Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum FILMY

příspěvky 2001 - 2020 Napsat příspěvek

Children of Men (10/10)

Neskutečně intensivní film, který navozuje naprosto přesvědčivý dojem šílené reportáže z reálného děje. Cuarón zde dosáhl (snad jen zatím) vrcholu svého mistrovství, k čemuž samozřejmě maximálně přispívají herecké výkony. Pro Owena to byla životní role a zhostil se ji bravurně, a ostatní hrají, jako by to měli zrovna tak.
908723
Neskutečně intensivní film, který navozuje naprosto přesvědčivý dojem šílené reportáže z reálného děje. Cuarón zde dosáhl (snad jen zatím) vrcholu svého mistrovství, k čemuž samozřejmě maximálně přispívají herecké výkony. Pro Owena to byla životní role a zhostil se ji bravurně, a ostatní hrají, jako by to měli zrovna tak.
Children of Men (10/10)
11 -1
reagovat

Stáhni mě do pekla (2009)

Děkuji Miloshovi, který mi bezděčně dal tip na Raimiho dnes spíše už pozapomenutý snímek, který jsem poprvé a naposledy viděl na ČSFD akci v kině Atlas (krásné časy). Ani po patnácti letech neztratil Raimiho film svůj půvab, i když současné mladé publikum asi úplně neosloví. Scénář je výborný a pečlivě si pohrává s žánrovými proprietami (i když většina lekaček je spíše úsměvných než strašidelných), Raimiho rukopis je snadno rozpoznatelný, má to výbornou atmosféru a tempo vygradované až do samotného konce. Stáhni mě do pekla potěší i dnes všechny hororové fandy a dokazuje, že své řemeslo - aspoň zde - ovládá s absolutní jistotou. 
908722
Děkuji Miloshovi, který mi bezděčně dal tip na Raimiho dnes spíše už pozapomenutý snímek, který jsem poprvé a naposledy viděl na ČSFD akci v kině Atlas (krásné časy). Ani po patnácti letech neztratil Raimiho film svůj půvab, i když současné mladé publikum asi úplně neosloví. Scénář je výborný a pečlivě si pohrává s žánrovými proprietami (i když většina lekaček je spíše úsměvných než strašidelných), Raimiho rukopis je snadno rozpoznatelný, má to výbornou atmosféru a tempo vygradované až do samotného konce. Stáhni mě do pekla potěší i dnes všechny hororové fandy a dokazuje, že své řemeslo - aspoň zde - ovládá s absolutní jistotou. 
Stáhni mě do pekla (2009)
6 -1
reagují: Ash_Black
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
Hm, tak jsem dostal slow-burn s pár Mortal Kombat fatalitama o kterým bohužel nemůžu ani říct, že by byl zábavnej…. Po lese si raději udělám procházku sám.
908718
Hm, tak jsem dostal slow-burn s pár Mortal Kombat fatalitama o kterým bohužel nemůžu ani říct, že by byl zábavnej…. Po lese si raději udělám procházku sám.
908692
0 -2
reagovat
Hergot! :D
908693
Hergot! *:D*
908692
2 0
reagovat
Ti, kteří nejsou ve Varech, tak In a Vilolent Nature už je venku a titulky na 95%.
Ale jen slovenské, esmo:D
908692
Ti, kteří nejsou ve Varech, tak In a Vilolent Nature už je venku a titulky na 95%. Ale jen slovenské, esmo*:D*
4 0
reagují: esmo, esmo
reagovat

Rodinné sídlo (2005)

Není nad příjemné překvapení, když ve skvělé - jako obvykle - poirotovce hraje Michael Fassbender. :o:+
908679
Není nad příjemné překvapení, když ve skvělé - jako obvykle - poirotovce hraje Michael Fassbender. *:o**:+*
Rodinné sídlo (2005)
1 0
reagovat

Mauglí - příběh džungle (2018)

