Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum DOMÁCÍ KINO

příspěvky 3021 - 3040 Napsat příspěvek

Gorecki

a) Rozdíl mezi UHD a FHD v devadesáti pěti procent nepoznáš ani na půl metru, pokud nebudeš vědět, "co" hledat. Navýšení detailů je i u nativního 4K obsahu naprosto zanedbatelné, vlastní kresba je o samozřejmně lepší, ale poznáš ji především u katalogovek točených na analog, kde si je UHD celkem jisté v kramflecích při vykreslení zrna. TO ale pocítíš i na větší vzdálenost, obraz v UHD není o rozlišení, ale o "feelingu".
b) UHD imo nemá cenu řešit, pokud TV nebude mít reprodukční schopnosti HDRka. To je příčinou masivní obměny celkem nových tříletých "4K" kousků (které zároveň jako poslední nabízely 3Dčko).
c) Sám jedem mám (Paňák TX700) a benefit 4Kčka využiju minimálně. 3Dčko si taky držím zuby nehty. Pokud bych se ale měl rozhodnout, jakou TV koupit dnes, no... asi bych dal fakt přednost nějakému modelu s HDRkem, byť by 3D disky byly jen bolestivou a nostalgickou připomínkou. Přesto je HDRko v přímém porovnání mnohem atraktivnější.
701327
a) Rozdíl mezi UHD a FHD v devadesáti pěti procent nepoznáš ani na půl metru, pokud nebudeš vědět, "co" hledat. Navýšení detailů je i u nativního 4K obsahu naprosto zanedbatelné, vlastní kresba je o samozřejmně lepší, ale poznáš ji především u katalogovek točených na analog, kde si je UHD celkem jisté v kramflecích při vykreslení zrna. TO ale pocítíš i na větší vzdálenost, obraz v UHD není o rozlišení, ale o "feelingu". b) UHD imo nemá cenu řešit, pokud TV nebude mít reprodukční schopnosti HDRka. To je příčinou masivní obměny celkem nových tříletých "4K" kousků (které zároveň jako poslední nabízely 3Dčko). c) Sám jedem mám (Paňák TX700) a benefit 4Kčka využiju minimálně. 3Dčko si taky držím zuby nehty. Pokud bych se ale měl rozhodnout, jakou TV koupit dnes, no... asi bych dal fakt přednost nějakému modelu s HDRkem, byť by 3D disky byly jen bolestivou a nostalgickou připomínkou. Přesto je HDRko v přímém porovnání mnohem atraktivnější.
Gorecki
0 0
reagovat
reaguje na: RainMakeR
Jo, myslel som bazarovy TV, nie novy.

Daju sa najst rozne fajn ponuky 65" aj s 3D. Vela ludi prechadza na 4K tak sa zbavuju 2-3 rocnych vlajkovych lodi za slusne peniaze.

Nechapem to. Myslel som, ze dnes uz ta technologia bude v podstate tak lacna a samozrejma, ze bude uz v TV pomaly ako standard. A ono to je presne naopak.
701319
Jo, myslel som bazarovy TV, nie novy. Daju sa najst rozne fajn ponuky 65" aj s 3D. Vela ludi prechadza na 4K tak sa zbavuju 2-3 rocnych vlajkovych lodi za slusne peniaze. Nechapem to. Myslel som, ze dnes uz ta technologia bude v podstate tak lacna a samozrejma, ze bude uz v TV pomaly ako standard. A ono to je presne naopak.
701318
0 0
reagovat
reaguje na: Gorecki
Dneska se už snad full HD televize s velkou uhlopříčkou nevyrábí. Nebo opravdu minimálně. Je to samí 4K UHD atd., Ale ja když si vybíral TV před 2-3 lety, tak jsem bral Full HD protože se mě ten obraz víc líbil (jsem chodil po všech alze, datartech atd a srovnával si obrazy) ...
Dneska bych asi bral to 4K UHD atd. ... než FullHD
701318
Dneska se už snad full HD televize s velkou uhlopříčkou nevyrábí. Nebo opravdu minimálně. Je to samí 4K UHD atd., Ale ja když si vybíral TV před 2-3 lety, tak jsem bral Full HD protože se mě ten obraz víc líbil (jsem chodil po všech alze, datartech atd a srovnával si obrazy) ... Dneska bych asi bral to 4K UHD atd. ... než FullHD
701314
1 -1
reagují: Gorecki
reagovat
reaguje na: TedGeorge
Tak hej, ak by som riesil len FullHD vs 4K, tak nie je o com.

