Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuzní fórum DOMÁCÍ KINO

příspěvky 2921 - 2940 Napsat příspěvek
Tohle teda neplatí?
707984
[url=http://s3.carltonbale.com/resolution_chart.png]Tohle [/url]teda neplatí?
0 0
reagují: xxendxx
reagovat
reaguje na: Gonzi
Úplně stejnej případ. Nejdřív x-krát "to bude moc velký" a teď mám pocit, že by tam pásla a ta 75ka :D
707970
Úplně stejnej případ. Nejdřív x-krát "to bude moc velký" a teď mám pocit, že by tam pásla a ta 75ka *:D*
707969
1 0
reagovat
reaguje na: Svaťoš
Mám 65" a mezi sedačkou a tv asi dva metry... a tu tv si na držáku vytahuju na max, když se dívám na film :D
Žena si na novou, obrovskou TV zvykala asi tak 5 minut.
707969
Mám 65" a mezi sedačkou a tv asi dva metry... a tu tv si na držáku vytahuju na max, když se dívám na film *:D* Žena si na novou, obrovskou TV zvykala asi tak 5 minut.
707946
3 -1
reagují: KarelR
reagovat
Dle THX standardu je na 2 metry ideální úhlopříčka právě 65" u 4K TV. 
Na 2,2m už dokonce doporučují 75" :))
707952
Dle THX standardu je na 2 metry ideální úhlopříčka právě 65" u 4K TV.  Na 2,2m už dokonce doporučují 75" *:))*
707946
0 0
reagovat
Ta limitace na 55 vychází hlavně z budgetu a ze vzdálenosti mezi TV a pohovkou, kterou budeme mít cca 220 cm, což vychází na tu 55. Nicméně, na alze mají teď nějaké slevy na tv a dá se tam sehnat 65 Sony. Potom ještě do budgetu se vejde 55 Panak. 

Gorecki, Vardant
Díky pánové za tipy, budu se rozhodovat z těch 2 co jste mi poslali a z těch dálších 2 nahoře. Jestli by jste některou z těch 4 vypíchli, budu rád.
707946
Ta limitace na 55 vychází hlavně z budgetu a ze vzdálenosti mezi TV a pohovkou, kterou budeme mít cca 220 cm, což vychází na tu 55. Nicméně, na alze mají teď nějaké [url=https://www.alza.cz/slevy-televize]slevy na tv[/url] a dá se tam sehnat [url=https://www.alza.cz/65-sony-bravia-kd-65xf7005-d5321532.htm]65 Sony[/url]. Potom ještě do budgetu se vejde [url=https://www.alza.cz/55-panasonic-tx-55fx623e-d5354268.htm]55 Panak[/url].  Gorecki, Vardant Díky pánové za tipy, budu se rozhodovat z těch 2 co jste mi poslali a z těch dálších 2 nahoře. Jestli by jste některou z těch 4 vypíchli, budu rád.
0 0
reagují: Gonzi, Vardant
reagovat
No tak v tom případě možná tuhle?  link
707932
No tak v tom případě možná tuhle?  https://www.alza.cz/55-sony-bravia-kd-55xf7077-d5321529.htm
707918
0 0
reagovat
reaguje na: Gorecki
:D
707927
*:D*
707921
0 0
reagovat
reaguje na: AndyKaufman
707921
https://www.youtube.com/watch?v=kD_xWrhZ8yI
707920
7 0
reagují: AndyKaufman
reagovat
Tam to asi není ani tak o povolení, ale jestli je to OK z hlediska vzdálenosti případně jestli se vejde. 
707920
Tam to asi není ani tak o povolení, ale jestli je to OK z hlediska vzdálenosti případně jestli se vejde. 
0 0
reagují: Gorecki
reagovat
reaguje na: Vardant
Jo, těch 55 je limit. Větší už nemám "doma" povoleno. 
707918
Jo, těch 55 je limit. Větší už nemám "doma" povoleno. 
707913
0 0
reagují: Vardant
reagovat
Trváš na těch 55"? Přišla mi do mailu zrovna tento týden totiž nabídka na 65" TCL s HDR a Android TV za 17k.
707913
Trváš na těch 55"? Přišla mi do mailu zrovna tento týden totiž nabídka na 65" TCL s HDR a Android TV za 17k.
707907
1 0
reagují: Svaťoš
reagovat
Philips 55PUS6703
707912
Philips 55PUS6703
707907
1 0
reagovat

Tip na TV-55"

Zdravim,
Neměl by někdo z místních tip na TV - 55",cena tak do 15tis, převážně na Netflix, HBO GO, plus sem tam nějaké zprávy. Základní konektivita s telefonem by se taktéž hodila, případně pouštění filmů z PC taky, ale to už je dost potlačeno právě Netflixem. Díky. :)
707907
Zdravim, Neměl by někdo z místních tip na TV - 55",cena tak do 15tis, převážně na Netflix, HBO GO, plus sem tam nějaké zprávy. Základní konektivita s telefonem by se taktéž hodila, případně pouštění filmů z PC taky, ale to už je dost potlačeno právě Netflixem. Díky. *:)*
Tip na TV-55"
0 0
reagují: Vardant, Gorecki
reagovat
Diky :+
707846
Diky *:+*
0 0
reagovat
reaguje na: vZeč
Vím, dělá to přímo 4dx společnost, studio schvaluje, kino promítá to, co v sálu s technologií má instalované...
707845
Vím, dělá to přímo 4dx společnost, studio schvaluje, kino promítá to, co v sálu s technologií má instalované...
707842
1 0
reagovat