Kiplingova Kniha džunglí (s nepřekonatelnými ilustracemi Zdeňka Buriana), která je fakticky sbírkou povídek než uceleným románem, patří k základním knihám klasické dobrodružné literatury a vyrostlo na ní už několik čtenářských generací po celém světě. Není divu, že Mauglího příběh zlákal filmové tvůrce k několika celovečerním adaptacím. Mezi ty nejslavnější patří snímek z roku 1942 a posléze animovaná klasika ze studia Walta Disneyho z roku 1967. V minulém desetiletí vznikly hned dva snímky, které kombinují hraný film a motion capture animaci. Verzi Jona Favreaua jsem neviděl, tudíž ji se Serkisovým filmem, který je předmětem tohoto komentáře, nebudu nijak srovnávat. Serkisův film je skutečně podmanivý a překvapivě hodně dospělý. Velký prostor dává osamělosti, která bývá následkem odlišnosti vzhledem ke skupině, ve které žijete. Celým filmem se prolíná určitý smutek a rozhodně nejde o nějakou veselou taškařici jako v případě Disneyho animované klasiky. Což je mi velmi sympatické, veselí za každou cenu ve filmu opravdu nemusím. Serkisův Mauglí má fantastickou atmosféru, krásnou hudbu, výborné hlasové obsazení a hlavně nádherně smutnou duši. Není úplně snadné to sledovat, ale konec vás ubezpečí, že to nebyla marná snaha. 
908668
Kiplingova Kniha džunglí (s nepřekonatelnými ilustracemi Zdeňka Buriana), která je fakticky sbírkou povídek než uceleným románem, patří k základním knihám klasické dobrodružné literatury a vyrostlo na ní už několik čtenářských generací po celém světě. Není divu, že Mauglího příběh zlákal filmové tvůrce k několika celovečerním adaptacím. Mezi ty nejslavnější patří snímek z roku 1942 a posléze animovaná klasika ze studia Walta Disneyho z roku 1967. V minulém desetiletí vznikly hned dva snímky, které kombinují hraný film a motion capture animaci. Verzi Jona Favreaua jsem neviděl, tudíž ji se Serkisovým filmem, který je předmětem tohoto komentáře, nebudu nijak srovnávat. Serkisův film je skutečně podmanivý a překvapivě hodně dospělý. Velký prostor dává osamělosti, která bývá následkem odlišnosti vzhledem ke skupině, ve které žijete. Celým filmem se prolíná určitý smutek a rozhodně nejde o nějakou veselou taškařici jako v případě Disneyho animované klasiky. Což je mi velmi sympatické, veselí za každou cenu ve filmu opravdu nemusím. Serkisův Mauglí má fantastickou atmosféru, krásnou hudbu, výborné hlasové obsazení a hlavně nádherně smutnou duši. Není úplně snadné to sledovat, ale konec vás ubezpečí, že to nebyla marná snaha. 
Mauglí - příběh džungle (2018)
2 0
reagovat
reaguje na: RainMakeR
Většina jednosálovek to dává minimálně
908642
Většina jednosálovek to dává minimálně
908636
2 0
reagovat
reaguje na: RingMan
Bydlíš v Humenném? :D:D:D
908636
Bydlíš v Humenném? *:D**:D**:D*
908633
0 0
reagují: RingMan
reagovat
reaguje na: RingMan
Film už dávají normálně v kině všude. Třeba někdo zajde za peníze.
908635
Film už dávají normálně v kině všude. Třeba někdo zajde za peníze.
908633
1 0
reagovat
Nevíte, jestli bude nějaká novinářská projekce Horizontu? Jestli pak budou dojmy. Zítra je jediná projekce v místním kině, tak jestli se mám chystat.
908633
Nevíte, jestli bude nějaká novinářská projekce Horizontu? Jestli pak budou dojmy. Zítra je jediná projekce v místním kině, tak jestli se mám chystat.
0 0
reagují: RainMakeR, speedy.mail
reagovat
Geniální, jak se mu ještě v tom traileru pomalu sesunula ta kšiltovka, to musel být záměr :D
908599
Geniální, jak se mu ještě v tom traileru pomalu sesunula ta kšiltovka, to musel být záměr *:D*
908591
2 0
reagovat
Mizerové: Na život a na smrt
Kdyby tohle byla videohra, tak to beru spíš, než plnohodnotné pokračování, jako datadisk ke trojce. Tolik z toho všeho největším „mínusem“ (když pominu ten fakt, že pokud je ve filmu někdo křivý jako vachrlaté základy stavby zápletky tohoto dílu, poznáte to takřka hned). Vyzdvihl bych péči akčních scén, do kterých režijní duo i tady pere jeden nápad za druhým (plus asi nejlepší užití záběrů z dronu při akci, co jsem zatím kdy viděl). Ti dva se takhle špičkují už skoro 30 let a já jim to pořád žeru, nicméně existují série, kdy se vše časem rozčísne a ukáže, jak ne každá dokáže být různorodá jako Smrtonosná past či zbraň. Mike a Marcus jsou teď ve fázi, kdy je samozřejmě producenti můžou poslat do pětky a dalších dílů a variovat to, co teď sebou přináší (a dosadit libovolně zas koho chcete, kdo bude mít okolo sebe klasickou sestavu pěšáků včetně hackerky a nejvyššího vazouna jako pravou ruku). Kdybych fantazíroval, při vzpomínce že tehdy to režijní duo mělo původně po trojce točit nového „Policajta z Beverly Hills“, přál bych si, když další díl, tak crossover s Axelem. Ne, to se nestane, na druhou stranu odcházím ve finále se 7/10 a ne, že bych při rekapitulacích čtyřku ignoroval. Určitě si ji někdy kdy dám a dokážu i pochopit, proč někteří jdou hodnocením výš, byť tam tohle nadšení úplně nemám.