Ide mi vsak aj o to 3D, ze v tom starsom, hoci aj bazarovom modeli za tretinovu cenu ho mam a to 4K v novom drahsom modeli by nebol pre mna taky badatelny benefit (na tu vzdialenost v pomere k uhlopriecke) ako to 3D.
701314
Tak hej, ak by som riesil len FullHD vs 4K, tak nie je o com. Ide mi vsak aj o to 3D, ze v tom starsom, hoci aj bazarovom modeli za tretinovu cenu ho mam a to 4K v novom drahsom modeli by nebol pre mna taky badatelny benefit (na tu vzdialenost v pomere k uhlopriecke) ako to 3D.
701312
0 0
reagují: RainMakeR
reagovat

Gorecki

Imho je dneska ten cenovej rozdil uz docela malej a do budoucna by ses nemel rad, ze jsi novejsi typ nekoupil...
701312
Imho je dneska ten cenovej rozdil uz docela malej a do budoucna by ses nemel rad, ze jsi novejsi typ nekoupil...
Gorecki
701311
0 -1
reagovat
Otazka do plena s osobnymi skusenostami:
TV sledujem zo vzdialenosti asi 3,5 m. Ma na taku vzdialenost zmysel 65" 4K? Nestaci v pohode aj FullHD?
Ze ci ist do starsieho modelu aj s 3D, navyse ma to vyjde lacnejsie...
701311
Otazka do plena s osobnymi skusenostami: TV sledujem zo vzdialenosti asi 3,5 m. Ma na taku vzdialenost zmysel 65" 4K? Nestaci v pohode aj FullHD? Ze ci ist do starsieho modelu aj s 3D, navyse ma to vyjde lacnejsie...
0 0
reagují: TedGeorge
reagovat
Presne tak jsem si poplakal uz v lednu...
701310
Presne tak jsem si poplakal uz v lednu...
701309
0 0
reagovat

Len taky povzdych dinosaura

Konecne som sa rozhodol upgradovat TV (moju dlhorocnu spolahlivu lasku chcem na Vianoce posunut rodicom) a uvedomil som si, ze 3D televizory vymreli... :o:(

Akoze chapem to, asi som jeden z poslednych, ktory to vyuzival, ale fakt som si to vedel obcas vychutnat, ako taky mily bonus.

Avatar, Titanic, The Walk a dalsie 3D BR pecky, do ktorych som investoval mozu ist do kosa :-
701309
Konecne som sa rozhodol upgradovat TV (moju dlhorocnu spolahlivu lasku chcem na Vianoce posunut rodicom) a uvedomil som si, ze 3D televizory vymreli... *:o**:(* Akoze chapem to, asi som jeden z poslednych, ktory to vyuzival, ale fakt som si to vedel obcas vychutnat, ako taky mily bonus. Avatar, Titanic, The Walk a dalsie 3D BR pecky, do ktorych som investoval mozu ist do kosa *:-*
Len taky povzdych dinosaura
1 -1
reagují: yeniczek
reagovat
reaguje na: Vardant
Mrknul jsem na to.
Ale nemyslel jsem přímo stream z PC.
Jen čistě appku přímo v telce, co mi přehledně ukáže složky (movies etc.) z HDD ,co mam bodlej do TV.

Vím, že se dá koupit třeba raspberry pi a pořešit to takhle, ale moc sraní tbh.
699286
Mrknul jsem na to. Ale nemyslel jsem přímo stream z PC. Jen čistě appku přímo v telce, co mi přehledně ukáže složky (movies etc.) z HDD ,co mam bodlej do TV. Vím, že se dá koupit třeba raspberry pi a pořešit to takhle, ale moc sraní tbh.
699218
0 0
reagovat
Plex
699218
Plex
0 0
reagují: Exactly
reagovat

Samsung TV

Hojte,
dá se najít nějaká appka, která umí různě sezařovat filmy, co mám třeba v externím HDD připojený k TV?
Naposledy viděno, abecedně atd., popř dle žánrů.
Cokoli, jen ne to defaultní,holý,nepřehledný prostředí SamsungTV?