OT

My jsme se vcera zasekli v hospode u toho, kdo vlastne vyrabi 4DX efekty k danymu filmu. Jestli samo studio da do cinemacity film s "flashkou", kde je to na ten film naprogramovany nebo to kino nebo naka externi spolecnost. Nevite nekdo? :D
707842
My jsme se vcera zasekli v hospode u toho, kdo vlastne vyrabi 4DX efekty k danymu filmu. Jestli samo studio da do cinemacity film s "flashkou", kde je to na ten film naprogramovany nebo to kino nebo naka externi spolecnost. Nevite nekdo? *:D*
OT
0 0
reagují: KARLOS
reagovat
reaguje na: Snipsley
Jo takhle :D Nahoře na disku musí bejt napsaný 4K Ultra HD, krabička je většinou černá. Blu-raye, co maj na sobě napsáno Mastered in 4K, jsou jen normální Blu-raye, žádný HDRka, pokud vím :)

Streamy viz KARLOS, třeba Netflix má i speciální kategorii a obecně se tam HDRka značej buď jako HDR nebo jako 4K.
707837
Jo takhle *:D* Nahoře na disku musí bejt napsaný 4K Ultra HD, krabička je většinou černá. Blu-raye, co maj na sobě napsáno Mastered in 4K, jsou jen normální Blu-raye, žádný HDRka, pokud vím *:)* Streamy viz KARLOS, třeba Netflix má i speciální kategorii a obecně se tam HDRka značej buď jako HDR nebo jako 4K.
707831
1 0
reagovat
Mají to všechny UHD BD disky. U streamu hledej mezi 4K tituly HDR značku. Dnes toho už není málo. Placek je u nás přes dvěsta titulů, iTunes přihazuje další cca tři stovky. Dost toho bude i na Netflixu a Primu...
707835
Mají to všechny UHD BD disky. U streamu hledej mezi 4K tituly HDR značku. Dnes toho už není málo. Placek je u nás přes dvěsta titulů, iTunes přihazuje další cca tři stovky. Dost toho bude i na Netflixu a Primu...
1 0
reagovat
reaguje na: KarelR
Dik, muj dotaz ale smeroval spis na to, jak poznat, ze je neco HDR ready. Maji to vsechny 4K blu ray disky? Nebo jaky popisek hledat - Dolby Vision, neco jineho? :)
707831
Dik, muj dotaz ale smeroval spis na to, jak poznat, ze je neco HDR ready. Maji to vsechny 4K blu ray disky? Nebo jaky popisek hledat - Dolby Vision, neco jineho? *:)*
707814
0 0
reagují: KarelR
reagovat
"Právě mě štvalo to, že když si brightness na 41 ze 100 tak je to přesně ta hranice "vypnutého černého pixelu", ale bílá je tak nějak "obyčejně" bílá. V HDR pak najednou ta TV umí u bílé plochy fyzicky zářit více, používá větší rozsah, ne jen větší jemnost - což mě sere."

Nojo, to je to pravé marketingové kouzlo HDRka - je to něco, co opravdu přináší něco nového.
Že polovinu té dovednosti uměly některé technologie i dříve a tu druhou druhé, je sice fajn, ale k pláči (nebo k vsteku) to není, protože tehdejší technologie a tehdejší potřeby zdroje víc nepotřebovaly. A to, že HDRko znamená obměnit všechno, včetně zdrojů, je prostě daň za onu převratnou technologii.

"pořád by ta tv mohla dělat nějakou inteligentní křivku a ne jen tupé 1:1 roztažení že"

A to je právě ono - ta inteligentní křivka by se dala udělat zcela bez problémů, dokonce si myslím, že ji v malé míře dopočet HDrka používá. Jenže kde nic není, tam ani smrt nebere. Když bys použil křivku, která by ti přesně kopírovala SDR rozsah na mapping HDRka, zjistíš, že ty špičky by byly vykreslovány jen řádově nekolika úrovněmi a vypadalo by to stejně špatně, jako kdybyses snažil namapovat 8mi bity celý HDR rozsah - prostě by to byly tak velké skoky, že to nemá význam.

"Pořád jsem nějak ohromený z toho, jak až moc je celé HDR lepší, než běžný obraz."

jj, to nejsi jediný ;) :)...
707821
"Právě mě štvalo to, že když si brightness na 41 ze 100 tak je to přesně ta hranice "vypnutého černého pixelu", ale bílá je tak nějak "obyčejně" bílá. V HDR pak najednou ta TV umí u bílé plochy fyzicky zářit více, používá větší rozsah, ne jen větší jemnost - což mě sere." Nojo, to je to pravé marketingové kouzlo HDRka - je to něco, co opravdu přináší něco nového. Že polovinu té dovednosti uměly některé technologie i dříve a tu druhou druhé, je sice fajn, ale k pláči (nebo k vsteku) to není, protože tehdejší technologie a tehdejší potřeby zdroje víc nepotřebovaly. A to, že HDRko znamená obměnit všechno, včetně zdrojů, je prostě daň za onu převratnou technologii. "pořád by ta tv mohla dělat nějakou inteligentní křivku a ne jen tupé 1:1 roztažení že" A to je právě ono - ta inteligentní křivka by se dala udělat zcela bez problémů, dokonce si myslím, že ji v malé míře dopočet HDrka používá. Jenže kde nic není, tam ani smrt nebere. Když bys použil křivku, která by ti přesně kopírovala SDR rozsah na mapping HDRka, zjistíš, že ty špičky by byly vykreslovány jen řádově nekolika úrovněmi a vypadalo by to stejně špatně, jako kdybyses snažil namapovat 8mi bity celý HDR rozsah - prostě by to byly tak velké skoky, že to nemá význam. "Pořád jsem nějak ohromený z toho, jak až moc je celé HDR lepší, než běžný obraz." jj, to nejsi jediný ;) :)...
1 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se