Tiché místo: První den
Pokud třeba někdo jako já viděl jen ten první teaser a dál už nic, radši to schovám. Tehdy u teaseru jsem si říkal, jestli zdravotně není něco s Lupitou. Netušil jsem, že hlavní postava bude smrtelně nemocná. A to bylo na začátku celkem fajn změnou, hodit do tohoto stavu, kdy je „všechno jedno, protože je asi konec světa“ takovou postavu. Ale bohužel, zatímco u jedničky stačila úvodní scéna, abychom viděli, co má titulní rodina za sebou, tady o titulní dvojici nevíme takřka nic. Ona psala básně, on v NY studoval práva. Nijak dál se s tím nepracuje a ačkoliv tu většinu scén s dietní porcí dialogů, v tichosti, jak Lupita Nyong'o, tak Joseph Quinn zvládají, bohužel nemají vlastně pořádně co hrát. Nic o nich nevíme a vůbec se o ně nebojíme, protože při krátké stopáži se celkem rychle ukáže následující postup: někdo o něco zakopne, někomu něco vypadne z kapsy, nálet monster a útěk. Párkrát opakovat. A je to dost škoda, protože nemám nic proti míchat do toho melodrama, ale kéž by si třeba hlavní postava udržela svůj cynický nástup v první scéně a víc se pracovalo s tím, jak k této mimozemské invazi každý z těch dvou přistupuje jinak. Když jsme u datadisků, už dvojka bylo něco takového. Jen to bylo intezivnější, gradující a v emocích ne tolik tlačících na pilu jako s blížícím koncem zde. 6/10 a v případě dalších dílů, časem asi někdo přijde s myšlenkou, aby nám ukázal, odkud se ta monstra vzala. Není to vůbec třeba, tahle série na mě nepůsobí v nějaké fázi, ale na konci, kdy už řekla úplně vše. Avšak i zde, určitě můžou a možná budou dál variovat to samé.
908598
[b]Mizerové: Na život a na smrt[/b] Kdyby tohle byla videohra, tak to beru spíš, než plnohodnotné pokračování, jako datadisk ke trojce. Tolik z toho všeho největším „mínusem“ (když pominu ten fakt, že pokud je ve filmu někdo křivý jako vachrlaté základy stavby zápletky tohoto dílu, poznáte to takřka hned). Vyzdvihl bych péči akčních scén, do kterých režijní duo i tady pere jeden nápad za druhým (plus asi nejlepší užití záběrů z dronu při akci, co jsem zatím kdy viděl). Ti dva se takhle špičkují už skoro 30 let a já jim to pořád žeru, nicméně existují série, kdy se vše časem rozčísne a ukáže, jak ne každá dokáže být různorodá jako Smrtonosná past či zbraň. Mike a Marcus jsou teď ve fázi, kdy je samozřejmě producenti můžou poslat do pětky a dalších dílů a variovat to, co teď sebou přináší (a dosadit libovolně zas koho chcete, kdo bude mít okolo sebe klasickou sestavu pěšáků včetně hackerky a nejvyššího vazouna jako pravou ruku). Kdybych fantazíroval, při vzpomínce že tehdy to režijní duo mělo původně po trojce točit nového „Policajta z Beverly Hills“, přál bych si, když další díl, tak crossover s Axelem. Ne, to se nestane, na druhou stranu odcházím ve finále se 7/10 a ne, že bych při rekapitulacích čtyřku ignoroval. Určitě si ji někdy kdy dám a dokážu i pochopit, proč někteří jdou hodnocením výš, byť tam tohle nadšení úplně nemám. [b]Tiché místo: První den[/b] Pokud třeba někdo jako já viděl jen ten první teaser a dál už nic, radši to schovám. Tehdy u teaseru jsem si říkal, jestli [spoiler]zdravotně není něco s Lupitou. Netušil jsem, že hlavní postava bude smrtelně nemocná.[/spoiler] A to bylo na začátku celkem fajn změnou, hodit do tohoto stavu, kdy je „všechno jedno, protože je asi konec světa“ takovou postavu. Ale bohužel, zatímco u jedničky stačila úvodní scéna, abychom viděli, co má titulní rodina za sebou, tady o titulní dvojici nevíme takřka nic. Ona psala básně, on v NY studoval práva. Nijak dál se s tím nepracuje a ačkoliv tu většinu scén s dietní porcí dialogů, v tichosti, jak Lupita Nyong'o, tak Joseph Quinn zvládají, bohužel nemají vlastně pořádně co hrát. Nic o nich nevíme a vůbec se o ně nebojíme, protože při krátké stopáži se celkem rychle ukáže následující postup: někdo o něco zakopne, někomu něco vypadne z kapsy, nálet monster a útěk. Párkrát opakovat. A je to dost škoda, protože nemám nic proti míchat do toho melodrama, ale kéž by si třeba hlavní postava udržela svůj cynický nástup v první scéně a víc se pracovalo s tím, jak k této mimozemské invazi každý z těch dvou přistupuje jinak. Když jsme u datadisků, už dvojka bylo něco takového. Jen to bylo intezivnější, gradující a v emocích ne tolik tlačících na pilu jako s blížícím koncem zde. 6/10 a v případě dalších dílů, časem asi někdo přijde s myšlenkou, aby nám ukázal, odkud se ta monstra vzala. Není to vůbec třeba, tahle série na mě nepůsobí v nějaké fázi, ale na konci, kdy už řekla úplně vše. Avšak i zde, určitě můžou a možná budou dál variovat to samé.
3 0
reagovat

