svojou atmosférou takto vystrašil. Neuveriteľná vec.
906227
1 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se