Fénks.
699211
Hojte, dá se najít nějaká appka, která umí různě sezařovat filmy, co mám třeba v externím HDD připojený k TV? Naposledy viděno, abecedně atd., popř dle žánrů. Cokoli, jen ne to defaultní,holý,nepřehledný prostředí SamsungTV? Fénks.
Samsung TV
0 0
reagovat
reaguje na: SteKi
Urcite. Za tu cenu ho maju teraz takmer vsetky shopy.
697466
Urcite. Za tu cenu ho maju teraz takmer vsetky shopy.
697463
0 0
reagovat
Ale.... Ked ja....ja ho potrebujem! :D
Myslis, ze to pojde do vianoc este dole? Ta predosla verzia stala pred koncom predaja 1900 tusim
697463
Ale.... Ked ja....ja ho potrebujem! *:D* Myslis, ze to pojde do vianoc este dole? Ta predosla verzia stala pred koncom predaja 1900 tusim
697459
0 0
reagovat
reaguje na: SteKi
Zlacnie este krajsie. Ak nemas doma dieru v stene, ktoru urychlene potrebujes vyplnit, tak nie je kam sa ponahlat.
Dolby Vision a HDR10 to istia na dlhe roky dopredu.
697459
Zlacnie este krajsie. Ak nemas doma dieru v stene, ktoru urychlene potrebujes vyplnit, tak nie je kam sa ponahlat. Dolby Vision a HDR10 to istia na dlhe roky dopredu.
697457
1 0
reagují: SteKi
reagovat
link
Pekne zlacnel. Oni ma snad donutia aby som si ho kupil. 
697457
https://www.alza.sk/65-lg-oled65b8pla-d5296695.htm Pekne zlacnel. Oni ma snad donutia aby som si ho kupil. 
1 0
reagovat
reaguje na: t_gon
Mám totok pod monitorem: link Jeslti budeš ještě v Ově, tak ti to můžu i na místě pustit, jinak máš recenzi 4 posty zpět. Za sebe jsem byl fakt příjemně překvapený.
696366
Mám totok pod monitorem: https://www.alza.cz/samsung-hw-j250-d2419863.htm Jeslti budeš ještě v Ově, tak ti to můžu i na místě pustit, jinak máš recenzi 4 posty zpět. Za sebe jsem byl fakt příjemně překvapený.
696364
0 0
reagovat
reaguje na: xxendxx
Dikes za info. Tvuj je uz 2.1, ja bych to prave kvuli omezenemu prostoru chtel ciste bez subace (a kasu do toho extra poustet nechci). A jak rikam, repra z LCD je jak by nekdo znasilnoval rezavou kosu. Takze i bez tech bas si myslim, ze by ten rozdil ve zvuku byl sileny. Takze rikas je to fajn?
696364
Dikes za info. Tvuj je uz 2.1, ja bych to prave kvuli omezenemu prostoru chtel ciste bez subace (a kasu do toho extra poustet nechci). A jak rikam, repra z LCD je jak by nekdo znasilnoval rezavou kosu. Takze i bez tech bas si myslim, ze by ten rozdil ve zvuku byl sileny. Takze rikas je to fajn?
696320
0 0
reagují: Gonzi
reagovat
reaguje na: t_gon
ja mam tenhle a jsem s ním spokojenej, i když je pravda, že moc srovnání jsem neměl... oproti tv reprakum je to ale nebe a dudy.
696320
ja mam [url=https://www.euronics.cz/lg-sj4-cerny-lggsj4/p439541/?gclid=Cj0KCQjwof3cBRD9ARIsAP8x70N_XYd13mVFzDj9XRcYIIHHXm_eLTkqKhmi8LuYgWrJe7OnUPnYjh4aAiMQEALw_wcB]tenhle[/url] a jsem s ním spokojenej, i když je pravda, že moc srovnání jsem neměl... oproti tv reprakum je to ale nebe a dudy.
696244
1 0
reagují: t_gon
reagovat

SoundBar

Zdar pratele,

z duvodu presunu PC mimo stavajici mistnost, kde bylo napojeno na AV receiver, potrebuji nejak poresit zvuk. Repraky, ktere jsou zabudovane v LCD Philips
, hrajou, jak kdyby krava chcala po plechu, takze chci neco lepsiho, ale zase v rozumne cenove hladine. No a nerad bych dalsi mistnost placal opet reprakama vsude, tak jsem zvazoval nejaky SoundBar. Ocekavam uchazejici zvuk na hry a hudbu. Filmy a hlavni poslech hdby bude porad z kina vedle. Rychlym pohledem na net do katalogu mi padl do oka tento Panas
Poprosim vas o vecne rady, tipy a postrehy, zda to splni, ot co ocekavam, nebo je lepsi podivat se na jine reseni.

Danke vsem...
696244
Zdar pratele, z duvodu presunu PC mimo stavajici mistnost, kde bylo napojeno na AV receiver, potrebuji nejak poresit zvuk. Repraky, ktere jsou zabudovane v [url=https://www.alfa.cz/product.php?eid=10514007X23B1R03IHM]LCD Philips [/url], hrajou, jak kdyby krava chcala po plechu, takze chci neco lepsiho, ale zase v rozumne cenove hladine. No a nerad bych dalsi mistnost placal opet reprakama vsude, tak jsem zvazoval nejaky SoundBar. Ocekavam uchazejici zvuk na hry a hudbu. Filmy a hlavni poslech hdby bude porad z kina vedle. Rychlym pohledem na net do katalogu mi padl do oka tento [url=https://www.alza.cz/panasonic-sc-htb200egk-d5285228.htm?o=22#recenze]Panas [/url]Poprosim vas o vecne rady, tipy a postrehy, zda to splni, ot co ocekavam, nebo je lepsi podivat se na jine reseni. Danke vsem...
SoundBar
0 0
reagují: xxendxx
reagovat
695088
[url=https://www.forbes.com/sites/johnarcher/2018/09/05/imax-targets-the-living-room-with-new-video-and-hardware-standard/]IMAX Targets The Living Room With New Video And Hardware 'Standard'[/url]
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se