Další čtyři roky (2010)

Po dvanácti letech viděno znovu na Netflixu a viděno dnešníma očima je až neuvěřitelné, jak jsem se divácky proměnil. A nebo že by Další čtyři roky brutálně zestárly? Těžko říct, ale skoro vůbec mě to nebavilo. Pár vtipných dialogových výměn by se možná našlo, ale po těch letech jsem měl pocit, že sleduju nějaký krotký televizní film na nedělní deštivé odpoledne. Holt mi příběhy zamilovaných stárnoucích politiků dnes přijdou jako strašně klišovité a vynucené. 
908597
Po dvanácti letech viděno znovu na Netflixu a viděno dnešníma očima je až neuvěřitelné, jak jsem se divácky proměnil. A nebo že by Další čtyři roky brutálně zestárly? Těžko říct, ale skoro vůbec mě to nebavilo. Pár vtipných dialogových výměn by se možná našlo, ale po těch letech jsem měl pocit, že sleduju nějaký krotký televizní film na nedělní deštivé odpoledne. Holt mi příběhy zamilovaných stárnoucích politiků dnes přijdou jako strašně klišovité a vynucené. 
Další čtyři roky (2010)
1 0
reagovat

Drag me to hell

Nechce se mi věřit, že už je to 15 let co jsem na tom byl v kině. V sále byla se mnou jen dvojce nagelovanejch týpků s doprovodama. Evidentně vůbec nevěděli na co šli a furt jenom nadávali, že co je to jako za sračku. Já se ale královsky bavil smál se na celý kolo a připadal si jak De Niro v Mysu hrůzy.

Dnes jsem si to dal zas a ten film je úplně dokonalej. Lekačky s uslintanym šátkem, souboj s bábou v autě, seance s kozlem a českym cigošem Milošem, ott finále na hřbitově. Miluju to. Hudba od Christophera Younga je vynikající. Raimi v Evil Dead módu, jen s větším rozpočtem. Snad ještě někdy něco takovýho natočí. 10/10
908596
Nechce se mi věřit, že už je to 15 let co jsem na tom byl v kině. V sále byla se mnou jen dvojce nagelovanejch týpků s doprovodama. Evidentně vůbec nevěděli na co šli a furt jenom nadávali, že co je to jako za sračku. Já se ale královsky bavil smál se na celý kolo a připadal si jak De Niro v Mysu hrůzy. Dnes jsem si to dal zas a ten film je úplně dokonalej. Lekačky s uslintanym šátkem, souboj s bábou v autě, seance s kozlem a českym cigošem Milošem, ott finále na hřbitově. Miluju to. Hudba od Christophera Younga je vynikající. Raimi v Evil Dead módu, jen s větším rozpočtem. Snad ještě někdy něco takovýho natočí. 10/10
Drag me to hell
9 0
reagovat

Civil War 8/10

Hezka road movie. V podstate nevim v cem tu byl v dobe premiery problem. Ano, zaverecny zatah plny money shotu (na pomery A24) je, pri povrchni znalosti americkych bezpecnostnich realii, ponekud usmevny. Ale je to urcite vyvrcholeni vizualni a taky obsahuje vyvrcholeni v podobe klasickeho Garlandova tematu "znovuzrozeni". BTW, ve kterem filmu to sakra nemel? :D Se nedivim, ze uz nechce tocit, kdyz furt toci to stejne v jinych kulisach. Nastesti tentokrat se mu podarilo napsat realne se chovajici lidi z masa a kosti.
908594
Hezka road movie. V podstate nevim v cem tu byl v dobe premiery problem. Ano, zaverecny zatah plny money shotu (na pomery A24) je, pri povrchni znalosti americkych bezpecnostnich realii, ponekud usmevny. Ale je to urcite vyvrcholeni vizualni a taky obsahuje vyvrcholeni v podobe klasickeho Garlandova tematu "znovuzrozeni". BTW, ve kterem filmu to sakra nemel? *:D* Se nedivim, ze uz nechce tocit, kdyz furt toci to stejne v jinych kulisach. Nastesti tentokrat se mu podarilo napsat realne se chovajici lidi z masa a kosti.
Civil War 8/10
7 -1
reagovat
A cenu za nejhorší vlasy vyhrává - Mark Wahlberg ve filmu Flight Risk!
To je level Tom Cruise v Tropic Thunder.
908591
A cenu za nejhorší vlasy vyhrává - Mark Wahlberg ve filmu [url=https://youtu.be/ojC9JBuccJA?si=VAeJG6Y9pCFzAyfI]Flight Risk[/url]! To je level Tom Cruise v Tropic Thunder.
16 0
reagují: esmo
reagovat

Panstvi Downton

Filmova trojka bude mit v zari 2025 premieru. Ani jsem nevedel, ze se chysta. Příjemné prekvapeni.
908560
Filmova trojka bude mit v zari 2025 premieru. Ani jsem nevedel, ze se chysta. Příjemné prekvapeni.
Panstvi Downton
1 0
reagovat
reaguje na: Memphis
Úplně v pohodě TC. Má lepší tempo, a krom jedné honičky a pár vtipů o nic zásadního nepřijdeš.
908540
Úplně v pohodě TC. Má lepší tempo, a krom jedné honičky a pár vtipů o nic zásadního nepřijdeš.
908536
1 0
reagovat
reaguje na: hroubek
Hele, a když jsem to ještě neviděl? TC nebo EC?
908536
Hele, a když jsem to ještě neviděl? TC nebo EC?
908510
0 0
reagují: hroubek
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se